Διαφημίσεις

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι, ο οποίος δικάσθηκε για μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών, δεν θα φυλακισθεί, καθώς καταδικάσθηκε σε τριετή δικαστική επιτήρηση. Δικαστήριο των Τιράνων τον έκρινε ένοχο για «κατάχρηση εξουσίας», όμως τον απάλλαξε από κατηγορίες για διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει την καταδίκη σε 12 χρόνια κάθειρξης αυτού του πρώην στενού πολιτικού συμμάχου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το 2017. Στα τρία χρόνια που θα διαρκέσει η δικαστική επιτήρηση, ο 40χρονος Σαϊμίρ Ταχίρι, ο οποίος απορρίπτει όλες τις κατηγορίες, δεν θα μπορεί να αναλάβει δημόσια αξιώματα.

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «το δικαστήριο αναγνώρισε» πως δεν είναι «εγκληματίας ούτε λαθρέμπορος ούτε μέλος εγκληματικής οργάνωσης» και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει έφεση. Το όνομά του είχε εμφανισθεί σε τηλεφωνικές υποκλοπές στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε μετά τη σύλληψη στην Ιταλία ενός εξαδέλφου του ως υπόπτου για λαθρεμπόριο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως είχε τη βοήθεια του υπουργού.

Η Αλβανία είναι ένα σταυροδρόμι του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Υπήρξε σημαντική παραγωγός κάνναβης που προορίζονταν κυρίως για την Ιταλία, αν και οι αρχές καυχώνται ότι έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα αυτόν.

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι δήλωσε μάλιστα τον Ιούνιο πως η Αλβανία «έχει βγει από τον χάρτη των χωρών που παράγουν κάνναβη». Η Αλβανία είναι επίσης κέντρο διαμετακόμισης της ηρωίνης της Μέσης Ανατολής και της νοτιοαμερικανικής κοκαΐνης, ναρκωτικών που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Η αλβανική πολιτική ζωή έχει δηλητηριασθεί απ’ αυτό το λαθρεμπόριο και κάθε παράταξη κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, την έκδοση από τη Γερμανία του επιχειρηματία Αρμπέρ Τσεκάι, υπόπτου για λαθρεμπόριο κοκαΐνης. Εμπορικής αξίας άνω των 180 εκατ. ευρώ, η κοκαΐνη ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο 2018 σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που είχε φθάσει στην Αλβανία με προέλευση την Κολομβία και ανήκε στην εταιρεία του Αρμπέρ Τσεκάι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,defence-point.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *