19:11 - 21/08/2019

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λογόκριναν διαφήμιση που δείχνει μητέρα με μωρό γιατί «προβάλει στερεότυπα» και μπορεί να «προκαλέσει βλάβη» στους θεατές

Διαφημίσεις

Μια διαφήμιση για τη Volkswagen που δείχνει άντρες αστροναύτες και μια λευκή γυναίκα που κάθεται δίπλα σε ένα καρότσι είναι από τις πρώτες απώλειες των νέων απαγορεύσεων που αφορούν «στερεότυπα φύλου» στις βρετανικές διαφημίσεις.


Η διαφήμιση ερευνήθηκε από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA), επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για «διαιώνιση στερεοτύπων φύλου».


Οι νέοι κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο απαγορεύουν να απεικονίζονται τα φύλα με τρόπο που «ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη ή σοβαρή ή εκτεταμένη παράβαση».


Η διαφήμιση δείχνει μια σειρά κυρίως ανδρών που συμμετέχουν σε περιπετειώδεις δραστηριότητες – δύο άνδρες αστροναύτες στο διάστημα, και ένας άνδρας αθλητής με προσθετικό πόδι να κάνει άλμα εις μήκος και καταλήγει με μια μητέρα που κάθεται σε ένα παγκάκι κοντά σε ένα καρότσι.


Ιδού η απαγορευμένη διαφήμιση:

Προκάλεσε τρεις καταγγελίες από θεατές, και η ASA διαπίστωσε ότι δείχνει μια γυναίκα “που ασχολείται με ένα στερεοτυπικό ρόλο φροντίδας”.


“Αναγνωρίσαμε ότι το να γίνεις γονέας είναι μια μεταβαλλόμενη εμπειρία που απαιτεί  σημαντική προσαρμογή, αλλά η φροντίδα των παιδιών είναι ένας ρόλος που συνδέεται στερεοτυπικά με τις γυναίκες”, πρόσθεσε η ASA στην απόφασή της.


Η διαφήμιση δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί με αυτήν την μορφή μετά την απόφαση.


Οι νέοι κανόνες ακολουθούν την αναθεώρηση του ASA, που δημοσιεύθηκε το 2017, όπου διαπιστώθηκε ότι τα επιβλαβή στερεότυπα που ενισχύονται από τη διαφήμιση «μπορούν να περιορίσουν τις επιλογές, τις προσδοκίες και τις ευκαιρίες των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων».


Η Geraldine Ingham, επικεφαλής του μάρκετινγκ της VolkswagenUK, δήλωσε: «Ως επικεφαλής αυτής της επιχείρησης και ως μητέρα, δεν πιστεύω ότι οι ρόλοι των γυναικών σε αυτή τη διαφήμιση απεικονίζονται με οποιονδήποτε τρόπο αρνητικά».


“Όπως και στις σκηνές όπου άνδρες φαίνονται να συμμετέχουν σε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή που ένα ζευγάρι έχει στήσει μια σκηνή πάνω σε ένα βουνό και η άλλη που δείχνει αστροναύτες να βρίσκονται σε ένα διαστημικό σκάφος, έτσι και η σκηνή με την γυναίκα φαίνεται ένας άνθρωπος που ξεκινάει αυτό που είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος και πιο πολύτιμος ρόλος της ζωής – το να μεγαλώσει ένα άλλον άνθρωπο”.

ΚΟπηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. κοντοφτανει ο καιρος που θα βλεπουμε “αρσενικους” σε εγκυμοσυνη με φουσκωμενη κοιλια να προχωρουν καμαρωτα υπερηφανοι που θα φερουν στον κοσμο αυτον του…πολιτισμου της παρακμης εναν νεο “ελευθερο” ανθρωπο

  2. no quarter given 08/22/2019 @ 11:27 ΠΜ

    Αν φόραγε μπούρκα ή αν ήταν έγχρωμη θα είχε εγκριθεί…

  3. Τανάγρας 08/22/2019 @ 2:51 ΜΜ

    Στερεότυπος = Στέρεος Τύπος μέσα στο Πεδίο. Η στερεοτυπία είναι δηλαδή η ομαλότητα μέσα στη φύση. Όμως αυτοί δεν θέλουν τίποτα το στέρεο πλέον. Όλα να είναι ρευστά να τα κάνουν ότι θέλουν, να τα πλάθουν όπως θέλουν.

  4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 08/22/2019 @ 10:46 ΜΜ

    ΦΙΛΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ, ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ “ΤΕΡΤΙΠΙΑ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ…
    ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ…
    ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΑ.
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ “ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ…” Η “ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Η ΦΑΣΙΣΤΑΣ”. ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.
    ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΥΤΟΙ;; ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΣΥ.
    ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΥΤΟΙ;; ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΣΥ.
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΣ ΔΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*