Διαφημίσεις

Στην βρετανική ιστοσελίδα The Independent ανέβηκε έναάρθρο από τηνKT Roberts (στην φωτογραφία κάτω) που ζητούσε την ανατροπή “every pale, male and stale superhero character”. Δεν κρύβει τις προθέσεις της όταν γράφει ότι οι ταινίες με σούπερ ήρωες μεταφέρουν κρυφά μηνύματα “social justice” χωρίς να φαίνονται και είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος να μιλάμε στις μάζες”.
Τα σχόλια κάτω από το άρθρο είναι γεμάτα διαμαρτυρίες και αντιδράσεις για «το πιο ρατσιστικό άρθρο που έχουμε διαβάσει» όπως γράφουν οι περισσότεροι. Ιδού το ρεζουμέ του άρθρου:
Αφότου ανακοινώθηκε η γυναίκα Thor, το διαδίκτυο γέμισε με σχόλια από ανθρώπους που τρέμουν ότι η ιστορικά straight, λευκή, αρσενική γκάμα των υπερηρώων αποστραγγίζεται υπέρ ενός πιο ποικιλόμορφου ρόστερ.


Οι πρωταγωνιστές χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από την Marvel ή την DC, είναι σαν τα φαβορί, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς (οι υπόλοιπες) ξεκινάμε τον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μεγάλα αγόρια τερματίσουν. Το να τους κλέψουμε μερικά σημεία μπροστά δεν είναι μόνο θετικό, αλλά απολύτως απαραίτητο.

Εκτός από όλα τα άλλα, κάνει πραγματικά την τέχνη καλύτερη.

Το να δίνουμε στο κοινό υπερήρωες (και κατασκόπους και πριγκίπισσες) διαφορετικούς από αυτό που είναι, κάνει φυσιολογική την ποικιλομορφία με ένα τρόπο που οι στοχευμένες εκστρατείες δεν μπορούν να κάνουν. Δεν μπορώ να σας πω πόσο ωραία αισθάνθηκα που είδα γυναίκες, να πολεμάνε μαζί με άνδρες στο Endgame και πόσο απογοητεύτηκα που η Marvel αποφάσισε να αλλάξει (στην οθόνη) την bisexual υπερηρωίδα, την Valkyrie – κάτι που έχουν υποσχεθεί να διορθώσει στη Φάση 4.


Έτσι ναι, ας λεηλατήσουμε τους αρσενικούς ήρωες – και ο Thor είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε. Αυτό πρέπει να είναι ένα προσκλητήριο πολέμου για όλες που είναι μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Οι γυναίκες παραγωγοί είναι λίγες και μόλις τώρα άρχισαν να κυνηγάν ταινίες blockbuster, ενώ η Chloe Zhao σκηνοθετεί τους Eternals.

ΚΟ / από εδώ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Ρητορική μίσους από δικαιωματίστρια: «Τώρα που έχουμε γυναίκα Θωρ, ας γκρεμίσουμε κάθε λευκό αρσενικό υπερήρωα»”
  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ, ΠΟΥ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ Α;ΠΟΣΥΝΘΕΣΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
    ΟΛΑ “ΚΙΜΑΣ” ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ….
    Ο ΘΕΟΣ ΘΩΡ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΟΝΤΙΝ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΝ ΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ, Η “ΝΤΙΚΙΝΤΑΓΚΑΣ”;;;;
    ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ …. ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    1. Μιλαμε για μια σχεδιασμενη προσπαθεια ..»Μεταβολης» των ρολων που εχουν τα δυο φύλα..Η επίθεση που δέχεται σήμερα ιδιαιτερα για την λευκη φυλη που κυριαρχεί στο Δυτικο πολιτισμο δεν ειναι τυχαια ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΣΙΦΑΝΈΣ,ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΈΠΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΆΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ . ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΝΟΜΆΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *