Διαφημίσεις

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Την εποχή του LED σκοταδισμού· την εποχή των συνωμοτών πολιτικών και διαδόχων τους· την εποχή των αποπροσανατολισμένων ανθρώπων, η νεοταξική δικτατορία των “like(s)” είν’ εδώ χωρίς αιδώ. Μια δικτατορία που την επέλεξαν μόνοι τους όλοι αυτοί που ζουν για την συλλογή των “like(s)” στα Μέσα Μαζικής (όχι Κοινωνικής) Δικτύωσης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους και δίνοντας χώρο και χρόνο στους εχθρούς όλων μας.

Οι παγκοσμιοποιητές φρόντισαν, και με αυτόν τον τρόπο, να κλέψουν το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου μετά την υγεία, τον χρόνο του.

Μπορεί να είναι τυχαίο πως το “like” διαβάζεται, κατά γράμμα στα ελληνικά, ως «λύκε». Η ωραία αυτή σύμπτωση δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ότι πολλά ρητά, γνωμικά ή παροιμίες που υπάρχουν για τους λύκους, ισχύουν και για τους άλλους «λύκους», τα “like(s)”. Ας δούμε κάποιες καταπληκτικές συμπτώσεις σε ρήσεις που τελικά μάλλον δεν είναι συμπτώσεις.

Ο Κίπλιγκ, Νομπελίστας συγγραφέας είχε πει: «Η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος, και η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη». Αντικαταστήστε την λέξη «λύκος» με την λέξη “like” και θα καταλάβετε την διπλή σημασία της εκφράσεως αυτής. «Η δύναμη της αγέλης είναι το “like” και η δύναμη του “like” είναι η αγέλη». Τέλειο!

Ο Λουντέμης είχε πει: «όταν σωπαίνουν οι λύκοι, ουρλιάζουν οι άνθρωποι». Ακριβώς! Όταν δεν υπάρχουν likes «ουρλιάζουν» οι αναμένοντες likes για να αισθανθούν ικανοποίηση. Οι καημένοι!

«Ποτέ δεν προβληματίζει τον λύκο πόσα πολλά μπορεί να είναι τα πρόβατα», είπε ο ποιητής Βιργίλιος. Φαίνεται αυτό στο φέισμπουκ. Τα likes δεν «προβληματίζονται» για το πόσα είναι τα «πρόβατα» γιατί υπερτερούν και επιβάλλονται.
Αμ το άλλο… «Η σύγχρονη κοκκινοσκουφίτσα, που έχει ανατραφεί με τον ήχο της διαφήμισης, δεν έχει καμία αντίρρηση να φαγωθεί από τους λύκους», είπε ο επικοινωνιολόγος Μάρσαλ Μακ Λούαν.

Εδώ αποτυπώνεται τέλεια η σχέση «λύκου» και “like”. Πόσοι και πόσες δεν έχουν χάσει και την ζωή τους για να φωτογραφηθούν σε επικίνδυνα μέρη ώστε δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες να μαζέψουν “like(s)”. Πόσοι και πόσες «τρώγονται» κατά την μάχη που δίνουν για λίγα likes.

Ο Αμερικανός Εκδότης Λάρρυ Φλίντ είχε πει: «Ο κανόνας της πλειοψηφίας ισχύει μόνο αν παίρνεις υπόψη σου τα ατομικά δικαιώματα. Γιατί, δεν μπορείς να βάλεις πέντε λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν τι θα φάνε για δείπνο». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι, επειδή τα “likes” είναι περισσότερα από τα «πρόβατα», είναι μοιραίο ότι και χωρίς εκλογές στην προκειμένη περίπτωση, «τα πρόβατα» έχουν πλέον φαγωθεί.

Κάτι αντίστοιχο είχε πει και ο Isaiah Berlin, Μεγαλοβρετανός ιστορικός και πολιτικός φιλόσοφος: «Ελευθερία για τους λύκους συχνά σημαίνει θάνατο για τα πρόβατα», αν και εδώ, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η λέξη «γίδια» αντί για «πρόβατα», κατά παραλληλισμό της συμβολικής σημασίας όπως αποδίδεται στο Ευαγγέλιο.

Και οι ελληνικές παροιμίες, για ν’ αλλάξουμε τομέα, είναι σοφές και αποδεικνύονται ότι έχουν διπλή σημασία αν αντικατασταθεί πάλι το “like(s)” με το «λύκος» ή «λύκοι» αντίστοιχα.

Ας δούμε κάποιες παροιμίες. «Θρέψε λύκο τον χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίρι». Αυτό είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν πολλοί όταν πατάνε “like” εκφράζουν προτιμήσεις, πολιτικές τοποθετήσεις, τρόπο σκέψεως (για να λειτουργούν οι αλγόριθμοι), συναισθήματα, κλπ, στοιχεία απαραίτητα για να σχηματίσουν οι σκοτεινοί το προφίλ του κάθε δικτυωμένου ώστε να το χρησιμοποιήσουν κατάλληλα εναντίον του. Δυστυχώς, από τον συρμό αυτό παρασύρονται και οι άβουλοι.

Άλλες ελληνικές παροιμίες σχετικές με το θέμα θα μπορούσε να είναι: «Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», «Έρμα μαντριά γιομάτα λύκους», «Μη γενείς αρνί, για να σε φάει ο λύκος».

Οι παραλληλισμοί είναι ωραίοι και σωστοί.

Επειδή η κατάσταση είναι κρίσιμη, επείγει τώρα ν’ απαλλαγούν πάρα – πάρα πολλοί, από το κυνήγι των “like”, ως πρώτο βήμα ανάκτησης της ελευθερίας τους. Να εφαρμόσουν την προτροπή του Εθνομάρτυρος Ρήγα Φεραίου που υπάρχει στον Θούριό του, που ναι μεν την είπε για άλλο λόγο, αλλά ισχύει και για τους σύγχρονους «λύκους» που έχει καταντήσει συνώνυμο των “like(s)”.

«Να σφάξωμεν τους λύκους, που τον ζυγόν βαστούν».

Χρήστος Μαντζιάρης



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Λύκε λύκε είσαι ‘δώ;”
  1. Αυτο ακριβως συμβαινει με τις εθνοκατσικες που σερνονται πισω απο τους εθνονταβατζηδες οπως οι μαυροφορεμενοι βρικολακες αλλα και οι αρχαιοκαπηλοι που μαζι προσπαθουν να σκοτωσουν την θεικη μητρα και οχι μονο να γαμανε τα μυαλα των εθνοκατσικων που αυτο τραβαει ο οργανισμος τους ουτως η αλλως και για αυτο καπου τα βρισκουν και ειναι φιλαρακια οι πνευματικοι βιαστες, καθως ο στοχος τους επι ης ουσιας ειναι ενας. Να υπηρετουν το πατριαρχικο εθνοκαυλι γιατι πασχουν απο μικροτσουτσουνιαση.

  2. Δάσκαλε ευνουχιστή θυμάσαι τότε που είχες πάνω από 40 like στα σχόλια σου και μετά την σύγκρουση σου με τον κοπρόσαυρο κατάντησες να έχεις μόνο ένα; Θυμάσαι που έκανες like στον εαυτό σου; Ωραίες εποχές τότε! Πάντως φίλε μου μου άρεσε το χιούμορ σου. Στο αναγνωρίζω! Ο κοπρόσαυρος όμως σου πλήγωσε τον εγωισμό και κουρέλιασε την ψυχολογία σου. Που όρεξη για χιούμορ και θεολογία της μήτρας. Περασμένα μεγαλεία!

  3. Έτσι όπως τα λέει ο ονειρευτής είναι. Έστρωσες να κοιμηθείς πάνω στην μήτρα (χύτρα) της esophoria babalon; Όσα like κι αν σου κάνει η βαβυλώνια ιέρεια και τα τσιράκια της το γεγονός είναι ένα. Την έκατσες την βάρκα!

  4. Ναι, θα ενεργοποιηθεί η μήτρα και θα χεστούμε πάνω μας από τον φόβο. 😂

    Ρε έτσι και σκάσει η μήτρα (χύτρα) της babalon θα σας μαζεύουν με τα κουταλάκια από χάμω. Θα γεμίσει όλος ο τόπος με την ανοησία σας!

  5. 🔻 Στις 8 Δεκεμβρίου 2018 at 17:15 προφήτεψες ότι το 2020 θα έρθει η μεγάλη θλίψη – tribulation και η συντέλεια του Αιώνα.

    ▪️ Καλά θα κάνεις το 2020 να μην σχολιάζεις εδώ μέσα. Ο Μεγαλόσαυρος 🐲 ακονίζει τα δόντια του και είναι έτοιμος να κατασπαράξει μια σουπιά babalon και έναν δάσκαλο με τα μυαλά στα κάγκελα του εωσφόρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *