ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Στους 15 νεκροί οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος στη Σιβηρία

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται μετά την υποχώρηση φράγματος που είχε ανεγερθεί παράνομα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στη Σιβηρία.

Η κατάρρευση του φράγματος στον ποταμό Σέιμπα, στην περιοχή Κρασνογιάρσκ, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους όπου διέμεναν τα θύματα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Νερό και λάσπη πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις, νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπου 300 άνθρωποι, έξι ελικόπτερα και έξι σκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τις οποίες περιπλέκει το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένο σημείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Δεκατέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε από την πλευρά του το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το φράγμα είχε κατασκευαστεί προφανώς χωρίς να πληροί τους κανονισμούς και οι αρχές αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξή του. Ποινική έρευνα διενεργείται για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις αρχές να συνδράμουν τα θύματα και να προσδιορίσουν τις αιτίες του δυστυχήματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Ους δήλωσε στην τηλεόραση ότι σχεδόν 80 εργαζόμενοι διέμεναν σε αυτές τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στο απομονωμένο χωριό Στσετινκίνο, νοτίως της πόλης Κρασνογιάρσκ, η οποία βρίσκεται περίπου 4.000 ανατολικά της Μόσχας.

Εκτιμάται ότι συνολικά 180 άνθρωποι διέμεναν στις εγκαταστάσεις αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φράγμα ανήκε στη ρωσική εταιρία «Sibzoloto», η οποία προσώρας δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το φράγμα δεν πληρούσε «κανέναν κανόνα», δήλωσε στην τηλεόραση ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης, Γιούρι Λαπσίν.

Πηγή: 902.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *