Διαφημίσεις

Κινήσεις της Ελλάδας και στον Αραβικό κόσμο…

Σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να συναντηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος παρουσιάζεται ως «σύμμαχος» της Ελλάδας κατά της Τουρκίας.

Βέβαια, στην πολιτική παίζουν ρόλο τα συμφέρονται και η Γαλλία θέλει να πουλήσει οπλισμό στην Ελλάδα, ενώ οι Βρυξέλλες δεν θα ήθελαν, αυτή την στιγμή «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, την ώρα που επιχειρείται παγκόσμια συνεννόηση, μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο την Τετάρτη, με την Αθήνα να αναμένει ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα από τον Εμμανουέλ Μακρόν στην Άγκυρα για την προκλητική της στάση τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και για την παράνομη συμφωνία μεταξύ Ερντογάν και Σάρατζ.

«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή», προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις ελληνογαλλικές σχέσεις.

Σημειώνεται πως η Γαλλία ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν επίσημα το άκυρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Μάλιστα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», η φρεγάτα «Σπέτσαι», καθώς και άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, θα βρίσκονται από την Τρίτη, στα νότια της Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθούν συνεκπαιδεύσεις, ενώ από την ελληνική πλευρά σχεδιάζονται και άλλες κινήσεις.

Ήδη, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται και το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πολεμικό πλοίο «Dixmude», το οποίο συμμετείχε σε ασκήσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πέραν της Γαλλίας, η ελληνική διπλωματική προσπάθεια «απλώνεται» και στον αραβικό κόσμο, όπως η ολοκλήρωση της συμφωνίας για μεταφορά μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ στην Σαουδική Αραβία, αλλά και οι στενές επαφές με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ζήτησε από τους Έλληνες συνομιλητές του τον έλεγχο του FIR Αθηνών, ώστε να μην πετούν τουρκικά αεροσκάφη προς ενίσχυση του καθεστώτος της Τρίπολης.

Ο Χαφτάρ τάσσεται κατά της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας-ισλαμιστών Τρίπολης για την ΑΟΖ και ως εκ τούτου η Αθήνα ρίχνει το βάρος της προς την πλευρά του πρώην κανταφικού αξιωματούχου, η οποία στηρίζεται επίσημα και ανοικτά από την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο και, εμμέσως, από τη Γαλλία, αλλά και την Ρωσία.

ΦΩΤΟ eurokinissi

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Κατεβαίνει «στόλος» στην Κρήτη – Ας «κοπιάσουν» οι Τούρκοι”
  1. ..ναι καλα κρασια αν αποφευχθει ο πολεμος η ελλαδα θα απωλεσει το μισο αιγαιο [ενεργειακα..και η λυση για να μην τα κανουμε οι ελληνες [ο λαος] πουτανα θα ειναι η δημιουργεια συνομοσπονδιας με την πολη υπο ελληνικη διοικηση..αυτη η περιγραφη του σεναριου απεικονιζει τον σκελετο του σχεδιου υπαρχουν πολλα επι μερους θεματα αν οχι θεματαρες που δεν μας δινουν ουτε και σαυτην την περιπτωση αυτα που δικαιωμαστε σαν ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ..και επειδη δεν το γλυτωνουμε αυτο το σεναριο

  2. …ας ελπισω οτι θα παρουμε αρκετα ωστε να μπορουμε να ξανααναδειξουμε τον χαμενο εαυτο μας σαν τα εναπομειναντα μελλη του ελληνισμου..για να δουμε τι θα δουμε γαμω το πατριαρχειο της πολης και τον κατοικο αυτου βοθρολομαιο!!!

    Υ.Γ για την τελευταια προταση να προσθεσω σε οσους τους επιασε η θρησκευτικοτητα να θεωρησουν ολα αυτα που εγραψα επιστημονικα ατεκμηριωτα …απλα γιατι δεν συνηθιζω να τον βαζω ουτε σε σκαλοτρυπες ουτε σε πισινους με κρεμασταρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *