ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Υεμένη: Πάνω από 100.000 κρούσματα χολέρας από την αρχή του έτους

· Κατοχικά Νέα

Σχεδόν 110.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί από την αρχή της χρονιάς στην Υεμένη, προκαλώντας τον θάνατο 190 ανθρώπων στη χώρα αυτή που σπαράσσεται από τον πόλεμο, ανακοίνωσε χθες ο ΟΗΕ.

Περίπου το ένα τρίτο των 108.889 κρουσμάτων χολέρας που καταγράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου ως τις 17 Μαρτίου αφορούν παιδιά μικρότερα των πέντε ετών, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Αυτή η μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, που σημειώνεται δύο χρόνια μετά την έναρξη της πιο σοβαρής επιδημίας χολέρας στην Υεμένη, επικεντρώνεται σε έξι επαρχίες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Σανάα όπου βρίσκεται και η ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και αυτή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται από την κακή συντήρηση του συστήματος απομάκρυνσης των χρησιμοποιημένων υδάτων σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, τη χρήση μολυσμένου νερού για την άρδευση και τις μετακινήσεις των πληθυσμών», επεσήμανε το Ocha, το οποίο τόνισε ότι οι πρώιμες βροχοπτώσεις αποτελούν έναν ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ασθένειες που μεταφέρονται μέσω του νερού είναι ενδημικές στην Υεμένη. Το 2017 καταγράφηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα χολέρας σε διάστημα οκτώ μηνών. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι πέθαναν από την επιδημία από τον Απρίλιο ως τον Δεκέμβριο του 2017.

Η Υεμένη σπαράσσεται από μια καταστροφική σύγκρουση μετά την επέμβαση ενός αραβικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο του 2015 για να στηρίξει τις κυβερνητικές δυνάμεις έναντι των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων. Μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής έχει επανεμφανιστεί η χολέρα, καθώς οι πολίτες στη χώρα υποφέρουν από την έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό, αλλά και ιατρική φροντίδα.

fanaripress.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ανθρώπινο μάτι - έρευνα για πειραματική θεραπεία όρασηςΕΡΕΥΝΑ

Έβαλαν τα δικά τους μιτοχόνδρια μέσα στα μάτια τους: Πειραματική θεραπεία προσπάθησε να ξαναδώσει όραση

Φώκια - πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα H5N1 σε θηλαστικό στην ΑυστραλίαΔΙΕΘΝΗ

Η γρίπη των πτηνών πέρασε στα θηλαστικά της Αυστραλίας: Νεκρή φώκια με H5N1 – Οι αρχές προειδοποιούν για νέα φάση της εξάπλωσης

ΥΓΕΙΑ

Η σκέψη αλλάζει τη φλεγμονή; Νέα μελέτη δείχνει ότι η προσοχή επηρεάζει την ανοσολογική απόκριση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά