In this Sept. 26, 2018, photo, a staff member uses a laptop computer at a display for 5G wireless technology from Chinese technology firm Huawei at the PT Expo in Beijing. A spy chief said in a speech released Tuesday, Oct. 30, 2018, that Australia's critical infrastructure including electricity grids, water supplies and hospitals could not have been adequately safeguarded if Chinese-owned telecommunications giants Huawei and ZTE Corp. had been allowed to become involved in rolling out the nation's 5G network. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Διαφημίσεις

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι το Πεκίνο απαιτεί από εταιρείες όπως η Huawei να διατηρούν πρόσβαση στα προϊόντα τους και να μεταφέρουν τα δεδομένα των πελατών τους στην κινεζική κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το πολυαναμενόμενο εκτελεστικό διάταγμα την Τετάρτη, απαγορεύοντας σε αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από επιχειρήσεις που θεωρείται ότι αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Το διάταγμα κηρύσσει κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, δίνοντας στον πρόεδρο την εξουσία να ρυθμίζει το διακρατικό εμπόριο, στο πλαίσιο του Νόμου περί Οικονομικών Εξουσιών Έκτακτης Ανάγκης.

«Σήμερα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με τίτλο «Προστασία της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας» ως μέρος της δέσμευσής του για την προστασία της τεχνολογίας πληροφοριών και των υπηρεσιών του Έθνους μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου την Τετάρτη. «Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να διατηρήσει την Αμερική ασφαλή και ευημερούσα και για να την προστατεύσει από ξένους αντιπάλους που συνεχώς δημιουργούν και εκμεταλλεύονται ενεργά τις ευπάθειες στην υποδομή και τις υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα κηρύσσει κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τις απειλές κατά της τεχνολογίας και των υπηρεσιών πληροφόρησης και επικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξουσιοδοτεί τον υπουργό Εμπορίου να απαγορεύσει συναλλαγές που δημιουργούν μη αποδεκτό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», συνεχίζει η δήλωση.

Το διάταγμα κατευθύνει το υπουργείο Εμπορίου να καταρτίσει σχέδιο δράσης για την εφαρμογή των κανόνων που καθορίζει.

Το εκτελεστικό διάταγμα απαγορεύει ορισμένες συναλλαγές που αφορούν τεχνολογίες και υπηρεσίες πληροφοριών και επικοινωνιών εάν οι αμερικανικές εμπορικές, αμυντικές και μυστικές υπηρεσίες διαπιστώσουν ότι «δημιουργεί αδικαιολόγητο κίνδυνο σαμποτάζ ή υπονόμευσης του σχεδιασμού, της ακεραιότητας, της κατασκευής, της παραγωγής, της διανομής, της εγκατάστασης, της λειτουργίας, ή της συντήρησης της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες · δημιουργεί αδικαιολόγητο κίνδυνο καταστροφικών επιπτώσεων στην ασφάλεια ή την ανθεκτικότητα της ζωτικής σημασίας ψηφιακής υποδομής των Ηνωμένων Πολιτειών, ή άλλως θέτει έναν απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι το Πεκίνο απαιτεί από εταιρείες όπως η Huawei, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως να διατηρούν πρόσβαση στα προϊόντα τους και να μεταβιβάζουν τα δεδομένα των πελατών τους στην κινεζική κυβέρνηση.

Ωστόσο, τόσο οι Κινέζοι αξιωματούχοι όσο και οι υπάλληλοι της Huawei έχουν επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.

Η οικονομική διευθύντρια της Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους στο Βανκούβερ του Καναδά και τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης της στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται ότι δήθεν συνωμοτεί για να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν. Το Πεκίνο χαρακτήρισε την κράτηση της Μενγκ και τις κατηγορίες εναντίον της «πολιτικά υποκινούμενες».

Η κίνηση έρχεται εν μέσω του εντεινόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να επιβάλλει δασμούς ύψους 200 δισ. Δολαρίων σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την συναίνεση του Πεκίνου για την συνομολόγηση μίας εμπορικής συμφωνίας. Το Πεκίνο από την πλευρά του ανταπέδωσε με την επιβολή δασμών ύψους 60 δισ. σε εμπορεύματα των ΗΠΑ που εισέρχονται στη χώρα.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek