Διαφημίσεις

Πανεπιστήμιο στο Πακιστάν αντιτάσσεται σε μια «κουλτούρα της Δύσης»

Ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν αποφάσισε να μετονομάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε «ημέρα για τις αδελφές» και να διανείμει, με την ευκαιρία αυτή, φουλάρια και πασμίνες στις φοιτήτριες, θέλοντας να αντιταχθεί σε μια «κουλτούρα της Δύσης», που επικρίνεται ως εισαγόμενη.

Η αλλαγή στοχεύει στο να προωθήσει την «κουλτούρα της Ανατολής και τις ισλαμικές παραδόσεις μεταξύ των νέων», εξηγεί το Γεωργικό Πανεπιστήμιο του Φαϊσαλαμπάντ (UAF/Est) σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στην κουλτούρα μας, οι γυναίκες είναι ολοένα και πιο αυτόνομες και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων ως αδελφές, μητέρες, κόρες και σύζυγοι», επισημαίνει ο αντιπρύτανης Ζάφαρ Ικμπάλ.

«Τείνουμε να ξεχάσουμε την κουλτούρα μας και η δυτική κουλτούρα ριζώνει στην κοινωνία μας» συνεχίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το Γεωργικό Πανεπιστήμιο σκέφτεται να «διανείμει μαντίλες, πασμίνες και μπλούζες με τον λογότυπό του στις φοιτήτριες», στις 14 Φεβρουαρίου.

Το UAF θέλει να κάνει δώρο τουλάχιστον 1.000 μαντίλες στις 14.000 φοιτήτριες που σπουδάζουν εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμαρ Μπουκάρι, ο εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου, απευθύνοντας έκκληση για δωρεές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η όλη επιχείρηση.

«Οι εσάρπες θα διανεμηθούν από τη διοίκηση κι όχι από τους φοιτητές», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς τις γυναίκες.

Ο Άγιος Βαλεντίνος, ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των νεαρών Πακιστανών, βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων στη μουσουλμανική συντηρητική χώρα, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί εισαγωγή από τη Δύση.

Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα, έπεται από προσφυγή, όπου υποστηριζόταν ότι «υπό το πρόσχημα ότι γιορτάζεται η αγάπη, πρόκειται στην πραγματικότητα για προώθηση της ανηθικότητας, της γύμνιας και της βλασφημίας».

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Αντί για του Αγίου Βαλεντίνου… «ημέρα για τις αδελφές»”
  1. Αυτοι απο το πακισταν ξυπνησανε….εμεις σε λιγα χρονια θα γιορταζουμε μέχρι και το χαλογουιν ως μεγαλη γιορτή πολιτισμού… Να μην ξεχναμε οτι πλέον πολλοι απο εμας..τα Χριστούγεννα ψήνουμε γαλοπουλα…πανε τα κοντοσουβλια….
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…γιατι??? γιατι έτσι μας αρεσει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek