ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ινδία: Ρήξη φράγματος λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων – Στους 30 οι νεκροί

· Κατοχικά Νέα

Έξι νεκροί, δεκαοκτώ αγνοούμενοι και δεκάδες κατεστραμμμένα σπίτια είναι ο νέος απολογισμός από τη ρήξη μικρού φράγματος, αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν το δυτικό τμήμα της Ινδίας. Από τη Δευτέρα, εξαιτίας της κατάρρευσης τείχων, έχουν χάσει τη ζωή τους 30 άνθρωποι.

Οι βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας έχουν προκαλέσει παράλυση στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με μεγάλα προβλήματα σε μεγάλο μέρος των σιδηροδρομικών και των αεροπορικών συνδέσεων της πόλης των 18 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η ρήξη στο φράγμα Τιουάρε, στην παραθαλάσσια περιοχή Ρατνάγκιρι, σχεδόν 275 χιλιόμετρα νότια από τη Μουμπάι, προκάλεσε χείμαρρο που παρέσυρε δεκάδες σπίτια, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο ομόσπονδο κρατίδιο Μαχαράστρα. «Περίπου 18 άνθρωποι αγνοούνται», ενώ «έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα», διευκρίνισε.

Κάθε χρόνο την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) η Ινδία δοκιμάζεται, καθώς κτίρια και άλλες κτιριακές δομές καταρρέουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, αφού οι ραγδαίες βροχοπτώσεις αποκαλύπτουν πόσο σαθρά είναι σε πολλές περιπτώσεις τα θεμέλια κατασκευών ή τα εξασθενίζουν, προκαλώντας καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εγκατάσταση δικτύου και διακομιστών σε data center, συμβολική φωτογραφία για τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνηΔΙΕΘΝΗ

AI: ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΑΧ 30% ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 200 ΔΙΣ. – Τι πραγματικά λένε οι Financial Times

Δεξαμενόπλοιο Merlion M στη Μαλαισία, συμβολική φωτογραφία, δεν απεικονίζει το VELOS SAPPHIREΔΙΕΘΝΗ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ VELOS SAPPHIRE – Το άγνωστο βλήμα και τα ερωτήματα

Πανοραμική φωτογραφία Μακάο, εικόνα αρχείου και όχι από τη δικαστική αίθουσαΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΚΑΟ: 12,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ – Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *