16:55 - 09/12/2018

Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση, έχει «διχάσει» την βελγική κυβέρνηση – Ποιες χώρες, είπαν ΟΧΙ!

Διαφημίσεις

Χαμός στο Βέλγιο, εξαιτίας του Παγκόσμιου Συμφώνου για την μετανάστευση.

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ για την ειδική σύνοδο στο Μαρακές για την έγκριση του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση,

το συγκυβερνών εθνικιστικό κόμμα έδωσε τελεσίγραφο ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν το Βέλγιο εγκρίνει το Σύμφωνο, με τον πρωθυπουργό να απαντά με ανασχηματισμό και συνέχιση της κυβέρνησης ακόμη και με μειοψηφικό σχήμα.

Το υπουργικό συμβούλιο που έγινε με ευρεία συμμετοχή χθες και στόχευε στην εξεύρεση διεξόδου από την πολιτική κρίση που έχει προκαλέσει το Σύμφωνο, απέτυχε τη γεφύρωση των διαφωνιών και οδήγησε σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις Τύπου το Σάββατο το βράδυ. Μία του Μισέλ και μια άλλη του αρχηγού του φλαμανδικού N-VA.

«Αν δεχθούμε να παραγκωνιστούμε, δεν θα κρατήσουμε ποτέ τη θέση μας. Αν δεν έχουμε φωνή σε αυτή την κυβέρνηση , είναι μάταιο να συνεχίσουμε», δήλωσε ο ηγέτης των Φλαμανδών εθνικιστών Μπαρτ ντε Βεβέρ σε συνέντευξη Τύπου αργά το Σάββατο.

Αν ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ αναχωρήσει την Κυριακή για το Μαρόκο για να εγκρίνει αυτό το Σύμφωνο θα «αναχωρήσει ως πρωθυπουργός του κυβερνητικού συνασπισμού και θα προσγειωθεί ως πρωθυπουργός του συνασπισμού του Μαρακές»,

προειδοποίησε ο ντε Βεβέρ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του N-VA.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει ακόμη και ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Σημειώνω ότι το N-VA αποχωρεί από την πλειοψηφία» και «θα προτείνω οι δύο υφυπουργοί να αντικαταστήσουν τους τρεις υπουργούς του N-VA για να διασφαλιστεί η συνέχιση και η λειτουργία των θεσμών μας», τόνισε ο Μισέλ.

«Θα επιβιβαστώ αύριο στο αεροπλάνο ως επικεφαλής της κυβέρνησης ενός υπεύθυνου συνασπισμού (και) βεβαίως θα ηγηθώ κατά την επιστροφή μου των διαβουλεύσεων στο κοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Το βελγικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, παρά την απειλή του N-VA ότι θα έριχνε την κυβέρνηση εάν το έπραττε.

Τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της συμπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ του Συμφώνου στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία της Πέμπτης, με την υποστήριξη πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Εκτός του N-VA, το ακροδεξιό κόμμα Vlaams Belang και το Λαϊκό Κόμμα των γαλλόφωνων τάχθηκαν εναντίον του Συμφώνου.

Η διεθνής κοινότητα θα εγκρίνει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση σε μια ειδική σύνοδο στο Μαρακές την επόμενη εβδομάδα.

Οι χώρες, που δήλωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση, να δεχτούν αυτό το Σύμφωνο

Στην Ευρώπη, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία, αλλά και η Ελβετία έχουν απορρίψει τη συμφωνία, όπως επίσης στον υπόλοιπο κόσμο η Αυστραλία, η Δομινικανή Δημοκρατία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΜΑΡΙΤΣΑ 12/09/2018 @ 9:53 ΜΜ

    ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ???? ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ Ο Χ Ι ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΑΣ!! ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ!!!

    • ΤΟ ΦΩΝΙΕΝΤΟ ΤΟΥ Ε.Α.Σ(ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ) 12/10/2018 @ 2:07 ΜΜ

      Μπα. Παραλλαγή θα φοράμε σ’αυτή την περίπτωση.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*