ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Oργή στην Ισπανία: Αθωώθηκαν 5 άνδρες για το βιασμό 14χρονης – Επειδή το θύμα ήταν μεθυσμένο!

· Κατοχικά Νέα

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στην Ισπανία η απόφαση δικαστηρίου της Βαρκελώνης να αθωώσει πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό μιας 14χρονης σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για το ελαφρύτερο αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης, αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό διότι το θύμα ήταν «αναίσθητο» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία – απόφαση πο9υ προκάλεσε την έντονη αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών. Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό.

Η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται γνωστή παρά την ανατροπή ανάλογης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας νωρίτερα φέτος. Αρχικά κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον έξι ανδρών. Στους πέντε εξ αυτών επιβλήθηκαν ποινές 10 με 12 ετών κάθειρξη. Αν είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό οι ποινές τους θα κυμαίνονταν από 15 έως 20 χρόνια κάθειρξη.

Οι δράστες βίαζαν με τη σειρά το θύμα, που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνδρες βίασαν το κορίτσι στη διάρκεια ενός παιχνιδιού που περιλάμβανε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε ένα εργοστάσιο εκτός λειτουργίας στην Μανρέσα, μια πόλη της Καταλονίας, τον Οκτώβριο του 2016. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι άνδρες επιτέθηκαν στο κορίτσι, το οποίο ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, ο ένας μετά τον άλλον.

Ένας από τους κατηγορούμενους, που αναφέρεται μόνο ως Μπράιαν Αντρές Μ., δήλωσε ότι είπε ο ένας στον άλλο: «Είναι η σειρά σου. Δεκαπέντε λεπτά ο καθένας, χωρίς καθυστερήσεις». Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το θύμα «δεν γνώριζε τι έκανε και τι όχι και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις στις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μαζί της», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το BBC. Στο θύμα επιδικάστηκε αποζημίωση 12.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική εικόνα Φρανκφούρτης, όχι από τις διαδηλώσειςΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Οι διαδηλώσεις της Gen Z εξαπλώνονται σε δεκάδες πόλεις

Ενδεικτική εικόνα πλοίου, όχι από την κινεζική περιπολία στην ΤαϊβάνΔΙΕΘΝΗ

ΤΑΪΒΑΝ – ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ: Η Ταϊπέι φοβάται πρόβα ναυτικού αποκλεισμού

Βιομηχανική εγκατάσταση, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από το ΚστόβοΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ – ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ DRONES ΣΤΟ ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ: Σοβαρές ζημιές σε βιομηχανική εγκατάσταση, αναφορές για πλήγμα σε διυλιστήριο

4 απαντήσεις στο “Oργή στην Ισπανία: Αθωώθηκαν 5 άνδρες για το βιασμό 14χρονης – Επειδή το θύμα ήταν μεθυσμένο!”

  1. με την ιδια λογικη των δικαστων η κτηνοβασια ειναι μια πραξη που δεν ενεχει βια αρα πρεπει να επιτρεπεται [το ζωο δεν γνωριζει αν ο καθεναςς κανει σεχ μαζι του]
    και ολοι οσοι καταφερνουν να μεθουν τα κοριτσακια και στην συνεχεια να τα βιαζουν να αθωωνονται πανηγηρικα αφου το θυμα δεν ειχε [λογω της μεθης] αισθηση με την πραγματικοτητα

  2. ..τετοιου ειδους αποφασεις ελενχομενων [ισως ακομη και με αλλα μεσα και οχι αποκληστικα με χρημα] δικαστων παγκοσμια ευνωουν του οπαδους του ισλαμ η ισλαμοποιηση της δυσης εχει αρχισει
    σε λιγο οι λαθρο καθε χωρας θα βιαζουν ανενοχλητοι και εμεις οι επικριτες τους θα ειμαστε οι ενοχοι…μεχρι να γινουμε ιδιοι μ αυτους…

  3. ….ετσι ζουσαν και ηταν παντοτε οι καρχιδονιοεβραιοι οι μπαρκες [μπαρτσες] κοινωνικα και με την ”’νομοθεσια”’ των….βαρβαροαφρικανοασιατες-λεηλατες.

  4. ωραια τοτε οποιος θελει να βιασει ριχνει μια μπουνια στο θυμα η στο ποτο κατι το αναισθητοποιει και ουτε γατα ουτε ζημια !!!!!
    ομορφαααα ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *