ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Χτύπησε ένα κορίτσι στον λαιμό με ένα σπαθί και το μαχαίρωσε στην κοιλιά»

· Κατοχικά Νέα

Νέες μαρτυρίες για την αιματηρή επίθεση στη Φινλανδία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ύποπτος για την επίθεση στην πόλη Κουόπιο, στη Φινλανδία, χρησιμοποίησε ένα όπλο με λεπίδα και επίσης έφερε πυροβόλο όπλο, δήλωσε η αστυνομία.

«Στις ενέργειες [που σημειώθηκαν] στο [εμπορικό κέντρο] Χέρμαν το άτομο χρησιμοποίησε ένα όπλο με λεπίδα. Έφερε επίσης τουφέκι», ανέφερε η φινλανδική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός και δέκα, περιλαμβανομένου του επιτιθέμενου, τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση σε ένα σχολείο επαγγελματικής κατάρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο επιτιθέμενος, ένας νεαρός άνδρας, εισέβαλε στη διάρκεια του πρωινού σε μία από τις τάξεις του ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης Σάβο, μιας δομής που δέχεται παιδιά λυκείου και ενήλικες, οπλισμένος με ένα σπαθί. Ο δράστης συνελήφθη.

«Χτύπησε ένα κορίτσι στον λαιμό με ένα σπαθί και τη μαχαίρωσε στην κοιλιά», διηγήθηκε ένας μάρτυρας στον τοπικό Τύπο. Ο επιτιθέμενος εκτόξευσε επίσης «ένα είδος εμπρηστικής βόμβας», προσέθεσε.

Μια άλλη μάρτυρας, η Ρούσα Κοκόνεν, που εργάζεται σε ένα συνεργείο κοντά στο σημείο, δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV πως μια εκπαιδευτικός βγήκε τρέχοντας από το κτίριο με τα χέρια γεμάτα αίματα.

«Ενώ βοηθούσα την καθηγήτρια ακούστηκαν και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια. Οι μαθητές έφευγαν και έμπαιναν στο συνεργείο», προσέθεσε η Ρούσα Κοκόνεν.

Η ίδια είπε επίσης στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT ότι οι μαθητές περιέγραψαν το όπλο ως «ένα μακρύ σπαθί», το οποίο ο δράστης «άρχισε να κραδαίνει στην τάξη».

Οι περιστάσεις υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση παραμένουν ασαφείς όπως και τα κίνητρα του υπόπτου που συνελήφθη.

«Πρόκειται για έναν άνδρα, έναν Φινλανδό πολίτη», έγραψε απλώς σε ένα tweet η αστυνομία. Με ένα tweet ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε καταδίκασε την επίθεση την οποία χαρακτήρισε «σοκαριστική»

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά