Διαφημίσεις

Ήρθε στις ζωές μας η εφαρμογή «Facing Emotions».

Μπορεί να διαβάσει τα επτά κύρια συναισθήματα (χαρά, θυμό, αποστροφή, λύπη, έκπληξη, φόβο και περιφρόνηση).

Την ανέπτυξε η Huawei για το Mate 20 Pro για τους τυφλούς και τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, όπως διατείνεται η εταιρεία.

Τι σημαίνει αυτό;

Το νέο Mate 20 Pro είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που μαζί με την εξειδικευμένη εφαρμογή Facing Emotions, αναγνωρίζει τα συναισθήματα στις εκφράσεις του προσώπου.

Συγκεκριμένα, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή Facing Emotions, η πίσω κάμερα σαρώνει το πρόσωπο του συνομιλητή ή των συνομιλητών του ανθρώπου που το χρησιμοποιεί.

Τότε αναλαμβάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει εκφράσεις και κινήσεις προσώπου.

Αρχικά χαρτογραφεί τα στοιχεία του προσώπου, όπως μάτια, μύτη, φρύδια και στόμα και αναλύει την έκφραση.

Μόλις αναγνωρίσει ένα από τα επτά κύρια συναισθήματα, η εφαρμογή βγάζει ένα συγκεκριμένο, προκαθορισμένο ηχητικό σήμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ., προκειμένου οι τυφλοί να μπορούν να γνωρίζουν τις εκφράσεις των άλλων.

Όταν η εφαρμογή βλέπει ένα «χαμόγελο» ο χρήστης ακούει έναν χαρούμενο, ανάλαφρο ήχο από μαρίμπα ενώ αν δει ένα λυπημένο πρόσωπο, το μεταφράζει σε έναν μελαγχολικό ήχο. Οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι όταν κάποιος νιώθει αποστροφή γιατί το τηλέφωνο θα βγάλει έναν μηχανικό ήχο φυσαλίδων και ο φόβος, με τον οξύ μεταλλικό του χτύπο, δεν παρερμηνεύεται.

Μήπως όμως αργότερα, η όποια εξουσία θα χρησιμοποιεί αντίστοιχες εφαρμογές, προκειμένου να διαβάζει τα συναισθήματα των ανθρώπων;

Ελπίζουμε πως όχι… Πάντως η τεχνολογία υπάρχει και αρκεί να πέσει στα λάθος χέρια.

Οφείλουμε όμως να σας παραθέσουμε το βίντεο:

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Θα διαβάζουν τα συναισθήματά μας; – Εφαρμογή προκαλεί παγκόσμια αίσθηση”
  1. Πατάτες μπλούμ!.Ο άνθρωπος είναι αδύνατον να χαρτογραφηθεί στο ”εξώφυλλο”.
    Αρκετές φορές ”βράζουμε” μέσα μας ενώ εξωτερικά αμήχανα, γελάμε.
    Υπάρχουν φορές που κλαίμε από λύπη όπως υπάρχουν φορές που θα κλάψουμε
    από υπερβολική χαρά.Οι μηχανές ου δύνασθαι να μετρήσουν ,πλάσμα Θεού,τον άνθρωπο.Επικρατούν όμως ταχέως,αποκυήματα νοσηρών εξουσιαστών, υποβαλλομενα μηχανικά συναισθήματα μέσω τεχνολογίας ,ιντερνετ,κινητών κ.λ.π, για να μετρούν την χειραγώγηση μεταλαγμένων,”ρομποτοποιημένων” ανθρώπων,ουδέποτε έλλογων πλασμάτων του Θεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek