Work areas are cordoned off at a clandestine grave site in Arbolillo, Veracruz state, Mexico, Friday, Sept. 7, 2018. One day after authorities in the Mexican state of Veracruz announced the discovery of at least 166 skulls in mass graves, journalists who arrived at the site Friday discovered it was the same location where authorities said they had found 47 bodies the previous year. (AP Photo/Felix Marquez)
Διαφημίσεις

Οι αρχές του Παναμά εντόπισαν ομαδικό τάφο σε κοινότητα αυτοχθόνων όπου μερικές ώρες νωρίτερα κατορθώθηκε να απελευθερωθούν 15 άνθρωποι που είχαν απαχθεί από θρησκευτική σέκτα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας Αλέξις Μουνιός.

Η αστυνομία «επιβεβαιώνει την ύπαρξη του τάφου αυτού», είπε ο Μουνιός στον Τύπο. Δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την πληροφορία πως περιέχει πολλά πτώματα.

Κατά το παναμαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, περιέχει επτά πτώματα, ανάμεσά τους αυτά έξι ανηλίκων.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μερικές ώρες πριν από το μακάβριο εύρημα, αστυνομικοί είχαν απελευθερώσει 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη θρησκευτικής σέκτας στο καντόνι Νγκάμπε Μπουγκλέ, δυσπρόσιτη περιοχή των αυτοχθόνων περίπου 250 χιλιόμετρα από την παναμαϊκή πρωτεύουσα.

Οι διασωθέντες έφεραν σημάδια από χτυπήματα, ανέφερε ο Μουνιός, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας. Τα μέλη της σέκτας είχαν σκοπό «να τους προσηλυτίσουν», εξήγησε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας και της εισαγγελίας επέτρεψε να συλληφθούν δέκα μέλη της σέκτας, που αποκαλείται La Nueva Luz de Dios («Το νέο φως του θεού»), γνωστοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Παναμά μέσω Twitter.

Στους ανθρώπους που διασώθηκαν συγκαταλέγονται επτά παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες. Έφεραν σημάδια από χτυπήματα και εγκαύματα, ανέφερε ο Γκιγιέρμο Αρότσα, αξιωματούχος των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

Η σέκτα αυτή είναι «αφιερωμένη στη διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος της κοινότητας», σχολίασε ο περιφερειακός εισαγγελέας της επαρχίας Μπόκας δελ Τόρο, ο Ραφαέλ Βαλόγες.

Δύο άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν πρόσφατα σε νοσοκομείο της γειτονικής επαρχίας Βεράγκας ανέφεραν πως η σέκτα επιδίδεται στην πρακτική των εξορκισμών.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *