Του Κωνσταντίνου Μαριόλη
Κάποτε οι Έλληνες δήλωναν – και για πολλούς ήταν – από τους πιο ευτυχισμένους λαούς του πλανήτη. Το κλίμα, ο… ήλιος και η θάλασσα, σε συνδυασμό με την επίπλαστη ευφορία της ανάπτυξης με δανεικά συντηρούσαν σε υψηλό επίπεδο τον «δείκτη ευτυχίας». Είναι, όμως, τόσο δραματικές οι επιπτώσεις της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία που πλέον εμφανίζει ανάλογα επίπεδα ευτυχίας με τη Μογγολία και τη Νιγηρία και χαμηλότερα επίπεδα από τον Άγιο Δομίνικο, το Πακιστάν, τη Λιβύη και την Αργεντινή….
Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα επαναφέρει τους Έλληνες στα προ κρίσης επίπεδα, ωστόσο κρίνοντας από τα ευρήματα της έκθεσης «World Happiness Report», που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα κερδίζει… επάξια τον τίτλο της πιο μίζερης χώρας στον ανεπτυγμένο κόσμο για την περίοδο 2016-2018.
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Η Ελλάδα είναι σήμερα μακράν η πιο δυστυχισμένη χώρα μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την 82η θέση επί συνόλου 156 κρατών. Οι Έλληνες, επίσης, δηλώνουν ότι είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός στην Ευρωζώνη, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη οι μοναδικές χώρες που είναι πιο «μίζερες» από εμάς είναι τα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Αλβανία. Την ίδια ώρα, ωστόσο, είμαστε στην 21η θέση όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής. Ζούμε πολύ αλλά όχι καλά και χωρίς ελευθερία στις επιλογές μας.
Το γιατί φαίνεται στα στοιχεία που ακολουθούν: Σε επίπεδο ελευθερίας – η ελευθερία που έχουν οι πολίτες στο να επιλέξουν τι θα κάνουν στη ζωή τους – , η Ελλάδα βρίσκεται στην 150η θέση, όταν χαμηλότερα βρίσκονται μόνο η Μαυριτανία, η Αϊτή, η Συρία, το Νότιο Σουδάν και το Αφγανιστάν. Όσο υπερβολικοί και αν είμαστε οι Έλληνες στις απαντήσεις μας ή στις αντιδράσεις μας, τα στοιχεία δείχνουν την αντίληψη που έχουμε για το πόσο άλλαξε η ζωή μας τα τελευταία χρόνια.
Σε ότι αφορά την αντίληψη που έχουμε για τη διαφθορά στην κυβέρνηση και στον επιχειρηματικό κόσμο βρισκόμαστε στην 123η θέση, ενώ σε επίπεδο κοινωνικής στήριξης, καταλαμβάνουμε την 102η θέση. Το επίπεδο κοινωνικής στήριξης προκύπτει από τις απαντήσεις στο ερώτημα «σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα, έχετε συγγενείς ή φίλους στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε;
Οι δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση στον «δείκτη ευτυχίας» μεταξύ της περιόδου 2005-2008 και της περιόδου 2016-2018, βίωσαν ένα συνδυασμό οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι Υεμένη, Ινδία, Συρία, Μποτσουάνα και Βενεζουέλα, ακολουθεί η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ελλάδα. Η χώρα μας, μάλιστα, είναι η μοναδική από τις χώρες που χτύπησε η παγκόσμια κρίση του 2008 που παραμένει ακόμη και σήμερα στην πρώτη δεκάδα, ενώ Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται στην πρώτη 20άδα.
Στη γενική κατάταξη, ως η πιο ευτυχισμένη χώρα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η Φινλανδία, στη δεύτερη η Δανία και στην τρίτη η Νορβηγία, τέταρτη η Ισλανδία και πέμπτη η Ολλανδία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ελβετία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία. Η Μ. Βρετανία καταλαμβάνει τη 15η θέση, η Γερμανία τη 17η θέση και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 19η θέση.
Η έκθεση αναφέρεται και στο φαινόμενο της ανόδου του λαϊκισμού. Όπως τονίζεται, την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος στην κυριαρχία των λαϊκιστικών κομμάτων, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη όπου η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και το AfD στη Γερμανία να αυξάνουν σημαντικά την εκλογική τους επιρροή με ορισμένα να βρίσκονται ήδη σε κυβερνητικούς συνασπισμούς, σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο γκρουπ των χωρών όπου οι λαϊκιστές έχουν ανέλθει στην εξουσία, μαζί με την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΗΕ, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με την πολιτική και να ψηφίσουν, αλλά και πιο πιθανό να ψηφίσουν τα παραδοσιακά κόμματα. Αυτό το συμπέρασμα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τα εκλογικά κίνητρα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολιτικοί όσο βρίσκονται στην εξουσία. Οι πολιτικοί θα έπρεπε να έχουν επιπλέον κίνητρο να διασφαλίζουν την πολιτεία των πολιτών για να παραμένουν στην εξουσία.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ε οχι ρε πουστη δεν ειναι ετσι τα πραματα
και ειδικα τωρα που μπαινει και η ανοιξη!!!
σε μια χωρα που η ηλιοφανεια ειναι κατα πολυ περισοτερη του σκοτεινου βορρα
μπορουμε με λιγη καλη θεληση να ειμαστε [αν οχι νιρβανα] τουλαχιστον χαρουμενοι
τι αραγε να θελει στη ζωη ο ανθρωπος???
αγαπη,ηλιο θαλασσα,παρεα,καλαμπουρακι,γελιο,τραγουδι,μεζεδακια, ρετσινα,βαρκαδα,ρομαντικες φεγκαρολουστες νυχτες,φωτια στην παραλια,μεσανικτοκουβεντα κατω απο τα αστρα κ.λ.π
σκεφτειτε οτι ολα αυτα τα εχουμε!!!!
και μαλιστα σε αφθονια και σε τιμη σοκ
και αν δεν εχουμε και πολυ απο το βασικο συστατικο που λεγεται ελευθερια
νομιζω οτι μεχρι αυτη να ρθει [γιατι θα ερθει]
θα την βγαλουμε [τηρουμενων των αναλογιων] καλα
ας αρχισουμε με αυτα και τα ωραιοτερα επονται…..
Οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση βιώνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία και ο Αλ6ς ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα επαναφέρει τους Έλληνες στα προ κρίσης επίπεδα.
Γιατί όμως δεν το έκανε;
Φοβήθηκε ότι οι Γερμανοί θα …μας βγάλουν από το Ευρώ;
Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελία του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25%, το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25%, το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25%,το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της.
Απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά.
Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε το ίδιο ακριβώς προϊόν στις άλλες δυτικές χώρες.
Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων (για να μη μιλήσουν).
Άρα αυτές τις μίζες τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.
Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.
Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πχ πωλείται στη Γερμανία 1,80 Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00 Ευρώ, στη Γαλλία 2,20 Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50 Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50 Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στη Nivea αλλά σε όλα τα Γερμανικά προϊόντα.
Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές είναι τόσο διαφορετικές από τις τιμές που αγοράζουν όλα τα άλλα δυτικά κράτη;
Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …δήθεν αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο στην Ελλάδα.
Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
Θα αποδείξω τώρα, τι ακριβώς μας έκαναν.
Όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» σε λίγα μόνο χρόνια, περίπου 240 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα …240 δις ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας …έβγαινε δεν έβγαινε;
Λοιπόν, θα κάνω μια απλή …προσθαφαίρεση, αφού δεν κάνουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους:
Όλοι ξέρουν ότι αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις.
Πριν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008). Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.
Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Και οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).
Σύνολο 290 δις – 23 δις – περίπου 70 δις – 58 δις = 140 δις
.
Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε το 2013 να ήταν ούτε 140 δις και όχι …340 δις.
Αυτά τα χρήματα, περίπου το 65% του δημοσίου χρέους μας, τα έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς, δήθεν για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας, στην ουσία όμως προς Γαλλία και Γερμανία….
Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
Ο Νταλέμα νόμιζε ότι ήταν …τόκοι.
Ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάναμε …ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; OXI
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ Η ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΑΝΕΣΗ; OXI
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ; OXI
MΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ; OXI
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 50 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ; OXI
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ MONO ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ; OXI
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ Η ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ 50 Η 100 ΕΥΡΩ; OXI
KI ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ.
ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΕΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ 20% ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ Η ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΩΧΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ, ΜΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΕ;
AN ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΥΡΡΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
τον ελληνα τον ελληνα δεν τον κανουν χαρουμενο ουτε λυπημενο τα λεφτα.χαρουμενος ερχεται στην ζωη χαρουμενος φευγει.για τον ελληνα λεω ετσι μην μπερδευεσται
Δυστυχισμενος λαος λεει…. αντι να πουνε ” ο λαος με την μεγαλυτερη πλειοψηφια ηλιθιων στον κοσμο” …