Διαφημίσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο, σήμερα, Τετάρτη, με αφορμή το μεταναστευτικό. Δήμοι και μαγαζιά κατεβάζουν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες δομές παραμονής προσφύγων και μεταναστών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Στις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό συμμετέχει ενεργά και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κλειστές θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη, οι υπηρεσίες της περιφέρειας, όπως είχαν αποφασίσει σε έκτακτη διάσκεψη ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των νησιών Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάλεσε μάλιστα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της περιφέρειας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Για «μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην κυβέρνηση» όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος», εξηγώντας ότι η αποσυμφόρηση των νησιών αφορούσε στην μετακίνηση μερικών εκατοντάδων αλλοδαπών προς την ενδοχώρα τη στιγμή που χιλιάδες νέοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα νησιά.
Στη Σάμο, κλειστές θα μείνουν σήμερα οι Διοικητικές – Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων.

Παράλληλα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου τόνισε ότι εμμένει στις πρόσφατες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα:

-Αντιτίθεται, δεν αποδέχεται και απορρίπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του κ. Στεφανή, στις 20/10/2019.
-Απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και τη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα.
-Να δημιουργηθεί μόνο μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προσφύγων – μεταναστών.
-Να κλείσει το υφιστάμενο hot spot της πόλης της Σάμου και να παραδοθεί ο χώρος κατά κυριότητα στον δήμο Ανατολικής Σάμου.
-Να ενισχυθεί το προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου, των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών.
-Να συνδιοργανώσει άμεσα και συντονισμένα κινητοποίηση των Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και των ετεροδημοτών σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, στο μέγαρο Μαξίμου.

defence-point.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Μεγάλες κινητοποιήσεις στα νησιά για το μεταναστευτικό… Όχι στα κέντρα”
  1. …σε μαγικα νησια θελω να βρεθουμε και οχι στα χαβουζονησα που εχετε κανει να μοιαζουν τα παλαι ποτε υσηχαστηρια ψυχων καθικια του σατανα πατερα σας το ακουσατε????

  2. Με το να κλείνουν τα μαγαζιά ως διαμαρτυρία δεν πρόκειται να σώσετε τις ζωές των ίδιων των παιδιών σας τώρα πια , ακόμα ένα νεγροειδες νεογέννητο πέθανε από μινιγιτιδα……
    Η εγκληματικότητα των καφρων φαντάζει αστεία μπροστά στις άκρως μολυσματικές ασθένειες που κουβαλάνε , σύφιλη ψώρα ηπατίτιδες μινιγιτιδες λεισμανιαση… Ο Σαλβινι στην σελίδα του στο γιου τουμπ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από τα χιλιάδες κρούσματα αυτών των ασθενειών που φέρνουν οι τριτοκοσμικοί πίθηκοι του Ισλάμ.

  3. Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου λέει να αποσυμφορηθεί το νησί και να μεταφερθούν οι μετανάστες στην ενδοχώρα αντί να απαιτήσει να μεταφερθούν εκεί από όπου ήρθαν! Κοινώς τον κ@λο του κοιτάει κι αυτός!

  4. Ε βέβαια …, μακρυα από τον κ@λο μας και ας είναι δέκα πήχες… όταν φωνάζαμε εδώ στην ενδοχώρα μας έλεγαν ρατσιστές και περίμεναν Νόμπελ μακακιας… Έκαναν βουτιές στην θάλασσα για να τους προϋπαντήσουν…. Τώρα να πάνε στην ενδοχώρα;;;;;;;; Να τους κρατήσετε εκεί , εμείς εδώ είμαστε, όπως λέγατε, ” φασιστες” . Και στο κάτω κάτω ότι ψηφίσατε παίρνετε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *