Διαφημίσεις

Σε θεσμικό δελφινάριο επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα το Μέγαρο Μαξίμου καθώς παράλληλα με το «κοινοβουλευτικό μαγειρείο» που έχει στηθεί στην Βουλή προκειμένου να διασωθεί η δεδηλωμένη της κυβέρνησης και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει πρόταση παρωδία για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα πάρει την μορφή νομοσχεδίου το επόμενο δεκαήμερο δίνει μεν το δικαίωμα ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού, όμως η ετυμηγορία τους δεν θα προσμετράται στο αποτέλεσμα της επικράτειας. Στην πράξη η κυβέρνηση προωθεί δύο παράλληλες, ξεχωριστές εκλογικές διαδικασίες.

Μια για την ελληνική επικράτεια από την οποία θα εκλέγονται 297 και όχι 300 βουλευτές και άλλη μια με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και διαφορετικούς υποψηφίους όπου θα ψηφίζουν οι έλληνες κάτοικοι εξωτερικού μέσω των προξενείων.

Η πρόταση που ανέδειξε η «Καθημερινή» φανερώνει και την μεθόδευση του Μεγάρου Μαξίμου που επιθυμεί να μην προσμετρείται η ψήφος των ελλήνων του εξωτερικού στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς θεωρεί ότι η ετυμηγορία τους θα είναι καταδικαστική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Εκτός αυτού το μοντέλο – έκτρωμα προκαλεί ήδη ισχυρές αντιδράσεις και από αρκετά μέλη της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε υπο την προεδρεία του γγ του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πάγιο αίτημα της ψήφου των αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις επικεντρώνονται κυρίως στην συνταγματική αρτιότητα της πρότασης καθώς υποστηρίζεται πως παραβιάζεται προδήλως η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας.

Αυτό γιατί 10 εκατ. ψηφίσαντες στην επικράτεια θα επιλέγουν 297 βουλευτές και περίπου 1 εκατ. του εξωτερικού θα εκλέγουν μόλις 3. Στην πράξη θα υπάρξει ψήφος δύο ταχυτήτων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι για να ισχύσει άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να λάβει τουλάχιστον 200 θετικές ψήφους στην Βουλή.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Φέρνουν μοντέλο-έκτρωμα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *