Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:11 - 31/01/2020

Σκάνδαλο φωτογραφικών προδιαγραφών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η ανάρτηση φωτογραφικών προδιαγραφών σε αίτημα προμήθειας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ανακινεί και πάλι το θεμα των υπερτιμολογήσεων στα νοσοκομεία.

Στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας διαγωνισμών του Νοσοκομείου Βενιζέλειου, το γραφείο προμηθειών δημοσίευσε διαγωνισμό, και αντι για προδιαγραφές που να μπορουν να καλύψουν πολλές εταιρίες, έβαλε φωτογραφικές προδιαγραφές του παιδιατρικού (και πολύ ακριβού) οξυμέτρου NONIN Vantage 9590. Μάλιστα εκαναν ακριβής αντιγραφή από τις ιστοσελίδες των αντιπροσώπων αλλα και του φυλλαδίου της Αμερικανικής εταιρίας.

Με τις φωτογραφικές προδιαγραφές αυτές αποκλείονται ολοι οι υπολοιποι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, που προσφέρουν ιδίας δυναμικότητας παιδατρικό οξύμετρο, και μένει μόνο το NONIN Vantage 9590, κατι που οδηγεί σε υπερτιμολοήσεις, καθώς η προσφέρουσα εταιρία, γνωρίζοντας ότι θα αποκλειστουν ολοι οι υπολοιποι κατασκευαστές, μπορει να προσφέρει το είδος σε οποιαδήποτε τιμή.
Σημειωτέον, ότι παιδιατρικά οξυμετρα του ιδιου τυπου εχουν μεση τιμή από 30 εως 90 ευρώ, και το νοσοκομειο θα προμηθευτεί στην διπλασια τιμή (180 € + ΦΠΑ 24%), στην τιμή δηλαδή που θα επαιρνε δυο ή και τρια οξύμετρα.  Τα NONIN όπως είναι γνωστό, είναι τα ακριβότερα οξύμετρα στην αγορά, και λογω των μειοδοτικών διαγωνισμών των δημοσιων νοσοκομείων, δεν θα κέρδιζαν ποτέ σε διαγωνισμό, εκτός κι αν οι προδιαγραφές ήταν σε όφελός τους.

Δείτε την σελιδα της πλατφόρμας με το αίτημα του νοσοκόμείου. Εχουν αρχειο με προδιαγραφές (βλ κάτωθι)

Βλ. Το αρχειο με τις ζητούμενες προδιαγραφες από το Νοσοκομειο Βενιζέλειο. Με κόκκινο βέλος είναι οι φωτογραφικές, δηλαδή ΟΛΕΣ οι προδιαγραφές!!
Βλ. επισημο φυλλάδιο του κατασκευαστικού οίκου για το NONIN Vantage 9590, στα Αγγλικά που εχει ακριβως οσα αναφέρονται στις ζητούμενες προδιαγραφές

Βλ. αντιγραφο απο την ιστοσελίδα ενός εκ των (πολλών) αντιπροσώπων της NONIN στην Ελλάδα, οπου αναφέρονται ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ οι οροι, όπως στις ζητούμενες προδιαγραφές του νοσοκομειου

Βλ. αντιγραφο απο την ιστοσελίδα ακόμα ενός εκ των (πολλών) αντιπροσώπων της NONIN στην Ελλάδα, οπου αναφέρονται ακριβως οι οροι, όπως στις ζητούμενες προδιαγραφές του νοσοκομείου

Ετσι ξοδεύονται τα χρήματα των ασφαλισμένων και των φορολογούμενων, καταναλώνοντας με υπερτομολογήσεις τους μικρούς λογω κρίσης προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ελλείψεις σε αλλα προϊόντα.

Τι εχει να πει γι αυτό ο διοικητής του νοσοκομείου και ο Υπουργός Υγείας?

Αυτή είναι μονο μια από τις πολλές περιπτώσεις καταπάτησης των Ευρωπαικών Νόμων περι μονοπωλίων και υπερτιμολογήσεων, όπως εχει αναφερθεί σε προηγούμενο αρθρο, με Αμερικανικές, Γερμανικές και Ολλανδικές εταιρίες που λυμαίνονται τα δημοσια νοσοκομεία.

Περισσότερα σύντομα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ονειρευτης 01/31/2020 @ 1:49 ΜΜ

    …η συνηδειση στο μεγιστο επιπεδο της….τελικα αν ζεις σε αυτον τον πλανητη ..ο παραδεισος δεν σε συγκηνει..κι ετσι μπορεις να τον αφησεις να περιμενει…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*