Διαφημίσεις

Παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ανττί της αργίας, θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η διάταξη στο νομοσχέδιο (άρθρο 56) για την «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» αναφέρει:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια καιιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

reader.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Τέλος η αργία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία”
  1. Αμέ !ότι δεν τελειώνει η μία ψευτοκυβερνηση ,το τελειώνει η επόμενη.Τι;μαλακίες θα λέμε και ώρα !εδώ έχουμε κάποια εκατό μύρια μουσουλμάνων ,με τους τρεις ιεράρχες θα ασχολούμαστε τώρα ;λίγο λίγο ,λαου λαου ,την στρώνουν την ισλαμοποιηση.θα βάλουν και ισλαμικά κόμματα ,θα τους χώνουν στο δημόσιο χωρίς γρι ελληνικά ,θα αβανταρουν παντού τις κουνελες ,τα ισλαμικά και θα κατεβάσουν και τον σταυρό από την σημαία ,για τι θα προσβαλλη το θρησκευτικό συναίσθημα των λάθρο.Μετα ;θα μας δερνουν.

  2. Και ποος μας φταιει αν οχι το στραβο μας το κεφαλι? Μεσα στο σοι μου εχω ατομα που αμα τους πεις για Τσιπρα πχ θα πεσουν να σε φανε.Κι οπως σωστα ειπες καποιοι ξεκινουν αλλοι ολοκληρωνουν. Εφερε καποιες ελαρυνσεις ο Κουλακος να φανει καλυτερος απο τον Αλεξ και μετα μπαμμμμμμμμμμμμμ παρε τους ‘κακομοιρους’ τους λαθρο στην ενδοχωρα. Άνοιξε ρουθουνι? μπαααααααααα ουτε και θα ανοιξει εκτος απο τα δικα μας ρουθουνια οταν τιςφαμε. Κατα ταλλα μας πιπιλανε την καραμελα τι γενναιοι που ειμαστε

  3. Μπορει να μου πει καποιος ποσες ημερες το χρονο γινεται μαθημα στις σχολικες αιθουσες;;;;
    Ξεπερνανε τις 100 ημερες;;;;

  4. Ρε φιλαράκι σοβαρά τώρα, από ότι καταλαβαίνω δεν είσαι χριστιανός, με γειά σου με χαρά σου. Ο λόγος που προσβάλεις την θρησκεία των συμπολιτών σου ποιός είναι? Έστω ρε πουστη μου σαν Έλληνας που είσαι θα έπρεπε να έχεις καταλάβει μέχρι στιγμής οτι με αυτήν την συμπεριφορά βοηθάς την ισλαμοποίηση την Ελλάδας διότι χωρίς τον χριστιανισμό πίστεψέ με εδώ τώρα όλοι μπούργκες θα φοράγανε. Σφίξου λίγο….

  5. Ο μόνος θεσμός που βοηθάει και δρομολογεί την ισλαμοποίηση της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης είναι η Εκκλησία… Για ποιόν σεβασμό μιλάμε και ως προς τι;

  6. Σεβασμός για τα αυτονόητα φυσικά, αλλά εδώ είναι το ιντερνετ και πρέπει να συμπεριφερόμαστε λες και μας χρωστάει ο κόσμος κάτι..

  7. Σε μια κοινωνία που το παράλογο γίνεται λογικό η λέξη σεβασμός δεν υφίσταται. Αν εσύ δέχεσαι να σε βρίζουν και να σε ξεφτιλίζουν οι εβραίοι, καλά κάνεις, αυτά σου αξίζουν.
    Εγώ δεν το δέχομαι!

  8. Μα κάνετε ακριβώς το ίδιο, συμπεριφέρεστε στους συμπολίτες σας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κατηγορείτε άλλους ότι το κάνουν.
    Δυστιχώς αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διαίρεση του ελληνικού λαού ακόμα περισσότερο. Δεν νομίζω να χρειάζεται να εξηγήσω γιατί, πιστεύω είναι αυτονόητο.
    Το που πιστεύει ο καθένας δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης πουθενά, είναι καθαρά προσωπικό.
    Με το να χλευάζεις αγίους της Ορθοδοξίας, τον Αλάχ και τον Δία, δεν κερδίζεις τίποτα, μόνο διχόνια σπέρνεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek