Διαφημίσεις

Παραδόθηκαν στο Τελ Αβίβ κώδικες και τακτικές αντιμετώπισης των S-300PMU1 από την Αθήνα ως αντίτιμο της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ.

Ισραηλινό δημοσίευμα κάνει λόγο για κοινές ασκήσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Ισραηλινής με στόχο να βρεθούν τρόποι αποφυγής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300.

Οι ασκήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από το νησί της Κρήτης όπου, όπως αναφέρεται, βρίσκεται το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Τις φερόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις περιγράφει δημοσίευμα της Jerusalem Post που ασχολείται με την υπόθεση διακοπής παράδοσης εξοπλισμού σχετικού με τα F-35 στην Τουρκία εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να προμηθευτεί τους S-400.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα επιτρέψει στο Ισραήλ να διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή στη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως σημειώνεται, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ φοβούνται ότι η απόκτηση των S-400 από την Άγκυρα θα απειλήσει την ασφάλεια των μαχητικών, με την αποκάλυψη του τρόπου εντοπισμού και ανίχνευσής τους.

«Σύμφωνα με ξένες αναφορές, το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει σιωπηρά τρόπους να νικήσει τα προηγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, συμμετέχοντας σε αρκετές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πάνω από το νησί της Κρήτης όπου βρίσκεται σταθμευμένο ένα σύστημα.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις φέρονται να έχουν επιτρέψει σε ισραηλινά αεροσκάφη να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με το πώς το προηγμένο σύστημα μπορεί να τυφλωθεί ή να ξεγελαστεί», σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

“Το Ισραήλ έχει 14 F-35 Adir και μέχρι το 2024 θα έχει 2 μοίρες, συνολικά 50 μαχητικά.

Ετσι θα διατηρήσει την αεροπορική υπεροχή στην περιοχή”.

Λόγος γίνεται, επίσης, για «φόβους» που υπάρχουν ότι το ραντάρ των συστημάτων S-400 που έχουν αγοραστεί από την Τουρκία, θα μπορούσαν να «μάθει τα αδύναμα σημεία του μαχητικού αεροσκάφους και να το καταστήσουν λιγότερο ικανό να αποφεύγει τα ρωσικά όπλα στο μέλλον».

Υπενθυμίζουμε πως υπήρχε και παλαιότερα δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο ανέφερε πως είχε γίνει ενεργοποίηση του αντιαεροπορικού συστήματος με σκοπό να δοκιμάσουν ισραηλινά μαχητικά ποιες είναι οι δυνατότητες των S-300.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο “κλείδωμα” των στόχων και στη συλλογή πληροφοριών για το εάν είναι εφικτό να μπλοκαριστούν ή να παραπαλανηθούν τα ραντάρ του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, είτε μέσω των συστημάτων αυτοπροστασίας τους είτε μέσω παρεμβολέων κατηγορίας SOJ.Η Ελλάδα προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση μετά από αίτημα των ΗΠΑ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν το Ισραήλ μοιράστηκε τα δεδομένα τα οποία συνέλεξε με τους συμμάχους του, αλλά θεωρείται απίθανο να μην έγινε κάτι τέτοιο.

«Μέρος των ασκήσεων περιελάμβανε ελιγμούς των ισραηλινών αεροσκαφών ενάντια στα αντιαεροπορικά συστήματα της Ελλάδας», είχε αναφέρει πηγή του Reuters, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ενεργοποίηση του συστήματος S-300 στην Κρήτη.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Το αντίτιμο της στρατηγικής συμμαχίας με Ισραήλ: Παραδόθηκαν κώδικες & τακτικές αντιμετώπισης των S-300 από την Αθήνα”
  1. οι ησραηλιτες παντα θελουν να ειναι με το μερος του νικητη
    τωρα κατι ξερουν που συμαχουν μαζι μας…

  2. Βάζουμε στο κρεβάτι μας μια κομπρα να κοιμόμαστε μαζί της πιστεύοντας ότι ήδη την εξημερωσαμε ειτε οτι προκειται.
    Όταν μας βρούνε το πρωί νεκρούς και την κομπρα τυλιγμένη στο ναρκισσισμό της τότε θα φανεί ότι υπερβάλλαμε και ότι φυσικά μυαλο δε βάλαμε.
    Κρεμάμε το μπαρμπουνι στο λαιμό της γάτας με την υπεραισιοδοξη ΕΛπίδα πως δεν θα το κατασπαράξει.
    Ααα ρε ΕΛλαδάρα με τους προδόταρους τι σου μΕΛλεται να πάθεις.
    Από πού θα την φάμε δεν προλαβαίνουμε ούτε καν να σκεφτούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *