Διαφημίσεις

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επιβολή ενός νέου αρδευτικού τέλους, που αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, για τις περισσότερες καλλιέργειες.

Όλα αυτά φυσικά στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, η οποία καθιστά όλο και πιο δύσκολη, μεταξύ των άλλων, την άσκηση ελεύθερης γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, χάρης του δυσβάσταχτους φόρους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του agrotypos.gr, το νέο τέλος άρδευσης, που υπαγορεύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα επιβληθεί εκτός απροόπτου μέσα στο 2019, σε όσους αγρότες αρδεύουν τις εκτάσεις τους μέσω ελεγχόμενων δικτύων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ) και αναμένεται να κυμανθεί στα 0,04 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς για καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι και η μηδική, που χρειάζονται ανά καλλιεργητική περίοδο περίπου 500 λίτρα νερού το στρέμμα, η αντίστοιχη επιβάρυνση, αναμένεται να φτάσει τα 9-10 ευρώ ανά στρέμμα, όπερ σημαίνει μια σημαντική εκμετάλλευση για πλήθος γεωργικών εκμεταλλεύσεων. «Με τέτοια μέτρα, όχι μόνον δεν πάμε σε ελάφρυνση και μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά σε πανάκριβο νερό. Οπότε θα περιμένουμε κάθε χρονιά να βρέξει μήπως και μειώσουμε τις επιβαρύνσεις», δήλωσε με νόημα μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σημειωτέον, ότι το θέμα, αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο διάστημα και την ατζέντα μεταξύ Κυβέρνησης και αγροτών, με τους παραγωγούς, να ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία, να ξεκαθαρίσουν αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, λέει το ρεπορτάζ, ότι το αντίστοιχο τέλος για αγρότες που ποτίζουν με ιδιωτικές πομόνες, πρόκειται να γίνει το 2021.

Θυμηθείτε τι είναι η Ατζέντα 2030:

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “«Χτυπάνε» την γεωργία στην Ελλάδα: Έρχεται φόρος στο πότισμα που εκτοξεύει το ΚΟΣΤΟΣ παραγωγής”
  1. ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΤΗΜΑ .ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ[ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 25 ΕΥΡΩ],ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΤΕΟ ΤΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ[ΑΠΟ 50 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 120 ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ] .ΚΑΙ ΛΕΩ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ[ΓΙΑ ΝΑΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΝΩ 580 ΕΥΡΩ] ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΑΦΙ?ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ?

    1. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, εγώ είμαι 36 και θα σου πω κάτι για τους αγρότες και όχι μόνο. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια η οποία από μικρό παιδί με πίεζε και κόντεψε να μου σακατέψει το μυαλό ότι όσα έκανα τότε (ηλεκτρονικά) είναι τεμπελοδουλειά και ότι οι αγρότες είναι προκομένοι κτλ. Αυτά τα σάπια μυαλά κατέστρεψαν τον τόπο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, βρισκόμαστε στο 2019 και δεν θα έπρεπε να υπάρχει αγρότης, τσοπάνης και πευκάς! Θες αγαπητέ μου να ζήσεις με αυτές τις μεγάλες τέχνες? Να φορολογηθείς κανονικά όπως φορολογείται και ένα καφενείο στο ποιο ξεχασμένο χωριό, δίχως επιδοτήσεις (οι οποίες είναι αφορολόγητες και το ξέρω πολύ καλά) και να κάτσεις να δούμε αν τα βγάζεις πέρα και θα αλλάξεις τέχνη! Δε μπορεί να απαιτείς λεφτά τα οποία δεν σου αξίζουν! Δεν είδα ποτέ το κράτος να πάει σε έναν Ηλεκτρολόγο και να του πει πάρε και συ 2000Ε να πάρεις 2-3 εργαλεία να κάνεις την δουλεια σου. Αν το αγαπάς τόσο πολύ το χαμαλίκι σου, ζήσε με αυτό δίχως κρατικές παροχές! Σας σιχάθηκε ο κόσμος, ηρθε η ώρα να πληρώσετε και θα πληρώσετε. Δε μπορεί οι δικοί μου κωλόγεροι να πήραν επιδότηση φέτος σε δυο δόσεις 17000Ε σύνολο, ενώ τα κωλοελαιόδεντρα δεν παρήγαγαν τίποτα! Όσο για μένα? Ηλεκτρονικός από τα 22 με βιβλία και ΤΕΒΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!
      Υ.Γ. Πηγαινε σε καμιά άλλη χώρα και πες ότι κάνεις ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα που έγραψα. Με τις κλοτσιές θα σε στείλουν πίσω. Ελλάς= Ουγκάντα!!! Ζήτω οι αμόρφωτοι!!!!!

  2. Αμ τι περιμενατε να γινει αφωνος στεντωρ.οταν ελεγα σε δικους μου οτι θα ερθει η ωρα που οτι περνεις απο επιδοτηση που ειναι το τυρακι δεν θα σε φτανει και θα βαζεις επιπλεων χρηματα για κτεο τα ψηκαστικα,που καποια στιγμη θα σου πουν να το αντικαταστισεις λογω παλαιοτητας αλλιως γιοκ επιδοτηση που δεν θα σε φτανει για να παρεις καινουργιο.θα σου βαλουν φορο στο νερο θα σου επιβαλουν τι φαρμακα και απο ποιες εταιριες θα ψωνιζεις θα πληρωνεις χαρατσι καθε χρονο ποιο πολυ για αδεια χρησης ζιζανιοκτονων,και τελειωμο δεν ε/ει η λιστα.ολα αυτα φυσικα για το καλο σου.η να πω για το καλο της μονσαντο και κανα δυο αλλων εταιριων που θελουν τον παγκοσμιο ελεγχο και σε αυτο το τομεα.πως ειπατε δεν γινονται αυτα.ολα γινονται. Κοφτε τις επιδοτησεις γιατι στο τελος δεν εχετε χωραφια για να τις χρησημοποιησετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *