Διαφημίσεις

Αυτή τη στιγμή από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λείπουν 5.000 συνοριοφύλακες, που θα ήταν απαραίτητοι για τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, τονίζει ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί, μιλώντας στην WELT AM SONNTAG.

Επικαλούμενος έρευνα της Frontex, ο Λεγκερί αναφέρει ότι «αν και τα κράτη της ΕΕ έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν συνολικά 115.000 συνοριακούς αξιωματούχους στα χαρτιά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Περίπου 5.000 συνοριοφύλακες της Ευρώπης λείπουν. Αυτό με εξέπληξε πολύ», προσθέτει ο Λεγκερί, χωρίς να αποκαλύψει σε ποιες χώρες είναι λιγότεροι οι συνοριοφύλακες.

«Η κρίση των προσφύγων το 2015 απέδειξε πόσο άσχημα προετοιμασμένη ήταν η ΕΕ για μια απότομη αύξηση της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη», γράφει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας πάντως ότι σήμερα αριθμός των καταγεγραμμένων παράνομων διελεύσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχει μειωθεί σημαντικά. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η Frontex υπολογίζει ότι εισήλθαν 24.000 παράτυποι μετανάστες. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 27% μικρότερο από ό, τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, οι Σύροι αποτελούν μόνο το 10% των προσφύγων που φθάνουν. Οι περισσότεροι – 15% – προέρχονται από το Αφγανιστάν.

Η δύναμη της αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά και να φτάσει έως και 10.000 συνοριοφύλακες το 2027, από 1.500 που είναι σήμερα. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολύ λίγοι συνοριοφύλακες στα κράτη της ΕΕ», δήλωσε ο Λεγκερί.

Στο μέλλον, η Frontex θα είναι επίσης υπεύθυνη για την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού συστήματος, του Esta, το οποίο θα παρακολουθεί την είσοδο και την έξοδο πολιτών εκτός ΕΕ. Επιπλέον, τα κράτη μέλη θα πρέπει να βοηθούνται από τη Frontex στην απέλαση όσων προσφύγων έχει απορριφθεί το αίτημα για χορήγηση ασύλου.  

πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *