Διαφημίσεις

23 εκατομμύρια Κινέζοι δεν μπορούν να ταξιδεύουν επειδή έχουν χαμηλούς «βαθμούς»

Το 2018, η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε συνολικά σε 23 εκατομμύρια πολίτες να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τρένο ή ένα αεροπορικό εισιτήριο. Οι εν λόγω Κινέζοι είχαν πολύ χαμηλή βαθμολογία στο «σύστημα κοινωνικής συμπεριφοράς», όπου κάθε πολίτης λαμβάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμών ανάλογα με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ένα εισιτήριο για το αεροπλάνο πέρυσι και άλλα 5,5 εκατομμύρια εισιτήριο για το τρένο.

Το «σύστημα κοινωνικής συμπεριφοράς» εισήχθη το 2013 και θα λειτουργεί στην εντέλεια το επόμενο έτος. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα πειράματα και το σύστημα εξελίσσεται ολοένα σε περισσότερους χώρους στη χώρα. Κάθε Κινέζος λαμβάνει ένα σκορ, το οποίο μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, η πρόθεση είναι να ανταμείψει την σωστή κοινωνική συμπεριφορά και να τιμωρήσει την «ακατάλληλη» συμπεριφορά.

KORAKS



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *