Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:50 - 24/09/2019

Ένα διαστημικό σώμα από άλλο ηλιακό σύστημα, με «υπερβολική» τροχιά, πλησιάζει τη Γη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (ΔΑΕ) επισημοποίησε ότι, μετά τον «Οουμουαμούα» το 2017, ανακαλύφθηκε μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και δεύτερο αντικείμενο σαν κομήτης που προέρχεται από το διαστρικό χώρο. Στον «επισκέπτη» δόθηκε από τη ΔΑΕ το όνομα «Μπορίσοφ» (2I/Borisov), επειδή ο πρώτος που είχε εντοπίσει στις 30 Αυγούστου το αντικείμενο, με ένα αυτοσχέδιο τηλεσκόπιο διαμέτρου 0,6 μέτρων, ήταν ο ερασιτέχνης αστρονόμος Γκενάντι Μπορίσοφ από την Κριμαία.

Ο «Μπορίσοφ» έχει την εμφάνιση κομήτη με κοντή ουρά και ήδη αστρονόμοι από όλο τον κόσμο στρέφουν τα τηλεσκόπιά τους για να τον μελετήσουν. Μετά από τις έως τώρα παρατηρήσεις της τροχιάς του από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, δεν υπάρχει πια αμφιβολία, σύμφωνα με τη ΔΑΕ, ότι πρόκειται για ένα διαστημικό σώμα με διαστρική προέλευση, δηλαδή προέρχεται από άλλο ηλιακό σύστημα, εξ ου και ο αρχικός προσδιορισμός 2Ι (Intestellar).

Η διάμετρος του «Μπορίσοφ» εκτιμάται ότι είναι λίγα χιλιόμετρα. Από τους χιλιάδες κομήτες που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, κανενός η τροχιά δεν είναι τόσο υπερβολική όσο του «Μπορίσοφ». Θα κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στον Ήλιο (περιήλιο) στις 7 Δεκεμβρίου φέτος, όταν θα βρίσκεται σε απόσταση δύο αστρονομικών μονάδων από τη Γη (μία τέτοια μονάδα είναι η απόσταση Γης-Ήλιου).

Το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα έχει τη μεγαλύτερη φωτεινότητά του στον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου του πλανήτη μας και στη συνέχεια θα αρχίσει το μακρύ ταξίδι της εξόδου του από το ηλιακό μας σύστημα για πάντα. Οι αστρονόμοι θα έχουν την ευκαιρία να τον παρατηρήσουν για αρκετούς μήνες, περισσότερους απ’ ότι τον «Οουμουαμούα».

Ήδη το Μεγάλο Τηλεσκόπιο των Καναρίων Νήσων, διαμέτρου 10,4 μέτρων, κατάφερε να τραβήξει την πρώτη φωτογραφία του περαστικού «Μπορίσοφ». Υπό διερεύνηση βρίσκονται διάφορα επιστημονικά ερωτήματα, όπως γιατί έως τώρα δεν είχαν ανακαλυφθεί διαστρικά σώματα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και πόσο συχνά αυτά απαντούνται στο διάστημα.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Να το σπροξουμε να τρεξει ποιο γρηγορα μηπως σωθει η Μανα μας απο τα εθνοπαραρασιτα που την βριζουν και την μολυνουν.

  2. ονειρευτης 09/25/2019 @ 11:12 ΠΜ

    …ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ!!!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ…ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*