Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, speaks during a cabinet meeting at the Maximos Mansion in Athens, Greece, September 30, 2019. REUTERS/Costas Baltas
Διαφημίσεις

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για το προσφυγικό συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Θα “τρέξουν” δυο προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες. Πρόγραμμα με χρηματοδότηση της Κομισιόν για 40.000 ανθρώπους. 16.000 θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία σε όλη την Επικράτεια.

Υπό το βάρος της τραγωδίας στη Μόρια, συνεδρίαση το υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε ως στόχο την αποσυμφόρηση της Μόριας μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως θα «τρέξουν» άμεσα δυο προγράμματα που θα αφορούν στις ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, θα «τρέξει» πρόγραμμα μετεγκατάστασης για 40.000 ανθρώπους, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Κομισιόν, κι άλλο ένα που προβλέπει τη μετεγκατάσταση 16.000 ανθρώπων σε ξενοδοχεία σε όλη την Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν επίσης οι αλλαγές στο νόμο για το άλλο και το σχέδιο για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη δήλωσε: «Διερχόμεθα μια εθνική κρίση και απαιτείται όλοι μαζί με πνεύμα υπευθυνότητας, όπως οι Έλληνες μπορούμε να δείχνουμε σε δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ο χειμώνας και όλοι οι Έλληνες, πανελλαδικά, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υλοποιείται για την αποσυμφόρηση των νησιών».

Ανακοίνωσε και τη συμφωνία των 13 Περιφερειαρχών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αριθμού αιτούντων άσυλο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

newsit.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Υπουργικό συμβούλιο για προσφυγικό: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν”
  1. με τις ευλογιες της κομισιον και της κυβερνησης προδοτων ελλαδας ειχαν δρομολογιθει τα τελευταια προβικατορικα επισοδεια στην μορια και στον καταυλισμο των τσιγκανων [οι οποιοι θελουν τσαμπα διαμονη σε ξενοδοχιο κι αυτοι]
    ωστε να εχουν δικαιολογια [οι προδοτες να σκορπισουν ολο το λαθρογυφταριο σε ολη την επικρατεια με σκοπο την αφομιωση με τους ντοπιους και την κοντινη κατοικιση στα σημεια εργασιας
    των “επενδυσεων” [του ξεπουληματος της χωρας] που θα ερθουν

  2. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΤΕ;
    ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΙΝΟΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ;
    ΚΑΛΑ ΙΧΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ,
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΧΝΟΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΕΧΕΤΕ;

  3. Εμεις και τις Πρεσπες τις καναμε γαργαρα και προωθουμε την λαθροκαταληψη και τον εποικισμό  της χώρας, οπως μας ζητουν τα εξωθεν αφεντικα και η Κύπρος ειναι πολυ  μακρια που να αχοληθουμε ;και  αντε γεια ,αλλα και το Αιγαιο και τα νησια καζαν καζαν με τον γειτονα και φιλο Ταγιπ ,και θα ξεπουλησουμε και τα υπόλοιπα ασημικα  να πληρωσουμε τα αφεντικα …ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΕΙΠΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ …Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ …ΛΕΩ ΕΓΩ

  4. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ,ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΝΑ   ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΈΝΤΑ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΆΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ   .ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΡΧΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *