Διαφημίσεις

Επιστήμονες ανέπτυξαν μικροσκοπικούς ανθρώπινους εγκεφάλους και τους «αγκίστρωσαν» σε ρομπότ και σαν να μην έφτανε αυτό, τους έστειλαν και στο διάστημα!

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συστάδες νευρικών κυττάρων που ονομάζονται μίνι-εγκέφαλοι αναπτύσσονται με τρόπους που οι επιστήμονες δεν πίστευαν στο παρελθόν ότι ήταν δυνατόν.

Τα οργανοειδή αυξήθηκαν από βλαστοκύτταρα στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας απ΄τον βιολόγο Alysson Muotri, προτού συσκευαστούν και αποσταλούν στο διάστημα, όπου ο Muotri είπε στους The New York Times ότι πιθανότατα «αναπαράγονται σαν τρελοί».

Η ομάδα του διαπίστωσε ότι τα οργανοειδή εκπέμπουν εγκεφαλικά κύματα – σύνθετα πρότυπα νευρικής δραστηριότητας – παρόμοια με αυτά των πρόωρων μωρών. Είναι ένα παράξενο εύρημα που θα μπορούσε να αναγκάσει τους επιστήμονες να επανεξετάσουν τους περιορισμούς των εργαστηριακών μικρο-οργάνων και τα ηθικά ζητήματα που τους περιβάλλουν.

Ο Muotri «αγκίστρωσε» τα μίνι-μυαλά σε ρομπότ σε σχήμα αράχνης για να διαβάσει τη νευρική τους δραστηριότητα, σύμφωνα με τους NYT. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι ότι οι επιστήμονες προσεγγίζουν την ικανότητα να παράγουν τουλάχιστον εν μέρει συνειδητή ζωή στο εργαστήριο – μια εξέλιξη που από καιρό ήταν λίγο περισσότερο από μια κερδοσκοπική ιστορία τρόμου στον τομέα.

«Όσο πιο κοντά φτάνουμε στο στόχο , τόσο πιο πιθανό να έχουμε έναν εγκέφαλο ικανό να αισθανθεί πόνο, αγωνία κλπ», δήλωσε στους NYT ο επικεφαλής επιστήμονας και πρόεδρος του Ινστιτούτου «Allen Brain» Christof Koch.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι τόσο περίπλοκος που οι επιστήμονες εξακολουθούν να μαντεύουν κατά πολλές απόψεις για το πώς λειτουργεί. Αλλά αυτή η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Cell, υποδηλώνει ότι οι μίνι-εγκέφαλοι θα μπορούσαν να είναι πιο περίπλοκοι από ό, τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

«Υπάρχουν μερικοί από τους συναδέλφους μου που λένε,« Όχι, αυτά τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ συνειδητά », δήλωσε ο Muotri στο NYT. «Τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρος.»

Αν αυτά τα κύματα του εγκεφάλου είναι ένα σημάδι ότι τα οργανοειδή θα μπορούσαν να είναι ικανά για συνείδηση, οι νευροεπιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό ηθικό δίλημμα – καθώς οι συνεχιζόμενοι πειραματισμοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν και να καταστρέψουν την αυτογνωσμένη ανθρώπινη ζωή. Αλλά ίσως να μην είμαστε ακόμα εκεί, είπε η βιολόγος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας Giorgia Quadrato, η οποία δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη.

«Είναι εκπληκτικό. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά αν αυτό ήταν δυνατό», δήλωσε η Quadrato στους NYT, πριν διευκρινίσει ότι δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μίνι-εγκέφαλοι έφθασαν σε επίπεδα ανθρώπινης δραστηριότητας.

«Οι άνθρωποι θα πουν,» Αχ, αυτά είναι σαν τους εγκεφάλους των πρόωρων βρεφών «, είπε. «Οχι δεν είναι.»

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΣΟΚ! Εμφύτευσαν ανθρώπινους εγκεφάλους σε ρομπότ και τα έστειλαν στο διάστημα”
  1. Τα κέρατα τους τα τραγια , από ποιους πήραν τα οργανοειδη νευρικά εγκεφαλικα κυτταρα ; Και δεν θα είναι ρομπότ ,κλωνοειδη θα είναι.Τωρα έγινε αυτό ; ή έχει γίνει χρόνια και το αποκαλύπτουν τώρα.

    1. Μνήκανδρε, είμαι συγκινημένος και γεμάτος χαρά ακούγοντας αυτή την είδηση, διότι τα οράματα του Χανς Ρούντολφ Γκίγκερ βγαίνουν σιγά σιγά αληθινά! Με μια αναζήτηση στην google μπορείς κι εσύ να δεις τα έργα ζωγραφικής του H. R. Giger. Ζωγράφιζε κολασμένα μέρη όπου η Βιολογία συναντάει την Τεχνολογία και το οργανικό ενώνεται με τον ανόργανο, σε αυτά τα οράματα η λίμπιντο συναντάει την διατροφή και ο θάνατος εξαφανίζεται με την ρομποτοποίηση. Αυτός ο καλλιτέχνης δημιούργησε και το γνωστό Alien της ταινία που όλοι έχουμε δει! Αν η κόλαση υπάρχει, τότε σίγουρα την αποτύπωσε τέλεια ο H.R. Giger.

      1. Μνήκανδρε, είμαι συγκινημένος και γεμάτος χαρά ακούγοντας αυτή την είδηση, διότι τα οράματα του Χανς Ρούντολφ Γκίγκερ βγαίνουν σιγά σιγά αληθινά! Με μια αναζήτηση στην google μπορείς κι εσύ να δεις τα έργα ζωγραφικής του H. R. Giger. Ζωγράφιζε κολασμένα μέρη όπου η Βιολογία συναντάει την Τεχνολογία και το οργανικό ενώνεται με τον ανόργανο, σε αυτά τα οράματα η λίμπιντο συναντάει την διαστροφή και ο θάνατος εξαφανίζεται με την ρομποτοποίηση. Αυτός ο καλλιτέχνης δημιούργησε και το γνωστό Alien της ταινία που όλοι έχουμε δει! Αν η κόλαση υπάρχει, τότε σίγουρα την αποτύπωσε τέλεια ο H.R. Giger.

  2. Ας κάνουν ότι θέλουν με αυτά τα πειράματα κι ας βασανίζουν του εγκεφάλους που φτιάχνουν. Έτσι ο άνθρωπος βοηθάει τον Θεό στη απόδοση δικαιοσύνης, διότι εφόσον είναι ανθρώπινοι εγκέφαλοι αυτό σημαίνει ότι κατά τη δημιουργία τους στο εργαστήριο, θα προσελκύουν ανθρώπινες ψυχές οι οποίες πάνε και θα δένονται και θα ζούνε εκεί μέχρι να τελειώσει το πείραμα! Δεδομένου ότι υπάρχει το Δίκαιο Κάρμα του Γιαχβέ και η Μετενσάρκωση, τότε οι κακοί άνθρωποι όταν πεθαίνουν θα μεταφέρεται η ψυχή τους σε αυτούς τους μικροσκοπικούς ανθρώπινους εγκεφάλους που αγκιστρώνονται σε ρομπότ! Έτσι για πολλά χρόνια θα βασανίζεται η ψυχή τους, θα είναι παγιδευμένοι σε μια κόλαση!!! Είναι τέλειο!!! Είναι καταπληκτικό, διότι έτσι δημιουργούμε μια μίνι κόλαση στην οποία ο Άρχοντας Αυτού του Κόσμου θα τιμωρεί τους σαθρούς, τους διεφθαρμένους και του κακούς.

    1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΔΗΛΑΔΉ ΟΙ …ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ; ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ…ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *