Διαφημίσεις

Μια σοβαρή κρίση ρευστότητας έρχεται το 2020, προβλέπει η Bank of America Merrill Lynch η οποία υπογραμμίζει πως στο τέλος οι κεντρικοί τραπεζίτες θα υποχρεωθούν στην λύση του προγράμματος MMT δηλαδή, της ρήψης χρημάτων από το ελικόπτερο.

Πρόκειται για ένα ευφυολόγημα που σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες αντί να αγοράζουν π.χ. ομόλογα… θα δίνουν απευθείας χρήματα στους πολίτες – καταναλωτές που είναι το έσχατο μέτρο αντιμετώπισης μιας κρίσης καθώς παραβιάζει τις βασικές αρχές των καταστατικών των κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με την Bank of America όλα τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα αποδώσουν καθώς ένα κύμα αρνητικών καταλυτών κατακλύζει τις διεθνείς αγορές που περιλαμβάνει:

1)την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα 2 και 10 ετών
2)τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ-Κίνας,
3) την κατάρρευση της κινεζικής βιομηχανικής παραγωγής,
4) την συρρίκνωση των εταιρικών κερδών παγκοσμίως
5) την αύξηση της τιμής του πετρελαίου,
6) Το BREXIT που πλησιάζει
7) Την διερεύνηση της προεδρίας Trump από τους δημοκρατικούς,
8) Την υποβάθμιση της Αργεντινής
9) Την χρεοκοπία της Thomas Cook πτώχευση
10)Τα assets υψηλού κινδύνου όπως οι μετοχές κ.α. πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η ευφορία της ανόδου τελειώνει το 2020 καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές και η BofA υποστηρίζει ότι τότε θα σκάσει η φούσκα των ομολόγων προκαλώντας ύφεση στην Wall Street.

Φυσικά, μια ευρεία οικονομική ύφεση μόλις λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές θα είχε επίσης δραματικό αντίκτυπο στην εκλογή του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ και τότε θα μπορούσε να εγκαινιάσει το MMT (δηλαδή τα χρήματα ελικόπτερο) πολύ νωρίτερα από ό, τι οι περισσότεροι είχαν προβλέψει.

Ετσι, είναι πιθανό το 2020 να σκάσει η φούσκα των ομολόγων και να παρουσιαστεί ένας χείμαρρος προβλημάτων ρευστότητας.

Το μόνο ερώτημα είναι αν το Trump θα καθυστερήσει αυτήν την ημέρα της αναμέτρησης πέρα από το Νοέμβριο του 2020.
Και μόλις περάσουμε αυτό το σημείο, η κατάρρευση θα είναι απλώς θέμα χρόνου, όπως ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσει το MMT δηλαδή χρήματα από το ελικόπτερο …και το 2024 το τέλος του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα.

bankingnews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek