Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:23 - 20/09/2019

Υπάρχει κάτι χειρότερο από την παγκόσμια χούντα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε εφαρμογή το «αρχαίο σχέδιο»…
ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η λέξη «υβρίδιο» προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «ύβρις».

Ήδη επιστήμονες έχουν αρχίσει να μπερδεύουν τα όρια μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Είχαμε αποκαλύψει σε πρόσφατο άρθρο μας:

Μετά τη σχετική έγκριση της κυβέρνησης επάνω σε μια αμφιλεγόμενη έρευνα σχετικά με τα βλαστοκύτταρα, επιστήμονες ετοιμάζουν να δημιουργήσουν τα πρώτα υβρίδια ανθρώπων-ζώων.

Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό το εφιαλτικό πείραμα σύμφωνα με τους ηθικολόγους έχει πολλές προεκτάσεις, η μια χειρότερη από την άλλη, αλλά ας δούμε τη σχετική είδηση όπως την μεταδίδει το HuffPost για να καταλάβουμε τι θέλουν να πετύχουν οι επιστήμονες σε πρώτη φάση.

Θα δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο πάγκρεας σε τρωκτικά χρησιμοποιώντας ανθρώπινα επαγόμενα πολυδύναμα στελέχη (iPS). Σύμφωνα με το κέντρο έρευνας των βλαστοκυττάρων της UCLA, αυτά είναι κύτταρα που έχουν επαναπρογραμματιστεί σε εμβρυικά βλαστικά κύτταρα (stem cells) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σχεδόν οποιουδήποτε άλλου τύπου κυττάρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, οι ερευνητές θα πάρουν γονιμοποιημένα αυγά από τα τρωκτικά τα οποία έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία, για να αφαιρέσουν την ικανότητα να μπορούν να δημιουργήσουν πάγκρεας τα ίδια και θα προσθέσουν ανθρώπινα κύτταρα για να φτιάξουν υβριδικά έμβρυα ανθρώπων- ζώων.

Τα ανθρώπινα κύτταρα θα καλλιεργηθούν σε έμβρυα αρουραίων και ποντικιών και κατόπιν θα τεθούν σε ένα υποκατάστατο ζώο, στο πλαίσιο πειραμάτων που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Την παραπάνω είδηση θα μπορούσαμε να την συνδυάσουμε με τις νέες εξελίξεις που, αυτή την φορά, μας έρχονται από τις ΗΠΑ.

Διαβάζουμε στο naftemporiki.gr:

Μαλακά ρομπότ τα οποία κινούνται χάρη σε νευρομυϊκούς ιστούς οι οποίοι ενεργοποιούνται όταν διεγείρονται από το φως ανέπτυξαν ερευνητές, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτόνομων βιορομπότ.

(…)

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences και της οποίας ηγήθηκε ο Σαΐφ, οι ερευνητές επιδεικνύουν μια νέα γενιά ρομπότ με δύο ουρές τα οποία κινούνται με σκελετικό μυϊκό ιστό, που διεγείρεται από κινητικούς νευρώνες. Οι νευρώνες αυτοί έχουν οπτογενετικές ιδιότητες: Όταν εκτίθενται στο φως, οι νευρώνες ενεργοποιούνται και ενεργοποιούν τους μύες.

(…)

«Δεδομένου πως…τα βιορομπότ δεν είναι τόσο ώριμα όσο άλλες τεχνολογίες, δεν είναι σε θέση να παράγουν μεγάλες δυνάμεις» είπε ο Ματία Γκαζόλα, καθηγητής μηχανολογίας, προσθέτοντας πως, για αυτόν τον λόγο, ο έλεγχος της κίνησής τους είναι δύσκολος. «Είναι πολύ σημαντικός ο προσεκτικός σχεδιασμός του “σκαριού” γύρω από το οποίο θα αναπτυχθούν και θα αλληλεπιδρούν τα βιορομπότ για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η τεχνολογία και να επιτευχθούν λειτουργίες κίνησης» πρόσθεσε.

«Η δυνατότητα να καθοδηγούμε τη δραστηριότητα των μυών με νευρώνες ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ενσωμάτωση νευρωνικών μονάδων σε βιοϋβριδικά συστήματα» είπε ο Σαΐφ. «Δεδομένης της κατανόησης του νευρωνικού ελέγχου στα ζώα, ίσως να είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με βιοϋβριδικά νευρομυϊκά σχέδια χρησιμοποιώντας μια ιεραρχική οργάνωση νευρωνικών δικτύων» σημείωσε.

Ο Σαΐφ και η ομάδα του οραματίζονται την ανάπτυξη τεχνητών πολυκυτταρικών ζωντανών συστημάτων που θα είναι σε θέση να αντιδρούν «έξυπνα» σε περιβαλλοντικές ενδείξεις για χρήση σε τομείς όπως η ιατρική, τα αυτοεπισκευαζόμενα υλικά κ.α.

Τι διαβάζουμε λοιπόν; Οι επιστήμονες ετοιμάζουν την δημιουργία αυτόνομων βιορομπότ, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και υβρίδια ανθρώπων και ζώων, αν συνδυάσουμε την νέα μελέτη στις ΗΠΑ με την δημιουργία υβριδικών εμβρύων ανθρώπων-ζώων στην Ιαπωνία.

Βρισκόμαστε στην πρώιμη φάση ενός αρκετά «τολμηρού» εγχειρήματος.

Που θα χρησιμοποιηθούν άραγε τα αυτόνομα βιορομπότ; Σε πολέμους; Σε αστυνόμευση γειτονιών, Στο Δημόσιο (βλ. ΒΙΝΤΕΟ πιο κάτω);

Η αρχαία μυθιστορία (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ινδία κτλ.) μας μιλά για υβρίδια ανθρώπων και ζώων ή αλλιώς για αυτόνομα υβριδικά βιορομπότ; Για σκεφτείτε…

Δείτε τα βίντεο:

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ονειρευτης 09/20/2019 @ 12:07 ΜΜ

    ο στοχος των “αφεντικων” του πλανητη μας ειναι να κανουν οτι θελουν πανω σ αυτον χωρις την παραμικρη ενοχληση
    οταν ειναι λοιπον ετοιμα [σε τοπ εξελιγμενες εκδοσεις]ολα αυτα τα βιορομποτ θα τεθουν στις υπηρεσιες των “αφενταδων και το ενοχλητικο[που θελει τροφη,φωναζει ,αντιδρα] ανθρωπινο ειδος λιγο-λιγο θα αφανισθει…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*