ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ήχησαν οι σειρήνες για σεισμό και τσουνάμι στην Κω – Παρουσία Χαρδαλιά η άσκηση ετοιμότητας

· Κατοχικά Νέα

Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό και τσουνάμι, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κω, παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι. Για τις ανάγκες της άσκησης, εξάλλου, είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα πινακίδες έγκαιρης προειδοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άσκηση συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου και του Ιππ. Λυκείου, που οδηγήθηκαν στα προβλεπόμενα σημεία συγκέντρωσης (Πάρκο Χρωμάτων οδού Αμερικής και Πλατεία Ανταγόρα, αντίστοιχα).

Σύμφωνα με το vimatisko.gr, καταγράφηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως για παράδειγμα ότι στο 3ο δημοτικό σχολείο δεν ήχησαν αρκετά δυνατά οι σειρήνες, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι μαθητές, ορισμένα γράμματα στην πινακίδα… ήταν “κινέζικα”, ενώ παρατηρήθηκε και πρόβλημα με την ειδοποίηση μέσω κινητών τηλεφώνων στους αρμόδιους φορείς.

Όπως ανέφερε ο αξιολογητής Ανδρέας Αντωνάκος από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε αυτά να επιλυθούν.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι γι’ αυτό το λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: vimatisko.gr

enikos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιωάννα Γάκα, Θάνος Πλεύρης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Πατούλης - εικόνα από το σχετικό ρεπορτάζ της ZouglaΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Πλεύρης, Κικίλιας και Πατούλης στο ίδιο συνέδριο με την Ιωάννα Γάκα – Παρουσίαζε μπροστά τους το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης

Συναυλιακή σκηνή και κοινό – εικόνα αρχείου για άρθρο σχετικά με τον Γιώργο ΜαζωνάκηΕΛΛΑΔΑ

Μαζωνάκης: Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τους δύο γιατρούς – Στο μικροσκόπιο τα 84 κρίσιμα λεπτά

Καταιγίδα πάνω από θάλασσα – εικόνα αρχείου για πιθανό ισχυρό χαμηλό στη ΜεσόγειοΔΙΕΘΝΗ

Medicane στη Μεσόγειο; Τα μοντέλα παρακολουθούν ισχυρό χαμηλό – Τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα

2 απαντήσεις στο “Ήχησαν οι σειρήνες για σεισμό και τσουνάμι στην Κω – Παρουσία Χαρδαλιά η άσκηση ετοιμότητας”

  1. ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1:08 ΕΩΣ ΤΟ 1:33 ΛΕΠΤΟ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.
    1ον) ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    2ον) ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕΙΡΙΝΕΣ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ.

  2. ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ.
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΟΜΨΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 4 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *