Διαφημίσεις

Με εξέλιξη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία του Γέρακα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με ΜΚΟ οι οποίες ασχολούνται με το προσφυγικό πρόβλημα, έχει προχωρήσει στη μίσθωση χώρου ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Δέση του Γέρακα (στο τέρμα της οδού Πάρνωνος) προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί προσφυγόπουλα, εφηβικής ηλικίας (14 – 18 ετών δηλαδή), τα οποία έφτασαν μόνα τους στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ελήφθη και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία προκειμένου να μετασκευαστούν οι χώροι για τη φιλοξενία, σε πρώτη φάση, 40 εφήβων, ενώ πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι σταδιακά θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν μόνοι τους ότι «κάτι συμβαίνει» στο κτίριο το οποίο βρίσκεται σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων, όταν παρατήρησαν την έντονη κινητικότητα μελών τεχνικών συνεργείων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υποδομή χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει σε ιδιώτη.

Παρά το γεγονός ότι για ένα τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αυτό δεν έχει συμβεί με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση ενώ λέγεται ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τις 500 υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας τους.

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, το βράδυ της τρίτης, προ ημερησίας διάταξης όμως και ο ίδιος ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος δεν θέλησε – ή δεν γνώριζε – να δώσει ακριβείς πληροφορίες, επιτείνοντας την ανησυχία.

Νεότερη εξέλιξη (1/3/2019): «Κρυφτούλι» από τη Θεανώ Φωτίου στους κατοίκους του Γέρακα για το Κέντρο ασυνόδευτων προσφυγόπουλων! (Βίντεο & έγγραφα)

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων είχε δημιουργηθεί και στην Παιανία, στο κτίριο «Περιβολάκι» και η κινητοποίηση των κατοίκων σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή, οδήγησαν στην απομάκρυνσή της, τον Μάιο του 2017, αφού υπήρξε πλήθος καταγγελιών από κατοίκους περιοχής, στην αστυνομία, για επεισόδια και για άλλες έκνομες ενέργειες από πλευράς των εφήβων.

Διαβάστε σχετικά: Φεύγουν τα προσφυγόπουλα από το “Περιβολάκι” της Παιανίας!

«Περιβολάκι»: Σαφής και προσωπική δέσμευση Μουζάλα για την περιφρούρηση της ηρεμίας της Παιανίας μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Σπ. Στάμου

Στη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται με βέλος το σημείο του βρίσκεται η υπό διαμόρφωση δομή σε σχέση με τον αστικό ιστό του Γέρακα

notioanatolika.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στον Γέρακα, εν αγνοία των κατοίκων!”
  1. απορει κανεις οτι μηνες πριν τις εκλογες η κυβερνηση του αγραβαντωτου αδιαφορωρει για το πολιτικο κοστος!!!
    εξοργιζει ολο και περισοτερο τον ελληνικο λαο με τα εργα της!!!
    κανοντας μας ισως να ναρωτιωμαστε!!!
    δεν την νοιαζει το πολιτικο κοστος???
    γιατι κανει πραγματα πισω και μπροστα απο την πλατη του λαου τα οποια εξοργιζουν με αποτελεσμα οι πιθανοτητες να φαει μαυρο στις εκλογες να πολλαπλασιαζονται???
    ειναι τοσο σιγουρη για τον εαυτο της??
    οτι κανει το σωστο παντα??
    η κατι τετοιο θελει να δειξει???
    δεν νομιζω να μην γνωριζει οτι στα περισοτερα ο λαος δεν συμφωνει!!!
    και αν το γνωριζει αυτο, πραγμα που κανει!!!
    γιατι να μην την νοιαζει που εξοργιζει τον λαο περισοτερο???
    δεν θελει να ξανακυβερνησει???
    πολυ πιθανον να μην θελει σκεφτομαι ,δεδομενου οτι υπαρχουν πολλες καυτες πατατες [εργα κατοπιν εντολων των σκοτεινων αφεντικων της] τις οποιες θελει να ριξει στην αλλη κυβερνηση!!!
    με αποτελεσμα να ξανακυβερνησει συντομα μετα απο μια αναπαυλα 3-4 ετων αφου η επομενη κυβερνηση θα αποτυχει εκ των καυτων πατατων!!!
    αλλο ενα σεναριο ειναι να μην νοιαζεται για την δισφορια του λαου γιατι εχει υσχυρο παρασκηνιο!!!
    βοηθειες που λεμε, απο αλλου!!! π.χ πολυ χρημα απο αγνωστους σπονσορες [κρυφα τραπεζικα εμβασματα εκκατομυριων]!!!
    τι απο ολα αυτα συμβαινει????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *