Διαφημίσεις

Κολοσσιαία αεροναυτική και στρατιωτική δύναμη παρατάσσει από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου η Τουρκία στο Αιγαίο στην μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση της σύγχρονης ιστορίας της με εμφανή την προσπάθεια να δείξει ότι «Εχει την ισχύ να επιβάλλει αυτό που η ίδια θεωρεί ως δίκαιο».

Συνολικά 131 πολεμικά πλοία, 57 μαχητικά αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 45 UAV, δύο από τα τέσσερα AWACS 737 MESA που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία και 10 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» όπου συνήθως εμπλέκονταν το ένα τρίτο των παραπάνω δυνάμεων.

Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ναυτικής ισχύος, ενός μόνο κράτους, στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και μετά!

Και φυσικά από την επίδειξη ισχύος δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι πομπώδεις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων με προεξάρχουσα αυτή του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χ.Ακαρ: «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

«Στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι να δείξουμε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, δεσμευμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα δικαιώματα στη θάλασσα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Ακάρ.

H άσκηση διεξάγεται στις τρεις θάλασσες που βρέχουν τη χώρα, αλλά η διάθεση των δυνάμεων είναι 60% στο Αιγαίο, 30% στην Ανατολική Μεσόγειο και μόλις 10% στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα ελληνικά Επιτελεία και των τριών Κλάδων παρακολουθούν με όλα τα μέσα την διενέργεια της άσκησης και έχουν θέσει σε αυξημένη επιφυλακή όλες τις μονάδες από τον Εβρο μέχρι την Στρογγύλη, ενώ μονάδες του Στόλου, θα αποπλέουν σταδιακά, μέχρις ότου απλωθεί και ο ελληνικός Στόλος σε σημεία τέτοια που να μπορεί να παρέμβει με υψηλή ταχύτητα οπουδήποτε αμφισβητηθούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

minitrue.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Κολοσσιαία παράταξη αεροναυτικής ισχύος από την Άγκυρα: «Βγάζει» 151 πολεμικά, 57 μαχητικά, 33 ελικόπτερα”
  1. ….. παράταξη ισχύος από την Άγκυρα: «Βγάζει» 151 πολεμικά, 57 μαχητικά, 33 ελικόπτερα….

    Βγάζει ….. τώρα,
    αλλά σε λίγο θα “βράζει” μέσα στο ζουμί της από τα χουνερια που της μΕΛεται να πάθει η σΕΛηνιασμενη τουρκία απο όσους εχουν διάθεση να την κανουνε σούπα την οποίαν ως σεφ φροντίζουν να είναι εύπεπτη για τους υπόλοιπους και δύσπεπτη για τα μεμετια κάνοντας τους ΕΛαφρα εως βαρέα μερεμετια μέχρι να τοποθετησουν κάποιον δικό τους “χαλίφη στη θέση του χαλίφη” υπάκουο στις εντολές τους.

    Σου ‘πα ,
    μου πες,
    οσονούπω
    Κυριακή κοντή γιορτη, τΕΛειωνουνε τους μπουνταλαδες οχι επειδη ξαφνικά τους μισησαν μα πιο πολύ επειδή “κοίταξε” προς Ρωσία μεριά.
    Με οποιονδήποτε άλλον έκανε τα ίδια ντιλς- συμφωνίες δεν θα είχανε κανένας- κανένα πρόβλημα.
    Το ότι έγινε ομως με τους ρώσους κάθεται ολονών των -Ναϊτών- σα μολύβι στο στομάχι.

    Το προκάλεσε το κάρμα η Τουρκία.
    Τώρα ας ετοιμάζεται να θερίσει όσα έσπερνε ανεβασμένη στ’ αλογο υπό το εγωιστικό δόγμα του “μπρος εμείς & δε γ@μεις”.

    Ποτέ δεν την είχε φάει απο πίσω η Τουρκία ώστε να ξέρει τι σημαίνει “οθωμανικο”.
    Τώρα που θα τον φάει μιας και έφτασε η σειρα της θα μάθει απ έξω κι ανακατωτά τόσο τον γαμιά όσο και τον κωλομπαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *