Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει, πια, επαρχία στην Κίνα που να μην έχει επηρεαστεί από τον κορονοϊό καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, την Πέμπτη (30/01), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 7.000 και οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 170.

Κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί, πλέον, σε όλες τις επαρχίες της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας, την Πέμπτη (30/01).

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει στα 7.711 και οι νεκροί ανέρχονται σε 170. Μια ημέρα νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές έκαναν λόγο για 5.974 καταγεγραμμένες περιπτώσεις και 132 θανάτους.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, στην οποία εντοπίστηκε ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο, έχουν σημειωθεί 37 θάνατοι και 1.032 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως, την Πέμπτη (30/01), και να συζητήσει τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ταξίδεψε στην Κίνα και επαίνεσε τη χώρα για την αντίδρασή της στην έξαρση της επιδημίας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, την Τρίτη (28/01).

Ο κορονοϊός θεωρείται ότι άρχισε από την τοπική αγορά της κινεζικής πόλης Γουχάν, στην οποία πωλούνται ζωντανά πουλιά και ζώα, τα οποία καταναλώνονται από τους ανθρώπους.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της UNICEF, Ενριέτα Φόρε, δήλωσε ότι ελάχιστα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για τον αντίκτυπο του ιού στα παιδιά και ότι η παρακολούθηση και η πρόληψη χρειάζονται για να περιοριστεί η επιδημία.
Πολλές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς με προορισμό την Κίνα, καθώς η απειλή του κορονοϊού εντείνεται.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί πια σε ολόκληρη την Κίνα – Πάνω από 7.000 κρούσματα, στους 170 οι θάνατοι”
  1. Αν ειχε εξαπλωθεί σε ολη την κινα θα μιλαγαμε για εκατονταδες εκατομυρια ασθενεις και τοτε θαπρεπε να μπει ολη η χωρα σε καραντινα και οι πτησεκς αππ και προς κινα να σταματαγαν

    Παντως εχω συμπερανει πως ο ιος μετδιδετεπιο πιο γρηγορα αν το θυμα καταναλωνει μπιρα κορονα , επισης ειναι επιρεπεις στον ιο οσοι πινουν κρασι κορονεικο και οσοι τρωνε ελιες κορονεικες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *