Παιχνίδια πολέμου, αυτή τη φορά όμως με απρόβλεπτες συνέπειες επιχειρεί η Άγκυρα στο Αιγαίο. Αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό σχεδιάζει την πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο «καυτό» σημείο νότια του Καστελόριζου.
Η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων «TPAO», έθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού Ναυτικού “προς παροχή προστασίας” για την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο Μεσημβρινό από τα νότια της Ρόδου μέχρι και ανατολικά του Καστελόριζου.
Τις έρευνες αυτές θα τις διεξάγει μεταξύ 15 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου.
Τότε είναι που λήγει και η αποστολή του άλλου τουρκικού “ερευνητικού” σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο «αξιοποίησής» του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχει άλλωστε προαναγγελθεί από την Άγκυρα.
Μάλιστα όπως είχε εξαγγείλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ και είχε μεταδώσει το ΚΥΠΕ το τουρκικό σκάφος θα κατέβει στη Μεσόγειο για να ξεκινήσει τρισδιάστατες έρευνες μέσα στον Αύγουστο.
«Για τις δραστηριότητές μας που συνεχίζονται στην ανατολική Μεσόγειο με τα γεωτρύπανά μας Φατίχ και Γιαβούζ και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός, τώρα στέλνουμε και το τέταρτο μας πλοίο», είχε πει ο Τούρκος υπουργός.
Σύμφωνα με την πάγια τουρκική θεώρηση το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο.
Εάν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, τότε βρισκόμαστε προ μείζονος κρίσης στο Ν.Α.Αιγαίο καθώς η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, πολλές φορές, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία τουρκική έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ίσως δε βρισκόμαστε προ ενός νέου «θερμού» επεισοδίου τύπου Μαρτίου 1987.
pronews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice




Θα μας κάνει ρομπα διεθνος η Τουρκία!
Λυπαμαι αλλα πως μπορεις να αντικρυζεις εχθρους και “φιλους” οταν εισαι στα 4 , και εχεις παραδώσει “γη και υδωρ”………
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Πέρσες ζητούσαν γῆν καί ὕδωρ απ’ τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν. Στο τέταρτο βιβλίο, ο Ηρόδοτος αναφέρει για πρώτη φορά τον όρο γη και ύδωρ στην απάντηση του Βασιλιά Ιδαθύρσου των Σκυθών προς τον Βασιλιά Δαρείο.
Στο πέμπτο βιβλίο, ο Δαρείος στέλνει αγγελιαφόρους που ζητούν γην και ύδωρ από τον Βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων. Και στο έκτο βιβλίο, στέλνει αγγελιαφόρους σε όλη την Ελλάδα που ζητούν γην και ύδωρ για τον Βασιλιά.
Η απαίτηση για γην και ύδωρ συμβόλιζε ότι αυτοί που παραδίδονταν στους Πέρσες παραιτούνταν από κάθε δικαίωμα πάνω στη γη τους και στα αγαθά της. Δίνοντας γην και ύδωρ αναγνώριζαν την περσική εξουσία πάνω σε όλα, ακόμα και οι ζωές τους άνηκαν στον Βασιλιά των Περσών. Μετά από αυτή την αναγνώριση, ακολουθούσαν διαπραγματεύσεις για τις υποχρεώσεις και τα προνόμια των υποτελών.
Όταν οι Πέρσες αγγελιαφόροι απαίτησαν από την Σπάρτη και την Αθήνα γη και ύδωρ, οι Σπαρτιάτες τους πέταξαν σε ένα βαθύ πηγάδι, και οι Αθηναίοι σε ένα βάραθρο, λέγοντάς τους πως θα τα βρουν εκεί.
Η φράση γη και ύδωρ, ακόμα και στα νέα ελληνικά, συμβολίζει την υποταγή άνευ όρων σε ένα κατακτητή.
Η Ελλάδα πάντοτε διατηρεί αυτο που λέμε αμυντική πολιτική ..
Δηλαδή ,
πολιτική της σφαλιάρας. ( Ίσως γιατί έχει καεί η γούνα μας απο τις προδοσίες των δήθεν συμμάχων μας )
Η γνώμη μου ……
.ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΈΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ,ΔΙΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ , ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΉΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ . Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΆΖΕΣΑΙ ..
ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ 74…
καλα θα ητανε να υπηρχε θερμο επισοδειο αλλα με αυτες τις κοτες τις λιρατες που εχουμε στην κυβερνηση και στις ελοπλες δυναμεις ….. αντε να υπογραψουμε απο τωρα την παραδοση!!!
καλα θα ητανε να υπηρχε θερμο επισοδειο αλλα με αυτες τις κοτες τις λιρατες που εχουμε στην κυβερνηση και στις ελοπλες δυναμεις ….. αντε να υπογραψουμε απο τωρα την παραδοση!!! το πολυ πολυ να μας πουνε οτι το καστελοριζο κειται μακροθεν της Κυπρου και να παμε για υπνο!!
Προς το παρον , οι περισσοτερες ενστολες κοτες λειπουν απ`το κοτετσι τους σε διακοπες .
Αφησαν πισω ενα γερο κοκορακο χωρις φωνη να φυλαει τα κοτοπουλακια ενω αυτοι πινουν κοκτε’ι’λς και κανουν βουτιες.
Κι οταν επιστρεψουν ξεροψημενες οι κοτες , θα διαπιστωσουν ολα οσα λειπουν απ`το κοτετσι διοτι ο κοκκορας εχει πρασβυωπεια και δεν ειδε την αγελη αλεπουδων που εκανε το μεγαλο πλιατσικο.
Ως εκ τουτου γεγονοτος , θα καταγραφει στα πρακτικα του κοτετσιου ως απωλεια λογω ελλειψεων προσωπικου, υλικων και διαθεσης αντιμετρων ! Κι η νεαρη πουλλαδα θα κατσει να την βατεψει ο φυλαξ γερος κοκκορας πρωτος , κι ακολουθως οι υπολοιποι φερελπιδες κοκορισκοι.Για να`χει να το λεει αργοτερα στα δικα της κοτοπουλακια τι καλη και ειρηνικη κοτα υπηρξε στην ζωη της- αν δεν καταληξει σουπα αυγολεμονο η στο φουρνο εμ πατατες..