Διαφημίσεις

Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη έκανε το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) της NASA, που εντόπισε τον πρώτο του εξωπλανήτη, ο οποίος έχει μέγεθος παρόμοιο με της Γης και παράλληλα βρίσκεται στη φιλόξενη ζώνη του άστρου του, δηλαδή σε απόσταση κατάλληλη για να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του, συνεπώς και συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής.

Ο εξωπλανήτης TOI 700d κινείται γύρω από ένα μικρό ψυχρό νάνο αστέρα τύπου Μ, σε απόσταση 101 ετών φωτός από τη Γη, στο νότιο αστερισμό της Δοράδος. Το μητρικό άστρο έχει περίπου το 40% της μάζας και του μεγέθους του Ήλιου μας και τη μισή επιφανειακή θερμοκρασία του.

Ο ΤΟΙ 700d είναι ένας από τους λιγοστούς γήινους και δυνητικά κατοικήσιμους εξωπλανήτες που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, με πιο γνωστούς έως τώρα τρεις πλανήτες στο σύστημα του άστρου Trappist-1 σε απόσταση 40 ετών φωτός. Η επιβεβαίωση του εξωπλανήτη ΤΟΙ 700d έγινε από ένα άλλο αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο, το Spitzer, ενώ η ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στη Χαβάη.

Στο ίδιο σύστημα, υπάρχουν ο ΤΟΙ 700b που έχει σχεδόν το μέγεθος της Γης και είναι πιθανώς βραχώδης, αλλά κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, καθώς επίσης ο TOI 700c που είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερος από τη Γη και πιθανώς αέριος.

Ο ΤΟΙ 700d, ο πιο εξωτερικός από τους τρεις και ο μοναδικός στη φιλόξενη ζώνη του μητρικού άστρου, είναι 20% μεγαλύτερος από τη Γη, χρειάζεται 37 μέρες για μια πλήρη τροχιά (η διάρκεια του έτους του) και δέχεται από το άστρο του το 86% της ακτινοβολίας που δέχεται η Γη από τον Ήλιο. Προς το παρόν, οι ακριβείς συνθήκες στον TOI 700d παραμένουν άγνωστες, αλλά ο πλανήτης θα αποτελέσει στόχο περαιτέρω έρευνας στο μέλλον.

Το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA ανακοίνωσε επίσης στο ίδιο αστρονομικό συνέδριο ότι το TESS έκανε μια ακόμη ανακάλυψη, βρίσκοντας τον πρώτο του εξωπλανήτη με δύο ήλιους (άστρα). Πρόκειται για τον πλανήτη ΤΟΙ 1338b, που βρίσκεται σε απόσταση 1.300 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Οκρίβα. Ο εξωπλανήτης -ο μόνος γνωστός στο διπλό αστρικό σύστημα του- είναι σχεδόν επταπλάσιος από τη Γη.

Στο παρελθόν το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» είχε ανακαλύψει 12 πλανήτες με δύο ήλιους και τώρα το TESS, που εκτοξεύτηκε τον Απρίλιο του 2018, έκανε την πρώτη δική του παρόμοια ανακάλυψη. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 4.000 εξωπλανήτες

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Δέος! Βρέθηκε ο πρώτος δυνητικά κατοικήσιμος εξωπλανήτης”
  1. Ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9,4607 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα. 40×9,4607 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα…

  2. Ας είναι… ακόμα πετάμε με φουσέκια, πώς να καλυφθούν τα 101 χρονάκια φωτός? Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δε θα μάθουμε. Στο κλουβί, τώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek