Διαφημίσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα tweet του επιτέθηκε εκ νέου στο Ιράν αλλά και τον Κασέμ Σουλεϊμανί υπονοώντας πως δεν τον ήθελαν ούτε στη χώρα του.

«Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες Αμερικανούς σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ευθύνεται για τον θάνατο «χιλιάδων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου και «μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στο ίδιο το Ιράν».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, θα έπρεπε να έχουν σκοτώσει τον Ιρανό υποστράτηγο «εδώ και χρόνια». Όπως έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, «μολονότι το Ιράν δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, ο Σουλεϊμανί ήταν μισητός» στη χώρα του και για αυτό οι Ιρανοί «δεν λυπούνται τόσο όσο οι ηγέτες τους θέλει να πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος».

Στην πρώτη (ουσιαστική) τοποθέτηση μετά το χειρουργικό χτύπημα εναντίον του Ιράν και συγκεκριμένα την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου των Φρουρών της Επανάστασης κι αρχηγού της επίλεκτης ομάδας «Quds» , Κασίμ Σουλεϊμανί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα λακωνικό tweet που πάντως γεννάει ερωτήματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του σήμερα έγραψε «Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε σε πόλεμο, ποτέ δεν έχασε σε διαπραγμάτευση». Το tweet φαίνεται να είναι προαναγγελία μελλοντικών χτυπημάτων σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ξαναπροκληθούν και ταυτόχρονα δικαιολόγηση της -ομολογουμένως τολμηρής- κίνησης εξόντωσης του Σουλεϊμανί.

Όμως ταυτόχρονα αποτελεί κι ένα κάλεσμα στο Ιράν να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να «μην τραβήξει άλλο το σκοινί». Άλλωστε πριν από λίγο και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε πως οι ΗΠΑ «είναι προσηλωμένες στην αποκλιμάκωση».

Φαίνεται πως οι ΗΠΑ με αυτή την επίδειξη δύναμης θέλουν να δείξουν στο Ιράν πως οι διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος για τις δύο χώρες και πως από δω και μπρος δεν θα διστάζουν ν’απαντούν στις προκλήσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ουάσινγκτον άφησε αναπάντητες τόσο την ιρανική επίθεση στην Σ.Αραβία όσο και την κατάρριψη του αμερικανικού Drone.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει την ίδια φράση για το Ιράν. Ακριβώς το ίδιο έγραψε σε tweet του στις 29 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του χτυπήματος στον Σουλεϊμανί ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στο twitter την αμερικανική σημαία, το συγκεκριμένο tweet μάλιστα το «καρφίτσωσε» στην κορυφή του τοίχου του.

Η εξόντωση του Σουλεϊμανί διετάχθη προσωπικά από τον Ντόναλντ Τραμπ και ήρθε ως απάντηση στην πολιορκία της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη από Σιίτες διαδηλωτές, οι οποίοι πιστεύεται πως καθοδηγούνταν από το Ιράν. Με τη σειρά της η πολιορκία στη Βαγδάτη ήταν η απάντηση του Ιράν στα πολλαπλά χτυπήματα των ΗΠΑ σε ιρανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία πριν 4 μέρες.

Όλα ξεκίνησαν βέβαια από την επίθεση με όλμους από σιιτική πολιτοφυλακή σε ιρακινή βάση στην οποία φιλοξενούνταν Αμερικανοί στρατιώτες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός πολίτης, που εργαζόταν εκεί.

oparlapipas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Σκληρές δηλώσεις Ντ.Τραμπ για εξόντωση Σουλεϊμανί: «Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε πόλεμο – Χάρη τους κάναμε»”
  1. Χα χα χα χα ας μας πει λοιπον ο τρομπετας ποιον πολεμο κερδισε το μαντροσκυλο των εβραιων δηλαδη οι ηνωμενες αλητιες αμερικης.
    Πραγματικα δεν υπαρχει αλλη πιο ηλιθια χωρα στον πλανητη που να την σερνει απο την μυτη μια χουφτα τσιφουτηδων και να νομκζει οτι κερδιζει κιολας.

  2. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ.

  3. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΤΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΒΙ-ΑΘΑΝ, ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.
    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ;
    ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

  4. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ, ΧΑΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ.
    ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek