Διαφημίσεις

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, σχετικά με την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γνωστοποιήσει στα μέλη του Κοινοβουλίου την απόφαση-ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το ζήτημα, όπως αυτή είχε ληφθεί στις 17-6-2018, κατά τη συνεδρίασή της στην Αλεξανδρούπολη.

Σε αυτή αναφερόταν -μεταξύ άλλων- πως η συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής:

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ.

Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης. Δεν επιτρέπονται λαϊκισμοί και μισές αλήθειες ούτε μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η δημιουργία και η διαιώνιση του προβλήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων οφείλεται σε διαχρονικές ευθύνες και του πολιτικού προσωπικού της χώρας που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την αδιαμφισβήτητη προκλητική και αλυτρωτική στάση της γείτονος χώρας. Η όποια συμφωνία δεν συνιστά, κατ’ ανάγκη, και λύση του προβλήματος.

Η σημερινή κυβέρνηση όμως οφείλει να εξηγήσει πειστικά στον ελληνικό λαό τους λόγους που επέβαλαν την υπογραφή της συμφωνίας στην παρούσα χρονική περίοδο και να τον ενημερώσει πλήρως για τους όρους της, τα άγνωστα σε αυτόν, τυχόν πλεονεκτήματα, τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους που αναλαμβάνει η χώρα, ιδίως ενόψει των πολλαπλών αιρέσεων υπό τις οποίες τελεί η συμφωνία.

Η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες, πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν πρέπει να στηρίζεται σε περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις ως προς την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνικότητας και γλώσσας. Για το λόγο αυτό προτείνεται η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος”.

capital.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Δικηγόροι: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί απο 180 βουλευτές”
  1. Οπως φαινεται οταν,διατασσουν τα αφεντικα το Συνταγμα και οι νομοι του Ελληνικου Κρατους γινονται κουρελοχαρτα.Καλα τα λεν οι δικηγοροι το αποτελεσμα θα μετρησει.Ο συνταγματολογος Προεδροςτης Δημοκρατιας δεν θα το υπογραψει

  2. ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο MR V ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤV, ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ. ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ. ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ…
    http://www.youtube.com/watch?v=E2xJVY5E8dM

  3. Οπως λενε οι δικηγοροι, εχουν τα πραγματα.ο σορος ομως και το εβρα’ι’κο συστημα δεν καταλαβαινει απο τετοια.οι εντολες εχουν δοθει.τα χρηματα της εξαγορας εχουν δοθει.οι πολιτικοι ειναι πλεον υποδουλοι στον πα’ι’ατ στον σορος στην μερκελ και σε ολη τη ν.τ.π !!!!!η συμφωνια των πρεσπων θα περασει οπως και να’χει,γιατι ετσι εχουν ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ.ο τσιπρας θα το περασει απο το ελληνικο κοινοβουλιο και μετα δεν τον ενδιαφερει αν πεσει.ειναι ολα προγραμματισμενα.εχουν τακτοποιησει οικονομικα τα εγγονια των δισεγγονων τους και δεν τους ενδιαφερει αν ο κοσμος τους μουντζωνει και τους καταριεται.θα ερθει ομως η θεια δικη και τοτε………!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Να το στειλουν στον Πακη που υποτιθεται οτι ειναι και ….συνταγματολογος .Ως μειζον εθνικο θεμα φυσικα και χρειαζεται 180 ψηφους για να περασει . Η ΝΔ γιατι δεν το κανει θεμα ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *