Διαφημίσεις

Κόλαση πολέμου – 5η ημέρα… Οι Αμερικανοί αποσύρουν στρατεύματα, ο συριακός στρατός ενισχύει τους Κούρδους και το αναμμένο φιτίλι ετοιμάζεται να φτάσει στο τέλος του… Θα σκάσει η βόμβα της γενικευμένης σύρραξης; Αν υπάρχει από μηχανής Θεός, καλό θα ήταν να εμφανιστεί σύντομα…

Ένα ακόμη «δώρο» Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων.

Την ανακοίνωση έκανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ. Είπε πώς δε θα βάλει τους Αμερικανούς στρατιώτες στη μέση μιας «μακρόχρονης σύρραξης» μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και υπογράμμισε πώς οι ΗΠΑ «προετοιμάζονται να αποσύρουν» περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία «όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια».

Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες τους οι Κούρδοι πρόκειται να συνάψουν συμφωνία με τους Ρώσους για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους στο βορρά».

Ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην βόρεια Συρία

Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.

Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.

Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση.

«Κοινή βούληση Παρισιού και Βερολίνου είναι να τερματισθεί η τουρκική επίθεση»

Η τουρκική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία απειλεί «να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση» και «να βοηθήσει στην επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ απόψε στο Παρίσι.

«Η κοινή μας βούληση είναι να τερματισθεί αυτή η επίθεση. Πεποίθησή και των δύο μας είναι ότι αυτή η επίθεση δημιουργεί τον κίνδυνο από την μία πλευρά και το διαπιστώνουμε ήδη επί του πεδίου, να δημιουργηθεί μία μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη πλευρά, να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος συγκαλεί απόψε αμυντικό συμβούλιο.

Γ. Χαραλαμπίδης: Ο καημένος Ακιντζί κι ο καημένος Γ.Γ του ΟΗΕ

O πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης στο ΣΙΓΜΑ για την τουρκική εισβολή στη Συρία και τα διδάγματα της – Η «ιερά βίβλος» των διεθνών σχέσεων.

sigmalive



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Τουρκική εισβολή στη Συρία: Ραγδαίες εξελίξεις λίγο πριν την «έκρηξη»”
  1. Το “πάτς” στο μανίκι του στρατιώτη με το πολυβόλο γράφει: “Ένας θα πεθάνει, χίλιοι θ’ αναστηθούν!”

    Και λογοτέχνες, οι Τουρκαλάδες!

  2. Βλακείες με περικεφαλαία. Δώρο προς τον άξονα Συρία-Ρωσία-Ιράν κάνει ο Τραμπ, με την σύμφωνη γνώμη και του Ισραήλ. Και τραβάει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια της ΕΕ. Οι δε Κούρδοι, για τους οποίους κλαίτε με μαύρο δάκρυ, παίζουν στην Συρία τον ίδιο ρόλο που παίζουν οι Αλβανοί στα Βαλκάνια, μόνο που ο Τραμπ δεν είναι Κλίντον.

  3. Είστε τελείως άσχετοι από διεθνή πολιτική και δεν σας ενδιαφέρει καν να ενημερωθήτε για το τι πραγματικά συμβαίνει. Έχετε όμως ισχυρή άποψη για πράγματα που δεν καταλαβαίνετε. Να μην μασάμε τα παραμύθια των ΜΜΕ μας λέτε, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχετε καταπιεί αμάσητη την νεοταξική προπαγάνδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *