ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Χαμπέρ Τουρκ: Η Τουρκία ετοιμάζει συμφωνία με την Λιβύη για ΑΟΖ

· Κατοχικά Νέα

Ως το πιο σοβαρό βήμα της Τουρκίας μετά το ’74 χαρακτηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Χαμπέρ Τουρκ» το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, καθώς, σύμφωνα με αρθρογράφο της, «αυτό δείχνει ότι η Τουρκία αποφάσισε να ξαναμοιράσει την τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Και επίσης σημαίνει και κάτι άλλο αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τη «Χαμπέρ Τουρκ». «Ενώ από τη μία πλευρά το δεύτερο γεωτρύπανο ετοιμάζεται να κατέβει στη Μεσόγειο, από την άλλη η Άγκυρα ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ΑΟΖ της ή να υπογράψει συμφωνία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Αυτό τουλάχιστον λέει η πολιτική ρητορική».

Ο δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο στη μεγάλη σε αντίκτυπο ιστοσελίδα, Μουχαρέμ Σαρίκαγια, θεωρεί μάλιστα ότι η κατάσταση θα περιπλακεί ακόμη περισσότερο αν η Τουρκία ανακοινώσει ΑΟΖ, ενώ επισημαίνει ότι «οι δύο χώρες έχουν καταρχήν συμφωνήσει στο ότι το επιθυμούν και γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη είναι συνεχείς».

Όλες αυτές οι διεργασίες πάντως στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα πάντα με την «Χαμπέρ Τουρκ», είναι που ωθούν την Τουρκία στο να προχωρά επίσης τα σχέδιά της για εγκατάσταση λιμανιού στα Κατεχόμενα, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή ‘εισβολή’ στις ενεργειακές θαλάσσιες ζώνες της στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει υποβάλει τις αναφορές του στο Υπουργείο Εξωτερικών για τη ναυτική βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση, φυσικά οι ελληνοκύπριοι δεν πρόκειται να μείνουν αδρανείς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Μουχαρέμ Σαρίκαγια, «θα μπορούσαν να σταματήσουν τις μονομερείς γεωτρήσεις και να συμφωνήσουν να τις διεξάγουν από κοινού με το ψευδοκράτος».

Πηγή: sigmalive.com

onalert.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο νυχτερινός ουρανός – συμβολική φωτογραφία, όχι ο δίσκος της ΝέμπραFEATURED

Ο δίσκος της Νέμπρα: Πριν από 3.600 χρόνια κάποιοι αποτύπωσαν τον ουρανό σε χαλκό και χρυσό – Τι γνώριζαν για τον χρόνο;

Αρχαία Ινδία – συμβολική φωτογραφία, όχι η στήλη του ΔελχίFEATURED

Η σιδερένια στήλη του Δελχί: Πώς οι αρχαίοι κατάφεραν να φτιάξουν μέταλλο που αντιστέκεται στη σκουριά 1.600 χρόνια;

Ελικόπτερο – φωτογραφία αρχείου δεν απεικονίζει το συγκεκριμένο περιστατικόFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σαουδική Αραβία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στα σύνορα με την Υεμένη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Μία απάντηση στο “Χαμπέρ Τουρκ: Η Τουρκία ετοιμάζει συμφωνία με την Λιβύη για ΑΟΖ”

  1. Ο ντιρλαντα τιρλανταντα .Παει η Κυπρος παει το Καστσλοριζο παει και η Κργτη .Αντε πορδοφοροι Ελληνοραγιαδες .Σε λιγο οι Αλβανοι θα παρουν και την Κερκυρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *