Διαφημίσεις
ΛΟΓΟΙ  ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΥΙΟΥ ΘΕΟΥ
 ΑΠΟ      ΘΡΟΝΟΥ    ΔΟΞΗΣ 
(ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ μας ομιλεί.. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ )
  Γ 11 “ερχομαι ταχύ. κράτει ο εχεις, ινα μηδεις λάβη τον στέφανόν σου. 12 ο νικων ποιήσω αυτον στυλον εν τω ναω του θεου μου, και εξω ου μη εξέλθη ετι, και γράψω επ’ αυτον το ονομα του θεου μου και το ονομα της πόλεως του θεου μου, της καινης Ιερουσαλήμ, η καταβαίνουσα εκ του ουρανου απο του θεου μου, και το ονομά μου το καινόν. 13 ο εχων ους ακουσάτω τί το πνευμα λέγει ταις εκκλησίαις. … 15 Οιδά σου τα εργα, οτι ουτε ψυχρος ει ουτε ζεστός. οφελον ψυχρος ης η ζεστός. 16 ουτως, οτι χλιαρος ει και ουτε ζεστος ουτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου. 17 οτι λέγεις οτι Πλούσιός ειμι και πεπλούτηκα και ουδεν χρείαν εχω, και ουκ οιδας οτι συ ει ο ταλαίπωρος και ελεεινος και πτωχος και τυφλος και γυμνός, 18 συμβουλεύω σοι αγοράσαι παρ’ εμου χρυσίον πεπυρωμένον εκ πυρος ινα πλουτήσης, και ιμάτια λευκα ινα περιβάλη και μη φανερωθη η αισχύνη της γυμνότητός σου, και κολλούριον εγχρισαι τους οφθαλμούς σου ινα βλέπης. 19 εγω οσους εαν φιλω ελέγχω και παιδεύω. ζήλευε ουν και μετανόησον. 20 ιδου εστηκα επι την θύραν και κρούω. εάν τις ακούση της φωνης μου και ανοίξη την θύραν, και εισελεύσομαι προς αυτον και δειπνήσω μετ’ αυτου και αυτος μετ’ εμου. 21 ο νικων δώσω αυτω καθίσαι μετ’ εμου εν τω θρόνω μου, ως καγω ενίκησα και εκάθισα μετα του πατρός μου εν τω θρόνω αυτου. 22 ο εχων ους ακουσάτω τί το πνευμα λέγει ταις εκκλησίαις”




   Η      ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ    ΤΟΥ     ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ

  Σας παραθέτω αυθεντικό κείμενο, αγνώστου ηλικίας, το οποίο ανήκε στον μακαρίτη τον πατέρα μου.  Λόγω παλαιότητας κάποιες σελίδες λείπουν από το όλο κείμενο. Είχαν κολλήσει μεταξύ τους.   Η προφητεία αυτή χρονολογείται από το 1276 μχ.  Αγαθάγγελος είναι ο ηγούμενος μονής στην Σικελία της Ιταλίας.  Σε αυτόν παρουσιάσθηκε ο ΛΕΩΝ, ο οποίος και του δεικνύει τα μελλούμενα.   Αφορούν τις μέρες μας.  Την κατάρρευση του θηρίου με τα δέκα κέρατα. Της λεγόμενης ..Ευρωπαικής Ενωσης.

  Υπαρχει τρομερή πληροφορία σε αυτή την προφητεία… Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ, είναι η Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας …  Εκεί θα καταφύγουν οι Τούρκοι …

 


 






ελείπει  το επόμενον φύλλον 16 – 17 















      ΠΕΡΙ   ΜΕΛΛΟΥΣΗΣ   ΚΡΙΣΕΩΣ  …  ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ…
  

Προφητείες  ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ


5-5 -2015   η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΣ   ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ….



5-5-2015 η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΣ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

ΜΕΧΡΙ 5 – 5 – 2024 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…
ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ‘ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ’  ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ…
ΑΝ ΤΟ 2024 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 30 ή 33 ΕΤΩΝ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ -ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΤΩΝ –  ή ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ -ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 33 ΕΤΩΝ – ) ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟ 1994 ή 1991 …
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ) ΘΑ ΤΗ ΔΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΗΔΗ ΤΟ 1999 ΚΑΤΕΓΡΑΦΕΙ  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ  ‘ΠΑΙΔΑΚΙ’ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ – ΕΚΤΟΤΕ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ , ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ –   ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΓΓΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ? 
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΕΙ ? )
 ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ) …
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΕΙ … 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ …  ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ



ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Προφητεία Αγίου Κωνστάντσας (ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΡΩΣΙΑΣ 1806)


ΚΕΦ. Ζ’ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΦΘΟΡΑ ΔΙΑ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.
ΚΕΦ. Η’ ΕΙΣ ΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΟΙ ΑΙΜΑΤΩΔΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙ.
ΚΕΦ. Θ’ ΕΙΣ ΤΑΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ.
ΚΕΦ. Ι’ ΕΙΣ ΤΑΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ ΖΕΣΤΗ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ.
ΚΕΦ. ΙΑ’ ΕΙΣ ΤΑΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
ΚΕΦ. ΙΒ’ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΕΧΘΗ ΕΝΑΣ…
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΠΕΡΙΟΝ.

ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΚ
ΤΙΝΟΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΚ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΩΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ 1897

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ !!!!!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ?

Πάμε να τα δούμε…

ΚΕΦ Ζ’ = ΣΕΙΣΜΟΣ & ΤΣΟΥΝΑΜΙ ???


ΚΕΦ Η’ = ΣΗΜΕΡΑ 18/3 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ !!!
ΚΕΦ Θ’ = ΕΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 8/7 ΤΟΤΕ
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (8/7 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΑΥΤΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦ ΙΑ’
ΚΕΦ Ι = ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΖΕΣΤΗ (ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ “Πρῶτον σάλπισμα ὑπό τοῦ πρώτου Ἀγγέλου
Χαλάζι, φωτιά καί αἷμα ἔπεσε στήν γῆν καί τό τρίτον τῆς γῆς κατεκάη ὅπως καί τό τρίτον
τοῦ φυτικοῦ βασιλείου. ” ΘΑ ΔΟΥΜΕ…)
ΚΕΦ ΙΑ’ = ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Γ ‘ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΦ ΙΒ = ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ
ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ Ε Ο ! ! !

http://katohika.gr/2011/03/20/1806-18/

 


 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ετοιμαστείτε για συνταρακτικά γεγονότα. Οι επόμενες εβδομάδες, δυστυχώς, θα είναι η απαρχή των έσχατων γεγονότων. Aπό πέρυσι έχω προσπαθήσει, μέσες άκρες, να ενημερώσω κάποιους φίλους, συγγενείς, γνωστούς για τα επερχόμενα δεινά. ΟΛΟΙ τους με αντιμετώπισαν με δυσπιστία . Με θεώρησαν παλαβό. Δεν ήθελαν να μάθουν. Ξέρετε, όταν είσαι μακριά από τον θεό, δεν θέλεις να ακούσεις για άσχημα νέα. Προτιμάς να ακούσεις νέα που αφορούν κουτσομπολιά, ποδόσφαιρο, γυναίκες, όχι όμως για θεόσταλτα γεγονότα. Δυστυχώς αυτή θα είναι και η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. Όταν το συζήτησα με ενάρετο γέροντα, μου είπε να σταματήσω ΑΜΕΣΩΣ. Εσύ μου είπε να ετοιμάσεις την ψυχή σου, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να μας ξημερώσει. Να έχεις εμπιστοσύνη στο Θεό και στις μεσιτείες των Αγίων, εξαιρετικά δε, της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η σημερινή γενιά των ανθρώπων μου είπε, έχει απομακρυνθεί από τον θεό, από τη Χάρη του Θεού. Νομίζει ο καθένας μας, ότι μόνος του τα καταφέρνει όλα και δεν έχει ανάγκη από κανένα θεό για να προοδεύσει. Η τεχνολογία να ειναι καλά και το πορτοφόλι γεμάτο και όλα θα λυθούν. Αυτή όμως η τεχνολογία είναι που που θα μας καταστρέψει.!!! ( Μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν τέτοια μυστικά όπλα, που όταν θα τα χρησιμοποιήσουν, θα καταστρέψουν ολόκληρες χώρες, σαν να ήταν παιχνιδάκια)

Όταν αδέρφια μου επισκέφθηκα αυτόν τον Ιερωμένο, του άνοιξα συζήτηση για τα μελλούμενα γεγονότα. Κατάλαβε το σκοπό μου και μου είπε ότι πνευματικά δεν θα έχω ΚΑΝΕΝΑ όφελος, Μόνο την ανθρώπινη και αμαρτωλή περιέργεια θα ικανοποιούσα. ΕΠΕΜΕΝΑ,ΕΠΕΜΕΝΑ και μου είπε ότι μόνο μερικά πραγματα θα μπορούσα να πω, (για την ακρίβεια να ΓΡΑΨΩ) σε μερικούς που έχουν τα ίδια μυαλά και ανησυχούν όπως και εσύ. Όταν έφυγα , ΕΤΡΕΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ. Αν συμβούν αυτά τα γεγονότα , ή και τα μισά που λέει ο λόγος, τότε μόνο μά λέξη ταιριάζει … Φ Ρ Ι Κ Η!!!!!!!!!!!!

Οταν θα ηρεμήσω, σήμερα , αύριο, σας υπόσχομαι ότι θα σας τα παραθέσω όλα όσα μου είπε, και μου επέτρεψε να γράψω, για να μην φοβήσουμε τον κόσμο και έχουμε κλίμα ηττοπάθειας. (Μη φοβάστε, Η Ελλάδα μας δεν θα πάθει κακό π.χ. κατοχή εδαφών .) ’λλη θα είναι η τραγωδία – τιμωρία όχι της χώρας, αλλά των ολιγόπιστων κατοίκων της.

Παιδί μου εγώ είμαι ανάξιος και αμαρτωλός, για να πιάσω στο στόμα μου και να ερμηνεύσω λόγια Αγίων και Εθνομαρτύρων. Όμως η αγάπη του θεού πολλές φορές, όταν βρεί σημάδια μετάνοιας, έρχεται και μας παρηγορεί. (Έτσι ξεκίνησε αδέρφια, τα λόγια του ο (συνταξιούχος) πλέον ιερωμένος. Παρόλη την κούραση που έχω, είμαι από τις 6 το πρωι στο πόδι, λόγω εργασίας, θα ξεκινήσω να γράφω. Λέω θα ξεκινήσω , γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να γράψω και δεν τα καταφέρνω και γρήγορα. Όλα όσα έγραψαν οι ’γιοι της Εκκλησίας μας θα γίνουν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. (μου είπε ότι όταν νέος είχε διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και είχε συγκλονισθεί. Παρακαλούσε και προσευχόταν (επιπόλαια τότε) να του φανερώσει ο Κύριος το πότε θα γίνουν τα γεγονότα.) Μια επίσκεψη όμως στο Αγιο Όρος , και τα λόγια ενός Γέροντα , τον έκαναν να καταλάβει το λάθος του. Ο Κύριος και μόνο αυτός , θα αποφασίσει αν κάποιος είναι άξιος , να “πληρωθεί” του ελέους του. Και ξαφνικά ένα βράδυ που προσευχόταν, (Τότε που οι Τούρκοι σκότωσαν τους Σολωμό και Ισαάκ) άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά του , σαν να έβλεπα ταινία μου είπε , τα μελλούμενα. Εγώ πάλι παιδιά είμαι σίγουρος πως μου απέκρυψε κάτι δυσάρεστο.

Αυτά που είχε γράψει κάποιος αδελφός, για κάποιον Κύριο Γίωργο, που έλεγε για επτά πολέμους είναι αλήθεια. Ο κάθε πόλεμος θα είναι αγριότερος από τον προηγούμενο. Ο κάθε πόλεμος θα εμπλέκει και περισσότερα κράτη , και θα εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη γεωγραφική επιφάνεια. Ενδιάμεσα σε όλους τους πολέμους θα μεσολαβούν μεσοδιαστήματα ¨”ειρήνης”. Οι άνθρωποι που οι χώρες τους θα βρίσκονται σε πόλεμο θα τρέχουν και θα παρακαλούν το Θεό, όμως δεν θα εισακούονται. Οι άλλοι που θα ζουν στις μη εμπόλεμες χώρες, δεν θα παραδειγματίζονται από τις συμφορές των γειτόνων τους, αλλά θα ζητουν τον πόλεμο και την καταστροφή, για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους. Ο Πόλεμος θα εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ερείπεια , πείνα , δυστυχία , επαναστάσεις, λεηλασίες, αρρώστιες θα κυριαρχούν.

O Πρώτος Πόλεμος ήταν αυτός που έγινε στη Γεωργία. Το βράδυ παιδιά θα συνεχίσω και στα υπόλοιπα. Η Ελλάδα θα θέσει τον στρατό της στην εξουσία του επερχόμενου εκλεκτού Βασιλέα.

Ξαναγύρισα παιδιά. Διάβασα τα κείμενα , αλλά συγχωρέστε με , δεν θα μπορέσω να απαντήσω σε καθέναν ξεχωριστά, όμως πιστεύω πως θα δοθούν απαντησεις από αυτά που θα συνεχίσω να πω. Η Ρωσία θα δεχθεί και άλλη πρόκληση-επίθεση, από την Γεωργία και αυτή τη Φορά θα την καταστρέψει τελειωτικά. Δυστυχώς οι απώλειες του άμαχου πληθυσμού της Γεωργίας θα είναι τρομακτικές. Όσο οι Ρώσοι θα πολεμούνε στη Γεωργία, Θα υποκινηθούνε και οι Ουκρανοί από τους Αμερικάνους να κάνουν χοντρές προκλήσεις ενάντια στους Ρώσους. Η τουρκία θα επιτρέψει σε Αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη να περάσουν από εναέριο χώρο και στενά για να χτυπήσουν τους Ρώσους. Από τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους Τούρκους. Οι Ρώσοι θα καταβάλλουν πολύ σύντομα τους Ουκρανούς( για την ακρίβεια πολύ λίγοι ουκρανοί θα πολεμήσουν τους Ρώσους) και θα γίνουν δεκτοί με ενθουσιασμό στις πόλεις. Πάνω από την Ουκρανία και τον Ευξεινο Πόντο Θα πολεμήσουν (αερομαχίες) Αμερικανοί και Ρώσοι για πρώτη φορά και θα υπερισχύσουν οι Ρώσοι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ. Στην Τουρκία θα έχει επιβληθεί Δικτατορία ενώ θα εξεγερθούν οι Κούρδοι. Παγκόσμια Οικονομική Αναταραχή. Οι οικονομίες καταρρέουν η μια μετά την άλλη , γίνεται στάση πληρωμών , λαικές εξεγέρσεις με οικονομικά αιτήματα αλλά και άρνηση στράτευσης των ευρωπαίων.

Κομβικό σημείο αξιοπιστίας των όσων αναφέρω, είναι το εξής. Η συζήτηση με τον Γέροντα έγινε το Σεπτεμβρη του 2007. Του χρόνου ,τέτοιο μήνα ή αρχές Οκτώβρη το αργότερο , θα έχει γίνει η επίθεση των Αμερικάνων-ισραηλ ενάντια στο Ιράν. Ο πόλεμος θα πιαστεί από ΚΑΤΩ, για ευλογία της Ελλάδας. Ομως θα ξεσπάσει πόλεμος και στη γειτονιά μας. Αλβανοί- Κροάτες-Βόσνιοι μουσουλμάνοι- Αμερικάνοι και λίγο ΝΑΤΟ ενάντια Σερβίας και Ρωσίας.

Παιδιά , ξέχασα να πω, όταν λέω του χρόνου, εννοώ φέτος, γιατί η συζήτηση έγινε το 2007.


Στην Ελλάδα, σε λίγες εβδομάδες, θα “πέσει ” η Κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές. Τότε ακριβώς , η Χούντα που θα κυβερνά την Τουρκία, Θα μας επιτεθεί.

Εδώ σταματάω παιδιά. Εύχομαι η περίληψη των γεγονότων που μετέφερα, να μην γίνει ποτέ. Ο Γέροντας να αποδειχθεί πλανημένος,και εγώ ένας ευκολόπιστος που αβίαστα τα πίστεψα. Να θυμάστε όμως, όταν θα συμβούν τα γεγονότα δύο πράγματα. Να μην προδώσετε ποτέ , να μην απαρνηθείτε, ΧΡΙΣΤΟ και ΠΑΤΡΙΔΑ.


Παιδιά γεια σας και πάλι. Δεν σας εγκατέλειψα, αλλά είναι τέτοια η δουλειά μου που πρέπει να λείπω κάποιες φορές. Στο θέμα μας όμως. Είπα αμαν να διαβάσω , όλες τις σελίδες. Δεν διαφωνώ με κανέναν αδερφό. Οι καιροί είναι δύσκολοι και έχει γεμίσει ο τόπος , ψευτοπροφήτες, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, στο τι ακούμε, και στο τι μας γράφουν. (δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου). Ας αφήσουμε να κυλήσει ο χρόνος, και θα δείξει τι είναι αληθινό και τι όχι.( Ο Γέροντας μου είπε πάντως ότι όποιος λέει ακριβείς ημερομηνίες , ότι θα γίνει κάτι, είναι πλανημένος π.χ. ότι στις 10/06/2007 θα γίνει αυτό ή το άλλο) και να μην το πάρουμε υπόψη. Επίσης πολλοί παλαιοημερολογίτες , που έχουν αποκοπεί από το σώμα της Εκκλησίας, διαδίδουν φανταστικά πράγματα, και να μην τους λαμβάνουμε υπόψη. Στις προφητείες των Αγίων, μπορεί να προλέγονται συμφορές και βάσανα, όμως μετά ακολουθεί γαλήνη και αγάπη. Ο Θεός αγαπάει το πλάσμα του και του δίνει τη δυνατότητα να “σηκωθεί” και πάλι. Αντίθετα στις ψευτοπροφητείες, μόνο για συνεχιζόμενες καταστροφές ακούμε, και καμία δυνατότητα σωτηρίας. ουφ, κουράστηκα.(μου πήρε μισή ώρα να τα γράψω αυτά) Θα συνεχίσω το απόγευμα , με την ολοκλήρωση της προφητείας για τα πολεμικά γεγονότα στον υπόλοιπο κόσμο, μετά , το το θα πάθει η Ελλάδα και κυρίως εμείς οι Ελληνες και τέλος τι θα πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσφερθήκατε να μου δώσετε, αλλά δυστυχώς, για μένα αυτά μου είναι Κινέζικα. (Εχω ελάχιστες γνώσεις στους Υπολογιστές) Για να μην πάθω το χθεσινό χουνέρι (Αραγε ήταν τυχαίο? ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Θυμάσαι τι σου έλεγα στο μήνυμα?) θα γράφω μικρά κομμάτια.
Ο Εύξεινος Πόντος θα γίνει Ρωσική Λίμνη, μετά δε και την κατάκτηση της Τουρκίας.(θα είναι η πρώτη χώρα που θα δοκιμάσει τα Ρωσικά, μυστικά ΥΠΕΡΟΠΛΑ. Οι Ρώσοι επειδή θα συναντήσουν αντίσταση από τους Τούρκους και επειδή θα βιάζονται να τους καταβάλλουν γρήγορα, για να μην προλάβει το ΝΑΤΟ να τους βοηθήσει, θα τους αποτελειώσουν ολοκληρωτικά.
Πιο πριν οι Ρώσοι θα έχουν εισβάλλει σε Γεωργία, Ουκρανία, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν αποθώντας τα Αμερικανικά ΣΤρατεύματα.
Στο βορρά θα εισβάλλουν και θα κατακτήσουν όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, Φινλανδία,Σουηδία, Νορβηγία. Επειδή αυτές οι χώρες ενώ θα κρατούσαν φαινομενικά ουδέτερη στάση , τελικά από τα εδάφη τους θα εξαπολυόταν η πρώτη σοβαρή επίθεση στο έδαφος της Ρωσίας με θύματα τον άμαχο πληθυσμό. Η καταστροφή που θα υποστούν θα συγκλονίσει όλη την ανθρωπότητα.
Στη συνέχεια εισβάλλουν σε Πολωνία ,Τσεχία Σλοβακία, Ρουμανία, Μολδαβία. (οι λαοί των Ορθοδόξων λαών της Βαλκανικής θα εξεγερθούν και θα ανατρέψουν τις Υπόδουλες κυβερνήσεις τους, και θα συμμαχήσουν με τους Ρώσους. Σέρβοι και Ρουμάνοι ,όχι όμως και οι Βούλγαροι.

Μετά οι Ρώσοι θα κατέβουν νότια για να βοηθήσουν τους συμμάχους τους, Αραβες και Κυρίως Ιρανούς που θα δέχονται την επίθαση των Αμερικανών. ΟΙ Αμερικανοί θα έχουν καταλάβει την παραλιακή ζώνη του Ιράν, έπειτα απο λυσσαλέο αγώνα, όμως δεν θα μπορούν να προχωρησουν στο εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας της μεγάλης αντίστασης των Περσών. Οι Ρώσοι θα σαρώσουν όλη την Περσία και θα καταστρέψουν τις Αμερικανο-Νατοικές δυνάμεις. Μετά θα εισβάλλουν σε Ιράκ , Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Κουβέιτ και τέλος Ισραήλ.( Τότε θα επιχειρηθεί να ριχτούν τα πρώτα πυρηνικά, από ΗΠΑ και Ισραήλ αλλά θα τα εξουδετερώσουν οιΡώσοι. θα προκαλέσουν Παγκόσμια διακοπή Ενέργειας και Επικοινωνιών)
Υστέρα θα προχωρήσουν στην Αίγυπτο και θα καταλάβουν τη διώρυγα του Σουέζ .΄
(Πηγαίνοντας για την Μέση Ανατολή, οι Ρώσοι , θα περάσουν τα στρατεύματα τους πάνω και μέσα από την Ελλάδα, χωρίς όμως την παραμικρή ζημία για τους Ελληνες. Το πέρασμα τους θα είναι πολύ γρήγορο.)
Αυτη τους η ικανότητα, να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις, σε μεγάλες αποστάσεις και πολύ γρήγορα, θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους Ρώσους, και θα οφείλεται σε νέα άγνωστα αεροσκάφη που θα είναι όπως οι Ιπτάμενοι Δίσκοι.
Μετά θα στραφούν στα Βαλκάνια για να βοηθήσουν τους Σέρβους που θα δέχονται επίθεση από ΝΑΤΟ και μουσουλμανικά και καθολικά κράτη των Βαλκανίων και θα νικήσουν.

Αυτό που θα κάμψει τους Ρώσους και θα τους οδηγήσει σε αναδίπλωση των δυνάμεων τους θα είναι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Κινέζων. Ενώ στην αρχή θα είναι μαζί τους , στη συνέχεια έναντι του μεγαλύτερου ανταλλάγματος που δόθηκε ποτέ στον κόσμο, την κατοχή όλης της ΣΙΒΗΡΙΑΣ, οι Κινέζοι θα αποχωρήσουν , και το χειρότερο, θα επιτρεψουν στα Συμμαχικά στρατεύματα να χτυπήσουν πισωπλατα τους Ρώσους.

(Οι ΑΘΛΙΟΙ τον στρατό που δεν έστειλαν να βοηθήσει τους Ρώσους, θα τον στείλουν ενάντια στον ΗΡΩΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ που θα καθοδηγείται από τον θεόσταλτο Βασιλέα ΙΩΑΝΝΗ στη μάχη του ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ.
Ομως εκεί θα τους περιμένει η απόλυτη συμφορά , από τα ουράνια Τάγματα των Αγγέλων, που θα τους συντρίψουν.

Παιδιά προσοχή μεγάλη.Ο παππούλης είναι ένας απλός άνθρωπος με όλες τις αμαρτίες του κόσμου επάνω του, όπως λέει ο ίδιος. Θα είναι μεγάλη ασέβεια, να τον συγκρίνουμε , με τον Παίσιο ή και άλλους γέροντες που είχαν ολοφάνερα τόσα χαρίσματα πάνω τους.

Η λεπτομερής στρατιωτική ανάλυση που παρέθεσα, οφείλεται στο ότι και ο ίδιος πολέμησε ως ‘εφεδρος ανθυπολοχαγός στον πόλεμο της Κορέας, και ως εκ τούτου είδε με άλλο ματι τα στρατιωτικά γεγονότα.

Ο Βασιλιάς Ιωάννης , μετά την ανάδειξη του στο θρόνο, θα συνεχίσει τους πολέμους, αυτή τη φορά , ενάντια σε κινέζους.( Ο Ελληνικός στρατός μαζί με κάποιους συμμάχους από ορθόδοξα κράτη, 100-150 χιλιάδες , πως θα πολεμούσε ενάντια σε 200 εκ. στρατό?) αν δεν επενέβαινε φανερά ο Κύριος να κατατροπώσει τους εχθρούς του? Την Φωτιά που κατέβει από τον ουρανό και θα “λιώσει” τους Κινέζους, (Ετσι μου το περιέγραψε) θα την φέρουν οι Δοξασμένοι υπηρέτες του Κυρίου, οι ’γιοι ’γγελοι.

Μετά τους Κινέζους θα στραφεί εναντίον ΟΛΩΝ των Μουσουλμάνων, πρώτα στην Ασία και μετά στη Βόρεια Αφρική.

Όμως δεν τελειώσαμε με τον Πρώτο πόλεμο.

Οι Ρώσοι θα αναδιπλωθούν στην Ανατ. Θράκη και τα απέναντι Ασιατικά Εδάφη.
Οι Δυτικοί θα αποβιβαστόυν στην Αλβανία και μέσω της παραεγνατίας, που όμως θα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά. Επειδή όμως θα έχουν μεγάλο πρόβλημα να κινηθούν σε ένα κατεστραμένο οδικό δίκτυο, (βομβαρδισμένοι δρόμοι, ανατιναγμένες γέφυρες, και κάτω από σφοδρές επιθέσεις των Ρώσων) θα πάρουν μια πονηρή απόφαση.
Θα διοχετεύσουν ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος των στρατευμάτων τους στην Εγνατία οδό της Ελλάδας μας. Αυτό θα γίνει , αφενός μεν επειδή η Ελλάδα θα είναι ουδέτερη δεν θα έχει πάθει καμία καταστροφή το οδικό της δίκτυο, και αφετέρου αφού η Ελλάδα θα είναι άτυπα σύμμαχος της Ρωσίας, ΟΙ Ρώσοι δεν θα τολμούσαν να χτυπήσουν μια “σύμμαχο” και φιλικά προσκείμενη σε αυτήν χώρα.
Ετσι και θα γίνει. Οι Σύμμαχοι όμως θα μισούνε τρομερά τους Έλληνες γιατί δεν πολεμήσανε τους Ρώσους, άρα δεν έχουν καταστροφές και απώλειες, που θα έχουν οι ίδιοι, με τις χώρες τους κατεστραμένες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενδεχομένως νεκρά.



Αλ’ιμονο στους Ελληνες που θα πέφτουν στα χέρια τους. Με αστείες δικαιολογίες, που θα καλείται να απαντήσει ο κάθε αγρότης ή βοσκός , σχετικά μα το αν είναι κοντά ή μακριά η πόλη , θα βασανίζονται μέχρι θανάτου. Θα παρεκλίνουν της πορείας τους και θα ορμάνε μέσα σε μεγάλες και μικρές πόλεις.
Τα αίσχη της Σταυροφορίας θα επαναληφθούν. Σπίτια θα λεηλατούνται , γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας θα βιάζονται, άνθρωποι θα δολοφονούνται, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ θα πυρπολούνται, Ιερείς θα διαπομπεύονται. και το κακό θα είναι συνεχόμενο γιατί με το που θα φεύγει η μια στρατιωτική μονάδα , θα καταφθάνει η επόμενη…


Μόνη σωτηρία, η φυγή στα βουνά, και το κρύψιμο στα δάση. Αλιμονο στους γέρους, στις εγκύους, στα μικρά παιδιά και τους ανήμπορους.

Όμως ο”μισθός” των νέων Σταυροφόρων θα είναι βαρύς και ολέθριος μπροστά στα τείχη της Κων/πολης.

ΑΔΕΛΦΙΑ!!!! ΕΛΕΟΣ!!! Μην παραποιείται τά λόγια μου, και κατά συνέπεια τα λόγια του Γέροντα. Που ανέφερα εγώ ότι θα σκοτωθούν Έλληνες στρατιώτες? και θα μείνουν μόνο Ελληνίδες? Το να έχετε αμφιβολίες, το δέχομαι. Το να μην τα πιστεύετε είναι δικαίωμα σας, αλλά σας παρακαλώ μην αλλάζετε τα λόγια μου.
Επειδή , μετά λύπης, διαπιστώνω , ότι τα περισσότερα αδέρφια, θεωρούν τα λογια του Γέροντα μου αναξιόπιστα, σταματάω εδώ.

Ο σκοπός μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση, να φέρω διχασμό και διχόνοια σε Ελληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους. Θέλησα να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα, που έμαθα πριν ακριβώς ένα χρόνο , που στην αρχή δεν τα πίστεψα , όμως ήρθαν τα γεγονότα και τον δικαίωσαν. Για να σας τα γράψω αυτά, πήρα αδεια από την δουλειά μου,παράτησα την οικογένεια μου και αφιέρωσα καμιά 20αρια ώρες . Με θλίβει που δεν πρόλαβα να σας γράψω τις ευχές του, για το τι θα πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε εμείς και να σώσουμε και άλλους που δεν τα πιστεύουν αυτά.
Θα απαντήσω κάποια στιγμή στα αδέρφια που είχαν την καλοσύνη να μου στείλουν μηνύματα.

κάτι τελευταίο από τον γέροντα, που τον επισκέφθηκα σήμερα για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που με ρώτησαν κάποια αδέρφια. Τις επόμενες μέρες θα ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ (τεχνητή θα είναι) Παγκόσμια Οικονομική αναταραχή με κατάρευση του ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Aδέρφια σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Εκείνο που ζητώ από εσας, είναι να μην σκεφτείτε ότι μπορεί εγώ να “νευριάσω, να οργιστώ” και άρα καλύτερα να μην του θέσουμε του Δήμου τις απορίες μας ή τους προβληματισμούς μας. Ότι σας κάνει να απορήσετε, να εκπλαγείτε, μη διστάσετε να το αναφέρετε.


Τώρα να συνεχίσω.

Οι Νατοικοί, επειδή στην Εγνατία θα υπάρχει
κυκλοφοριακή συμφόρηση! ( Ο Γέροντας μου είπε ότι τα στρατεύματα θα είναι περίπου 3 εκ.) θα στείλουν ένα μέρος διαμέσου Θεσσαλίας. Τρομερή καταστροφή θα περιμένει τους κατοίκους των περιοχών , όπου θα περάσουν. Τα χωριά του κάμπου θα καταστραφούν, μια και δεν θα υπάρχει φυσική κάλυψη. Αυτοί που θα γλιτώσουν, θα είναι τα χωριά στους πρόποδες του Ολύμπου και του Κισσάβου. Οι δυνάμεις από Θεσσαλία και από πάνω από Εγνατία θα ενώνονται Έξω από Θεσ/νίκη. Νέα ’ΛΩΣΗ θα περιμένει την πόλη. Ανοσιουργήματα θα περιμένουν τους, ευτυχώς λίγους εναπομείναντες κατοίκους.
Κατά την περιορισμένη , χρονικά, Ελληνοτουρκική Σύρραξη, δεν θα σκοτωθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ , Έλληνας στρατιώτης.

Τραυματισμοί όμως θα υπάρξουν.

Οι στρατιώτες θα είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη. θα υπάρχουν πυροβολισμοί, κανονιοβολισμοί (Κυρίως στα νησιά) όμως θα είναι σε αυθόρμητες ενέργειες. (Αυτό το ρώτησα προσωπικά, γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω, τι σόι πόλεμος θα είναι αυτός, όπου δεν θα υπάρχει ούτε ένας Ελληνας νεκρός).

Η Θεία σκέπη θα μας προφυλάξει και μετά η φωτισμένη Στρατιωτική Ηγεσία, που ήδη προετοιμάζει το Αμυντικό Δόγμα της Χώρας, σύμφωνα με τα επερχόμενα γεγονότα.

Για αερομαχίες ,δεν θυμάμαι παιδιά. Ότι και ναπω ψέμα θαείναι.
Οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει, (Από εδώ και πέρα κάποια γεγονότα θα παραλείπονται, άλλα θα περικόπτονται και άλλα θα αποσιωπούνται. Για ευνόητους λόγους) να καταλάβουν πολλά μεγάλα ελληνικά νησιά. Παράλληλα θα ξεσηκώσουν , οικονομικους μετανάστες ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ με αυτούς, με στρατιωτικό εξοπλισμό, που ΗΔΗ βρίσκεται σε προκαθορισμένους χώρους, εντός της χώρας μας.


Πράξεις δολιοφθοράς (ανατινάξεις γεφυρών, δρόμων, εμπρησμοί, ) θα είναι η αποστολή τους. Οι υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας μας τα γνωρίζουν ΟΛΑ.
(Η πιο επικίνδυνη δολιοφθορά θα είναι ..Υδραγωγεία και Πόσιμο νερό…)

 

Από πληροφορίες που θα έχουν οι Τούρκοι , θα καταλάβουν ότι , επιχείρηση κατάληψης Ελληνικών Νησιών, θα ισοδυναμεί με τραγωδία΄.
Τότε θα επιχειρήσουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό , χτυπώντας κατά μέτωπο την Ηπειρωτική Ελλάδα. Θα επιβιβάσουν τον στρατό τους στα καράβια, και θα κατευθυνθούν για αποβίβαση από Καβάλα ως Αθήνα! θα πιστέψουν ότι εμείς ‘εχουμε ρίξει το βάρος στα νησιά και έχουμε αφήσει αφύλακτη τη χερσαία περιοχή. Θα φτάσουν μια ανάσα από το στόχο τους.
Εξι ναυτικά μίλια από τις ακτές. Εκεί θα τους βρει ο Όλεθρος.

Όταν δουν οι Τούρκοι , ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τα νησιά του Αιγαίου, για αντιπερισπασμό , θα επιτεθούν στην Κύπρο. Εκεί θα γίνουν σκληρές μάχες. θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες (και σε στρατό και σε άμαχο πληθυσμό) Ευτυχώς η γρήγορη κάθοδος των Ρώσων, θα τους αναγκάσει να αποσύρουν ΟΛΕΣ τις δυνάμεις τους, για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Τότε οι Ελληνοκυπριακές Δυνάμεις θα ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη. (Δυστυχώς θα συμβούν γεγονότα εθνικών εκκαθαρίσεων)


Έχω καταγράψει σχεδόν όλες τις ερωτήσεις αδέρφια. Πιστεύω συντομα να αρχίσω να τις απαντάω. Δύο σύντομες απαντήσεις. Ρώτησαν καποια παιδιά τι θα γίνει με την Αμερική? Δυστυχώς, Ολοκληρωτική καταστροφή. Απο τα 300 εκ. που εχει τώρα , το 90% θα χάσει τη ζωή του, από κάθε αιτία ,παρεπόμενη του πολέμου . Φυσικ¨α και δεν θυμαμαι τα γεγονοτα απο τοσον καιρ¨ο Οταν επισκεφθηκα το Γεροντα τα εγραψα σε χαρτι και ρωτησα και αλλα πνευματικα του παιδια.

Αυτό θα γίνει Σπύρο , κατά θεία παραχώρηση.΄΄Οταν ρώτησα τον Γέροντα πως επιτρέπει ο Κύριος,ένα έθνος, όπως οι Ρώσοι να ορμάει εδώ, να εισβάλλει εκεί, μου είπε ότι σε όλους τους πολέμους που θα κάνουν οι Ρώσοι , πρώτα θα έχουν δεχτεί επίθεση και μετά θα αντιδρούν. Έτσι και οι Τούρκοι.
Για να μην είναι αναπολόγητοι έναντι του Κυρίου και πουν” τι κακό κάναμε και μας κατέστρεψες, δια μέσου του οργάνου σου, των Ρώσων?” θα τους πει. Εσείς, αναίτια και απρόκλητα επιτεθήκατε εναντίων των Ελλήνων. Αυτή θα είναι η τιμωρία σας.

Από αυτη την απάντηση του Γέροντα , καταλαβαίνω ότι θα πρέπει , να έρθουν ως εδώ οι Τούρκοι, από δική τους βούληση, για να ισχύσει ο νόμος της δικαιοσύνης του Κυρίου.


ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ
1. Κοσμάς ο Αιτωλός:
“Ξένος Στρατός θα έρθει. Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει”.
“Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερωθείτε”.
“Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θα έρθουν να να κατοικήσουν σ’ εσάς”.
“Νάχετε το Σταυρό στο μέτωπο για να γνωρίζουν ότι είστε χριστιανοί”.
“Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλη – στη μέση του δρόμου θα ρθει το μαντάτο ότι έφτασε το ποθούμενο”.
“Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει 10 Τούρκους με τη ρόκα”.
“Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο”.
“Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη, εσείς να μή λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φτάσει εις την Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος ετέλειωσε”.
“Να κρυφτείτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, άν είναι βιαστικό και γρήγορο”.
“Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγγες”.
“Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπον και να τον κάμουν αδελφό”.
“Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τροχρονίτικο δαμάλι θα πλέζει”.
“Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι….”.
“Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος μετ’ αρνί”.
“Θάναι τον όγδοο (8ον) αιώνα που θα γίνουν αυτά”.
“Θα μαζωχτεί το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (’γιοι Σαράντα) και θαρθούν κοκκινογέλεκοι να πολεμήσουν για σας”.
” ‘Η τρεις μέρες, ή τρεις μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει”.
“Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφτάσουν όμως”.
“Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θαρθούν πάλι. Έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ 

  1. «Αυτό μια μέρα θα γίνη Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήση σε κείνο το βασίλειο».
  2. «Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσης όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια!».
  3. «Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε».
  4. «Το ποθούμενο θα γίνη στην Τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας».
  5. «Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστι σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι».
  6. «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θαρθή μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους».
  7. «Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι (106) κι’ ύστερα οι ’γγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνη Ρωμαίικο».
  8. «Τα όρια του Ρωμαίικου θάναι η Βωβούσα (ο ποταμός Αωός)».
  9. «Εκείθε θάρθη το Ρωμαίικο».
  10.  «Τα βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθήτε τα λόγια μου · προσεύχεσθε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείση αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θάναι σκλαβωμένο και δυστυχισμένο».
  11.  «Πότε θαρθή το ποθούμενον;» ηρώτησαν τον ’γιον εις Τσαραπλανά της Ηπείρου. «Όταν σμίξουν αυτά», απήντησεν ο ’γιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.
  12.  «Το ποθούμενον θα έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί».
  13.  «’μα κλείση το δένδρον και κλεισθή μέσα το παλούκι, τότε θα έλθη το ποθούμενον. Θα γίνη κάποιο σημάδι και να μη φοβηθήτε. Να πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ’ εκείνα τα βουνά (της Ομάλιας και της Μερόπης), οπού θα γλιτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τις ψυχές σας να γλυτώσετε. Και δεν θα βαστάξη το κακό περισσότερο από 24 ώρες».
  14.  «Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι».
  15.  «Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθή · αν ξεραθή από κάτω, δεν θα ελευθερωθή».
  16.  «Με δυσκολία θάρθη».
  17.  «Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στην ’σπρη Θάλασσα, θάρθη το ποθούμενον».
  18.  «Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη».
  19.  «Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της Πόλης».
  20.  «Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίση φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας».
  21.  Στην Αυλώνα θα γίνη χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο».
  22.  «Στο Μπουκορμέ θα χυθή πολύ αίμα».
  23.  «Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι».
  24.  «Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν».
  25.  «Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός».
  26.  «Η Δρόπολις θα είναι γεμάτη στρατεύματα».
  27.  «Θα χαθή η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και – μάνα μου! – αίμα πολύ που έχει να χυθή».
  28.  «Λάκκοι και βράχοι στην Δρόπολι θα είναι γεμάτοι φεύγοντας».
  29.  «Εις τα χωριά Πέπελη σεις άδικα θα φοβάσθε · τίποτε δεν θα πάθετε. Μόνον τα παιδιά σας που θα είναι στους δρόμους θα κλαίτε».
  30.  «Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι · έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά».
  31.  «Θαρθή όταν έρθουν δυό καλοκαίρια και δυό πασχαλιές μαζί».
  32. «Ξένος στρατός θα έλθη, Χριστό θα πιστεύη, γλώσσα δεν θα ξέρη…».
  33.  «Θάρθη και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύη. Αλλά δεις δεν θα το ξέρετε».
  34.  «Με άλλους θα κοιμηθήτε και με άλλους θα ξημερώσετε».
  35.  «Θα ιδήτε τρεις φαμίλιες σε ένα σπίτι».
  36.  «Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας».
  37.  «Θα δήτε σαράντα άλογα να τα δένουν σ’ ένα παλούκι».
  38.  «Πολλοί θα χάνωνται από την πείνα».
  39.  «Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και οι φτωχοί θα πεθάνουν».
  40.  «Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι».
  41.  «Θα έρθη καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην».
  42.  «Θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο από αυτούς πολλά θα υποφέρετε».
  43.  «Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια · να έχετε δίπλα · να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι εκατό ψυχές θα γλυτώση».
  44.  «Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα».
  45.  «Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία».
  46.  «Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθή η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία».
  47.  «Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη».
  48.  «Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πένα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πένα».
  49.  «Αν βρεθούν τρεις δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε».
  50.  «Αν το ζήτημα λυθή με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές · σε τρεις χώρες μια θα μείνη…»
  51.  «Θα έρθη καιρός που δεν θα ακούτε (= μαθαίνετε) τίποτε».
  52.  «Ό,τι σας ζητούν, να δίνετε · ψυχές μόνον να γλιτώνετε».
  53.  «Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνωνται ποιος να το πρωτοπάρη…»
  54.  «Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους».
  55.  «Ή τρεις μέρες ή τρεις μήνες ή τρία χρόνια θα βαστάξη».
  56.  «Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχη αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου».
  57.  «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».
  58.  «Στην Πόλι θα χυθή αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (= πλεύση)».
  59.  «Καλότυχος όποιος ζήση μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγη με ασημένιο κουτάλι…».
  60.  «Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί».
  61.  «Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαϊκό · μα μη το πιστέψετε · θα φύγη πίσω».
  62.  «Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (’γιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας».
  63.  «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθή, το άλλο τρίτο θα βαπτισθή και μονάχα το 1/3 θα πάη στην Κόκκινη Μηλιά».
  64.  «Τόσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους».
  65.  «Ζώα δεν θα μείνουν · θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ’ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο».
  66.  «Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχωνται».
  67.  «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν».
  68.  «Θα βάλουν φόρο στις κόττες και στα παράθυρα».
  69.  «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφθάσουν όμως».
  70.  «Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς».
  71.  «Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι».
  72.  «Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θα πάθετε · αν πιαστή από πάνω, θα καταστραφήτε».
  73.  «Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμα΄τοι κόσμο».
  74.  «Θάρθη ξαφνικά · ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο στ’ αλώνι».
  75.  «Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ · σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά καν να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί».
  76.  «Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και τον κάμουν αδερφό».
  77.  «Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυινούπολι».
  78.  «Θα γίνη ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχη μέγα μέλλον στην Ανατολή».
  79.  «Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύση, που θα ζώνεται με κληματσίδες».
  80.  «Η αιτία θα έλθη από τα Δελειατά».
  81.  «Η Γαλλία θα ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί».
  82.  «Η Γαλλία θα λευτερώση την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία».
  83.  «Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλι · εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάση στην Πόλι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε».
  84.  «Θα έρθη καιρός, που θα φέρη γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του».
  85.  «Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω».
  86.  «Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τα νερά».
  87.  «Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό μη περιμένετε».
  88.  «Ένα ψωμί θα χαθή το μισό, και ένα ολόκληρο».
  89.  «Θα έρθη καιρός που μια γυναίκα θα διώχνη δέκα Τούρκους με τη ρόκα».
  90.  «Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία».
  91.  «Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου…(δυσανάγνωστον)».
  92.  «Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία».
  93.  «Να έχετε τρεις θύρες · αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη».
  94.  «Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθή κανείς, γλιτώνει · θα είναι βιαστικό».
  95.  «Να παρακαλήτε να είναι μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας».
  96.  «Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δέντρα».
  97.  «Οι άνθρωποι θα καταντήσουν γυμνοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες».
  98.  «Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθη ο χαλασμός».
  99.  «Θα σας ρίξουν παρά πολύ · θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν».
  100. «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς».
  101. «Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά · από τη δεξιά μεριά όχι · από τις σπηλιές μη φοβάστε»
  102. «Θαρθή ξαφνικά · τα’ άλογα θ’ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φεύγετε».
  103. «Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά».
  104. «Να κρυφθήτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο».
  105. «Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγκες».
  106. «Θαρθή καιρός που θα βγη ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του».
  107. «Θαρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης · μη τον πιστέψετε και μην τον χαρήτε. Πάλι θα φύγη και δεν θα μεταγυρίση».
  108. «Θαρθή καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου».
  109. «Νάχατε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίζουν ότι είσθε χριστιανοί».
  110. «Δεν θα φθάση ο στρατός στην Πόλι · στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».
  111. «Πήγαινε και στο δρόμο θ’ ανταμειφθής».
  112. «Ειπέ εις τα είδωλα εκείνα να μην έρθουν εδώ, αλλά να γυρίσουν εις τα οπίσω».
  113. «Φτιάχνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ’ αυτά».
  114. «Το παιδί αυτό θα προκόψη, θα κυβερνήση την Ελλάδα και θα δοξασθή».
  115. «Θα γίνης μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσης όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξης την Πρέβεζα, την Γάργα, ΤΟ Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κούρτ πασά. Θα αφήσης μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πόλι θα πας, μα με κόκκινα γένεια. Αυτή είναι η θέληση της θείας προνοίας. Ενθυμού όμως εις όλην την διάρκειαν της εξουσίας σου να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τους χριστιανούς, αν θέλης να μείνη η εξουσία εις τους διαδόχους σου».
  116. «Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται».
  117. «Θα δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχη γρηγορώτερα από τον λαγό».
  118. «Θαρθή καιρός που θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή».
  119. «Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σε άλλο, σαν νάναι σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλι στη Ρωσία».
  120. «Θα δήτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάζουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε μεις οι ζωντανοί».
  121. «Το κακόν θα έλθη μέχρι τον Σταυρόν και δεν θα μπορέση να πάη κάτω. Μη φοβηθήτε. Μη φύγετε από τα σπίτια σας».
  122. «Όταν θα πέση ο κλώνος (που είναι στημένος ο Σταυρός), θα γίνει μεγάλο κακόν, που θα έλθη από το μέρος όπου θα δείξη ο κλώνος · και όταν πέση το δένδρον, θα γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν».

 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ
 
1. “Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο.”
(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη τής υποδούλου Ελλάδος, τά οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2. “Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης όταν έλθουν τά χαλεπά χρόνια ! ”
(Είπε τήν προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη καί αλλαχού αντικρύζων τά βουνά, τά οποία κατά τούς χρόνους τής Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα τών γυναικοπαίδων).
3. “Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τά ψηλά βουνά, διότι αυτά θά σάς φυλάξουν από πολλά δεινά. Θά ακούτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε.”
(Ελέχθη είς τήν περιφέρειαν Σιατίστης)
4. “Τό ποθούμενο θά γίνη στήν τρίτη γενεά. Θά τό ιδούν τά εγγόνια σας. ”
(Ελέχθη εν Χειμάρρα – Η σπουδαιοτάτη αύτη προφητεία τού Αγίου, η οποία έτρεφε τήν γλυκυτέραν ελπίδα τού υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι τής απελευθερώσεως τού Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από τών χρόνων πού προεφήτευσεν αυτήν ό ‘Aγιος, καθόσον, ώς γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)
5. “Θάρθη καιρός νά σάς πάρουν οι εχθροί σας καί τή στάχτη από τή φωτιά, αλλά σείς νά μήν αλλάξετε τήν πίστι σας, όπως θά κάμνουν οί άλλοι. ”
(Ελέχθη εν Σιατίστη)
6. Σάς λυπάμαι γιά τήν περηφάνεια, οπού έχετε. Τό ποδάρι μου εδώ δέν θά ξαναπατήση. Καί εάν δέν αφήσετε αυτά τά πράγματα πού κάνετε, τήν αυθαιρεσία καί ληστεία, θά καταστραφήτε. Σέ κείνο τό κλαρί, πού κρεμάτε τά σπαθιά σας, θάρθή μιά μέρα πού θά κρεμάσουν οί γύφτοι τά όργανά τους. ”
(Ελέχθη εις τό χωρίον ‘Aγιος Δονάτος Σουλίου)
7. “Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι ‘Aγγλοι επί 54 χρόνια, καί κατόπιν θά γίνη Ρωμαίικο.”
(Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί τής απελευθερώσεως τής Επτανήσου – “Κόκκινοι σκούφοι” ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ τού χρώματος τών καλυμμάτων τής κεφαλής κατά τούς ναπολεοντείους χρόνους. Η προφητεία αύτη εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι μετά τούς Ενετούς εις τήν Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, καί μετά τήν αναχώρησιν τούτων ήλθον οι ‘Aγγλοι, τών οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα καί προεφήτευσεν ο ‘Aγιος. Τώ 1810 κατέλαβον ουσιαστικώς οι ‘Aγγλοι τήν Επτάνησον (εκτός τής Κερκύρας, η οποία παρεδόθη τώ 1815 είς τόν Κάμπελλ), καί τώ 1864 παρέδωκαν αυτήν είς τήν Ελλάδα.)
8. “Τά όρια τού Ρωμαίικου θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος) “.
(Ελέχθη εν Παλαιά ‘Aρτη)
9. “Εκείθε θάρθη τό Ρωμαίικο”.
(Τήν προφητείαν ταύτην είπεν ο ‘Aγιος εν Πρεβέζη δεικνύων τό μέρος τής Στερεάς, από τό οποίον θά προήρχετο ο στρατός τής ελευθερίας. Ή προφητεία επραγματοποιήθη τώ 1912).
10. “Τά βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθήτε τά λόγια μου · προσεύχεσθε, ενεργείτε καί υπομένετε στερεά. Έως ότου νά κλείση αυτή η πληγή τού πλατάνου, τό χωριό σας θάνε σκλαβωμένο καί δυστυχισμένο”.
(Ελέχθη είς Τσαραπλανά, τό σημερινόν Βασιλικόν τής Ηπείρου. Η πληγή τού πλατάνου έκλεισε τώ 1912, έτος απελευθερώσεως τής Ηπείρου)
11. “Πότε θαρθή τό ποθούμενον; ” ηρώτησαν τόν ‘Aγιον εις Τσαραπλανά τής Ηπείρου. “Όταν σμίξουν αυτά”, απήντησεν ο ‘Aγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.
(Τά δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν καί έσμιξαν τώ 1912)
12. “Τό ποθούμενον θά έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί”.
(Πράγματι τώ 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού καί Πάσχα συνέπεσαν)
13. “‘Aμα κλείση τό δένδρον καί κλεισθή μέσα τό παλούκι, τότε θά έλθη τό ποθούμενον. Θά γίνη κάποιο σημάδι καί νά μή φοβηθήτε. Νά πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ εκείνα τά βουνά (τής Ομάλιας καί τής Μερόπης), όπου θά γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μή πάρετε τίποτε, μόνον τίς ψυχές σας νά γλυτώσετε. Καί δέν θά βαστάξη τό κακό περισσότερο από 24 ώρες”.
14. “Τά χωριά τού κάμπου θά πάθουν χαλάστρα, ενώ στίς ποδιές τού Κισσάβου θά κοιμηθούν σκλάβοι καί θά ξυπνήσουν ελεύθεροι”.
(Ελέχθη εν Λαρίση)
15. “‘Aν τό κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από τήν κορυφή, η Ελλάς θά ελευθερωθή· άν ξεραθή από κάτω, δέν θά ελευθερωθή”.
(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) τής Ευρυτανίας)
16. “Μέ δυσκολία θάρθη”
(Εννοείται τό ποθούμενον)
17. “Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στήν ‘Aσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη”.
18. “Οταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά νερά, τότε θάρθη”.
19. “Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά ύδατα, τότε θά λυθή τό ζήτημα τής Πόλης”
20. “Θάρθη ξαφνικά. Νά έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στή θύρα. Αυτό θά σάς εμποδίση φεύγοντας. Μή τό αφήσετε. Νά τό πάρετε μαζί σας, γιά νά φάνε τά παιδια σας”.
21. Στήν Αυλώνα θά γίνη χαλασμός. Θά έλθουν στρατεύματα νά ελευθερώσουν τόν τόπο”.
22. “Στό Μπουκορμέ θά χυθή πολύ αίμα”.
23. “Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι”.
24. “Όσα χωριά είναι κοντά σέ δρόμο πολλά θά τραβήξουν”.
25. “Η Δρόπολις θά πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός”.
26. “Η Δρόπολις θά είναι γεμάτη στρατεύματα”.
27. “Θά χαθή η σοδιά τής χρονιάς από τήν εύφορη Δρόπολι καί – μάνα μου ! – αίμα πολύ πού έχει νά χυθή”.
28. “Λάκκοι καί βράχοι στή Δρόπολι θά είναι γεμάτοι φεύγοντας”.
(Είς τό αλβανικόν χειρόγραφον, η προφητεία αύτη έχει ώς εξής: “Τά βουνά, οι χαράδρες καί οι κάμποι τής Δρόπολης θά γεμίσουν προσφυγιά”).
29. “Είς τά χωριά Πέπελη σείς άδικα θά φοβάσθε· τίποτε δέν θά πάθετε. Μόνον τά παιδιά σας πού θά είναι στούς δρόμους τά κλαίτε”.
30. “Οί αντίχριστοι θά φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θά τούς κυνηγήσετε έως τήν Κόκκινη Μηλιά”.
31. “Θαρθή όταν έρθουν δυό καλοκαίρια καί δυό πασχαλιές μαζί”.
32. “Ξένος στρατός θά έλθη, Χριστό θά πιστεύη, γλώσσα δέν θά ξέρη … “.
33. “Θαρθή καί μιά φορά ασκέρι ξένο πού τό Χριστό θά πιστεύη. Αλλά σείς δέν θά τό ξέρετε”.
34. “Μέ άλλους θά κοιμηθήτε καί μέ άλλους θά ξημερώσετε”.
35. “Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι”.
36. “Εσείς θά πάτε νά κατοικήσετε αλλού καί άλλοι θάρθουν νά κατοικήσουν σέ σάς”.
37. “Θά δήτε 40 άλογα νά τά δένουν σέ ένα παλούκι”.
38. “Πολλοί θά χάνωνται από τήν πείνα”.
39. “Οι πλούσιοι τά γίνουν πτωχοί καί οι πτωχοί θά πεθάνουν”.
40. “Μιά χούφτα μάλαμα μιά χούφτα αλεύρι”.
41. ” Θά έρθη καιρός πού οι Ρωμιοί θά τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν καί αγάπην”.
42. “Θά ιδήτε καί τακτικό στρατό, θά ιδήτε καί ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θά υποφέρετε”.
43. “Θά σάς ζητήσουν τά ντουφέκια· νά έχετε διπλά· νά δώσετε τό ένα καί νά κρατήσετε τό άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώση”.
44. “Θά έρθη καιρός πού θά διευθύνουν τόν κόσμο τά άλαλα καί τά μπάλαλα”.
(“Τά άλαλα καί τά μπάλαλα” – Εννοεί τά άψυχα μηχανήματα τών διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν καί ολονέν αντικαθιστούν τάς εργατικάς χείρας καί κυριαρχούν εις τήν ζωήν τών ανθρώπων, ώς νεώτερα είδωλα προσκυνούμενα υπό τού υλόφρονος κόσμου.)
45. “Η αιτία τού γενικού πολέμου θά είναι από τή Δαλματία”.
46. “Η αιτία τού γενικού πολέμου θάρθη από τή Δαλματία. Πρώτα θά διαμελισθή η Αυστρία καί ύστερα η Τουρκία”.
47. “Ο χαλασμός θά γίνη από ένα κασσιδιάρη”.
(Η προφητεία εις τό αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: “Ο χαλασμός θάρθη από τυφλό καί κασσιδιάρη”)
48. “Θά προσπαθούν νά τό λύσουν μέ τήν πέννα, μά δέν θά μπορούν. 99 φορές μέ τόν πόλεμο καί μιά μέ τήν πέννα”.
49. “΄Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δέν θά πάθετε”.
50. “΄Αν τό ζήτημα λυθή μέ τόν πόλεμο, θά πάθετε πολλές καταστροφές· σέ τρείς χώρες μιά θά μείνη… ”
51. “Θά έρθη καιρός πού δέν θά ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε”.
52. “΄Οτι σάς ζητούν, νά δίνετε· ψυχές μόνον νά γλυτώνετε”.
53. “΄Αν βρίσκουν στό δρόμο ασήμι, δέν θά σκύβουν νά τό πάρουν. Γιά ένα όμως αστάχυ θά σκοτώνωνται ποιός νά τό πρωτοπάρη… “.
54. “Τό κακό θά σάς έρθη από τούς διαβασμένους”.
55. “΄Η τρείς μέρες ή τρείς μήνες ή τρία χρόνια θά βαστάξη”.
56. “Θάρθη καιρός πού δέν θά υπάρχη αυτή η αρμονία πού είναι σήμερα μεταξύ λαού καί κλήρου”.
57. “Οι κληρικοί θά γίνουν οι χειρότεροι καί οι ασεβέστεροι τών όλων”.
58. “Στήν Πόλι θά χυθή αίμα πού τριχρονίτικο δαμάλι θά πλέξη (=πλεύση) “.
59. “Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τό γενικό πόλεμο. Θά τρώγη μέ ασημένιο κουτάλι… “.
60. “Μετά τό γενικό πόλεμο θά ζήση ο λύκος μέ τ΄αρνί”.
61. “Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίικο· νά μή τό πιστέψετε· θά φύγη πίσω”.
62. “Θά μαζωχτή τό χιλιάρμενο στό Σκάλωμα (‘Aγιοι Σαράντα) καί θάρθουν κοκκινογέλεκοι, νά πολεμήσουν γιά σάς”.
63. “Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά”.
(“Κόκκινη Μηλιά”. Τοποθεσία, τήν οποίαν η φαντασία τών υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τά βάθη τής Μ. Ασίας).
64. “Τόσα πολλά θά γίνουν, πού οι μανάδες θά γεννήσουν πρόωρα από τό φόβο τους”.
65. “Ζώα δέν θά μείνουν· θά τά φάνε. Φάτε καί σείς μαζί μ΄αυτούς. Στά Τζουμέρκα θά πάρετε σπόρο”.
(Εις τό αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: “΄Αλογα δέν θά μείνουν. Θά πάτε καί σείς μαζί μ΄αυτά. Από τά Τζουμέρκα θά ξαναπιάσετε τή ράτσα τους”)
66. “‘Σπίτια μεγάλα μή κάμνετε. Λιάσες νά κάμνετε νά μή σάς έρχωνται μέσα”.
67. “Θά σάς επιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, αλλά δέν θά προφθάσουν”.
68. “Θά βάλουν φόρο στίς κόττες καί στά παράθυρα”.
69. “Θά ζητήσουν νά σάς πάρουν καί στρατιώτας. Δέν θά προφθάσουν όμως”.
70. “Οι Τούρκοι θά μάθουν τό μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς”.
(Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: “Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς”)
71. “΄Οταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θά είναι”.
72. “΄Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε· άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε”.
73. “Οι βράχοι καί οι λάκκοι θά είναι γεμάτοι κόσμο”.
74. “Θάρθη ξαφνικά· ή τό βόιδι στό χωράφι ή τό άλογο στ΄ αλώνι”.
75. “Λυπηρόν είναι νά σάς τό ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες πού νά δίδωμεν χιλιάδες φλουριά καί νά μήν ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί”.
76. “Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό”.
77. “Αμπέλια μή φυτεύετε, διότι θά χαλάσουν καθώς εκείνα στή Δρυϊνούπολι”.
78. “Θά γίνη ένα χαρτοβασίλειο, πού θά έχει μέγα μέλλον στήν Ανατολή”.
79. “Ο κόσμος τόσον θά πτωχεύση, πού θά ζώνεται μέ κληματσίδες”.
80. “Η αιτία θά έλθη από τά Δελειατά”.
81. “Η Γαλλία θά ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη καί ιδίως οι Ιταλοί”.
82. “Η Γαλλία θά λευτερώση τήν Ελλάδα, τήν Ήπειρο η Ιταλία”.
83. “Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη καί Μουζίνα, θά περνούν πολλά στρατεύματα γιά τήν Πόλι. Καλόν είναι τά γυναικόπαιδα νά βγούν στά βουνά. Θά σάς ρωτούν άν είναι μακρυά η Πόλι· εσείς νά μή λέτε τήν αλήθεια, διότι θά σάς κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δέν θά φθάση στήν Πόλι, στή μέση τού δρόμου θά μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε”.
84. “Θά έρθη καιρός, πού θά φέρη γύρες ο διάβολος μέ τό κολοκύθι του”.
85. “Θά βλέπετε νά πηγαίνουν άλλοι επάνω καί άλλοι κάτω”.
86. “Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τά νερά”.
87. “Από πάνω καί από τή σκάλα χαλασμό μή περιμένετε”.
88. “΄Ενα ψωμί θά χαθή τό μισό, καί ένα ολόκληρο”.
89. “Θά έρθη καιρός πού μιά γυναίκα θά διώχνη δέκα Τούρκους μέ τή ρόκα”.
90. “Τόν Πάπαν νά καταράσθε, διότι αυτός θά είναι η αιτία”.
91. “Ο χαλασμός στόν τόπο θά γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου … (δυσανάγνωστον) “.
92. “Πολλά χωριά θά καταστραφούν, οι τρείς χώρες θά γίνουν μία”.
93. “Νά έχετε τρείς θύρες· άν σάς πιάσουν τή μιά, νά φύγετε από τήν άλλη”.
94. “Πίσω από τή μιά θύρα νά κρυφθή κανείς, γλυτώνει· θά είναι βιαστικό”.
95. “Νά παρακαλήτε νά είναι μέρα καί όχι νύκτα, καλοκαίρι καί όχι χειμώνας”.
96. “Οι άνθρωποι θά μείνουν πτωχοί, γιατί δέν θάχουν αγάπη στά δένδρα”.
97. “Οι άνθρωποι θά μείνουν πτωχοί, γιατί θά γίνουν τεμπέληδες”.
98. “Από ψηλά, μέσα από τό λιμάνι θάρθη ο χαλασμός”.
99. “Θά σάς ρίξουν παρά πολύ· θά σάς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, αλλά δέν θά μπορέσουν”.
100. “Εσείς θά σώσετε άλλους καί οι άλλοι εσάς”.
101. “Εσείς θά φύγετε απ΄τ΄ αριστερά βουνά· από τή δεξιά μεριά όχι· από τίς σπηλιές μή φοβάστε”.
102. “Θαρθή ξαφνικά· τ΄ άλογα θ΄ απομείνουν ζεμένα στίς δουλειές τους καί σείς θά φύγετε”.
103. “Θάνε όγδοος αιώνας πού θά γίνουν αυτά”.
104. “Νά κρυφθήτε ή κοντά στήν πόρτα ή κοντά στήν πλάκα, άν είναι βιαστικό καί γρήγορο”.
105. “Πολλά θά συμβούν. Οι πολιτείες θά καταντήσουν σάν μπαράγκες”.
106. “Θαρθή καιρός πού θά βγή ο καταραμένος δαίμονας από τό καυκί του”.
107. “Θαρθή μιά φορά ένας ψευτοπροφήτης· μή τόν πιστέψετε καί μή τόν χαρήτε. Πάλι θά φύγη καί δέν θά μεταγυρίση”.
108. “Θάρθή καιρός πού οι χριστιανοί θά ξεσηκωθούν ο ένας κατά τού άλλου”.
109. “Νάχετε τό σταυρό στό μέτωπο, γιά νά σάς γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί”.
110. “Δέν θά φθάση ο στρατός στήν Πόλι· στή μέση τού δρόμου θάρθη τό μαντάτο, ότι έφθασε τό ποθούμενο”.
111. “Πήγαινε καί στό δρόμο θ΄ανταμειφθής”.
(Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τινος, όστις ειρωνεύθη τόν ΄Αγιον. Ούτος μετ΄ολίγν ετραυματίσθη καθ΄οδόν υπό τινος εχθρού του)
112. “Ειπέ εις τά είδωλα εκείνα νά μήν έρθουν εδώ, αλλά νά γυρίσουν εις τά οπίσω”.
(Καθώς ο ΄Αγιος εδίδασκεν εις ΄Ασσον τής Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν τό κηρυγμά του καί απέστειλεν ένα ακροατήν του εις τήν οικίαν τού άρχοντος τού τόπου ειπών τούς λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας τής αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αί οποίαι ήσαν έτοιμοι νά έλθουν καί παρακολουθήσουν τό κήρυγμα τού Αγίου)
113. “Φτιάνετε σπίτια τορνευτά καί δέν πρόκειται νά κατοικήσετε σ΄ αυτά”.
(Είπε τούς λόγους τούτους ο ‘Aγιος εις ‘Aσσον τής Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο πρό μιάς νεοκτίστου οικίας. Μετ΄ ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλήν μιάς μοναχής).
114. “Τό παιδί αυτό θά προκόψη, θά κυβερνήση τήν Ελλάδα καί θά δοξασθή”.
(Ελέχθη περί τού Ιωάννου Κωλέττη).
115. “Θά γίνης μεγάλος άνθρωπος, θά κυριεύσης όλη τήν Αρβανιτιά, θά υποτάξης τήν Πρέβεζα, τήν Γάργα, τό Σούλι, τό Δέλβινο, τό Γαρδίκι καί αυτό τό τάχτι τού Κούρτ πασά. Θά αφήσης μεγάλο όνομα στήν οικουμένη. Καί στήν Πόλι θά πάς, μά μέ κόκκινα γένεια. Αυτή είναι η θέλησι τής θείας προνοίας. Ενθυμού όμως είς όλην τήν διάρκειαν τής εξουσίας σου νά αγαπάς καί νά υπερασπίζεσαι τούς χριστιανούς, άν θέλης νά μείνη η εξουσία εις τούς διαδόχους σου”.
(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά)
116. “Θά βγούν πράγματα από τά σχολεία πού ο νούς σας δέν φαντάζεται”.
117. “Θά δήτε στόν κάμπο αμάξι χωρίς άλογα νά τρέχη γρηγορώτερα από τόν λαγό”.
118. “Θάρθη καιρός πού θά ζωσθή ο τόπος μέ μιά κλωστή”.
(Ελέχθη εν ‘Aσσω τής Κεφαλληνίας).
119. “Θαρθή καιρός πού οι άνθρωποι θά ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σέ άλλο, σάν νάνε σέ πλαγινά δωμάτια, π.χ. από τήν Πόλι στή Ρωσία”.
120. “Θά δήτε νά πετάνε άνθρωποι στόν ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στόν κόσμο. Όσοι θά ζούν τότε θά τρέξουν στά μνήματα καί θά φωνάξουν: Εβγάτε σείς οι πεθαμένοι νά μπούμε μείς οι ζωντανοί”.
(Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η – 120ή) τού Αγίου αναφέρονται προφανώς εις τάς μεγάλας εφευρέσεις τού αιώνός μας. Τό αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι καί τ΄ αυτοκίνητα. Η κλωστή πού θά ζώση όλον τόν κόσμον είναι τά καλώδια τών τηλεγραφείων. Μέ τάς συσκευάς τής τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούεται εξ αποστάσεως χιλιάδων χιλιομέτρων ως νά προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τά μαυροπούλια, πού θά ρίψουν τό πύρ εις τήν γήν, είναι τά αεροπλάνα τής πολεμικής αεροπορίας. Αυται αί προφητείαι τού αγίου Κοσμά είναι γεγραμμέναι εις τά βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πρίν γίνουν αι σχετικαί εφευρέσεις)
121. “Τό κακόν τά έλθη μέχρι τόν Σταυρόν καί δέν θά μπορέση νά πάη κάτω. Μή φοβηθήτε. Μή φύγετε από τά σπίτια σας”.
(Ελέχθη εις τήν περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι τώ 1940 οί Ιταλοί έφθασαν μέχρι τήν τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο ΄Αγιος, καί εσταμάτησαν)
122. “Όταν θά πέση ο κλώνος (πού είναι στημένος ο Σταυρός), θά γίνη μεγάλο κακόν, πού θά έλθη από τό μέρος όπου θά δείξη ο κλώνος· καί όταν θά πέση τό δένδρον, θά γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν”.
(Ελέχθη εις τό χωρίον Τσιράκι (σήμερον ΄Αγιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι τώ 1940 έπεσεν ο κλώνος καί ο Σταυρός πρός τό μέρος τής Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, καί τώ 1947 τό δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τόν συμμοριτοπόλεμον)

63. “Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά”.
Μία από τίς πιό ενδιαφέρουσες προφητείες.
΄Εψαξα στό Λεξικό σχετικά μέ τήν ονομασία “Εξαμίλια” καί βρήκα τά ακόλουθα:
1) “Εξαμίλιον: Τείχος τού Ισθμού τής Κορίνθου (ανεγερθέν τώ 1415 υπό τού αυτοκράτορος τού Βυζαντίου Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου)”
2) “Εξαμίλιον: Κώμη τής Θρακικής χερσονήσου, κατά τόν στενώτερον ισθμόν αυτής επί τού Μέλανος Κόλπου (Μαγαρίσι – δηλαδή κοντά στόν ΄Εβρο – Παρ αυτό παρατηρούνται τά λείψανα τού τείχους τής χερσονήσου, όπερ ωκοδόμησεν ο Μιλτιάδης πρός αναχαίτισιν τών βαρβάρων)”
Αργότερα ένας φίλος μου (ο Στάθης) μου έδοσε καί μία άλλη καλή ιδέα: Τα ναυτικά έξι μίλια, πού παραδέχονται οί Τούρκοι ώς ελληνικά εθνικά ύδατα. ΄Ετσι ό ΄Αγιος Κοσμάς μπορεί να είχε περιγράψει τά τωρινά μας σύνορα (από τον ΄Εβρο μέχρι τά νησιά μας) μέ μία μόνον λέξη.
Επιπλέον είναι ενδιαφέρον ότι η βραχονησίδα Ήμια απέχει (εάν δέν κάνω λάθος) άπο τήν Τουρκία 5.5 μίλια…
8. “Τά όρια τού Ρωμαίικου θάνε η Βυβούσα (ο ποταμός Αώος) “.
Ο Ποταμός Αώος είναι στήν βόρεια Ήπειρο.
19. “Όταν θά ιδήτε τό χιλιάρμενο στά ελληνικά ύδατα, τότε θά λυθή τό ζήτημα τής Πόλης”
Χιλιάρμενο ? Τό μόνο πού μπόρεσα νά βρώ είναι οτί μπορεί νά εννοεί “πολλά πανιά”, δηλαδή μεγάλο στόλο …
21. Στήν Αυλώνα θά γίνη χαλασμός. Θά έλθουν στρατεύματα νά ελευθερώσουν τόν τόπο”.
1) Αυλών: Π. τής Αλβανίας, επί ομωνύμου κόλπου, Ν τόυ Δυρραχίου, ο μεγαλύτερος καί ασφαλέστερος τών λιμένων τής Αλβανίας.
25. “Η Δρόπολις θά πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός”.
26. “Η Δρόπολις θά είναι γεμάτη στρατεύματα”.
27. “Θά χαθή η σοδιά τής χρονιάς από τήν εύφορη Δρόπολι καί – μάνα μου ! – αίμα πολύ πού έχει νά χυθή”.
28. “Λάκκοι καί βράχοι στή Δρόπολι θά είναι γεμάτοι φεύγοντας”.
Δρόπολις ? (Νομίζω πος πρόκειται γιά μιά πόλι τής βορείου Ηπείρου…)
45. “Η αιτία τού γενικού πολέμου θά είναι από τή Δαλματία”.
Προσοχη: Δαλματία δέν είναι η Βοσνία (μόνον επί Ρομαίον η επαρχία “Δαλμάτια” έφτανε εώς τήν Βοσνία.)
46. “Η αιτία τού γενικού πολέμου θάρθη από τή Δαλματία. Πρώτα θά διαμελισθή η Αυστρία καί ύστερα η Τουρκία”.
Όταν διαβάσαμε αυτό η πρώτη σκέψη μας ήταν πώς εννοή τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως υπάρχουν μερικά στοιχεία που δέν ταιριάζουν με τήν Θεωρία αυτην:
Το Σαραγέβο (όπου σκοτώθηκε ο διάδοχος τής Αυστρίας καί άρχισε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος) δέν είναι στήν Δαλματία.
Πρώτα διαλύθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία καί μετά ή αυστριακή …
59. “Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τό γενικό πόλεμο. Θά τρώγη μέ ασημένιο κουτάλι… “.
60. “Μετά τό γενικό πόλεμο θά ζήση ο λύκος μέ τ΄αρνί”.
76. “Μετά τόν πόλεμο οι άνθρωποι θά τρέχουν μισή ώρα δρόμο, γιά νά βρίσκουν άνθρωπο καί νά τόν κάμουν αδελφό”.
Αυτά δέν νομίζω νά εχούν συμβή – πρέπει να πρόκειται περί ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου …
72. “΄Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θά πάθετε· άν πιαστή από πάνω, θά καταστραφήτε”.
Τό ενδιαφέρον σε αυτήν τήν προφητεία είναι, οτί τό μέλλον δέν είναι καθορισμένο …
77. “Αμπέλια μή φυτεύετε, διότι θά χαλάσουν καθώς εκείνα στή Δρυϊνούπολι”.
Δρυϊνούπολις ? (Μπορεί νά ενωοή τήν Αλεξανδρούπολη…)
80. “Η αιτία θά έλθη από τά Δελειατά”.
Δελειατά ?
81. “Η Γαλλία θά ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη καί ιδίως οι Ιταλοί”.
82. “Η Γαλλία θά λευτερώση τήν Ελλάδα, τήν Ήπειρο η Ιταλία”.
Όυτε αυτά νομίζω νά έχουν συμβή …
91. “Ο χαλασμός στόν τόπο θά γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου … (δυσανάγνωστον) “.
κρίμα ! 😉
103. “Θάνε όγδοος αιώνας πού θά γίνουν αυτά”.
όγδοος αιώνας ? 


ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ.
Από το βιβλίο “Κοσμάς ο Αιτωλός” του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, του οποίου ακολουθήθηκε η αρίθμηση των προφητειών. Προστέθηκαν προφητείες άλλων πηγών.
1. «Αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήσει σε κείνο το βασίλειο».
(Συνήθιζε να λέγει εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν).
2. «Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν έλθουν τα χαλεπά
χρόνια»! (Είπε την προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τους χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).
3. «Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε.» (Ελέχθη εις την περιφέρειαν Σιατίστης).
4. «Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας». (Ελέχθη εν Χειμάρρα. Η σπουδαιότατη αυτή προφητεία του Αγίου, η οποία έτρεφε την γλυκυτέραν ελπίδα του υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι της απελευθερώσεως του Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από των χρόνων που προεφήτευσεν αυτήν ο ’γιος, καθόσον, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη).
5. «Θαρθεί καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάμνουν οι άλλοι.» (Ελέχθη εν Σιατίστη).
6. «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήσει. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφείτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θαρθεί μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους.» (Ελέχθη εις το χωρίον ’γιος Δονάτος Σουλίου).
7. «Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι ’γγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνει Ρωμαίικο.» (Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί της απελευθερώσεως της Επτανήσου – «Κόκκινοι σκούφοι» ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ του χρώματος των καλυμμάτων της κεφαλής κατά τους ναπολεοντείους χρόνους. Η προφητεία αύτη εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι μετά τους Ενετούς εις την Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, και μετά την αναχώρησιν τούτων ήλθον οι ’γγλοι, των οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα και προεφήτευσεν ο ’γιος. Το 1810 κατέλαβαν ουσιαστικώς οι ’γγλοι την Επτάνησον (εκτός της Κερκύρας, η οποία παρεδόθη το 1815 εις τον Κάμπελλ), και το 1864 παρέδωσαν αυτήν εις την Ελλάδα).
8. «Τα όρια του Ρωμαίικου θάναι η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος)». (Ελέχθη εν Παλαιά ’ρτη).
9. «Εκείθε θάρθει το Ρωμαίικο». (Την προφητείαν ταύτην είπεν ο ’γιος εν Πρεβέζη δεικνύων το μέρος της Στερεάς, από το οποίον θα προήρχετο ο στρατός της ελευθερίας. Επραγματοποιήθη το 1912).
10. «Τα βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθείτε τα λόγια μου· προσεύχεσθε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείσει αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θάναι σκλαβωμένο και δυστυχισμένο». (Ελέχθη εις Τσαραπλανά, το σημερινόν Βασιλικόν της Ηπείρου. Η πληγή του πλατάνου έκλεισε το 1912, έτος απελευθερώσεως της Ηπείρου. Ενεργείτε σημαίνει να εργασθείτε οι ίδιοι για να ελευθερωθείτε και όχι παθητικά να περιμένετε πότε θα σας ελευθερώσουν άλλοι. – ΛΜΔ).
11. «Πότε θαρθεί το ποθούμενον»; ηρώτησαν τον ’γιον εις Τσαραπλανά της Ηπείρου. «Όταν σμίξουν αυτά», απήντησεν ο ’γιος δεικνύων δύο δενδρύλλια. (Τα δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν και έσμιξαν το 1912).
12. «Το ποθούμενον θα έρθει όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί». (Πράγματι το 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν).
13. «’μα κλείσει το δένδρον και κλισθεί μέσα το παλούκι, τότε θα έλθει το ποθούμενον. θα γίνει κάποιο σημάδι και να μη φοβηθείτε. Να πηγαίνετε βασίλεμα ηλίου σ εκείνα τα βουνά (της Ομάλιας και της Μερόπης), όπου θα γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τις ψυχές σας να γλυτώσετε, και δεν θα βαστάξει το κακό περισσότερο από 24 ώρες».
14. «Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι». (Ελέχθη εν Λαρίση).
15. «Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθεί· αν ξεραθεί από κάτω, δεν θα ελευθερωθεί». (Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας).
16. «Με δυσκολία θάρθει» (Εννοείται το ποθούμενον).
17. «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην ’σπρη Θάλασσα, τότε θάρθει». (Πολύ μεγάλη συνάθροιση πλοίων (πολεμικών) στο Αιγαίο, που είναι απέναντι από τη Μαύρη θάλασσα. –ΛΜΔ).
18. «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθει».
19. «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης» (Τους στόλους των εμπολέμων, από πάρα πολλά πλοία. – ΛΜΔ).
20. «Θάρθει ξαφνικά. να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίσει φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας».
21. «Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο».
22. «Στο Μπουκορμέ θα χυθεί πολύ αίμα».
23. «Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι».
24. «Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν». (Μακριά από Εγνατίες & παρα Εγνατίες! – ΛΜΔ).
25. «Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός». (Περιοχή της Β. Ηπείρου, με αμπελώνες τότε, αλλά όχι δένδρα που μπορούσαν να κρύψουν ανθρώπους κατά τις μάχες. Γιαυτό ο ’γιος Κοσμάς έφερνε φυτώρια ελιών μαζί του και έλεγε στον κόσμο να μην φυτεύουν αμπέλια, αλλά ελιές και άλλα δένδρα.  Ήδη η προφητεία επαληθεύθηκε πολλές φορές. – ΛΜΔ).
26. «Η Δρόπολις θα είναι γεμάτη στρατεύματα».
27. «Θα χαθεί η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και – μάνα μου! – αίμα πολύ που έχει να χυθεί».
28. «Λάκκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είναι γεμάτοι φεύγοντας». (Εις το αλβανικόν χειρόγραφον, η προφητεία αύτη έχει ως εξής: «Τα βουνά, οι χαράδρες και οι κάμποι της Δρόπολης θα γεμίσουν προσφυγιά»).
29. «Εις τα χωριά Πέπελη σεις άδικα θα φοβάστε· τίποτε δεν θα πάθετε. Μόνον τα παιδιά σας που θα είναι στους δρόμους θα κλαίτε».
30. «Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά». (Την έδρα δηλ. των Αντιχρίστων αιμοδηψών (κόκκινων) εχθρών, ίσως τη Μέκκα. –ΛΜΔ)
31. «Θαρθεί όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί». (Η απελευθέρωση της Β. Ηπείρου από το αθεϊστικό καθεστώς του Χότζα έγινε το 1991, όταν συνέπεσε η εορτή του Πάσχα και Ευαγγελισμού μαζί στο παλ. ημερολόγιο, το οποίο ήταν σε χρήση την εποχή του Αγίου Κοσμά. Οι 2 καλοί καιροί -καλοκαίρια- αναφέρονται αφ’ ενός στην αποτίναξη του κομμουνιστικού -αθεϊστικού- ζυγού και δημοκρα-τικοποίηση των χωρών της Ανατ. Ευρώπης, και αφ’ ετέρου στην γενικά καλή οικονομική κατάσταση της εποχής. – ΛΜΔ)
32. «Ξένος στρατός θα έλθει, Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει …».
33. «Θαρθεί μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύει. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε».
34. «Μέ άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε». (Θα είναι ξαφνικό. ΛΜΔ). Η 149η του Τριανταφύλλου λέγει: «Το βράδυ θα κοιμηθούμε ήσυχοι και το πρωί θα βρούμε τους δρόμους γεμάτους με ξένο κόσμο».
35. «Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι».
36. «Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας».
37. «Θα δείτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι». (Όχημα με μηχανή 40 ίππων).
38. «Πολλοί θα χάνονται από την πείνα».
39. «Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν». (Ισχύει όχι μόνο για την υλική, αλλά και για την πνευματική περιουσία, διότι αυτή αλλοιώνεται όλο και περισσότερο από τη διεφθαρμένη εποχή μας, λόγω του γενικού ξεπεσμού, της ασεβείας, του υλισμού, και της ανηθικότητας. ΛΜΔ)
40. «Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι». H 81η Τριαντ: «Θα σκάφτουν στα σπίτια να κρύψουν (στάρι) για ψωμί. Όποιος θάχει λίγο κρυμμένο δεν θα τολμά να το πάει στο μύλο. Θα το αλέθουν στο χειρόμυλο». (Επαληθεύτηκε και στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο. -ΛΜΔ).
41. «Θα έρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην».
42. «Θα ιδείτε και τακτικό στρατό, θα ιδείτε και ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θα υποφέρετε».
43. «Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώσει». (Να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από τους παραμεθόριους, στεριανούς και νησιώτες). Κατά την 99η του βιβλίου του κ. Τριανταφύλλου: «Ξένος στρατός θα έρθει, Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει. Θα ζητήσουν όπλα. Νά’ χετε διπλά, να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε». (O πόλεμος θα αρχίσει ταχύτατα το βράδυ, χωρίς προειδοποίηση. Την άλλη ημέρα όλα θα είναι διαφορετικά. Έχει όμως και αλληγορικό νόημα, διότι άλλοι μας αποκοιμίζουν πνευματικά (αυτοί που όλα τα εμφανίζουν ωραία) και άλλοι μας ξυπνούν (όσοι μας προειδοποιούν, όταν ξεχνάμε το νόμο του Θεού). -ΛΜΔ)
44. «Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα». («Τα άλαλα και τα μπάλαλα» – Εννοεί τα άψυχα μηχανήματα των διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν και ολονέν αντικαθιστούν τας εργατικάς χείρας και κυριαρχούν εις την ζωήν των ανθρώπων, ως νεότερα είδωλα προσκυνούμενα υπό του υλόφρονος κόσμου. – ’λαλα τα κομπιούτερς σαν αθόρυβα σχεδόν, και μπάλαλα οι θορυβώδεις μηχανές μπ…μπ…μπ… – ΛΜΔ).
45. «Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία». (Από εκεί βρήκε αφορμή ο 1ος Παγκ. Πόλεμος, όταν στο Σεράγεβο δολοφονήθηκε ο διάδοχος του Αυστρο-Ουγγρικού θρόνου. Η Αυστρία κήρυξε τον πόλεμο τότε στη Σερβία. Στο 2ο Παγκ. Πόλεμο τα εχθρικά στρατεύματα, Ιταλών – Γερμανών, μας χτύπησαν από το Βορρά, (από πάνω, περνώντας από τις δαλματικές χώρες). Ο πόλεμος, μεταξύ άλλων, προκλήθηκε από την άνοδο του Ναζιστικού κόμματος στην Αυστρία, και την κακή οικονομική κατάσταση στη Γερμανία μετά την ήττα της, στον 1ο Παγκ. Πόλεμο. Από τους πολέμους στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το 1991 και μετά, αποστα-
θεροποίήθηκε η κατάσταση στα Βαλκάνια. Τα πράγματα χειροτέρεψαν, το Μάρτιο του 1999 με τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Σερβία, και τη μεγέθυνση, αντί για εξάλειψη, του προβλήματος του Κοσσόβου. Η επέμβαση έγινε μέσα στα σχέδια της Νέας Τάξης να ελέγχεται πλήρως η στρατηγική οδός Αυλώνα (Αδριατική) –
Μπουργκάς (Μαύρη Θάλασσα). Ευτυχώς για τους Έλληνες, τα άμεσα συμφέροντα των Νέο-Ταξιτών δεν συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στην περιοχή μας, διότι θεωρήθηκε σαν σπουδαιότερη η περιοχή της Μέσης Ανατολής, οπότε η πρώτη αιτία μεν (ξεκίνημα των συγκρούσεων στην περιοχή μας) είναι από επάνω
(Δαλματία – Κόσσοβο, όπως είδαμε), ο 3ος Π. Πόλεμος όμως ίσως ξεκινήσει από κάτω, για να μην καταστραφούμε. Είναι γεγονός ότι η διαρρεύσασα προς τα έξω απόφαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ το 1998, μιλούσε για άνοιγμα του θέματος του Αιγαίου μετά το Κόσσοβο. Το Κόσσοβο εξελίχθηκε όπως είχε προγραμματισθεί, σε επίδειξη δυνάμεως του ΝΑΤΟ, με βομβαρδισμούς από αέρος έναντι ανυπερασπίστων ανθρώπων στη γη, και με επίτευξη των στρατηγικών στόχων των Αγγλο-Αμερικάνων, αφήνοντας όμως ταραγμένη όλη την περιοχή. Το Αιγαίο αν και παραμένει σαν θέμα ανοικτό για τα συμφέροντα των μεγάλων, εν τούτοις καθυστέρησε λόγω πετρελαϊκών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή, και λόγω Ισραήλ. Όταν δείτε όμως το «χιλιάρμενο» στα ύδατά του… τότε θα γίνει ότι λένε οι υπόλοιπες σχετικές προφητείες! ΛΜΔ).
46. «Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθει από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία». (Η Αυστρο-Ουγγαρία διαλύθηκε ήδη το 1918, και τώρα μένει η Τουρκία. – ΛΜΔ)
47. «Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη». Η προφητεία εις το αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: «Ο χαλασμός θαρθεί από τυφλό και κασσιδιάρη». (Τυφλοί πνευματικά είναι οι άπιστοι, οι μη βαπτισμένοι, και κασιδιάρηδες αλληγορικά αυτοί που επιπρόσθετα κόλλησαν κάποια αρρώστια στο κεφάλι τους δηλ. διανοητική. (Κασιδιάρης αυτός που πάσχει από κασίδα=αλωπεκίαση, ο φαλακρός, αλλά και κασίδα=βρώμα κατά λαϊκή έκφραση), πχ, έγινε οπαδός κάποιου πνευματικά βρώμικου κινήματος, όπως της Παγκοσμιοποίησης, της Πανθρησκείας, κάποιου υπερεθνικισμού όπως του Σιωνισμού. Ας σημειωθεί ότι μία ομάδα Καμπαλιστών Εβραίων αποκαλούνται «Κασιδικοί» ή Χασιδικοί και έχουν ισχυρή επιρροή μέσω των ραβίνων τους ( Hassidic Rabbis), ακόμη και εκτός του Ισραήλ. Στις 12-7-2001 ανάγγειλαν ότι επίκειται άμεσα η εμφάνιση του Βασιλιά – Μεσσία του Ισραήλ. Αυτοί οι «Κασσιδικοί» έχουν την πνευματική προέλευσή τους στην αρχαία Βαβυλώνα, από όπου πήραν από τους εκεί ειδωλολάτρες, διάφορες απόκρυφες «γνώσεις», όταν οι Εβραίοι για τις αμαρτίες τους, αιχμαλωτίσθηκαν για μια περίοδο 70 ετών (606-536 π.Χ.) την οποία προείπε επακριβώς ο προφήτης Ιερεμίας. Ισχυρίζονται ότι η γνώση τους προέρχεται από το Νώε, και έτσι παρακάμπτουν τον Μωϋσή και το Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης,
δεχόμενοι το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ (Talmud) και την Καμπάλα. Λέγεται ότι επηρεάζουν μέσω μασονικών στοών μεγάλη μερίδα πολιτικών, και μάλιστα τον George H. W. Bush, τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, που ανάγγειλε την έναρξη της Νέας Τάξης πραγμάτων κατά τον 1ο πόλεμο κατά του Ιράκ. Αυτοί οι ίδιοι οι Κασσιδικοί πρότειναν σαν πιο κατάλληλο για να ολοκληρώσει το έργο του πατέρα του, τον τωρινό (2006) πρόεδρο George W. Bush. Ίσως λοιπόν κάποιος τέτοιος «τυφλός» (σαν αβάπτιστος) και «κασσιδιάρης» να ηγηθεί του 3ου Π. Πολέμου.Σαν 2η ερμηνεία για την κασίδα μπορούμε να δούμε το σφράγισμα στο σώμα με κάποιο chip ή αντίχριστο σύμβολο, όπως κάποιο μασονικό ή σιωνιστικό σχέδιο ή το 666. Βλ. και στην 80η προφητεία του παρόντος. Υπάρχει δυνατότητα πάντως να συμβούν και τα δύο! – ΛΜΔ)
48. «Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα».
49. «Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε».
50. «Αν το ζήτημα λυθεί με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές· σε τρεις χώρες μια θα μείνει…»
51. «Θα έρθει καιρός που δεν θα ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε». (Τέρμα οι επικοινωνίες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κλπ. Επαληθεύθηκε όμως και στην Αλβανία, όπου ο Χότζας είχε τον κόσμο σε άθλια κατάσταση με 50 δράμια ψωμί την ημέρα ανά άτομο, και για να μην επαναστατήσουν τους απομόνωσε από όλο τον
κόσμο, και τους έλεγε ότι η Ελλάδα και οι Δυτικοί περνάνε χειρότερα!! – ΛΜΔ)
52. «΄Οτι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλυτώνετε». Επίσης η 107η του Τριανταφύλλου λέγει: «Οι πόρτες θα κλείσουν. Οι άνθρωποι θα φοβούνται να βγουν έξω». (Λόγω τρομοκρατίας;)
53. «Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνονται ποιος να το πρωτοπάρει…». (Θα πέσει τότε τρομερή πείνα, που να βρεις τότε τρόφιμα σε supermarket! Εκτός όμως της πείνας από έλλειψη αγαθών, υπάρχει από χειρόγραφο της Βασιλ. Βασιλοπούλου και πείνα λόγω ακαταλλήλων τροφίμων: «Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται». Και: «Θάρθει καιρός που θάχετε απ’ όλα τα αγαθά, αλλά δεν θα κοτάτε (=τολμάτε) να τα φάτε». χειρόγρ. Αθανασοπούλου. Μεταλλαγμένα, μολυσμένα τρόφιμα κλπ. – ΛΜΔ)
54. “Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους”. (Οι εφευρέσεις των διαβασμένων για τις οποίες τώρα καμαρώνουμε! Στην Αρναία Χαλκιδικής είπε: «Όταν θα κυβερνήσουν οι νέοι θα γίνει κακό». Επίσης: «Πρόσφυγες εξ Ανατολών θαρθούν προς βοήθειαν της Μακεδονίας». Ήρθαν και έρχονται παλινοστούντες, Ελληνικής καταγωγής και Ορθόδοξοι οι περισσότεροι, Ρώσοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί κλπ. Αυτοί επανδρώνουν τη χώρα μας σε περιοχές μάλιστα της Μακεδονίας κυρίως. ΛΜΔ)
55. «΄Η τρεις μέρες ή τρεις μήνες ή τρία χρόνια θα βαστάξει». (Επιβεβαιώθηκε σε πολλές περιπτώσεις κατά τις μάχες απελευθερώσεως των Ελληνικών περιοχών από τους Τούρκους. ’λλη προφητεία λέει: «Για δυο μέρες θα κρατήσει, για δυο μήνες». Για την Β. Ήπειρο είπε: «Η λευτεριά σας θάρθει λίγο πρωτύτερα ή λίγο αργότερα από το ζήτημα της Πόλης» Καλυβ. Οι μεγάλες δυνάμεις δεν μας έδωσαν την Β. Ήπειρο όταν την απελευθερώσαμε κατά το 2ο Παγκ. Πόλεμο. Φαίνεται ότι το
μουσουλμανικό στοιχείο της Αλβανίας θα συμμαχήσει με την ετοιμοθάνατη Τουρκία κατά της Ελλάδος, ίσως και να συστρατευθεί. Ήδη η Τουρκία έχει βάση στην Αλβανία. Μετά το τέλος της Τουρκίας, η περιοχή της Αλβανίας θα ελέγχεται από τον Ρωμιό ευάρεστο στο Θεό ηγεμόνα, που θα κυβερνά με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Αυτό που λέγει «λίγο πρωτύτερα» μάλλον εννοεί την μερική ελευθερία των ΒόρειοΗπειρωτών μετά το άνοιγμα των συνόρων το 1991. -ΛΜΔ)
56. «Θάρθει καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου». (Δηλ. στην εποχή του ο ’γιος Κοσμάς δέχεται αρμονία μεταξύ κλήρου και λαού. -ΛΜΔ)
57. «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων». (Τότε που έλεγε αυτά ο ’γιος κάποιοι κληρικοί από το ακροατήριο δυσανασχέτησαν και είπαν: «’γιε μεγάλη προσβολή σε μας». Και ο ’γιος απάντησε: «Αμ εγώ τι είμαι; Δεν είμαι από την ιδικήν σας τάξιν; Σας λέγω πως αυτά μια μέρα θα γίνουν». Καλυβοπούλου, περιοδικό Β. Ήπειρος. Τα ηθικά παραπτώματα έρχονται πρώτα. Κατόπιν κυριαρχεί πνευματική συσκότιση, και τότε ακολουθεί η πτώση σε κακοδοξίες ακόμη και σε αίρεση. Εδώ μιλάει και για ηθικά (χειρότεροι), και για κακοδοξίες (ασεβέστεροι) πχ. αποδεχόμενοι τον θρησκευτικό συγκρητισμό και την Πανθρησκεία. Σε άλλο χειρόγραφο: «Οι κληρικοί θα γίνουν σαν τους λαϊκούς, και οι λαϊκοί σαν τα ζώα». Επίσης: «Ακούσατε αδελφοί μου Χριστιανοί. Θάρθει καιρός που
δεν θα παρατηρείται αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου. Όταν θα πηγαίνει ο παπάς σε σπίτι λαϊκού, μόλις θα φεύγει θα θυμιάζουν με θυμίαμα. Αν θα καθίσει σε στρώμα, μετά την αναχώρησή του θα το τινάζουν. Αν θα συναντούν οι άνθρωποι κληρικό στο δρόμο, θα γυρίζουν πίσω
και δεν θα εξακολουθούν το δρόμο τους». Καλυβοπ. -ΛΜΔ).
58. «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύσει)». Επίσης, σύμφωνα με την έκδοση «Μικρά Ζύμη» Θέρμου Τριχ. 2003, είπε: «Εξαδάκτυλος την παρέδωσε την Πόλη, εξαδάκτυλος θα την παραλάβει».
59. «Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι…»
60. «Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί».
61. «Θάρθει πρώτα ένα ψευτορωμαίικο· να μη το πιστέψετε· θα φύγη πίσω». (Εννοεί μάλλον τα Ορλωφικά και άλλες αποτυχημένες απόπειρες απελευθερώσεως από τον Τουρκικό ζυγό – ΛΜΔ).
62. «Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (’γιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας».
63. «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά». («Κόκκινη Μηλιά». Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας, βλ. και π. 30).
64. «Τόσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους».
65. «Ζώα δεν θα μείνουν· θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ’ αυτούς. στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο». (Όσοι προλάβουν ας πάνε σε ψηλά βουνά, μακριά από δρόμους! – ΛΜΔ). (Εις το αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: «’λογα δεν θα μείνουν. Θα πάτε και σεις μαζί μ’ αυτά. Από τα Τζουμέρκα θα ξαναπιάσετε τη ράτσα τους»)
66. «Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχονται μέσα». (Όσοι θα διαθέτουν μεγάλα και πολυτελή σπίτια, θα τα χάσουν όταν αρχίσουν πολεμικά γεγονότα, διότι συνήθως μετατρέπονται σε κατοικίες ή αρχηγεία του στρατού, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του Α΄ και Β΄ Παγκ. Πολέμου από τις δυνάμεις κατοχής. Να κάνετε όμως περιφραγμένο αυλόγυρο με εξώπορτες (λιάσες κατά την τοπική διάλεκτο), για να μην μπαίνουν, για αρπαγές, εύκολα μέσα στα σπίτια. – ΛΜΔ)
67. «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν». (Βέβαια κάτι σπουδαίο θα συμβεί, όπως η έκρηξη του μεγάλου πολέμου. Επιβεβαιωτικές οι 2 επόμενες προφητείες. Οι φόροι με την είσοδο της χώρας μας στην Ε.Ο.Κ., τώρα Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξήθηκαν κατακόρυφα και αυξάνονται διαρκώς!).
68. «Θα βάλουν φόρο στις κότ τ ες και στα παράθυρα». (Στα οικιακά ζώα δηλαδή και τις κατοικίες,
κάτι που έγινε ήδη, άρα είναι κοντά τα γεγονότα, μένει μόνο η στράτευση της παρακάτω προφητείας! – ΛΜΔ)
69. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, δεν θα προφθάσουν όμως». (Οι «Σύμμαχοι»
σχεδιάζουν και άλλους «ειρηνευτικούς» πολέμους! Η υπουργός εξωτερικών επί Κλίντον της Αμερικής
Ωλμπράϊτ, έλεγε όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία ότι ανάλογες επεμβάσεις θα γίνονται για 25 – 50
χρόνια!! Αλλά τα σχέδια του Θεού είναι διαφορετικά! – ΛΜΔ)
70. «Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς». (Το
αλβανικό χειρόγραφον έχει την προφητείαν ως εξής: «Οι Τούρκοι θα το καταλάβουν τρεις ημέρες
γρηγορότερα από τους Χριστιανούς». Κάποια νέα εμπλοκή που θα αφορά την περιοχή μας (πιθανόν το
Αιγαίο – υφαλοκρηπίδα & Κύπρο), που θα εξελίσσεται καλυμμένα, με ταυτόχρονη στρατιωτική παρουσία, πχ
με σκάφη και στρατιώτες του ΝΑΤΟ και θα εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα, θα πάρουν ενωρίτερα είδηση οι
Τούρκοι, από εμάς, σε τι αποσκοπεί, σαν πιο δικτυωμένοι και πιο πεπειραμένοι σ’ αυτά τα θέματα. – ΛΜΔ)
71. «΄Οταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι».
72. «Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω, θα κατα-
στραφείτε». (Όσες φορές ο πόλεμος ερχόταν από το Βορρά, δηλ. επάνω, ακολουθούσαν μεγάλες
καταστροφές στη χώρα. Ελπίζομε το πιάσιμο του γενικού πολέμου να μην είναι από «επάνω» – ΛΜΔ).
73. «Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμάτοι κόσμο».
74. «Θαρθεί ξαφνικά· ή το βόδι στο χωράφι ή το άλογο στ’ αλώνι». (Οκτώβριος ή Ιούλιος. ΛΜΔ)
75. «Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες
που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί». (Για τη δίψα υπάρχει
από τη συλλογή της Βασιλικής Βασιλοπούλου η προφητεία: «Οι βρύσες θα στερέψουν και τα ποτάμια
θα βρωμίσουν». Επίσης από τη συλλογή Καλυβοπούλου: «Θαρθεί καιρός που θα πέσει μεγάλη δίψα κι
ο διάβολος θα γυρίζει στους λάκκους με τα κολοκύθια του γεμάτα νερό. Θα δίνει μόνο στους δικούς
του». Αναφέρεται βασικά στην εποχή του Αντιχρίστου, αν και το φαινόμενο της μόλυνσης και έλλειψης
καθαρού ύδατος μας ταλαιπωρεί ήδη – ΛΜΔ)
76. «Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο
και να τον κάμουν αδελφό». (Σε κάποια μέρη, όπως στην Τουρκία, τα πράγματα θα είναι ακόμη
χειρότερα. Εκεί θα περπατάς 7 ώρες, λέει ο γ. Παίσιος για να δεις άνθρωπο. – ΛΜΔ)
77. «Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι».
78. «Θα γίνει ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχει (μέγα) μέλλον στην Ανατολή». (Αλλού αναγράφεται
«μικρό» αντί «μέγα». – ΛΜΔ)
79. «Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύσει, που θα ζώνεται με κληματσίδες».
80. «Η αιτία θα έλθει από τα Δελειατά». Κατά την 101η της συλλογής Τριανταφύλλου: «Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος». Επίσης στην 102η Τριαντ: «Ο πόλεμος θα ξεκινήσει από ένα μικρό κρατίδιο Οθωμανών. Οι Έλληνες θα πάνε στον πόλεμο τελευταίοι, για
νεκροθάφτες. Στο τέλος οι χριστιανοί θα νικήσουν». 108η Τριαντ: «Όταν ξεσπάσει πόλεμος στην Δαλματία, και εμφανισθεί ο σημαδεμένος άνθρωπος, πρωταγωνιστής στα αίσχη, κοντά θα είναι η συντέλεια του κόσμου». (Όταν ξέσπασε ο πόλεμος το Μάρτιο του 1999 στο Κόσσοβο, ο πρωταγωνιστής (42ος) πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (William J. Clinton), ήταν καταβαρυμένος με πολλά σκάνδαλα, με πιο γνωστά τα ερωτικά, τις σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, και άλλες ύποπτες διασυνδέσεις με το παρακράτος. Δεν ξέρω όμως αν ήταν και σημαδεμένος, με bar code ας πούμε… Είναι όμως γεγονός, ότι ο Κλίντον είχε πολύ καλές σχέσεις με τις (Αμερικανικές) εταιρίες προϊόντων γραμμικού κώδικα, και τις εκπροσωπούσε σε διεθνείς συναντήσεις, όπως στην Κίνα το 2005. – ΛΜΔ).
81. «Η Γαλλία θα ελευθερώσει πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί».
82. «Η Γαλλία θα λευτερώσει την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία».
83. «Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλη· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάσει στην Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος ετελείωσε». (Εννοείται ότι πάνε δια μέσου των περιοχών αυτών που βρίσκονται στην Αλβανία, για να καταλάβουν την Πόλη που ήδη θα κατέχεται από τους Ρώσους, και τους οποίους θα μάχεται στρατός από τη Δύση. Επομένως ο στρατός αυτός πρέπει να είναι ενισχύσεις, από στράτευση εφέδρων από τις Δυτικές χώρες. Συμφέρει να κάνουμε τους χαζούς σε ότι μας λένε, να μην τους μιλάμε για πράγματα που δεν θέλουν να ακούσουν, δηλ. να μην τους λέμε τι θα γίνει στην πραγματικότητα, και ας ξέρουμε τις σχετικές προφητείες! Σε άλλο χειρόγραφο αναφέρεται: «Από 3 μπουγάζια θα περνούν στρατεύματα για την Πόλη. Θα ρωτούν πόσο μακριά είναι. Εσείς να απαντάτε ότι είναι κοντά, γιατί θάναι κουρασμένοι και μπορεί να σας κάνουν κακό». Κατά άλλο χειρόγραφο: «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα εσπέρια μέρη της Δύσης, και θα ρωτάνε πούνε η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν». Και εδώ φαίνεται ότι τα ασκέρια αυτά δεν έχουν όρεξη να ακούνε για πολέμους και μάλιστα μακροχρονίους, και δεν θα ανέχονται άλλες γνώμες εκτός της δικής τους. Πόσο μακριά είναι θα ρωτάνε όχι η θέση, αλλά η έκβαση των γεγονότων της Πόλης. ’λλη παρεμφερής:   «Αλλοί στους κάμπους. Θάρθουν βρωμερά έθνη. Όταν έρθουν μη φοβάστε, όταν θα φύγουν αναμερίστε». (Δηλ. θα είναι ανήθικοι και ισχυρογνώμονες, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί… και από μακριά! Κατά την απομάκρυνση, όταν ο πόλεμος τελειώσει, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. – ΛΜΔ)
84. «Θα έρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του». (Δορυφόροι – ΛΜΔ).
85. «Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω».
86. «Η λευτεριά θαρθεί από κάτω, από όπου χύνονται τα νερά». (Συνέβη και στην Ελληνική
Επανάσταση τοπικά, αλλά και στην Αίγυπτο, με το Νείλο με τα πολλά νερά, όπου νικήθηκε ο Ρόμελ στο Ελ
Αλαμέιν – ’γιο Μηνά – και έτσι κρίθηκε η τύχη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. – ΛΜΔ)
87. «Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό να (μη) περιμένετε». (Το «μη» σε άλλα χειρόγραφα,
συλλογή Καλυβοπούλου, είναι «να» και αυτό είναι το σωστό, γιατί και μέχρι τώρα έτσι συνέβη στους
απελευθερωτικούς από τον Τουρκικό ζυγό πολέμους, αλλά και στον Α & Β Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλ οι
καταστροφές ερχόντουσαν από το Βορρά (επάνω). – ΛΜΔ)
88. «Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο».
89. «Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει δέκα Τούρκους με τη ρόκα». (Όταν οι Ρώσοι
αιφνιδίως, σαν αστραπή καταλάβουν την Τουρκία, τότε τα εκστρατευτικά σώματα των Τούρκων τα εκτός
Τουρκίας, για ποιόν θα πολεμάνε όταν μάθουν ότι πλέον δεν έχουν καν πατρίδα; Τότε δεν θα ξέρουν που να
κρυφτούν! – ΛΜΔ)
90. «Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία». (Ήταν και στους προηγούμενους
παγκοσμίους πολέμους, διότι το Βατικανό σαν κράτος επεμβαίνει παντού, λόγω υλικών – κοσμικών
συμφερόντων! – ΛΜΔ)
91. «Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνει από ένα όνομα αξιωματούχου… (δυσανάγνωστον)»
92. «Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία».
93. «Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη».
94. «Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθεί κανείς, γλυτώνει· θα είναι βιαστικό».
95. «Να παρακαλείτε να είναι μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας».
96. «Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα».
97. «Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες».
98. «Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθει ο χαλασμός». (Αυτό επαληθεύτηκε και στο Περλ
Χάρμπορ, στο 2ο Παγκ. Πόλεμο – ΛΜΔ).
99. «Θα σας ρίξουν παρά (=χρήμα) πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν
θα μπορέσουν». (Αλλού γράφεται: «δεν θα προφθάσουν». Θα πέσουν πολλά «πακέτα» και δάνεια για
να μας ελέγχουν οικονομικά. Όμως δεν θα προλάβουν να πάρουν πίσω το χρήμα τους, από κάποια πολύ
– 6 –
σοβαρή αιτία, όπως την έκρηξη του μεγάλου Πολέμου! Για τον ίδιο λόγο αναγράφεται σε άλλη προφητεία την
Νο 67: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν…» – ΛΜΔ)
100. «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς».
101. «Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά· από τη δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μη
φοβάστε».
102. «Θαρθεί ξαφνικά· τ’ άλογα θ’ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε».
(Τα μηχανήματα θα δουλεύουν παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια, ψύξη, θέρμανση κλπ, αλλά ο κόσμος δεν θα
προλάβει και ούτε θα ενδιαφερθεί να τα σταματήσει. – ΛΜΔ)
103. «Θάναι όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά». (Όγδοος μεγάλος αιώνας είναι η περίοδος μεταξύ
των ετών από 7000 ως 8000 περ. από Αδάμ. Επειδή ο Χριστός γεννήθηκε το 5508 έτος από Αδάμ, το 1992
ήταν το έτος 7500, με βάση αυτή την αρίθμηση των Πατέρων της Εκκλησίας, που είναι διαφορετική από την
αντίστοιχη των Εβραίων -γι’ αυτούς είναι το έτος 5752-. -ΛΜΔ)
104. «Να κρυφθείτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο».
105. «Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες».
106. «Θαρθεί καιρός που θα βγει ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του». (Ίσως
παίρνοντας εξουσία από τις μαγείες και λοιπές ακαθαρσίες των ανθρώπων, οι δαίμονες αρχίσουν να
ελέγχουν την τεχνολογία των μιαρών ανθρώπων, ή και να ξεπετάγονται ακόμη από τις διάφορες συσκευές,
όπως τηλεοράσεις, computers κλπ. Ήδη πριν μερικά χρόνια (1991) στη Χιλή, σε μία τράπεζα της πόλης
Valparaiso, που μόλις είχε αναβαθμίσει το σύστημα των υπολογιστών της με νέες συσκευές αξίας 7,3
εκατομ. δολαρίων, πετάχτηκαν από την οθόνη ενός υπολογιστή (τερματικού), δαίμονες και μάλιστα η
υπάλληλος που τους αντίκρισε πρώτη, η Maria Catalan (22 ετών), πέθανε ακαριαίως, αφού πήρε τούμπα, με
το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια της!.. Μία άλλη υπάλληλος με το όνομα Carmen De La Fuente, πέθανε κι αυτή
μόλις προσπάθησε να διώξει το ανατριχιαστικό πρόσωπο από το computer, ενώ άλλη τρίτη υπάλληλος, η
Louisa Morello (27 ετών και μητέρα 2 παιδιών), μετεφέρθη στο νοσοκομείο σε κατάσταση κώματος από
εγκεφαλική νέκρωση, όπως εξήγησε ο εκ των αντιπροέδρων της τραπέζης Jorge Montalbo. Ο ίδιος είπε
στους δημοσιογράφους: «Φαίνεται παράλογο και δεισιδαιμονία στις μέρες μας να μιλάμε για δαιμονο-
καταληψία αλλά δεν υπάρχει άλλη εξήγηση»! Το
παράξενο της όλης περίπτωσης ήταν ότι, όταν το
computer έβγαινε από το ρεύμα, το ανατριχιαστικό
πρόσωπο του δαίμονος παρέμενε εκεί… Δύο ειδικοί
τεχνικοί που προσπάθησαν να ελέγξουν το σύστημα
των computers της Τραπέζης εκτινάχτηκαν ή
στροβιλίσθηκαν μακριά από κάποια αόρατη δύναμη!..
Πλέον, κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει αρκετά
κοντά, και ο διευθυντής της τράπεζας κάλεσε κάποιον
ιερέα ο όποιος φημίζεται σαν εξορκιστής στη Λατινική
Αμερική ονόματι Hector Diaz για να εξορκίσει τα
δαιμονικά πνεύματα! Η είδηση ήταν τόσο
συγκλονιστική, ώστε κανάλια TV της Γερμανίας
διέκοψαν το πρόγραμμά τους και μετέδιδαν από τη
Χιλή τις ανατριχιαστικές δαιμονικές φάτσες που
ξεπρόβαλλαν από το computer. Μερικοί φοβήθηκαν
ότι η Γη δεχόταν επίθεση από το Διάστημα!
Συνέβη όμως και στην Θεσσαλονίκη σε μια οικογένεια Χριστιανών το computer του γιού τους να
αναγράφει μόλις το άνοιγε «666»! Διέγραψαν τα πάντα, έκαναν καινούργια εγκατάσταση λειτουργικού και
προγραμμάτων αλλά τίποτε. Το έβαλαν μετά σε μία ντουλάπα. Από εκεί αυτό άνοιγε μόνο του, χωρίς να
είναι στο ρεύμα και πάλι έγραφε «666»! Τελικά με τα πολλά κατάλαβαν ότι έπρεπε να απευθυνθούν σε ένα
καλό πνευματικό, ο οποίος πράγματι, αφού διαπίστωσε ότι είχε αρχίσει μία νοοτροπία πνευματικής
χαλάρωσης – αδιαφορίας στην οικογένεια, και ότι είχε από άγνωστη αιτία, κατά παραχώρηση Θεού, γίνει
έδρα δαιμονικής δυνάμεως το computer, τους εξομολόγησε και τους έβαλε σε πνευματική σειρά. Τότε
σταμάτησαν και οι δαιμονικές επιδείξεις. Η Ορθοδοξία είναι πανίσχυρη, όταν όμως δεν την ξεχνάμε!
Η τεχνολογία και κυρίως οι τηλεοράσεις θα χρησιμοποιηθούν από τον Αντίχριστο και τους
ανθρώπους του με στόχο την εξαπάτηση του κόσμου, με την κρυφή συνεργασία των πονηρών
πνευμάτων, τα οποία όμως θα κρύβουν την κακία τους, και θα κάνουν παραπλανητικά ψευτοθαύματα. Θα
είναι τόσο στενή η σύνδεση, τότε, τεχνολογικών συσκευών και δαιμονικών δυνάμεων, που θα αντιστοιχεί η
συσκευή στο κέλυφος (καυκί), και η δαιμονική δύναμη στο ζώο που ζει μέσα σ’ αυτό!
Η τηλεόραση θα είναι η αφετηρία της παραπλάνησης. Επειδή το ρόλο της εξαπάτησης θα τον
παίζουν δαιμονικά πνεύματα, είναι δυνατόν να γίνεται «ζωντανή» συνομιλία ακόμα και με κλειστή ή
χωρίς καθόλου τηλεόραση. Όμως για να μην τρομάξουν πρόωρα τον κόσμο, τα πονηρά πνεύματα θα
χρησιμοποιήσουν πρώτα τις συσκευές της τεχνολογίας. Λόγω της γενικής αποστασίας του κόσμου από το
Θεό, ο Σατανάς θα λυθεί όπως bλέγει η Αποκάλυψη, και οι δαίμονες θα πάρουν εξουσία πάνω στους
– 7 –
ανθρώπους όπως στην προΧριστιανική εποχή. Θα βρουν τους καταλληλότερους εκφωνητές που θα είναι
υποχείριά τους, και μέσω αυτών όχι μόνο δια της λογικής, αλλά και δια δαιμονικής υποβολής θα πείθουν
τηλεοπτικά, για την αναγκαιότητα ενός παγκόσμιου κυβερνήτη, για να υπάρχει ειρήνη κλπ στον κόσμο.
Μετά, θα παρουσιάσουν τον υποψήφιο αυτό (Αντίχριστο), που σε συνεργασία με τα πονηρά πνεύματα, θα
εμφανίζεται ικανός και δυνατός, και θα υποβάλλει στο μυαλό του κάθε θεατή ότι είναι το χαρισματικό
πρόσωπο που χρειάζεται η ανθρωπότητα. Θα δείχνει θαύματα, καθ’ υποβολήν και αυτά, και γενικά θα
προβάλλει σε όλες τις οθόνες τις φαντασίες του στους θεατές, προξενώντας προς όφελος του, μία
εντύπωση θεϊκής δυνάμεως!! Θα είναι τόσο φοβερά τα αποτελέσματα, ώστε μόλις θα την γλυτώσουν «οι
εκλεκτοί» Χριστιανοί, και αυτοί πιθανότατα διότι δεν θα έχουν τηλεόραση!! (Βλ. και «επίτομο των
προφητειών»). Μετά την αρχική αποδοχή τους, θα αποθρασυνθούν περισσότερο οι δυνάμεις του κακού.
Αυτό που πιθανότατα εννοεί ο ’γιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, όταν λέει ότι ο
ψευδοπροφήτης θα κάνει να λαλήσει (να μιλάει ζωντανά) η εικόνα του Θηρίου = Αντιχρίστου, είναι πιο
φοβερό, διότι τότε, μετά την αποδοχή του Αντιχρίστου σαν παγκόσμιου ηγέτη, τα πράγματα θα έχουν
προχωρήσει προς το χειρότερο, και δεν θα χρειάζονται καν συσκευές, σαν μέσα εξαπάτησης. Σήμερα που
υπάρχουν οι τηλεοράσεις, τα projectors κλπ δεν είναι σπουδαίο να «λαλήσει» κάποια εικόνα. Μάλιστα με τις
οθόνες LCD που είναι πλέον σαν εικόνες σε κάδρα! Δεν πρόκειται όμως για χρησιμοποίηση (γνωστών)
συσκευών τότε από τον Ψευδοπροφήτη. Οι άνθρωποι της εποχής μας δεν εξαπατώνται από τηλεοράσεις
που μοιάζουν με κάδρα, διότι ζουν μέσα στην τεχνολογική εποχή, πολύ περισσότερο οι άνθρωποι του
μέλλοντος. Η εικόνα του θηρίου που θα παραπλανήσει τον κόσμο κατά την Αποκάλυψη, δεν θα
μιλάει στηριζόμενη (κυρίως) στην τεχνολογία, αλλά στη μαγική – υπερφυσική επιβολή πάνω
στον κάθε (μη πιστό) θεατή. Τότε, πχ, και απλές ζωγραφιές του Αντιχρίστου θα στηθούν επίκαιρα σημεία
οδών και πλατειών, και από εκεί θα ζωντανεύει ξαφνικά ο εικονιζόμενος, θα γίνεται τρισδιάστατος
(επηρεάζοντας τη φαντασία των μη «εκλεκτών»), και θα διατάσσει τον κόσμο να τον προσκυνήσει και να
σφραγισθεί! -ΛΜΔ)
107. «Θαρθεί μια φορά ένας ψευδοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρείτε. Πάλι θα
φύγει και δεν θα μεταγυρίσει».
108. «Θαρθεί καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου».
109. «Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε Χριστιανοί». (Ειδικά στις
περιοχές με μουσουλμάνους, χρειάζεται το διακριτικό του Χριστιανού, ο Σταυρός, να είναι σε εμφανέστατο
μέρος για να μην χτυπηθούν οι Χριστιανοί κατά λάθος από τα απελευθερωτικά στρατεύματα. -ΛΜΔ).
110. «Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλη· στη μέση του δρόμου θάρθει το μαντάτο, ότι
έφθασε το ποθούμενο». Κατά το υπ’ αριθμόν 32 του Κ. Β. Τριανταφύλλου, ελέχθη στον Κολινδρό Πιε-
ρίας και το εξής: “H μεγάλη μάχη θα γίνει στην Πόλη. Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα
χυθεί τόσο αίμα που θα κολυμπήσει μοσχάρι. Νικητής θα βγει το ξανθό γένος. Εμείς θα είμαστε
με το ξανθό γένος”. (Στην πραγματικότητα δεν θα είμαστε σύμμαχοι με το ξανθό γένος, τους Ρώσους, διότι
αλλού φαίνεται και αυτό υποστηρίζει και ο γ. Παίσιος ο Αγιορείτης, ότι θα είμαστε ανεξάρτητοι. Θα
συνδεόμαστε όμως συναισθηματικά σαν Ορθόδοξοι λαοί, αν και οι αρχηγοί του πολέμου θα έχουν
στραμμένο το ενδιαφέρον τους σε γήϊνες κατακτήσεις και θα έχουν υλιστικές και αρπαχτικές διαθέσεις, όπως
αναλύεται στο τέλος του βιβλίου των Προφητειών. Η ανεξάρτητη θέση μας θα οφείλεται στο ότι μια χώρα
“σύμμαχος” μέχρι τότε (Τουρκία), θα μας επιτεθεί. Παρόμοια όταν η Τουρκία είχε επιτεθεί το 1974 στην
Κύπρο, η Ελλάδα έφυγε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ για ένα διάστημα. Στον πόλεμο οι τρομακτικές
απώλειες και από τα δύο μέρη, Ανατολής – Δύσης, δεν θα αφήσουν περιθώρια για νικητικούς
πανηγυρισμούς. Μάλιστα η Ρωσία δεν θα είναι νικητής σε όλες τις φάσεις του πολέμου, όπως θα διαβάσετε
σε άλλες προφητείες. Στο τέλος η Ορθοδοξία, από διωκομένη μέχρι τότε, θα επικρατήσει με θαυμαστό
τρόπο, και θα μεταδοθεί σε όλα τα κράτη του κόσμου. ΛΜΔ)
Στην 75η Τριαντ. αναφέρεται ότι στην Καρυά Ολύμπου ο ’γιος είπε: «Θαρθεί καιρός που θα κατέβει
το Ρώσικο γένος για να πηγαίνουν στους Εβραίους, όπου θα γίνει πόλεμος και θα πλέξη το
τριχρονίτικο δαμάλι στο αίμα. Θα είναι τακτικός στρατός. Απ’ αυτόν δεν θα πάθετε τίποτε. Αλλά από
το ρέμπελο θα πάθετε πολλά. Αν περάσει από την Αυλώνα, χαρά στην Μακεδονία. Aν περάσει
από τη Μακεδονία, αλλοίμονο στη Μακεδονία. Θα γίνει μεγάλο κακό». (Αυτοί που θα περάσουν
από την Εγνατία -Μακεδονία-, ή παραΕγνατία -Αυλώνα-, θα είναι οι στρατοί των Δυτικών που θα
πηγαίνουν να πολεμήσουν τους Ρώσους. Αυτοί, ειδικά μετά το τέλος του πολέμου, επιστρέφοντας σε
ημιδιαλυμένη κατάσταση δηλ. σαν «ρέμπελο», μαζί με τοπικές συμμορίες ίσως, θα βιαιοπραγούν από όπου
περνούν, οπότε είναι πολύ καλύτερα να μην περάσουν από την Μακεδονία. ΛΜΔ).
’λλη προφητεία παρεμφερής είναι η 103η της συλλογής Τριανταφύλλου: «Όταν γίνει η Εγνατία
οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει
στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα». (Ας ευχηθούμε να πρόκειται για
την παρα-Εγνατία! Το δρόμο δηλ. από Αυλώνα (Β. Ήπειρο), FΥRΟΜ, Βουλγαρία.
Γύρω στα 1875 όταν η Παναγία εμφανιζόταν στο χωριό Αρμένιο, πρώην Γκερλί, που βρίσκεται κοντά
στα όρια του νομού Λαρίσης με το νομό Μαγνησίας, πληροφόρησε τους χωρικούς μέσω κάποιου απλοϊκού
– 8 –
τσοπάνη, για ένα θαμμένο αγιάσμα που υπήρχε στην περιοχή. Αυτό πράγματι βρέθηκε, και χτίστηκε και ναός
της Ζωοδόχου Πηγής. Είπε επίσης ότι θαμμένη στη γη παραμένει μία εικόνα της, που είναι η πρώτη από τις
τρεις που ζωγράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ζώσης της Θεοτόκου. Όμως δεν επέτρεψε η Παναγία όταν
σκάβανε, να πεί ο τσοπάνης, ονόματι Ιωάννης Αγριτζόμπανος, το μέρος που βρίσκεται η εικόνα στους
εργάτες για να την αποκαλύψουν. Του είπε όμως, ότι θα βρεθεί η εικόνα μετά τον μεγάλο Πόλεμο, όταν η
Κωνσταντινούπολη γίνει κονιορτός (σκόνη), και μείνει το 1/3 της ανθρωπότητας. Μάλιστα αυτός ο
Ιωάννης είπε ότι ο πόλεμος θα γίνει όταν ανοίξει η Αυλώνα. Η Αυλώνα, στη Βόρειο Ήπειρο, άνοιξε σε
πρώτη φάση το 1991 με την πτώση του καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα. Ήταν λιμάνι χωρίς δρόμο. Αλλά τώρα
η παρα – Εγνατία που ξεκινάει από εκεί (Δυρράχιο), και φτάνει μέχρι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας
τελειώνει, ίσως είναι ζήτημα ελάχιστων χρόνων ή μηνών, το ίδιο και η δική μας Εγνατία! -ΛΜΔ).
111. «Πήγαινε και στο δρόμο θα ανταμειφθείς». (Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τινος, όστις ειρωνεύθη
τον ’γιον. Ούτος μετ’ ολίγον ετραυματίσθη καθ’ οδόν υπό τινος εχθρού του)
112. «Ειπέ εις τα είδωλα εκείνα να μην έρθουν εδώ, αλλά να γυρίσουν εις τα οπίσω». (Καθώς
ο ’γιος εδίδασκεν εις ’σσον της Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν το κήρυγμά του και απέστειλεν ένα
ακροατήν του εις την οικίαν του άρχοντος του τόπου ειπών τους λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4
κυρίας της αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αι οποίαι ήσαν έτοιμοι να έλθουν και παρακολουθήσουν το
κήρυγμα του Αγίου).
113. «Φτιάνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ’ αυτά». (Είπε τους λόγους
τούτους ο ’γιος εις ’σσον της Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο προ μιας νεοκτίστου οικίας. Μετ’
ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλην μιας μοναχής).
114. «Το παιδί αυτό θα προκόψει, θα κυβερνήσει την Ελλάδα και θα δοξασθεί». (Ελέχθη περί
του Ιωάννου Κωλέττη).
115. «Θα γίνεις μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσεις όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξεις την
Πρέβεζα, την Πάργα, το Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κούρτ πασά. Θα
αφήσεις μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πόλη θα πας, μα με κόκκινα γένια. Αυτή
είναι η θέληση της θείας προνοίας. Ενθυμού όμως εις όλην την διάρκειαν της εξουσίας σου
να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τους Χριστιανούς, αν θέλεις να μείνει η εξουσία εις τους
διαδόχους σου». (Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά. Στην Πόλη πήγε το κομμένο κεφάλι του, με
βαμμένα στο αίμα – κόκκινα! – τα γένια του.)
116. «Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται».
117. «Θα δείτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχει γρηγορότερα από τον λαγό».
118. «Θαρθεί καιρός που θα ζωσθεί ο τόπος με μια κλωστή». (Τηλεπικοινωνιακές γραμμές)
(Ελέχθη εν ’σσω της Κεφαλληνίας).
119. «Θαρθεί καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο, σαν
νάναι σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλη στη Ρωσία». Για την κατοίκηση σε διαμερίσματα και
τη σύγχρονη νοοτροπία, ο ’γιος είπε σύμφωνα με την 79η Τριαντ: «Θάρθει καιρός που οι άνθρωποι θα
κλεισθούν σε μεγάλα κουτιά, και οι γονείς τους θα πεθαίνουν μόνοι τους σε μικρά κουτιά».
120. «Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά
στον κόσμο. Όσοι θα ζούν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάξουν: Εβγάτε σεις οι
πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί». (Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η – 120ή) του Αγίου
αναφέρονται προφανώς εις τας μεγάλας εφευρέσεις του αιώνός μας. το αμάξι χωρίς άλογα είναι οι
σιδηρόδρομοι και τ’ αυτοκίνητα. Η κλωστή που θα ζώσει όλον τον κόσμον είναι τα καλώδια των
επικοινωνιών. Με τας συσκευάς της τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούγεται εξ αποστάσεως χιλιάδων
χιλιομέτρων ως να προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τα μαυροπούλια, που θα ρίψουν το πυρ εις την γην, είναι
τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας. Αυταί αι προφητείαι του αγίου Κοσμά είναι γεγραμμέναι εις τα
βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πριν γίνουν αι σχετικαί εφευρέσεις).
121. «Το κακό θα έλθει μέχρι το Σταυρό και δεν θα μπορέσει να πάει κάτω. Μη φοβηθείτε. Μη
φύγετε από τα σπίτια σας». (Ελέχθη εις την περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι το 1940 οι
Ιταλοί έφθασαν μέχρι την τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο ’γιος, και εσταμάτησαν).
122. «Όταν θα πέσει ο κλώνος (πού είναι στημένος ο Σταυρός), θα γίνει μεγάλο κακόν, που
θα έλθει από το μέρος όπου θα δείξει ο κλώνος· και όταν θα πέσει το δένδρον, θα γίνει ένα
μεγαλύτερον κακόν». (Ελέχθη εις το χωρίον Τσιράκι (σήμερον ’γιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι το
1940 έπεσεν ο κλώνος και ο Σταυρός προς το μέρος της Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, και το 1947 το
δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τον συμμοριτοπόλεμον).
Και για τα ηθικά παραπτώματα είπε ο ’γιος: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα
Γόμορρα στον τόπο μας», χειρ. Βασ. Βασιλοπούλου. Πρόκειται για την ομοφυλοφιλία.
Σημ (ΛΜΔ): Το Ευρωκοινοβούλιο απεφάσισε πρόσφατα να δείξει το αληθινό πρόσωπο της πολιτισμένα
διεφθαρμένης Ευρώπης. Από είδηση (27-1-2006) του περιοδικού «Στύλος Ορθοδοξίας»:
– 9 –
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ηγείται της προσπάθειας νομικής καθιέρωσης της “διαστροφής” και
προστασίας της στις χώρες της Ε.Ε. Έχοντας ως φαίνεται πρότυπο τις ηθικές αρχές των Σοδόμων και
Γομόρρων προωθεί ψηφίσματα στήριξης της ομοφυλοφιλίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι ευρωβουλευτές
υπερψήφισαν σχετική πρόταση κοινού ψηφίσματος των πολιτικών ομάδων, με 468 ψήφους υπέρ, 149 κατά
και 41 αποχές. Με το ψήφισμα αυτό καταδικάζεται “οποιαδήποτε διάκριση, λόγω γενετήσιου
προσανατολισμού”, και καλούνται τα κράτη – μέλη να εξασφαλίσουν την προστασία των λεσβιών,
ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων, από τους ομοφυλοφοβικούς λόγους μίσους
και βίας»…
Ακόμη: «Τα κράτη-μέλη, αλλά και η Επιτροπή, καλούνται επίσης να εντείνουν τον σχετικό αγώνα με
μέτρα διαφώτισης κατά της ομοφυλοφοβίας (!) στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια, τα μέσα ενημέρωσης,
καθώς και τη λήψη διοικητικών, νομοθετικών και νομικών μέτρων»…
Δηλ. και τα παιδιά θα διαστρέφονται με “προοδευτικό” τρόπο δια της βιαίας επιβολής πάνω τους
σοδομιτικής διαπαιδαγώγησης. Στη χώρα των τυφλών απαγορεύεται να υπάρχει κάποιος που βλέπει!
Η αμαρτία όμως των Σοδόμων – Γομόρρων τιμωρείται με φωτιά, ακριβώς όπως θα γίνει στον επερχόμενο
3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Καλό είναι να διδάσκεται και αυτό στα σχολεία!!
Ας θυμηθούμε και τα λόγια του γέρ. Σωφρονίου του Έσσεξ, για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου:
«Όταν τα νέα παιδιά που θα γεννιούνται, θα διαστρέφονται τόσο που δεν θα μπορούν να γνωρίσουν τον
αληθινό Θεό, τότε θα έρθει το τέλος». Βλ. και «Επίτομο». Η προχωρημένη διαφθορά δικαιολογεί το
χαρακτηρισμό του Αγίου Κοσμά “βρωμερά έθνη” και “βρωμερά ασκέρια από τα εσπέρια μέρη” που
αναγράφεται σε προηγούμενες προφητείες, των στρατευμάτων που θα πηγαίνουν να αντιπαραταχθούν
στους Ρώσους.
Στην Χαλκιδική όπου εδίδασκε ο ’γιος Κοσμάς, σύμφωνα με τη μαρτυρία γεροντοτέρων που
μετέδωσε σε μας ο καπετάνιος κ. Παρασκευάς Κοκώνας, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα έρθουν τα χρόνια
των γεγονότων της Πόλης, έδωσε και τα εξής δύο σημεία που θα προηγηθούν: 1ον : ότι «Θα ενωθούν τα
χωριά» και 2ον : ότι «ο Κραβασαράς στον ’θωνα θα ανθήσει» δηλ η περιοχή του Αγίου Όρους που είναι
σαν μικρό ακρωτήριο ανάμεσα στην Δάφνη και τη Μονή της Σίμωνος Πέτρας. (Τώρα τα χωριά ενώθηκαν όχι
από πυκνή κατοίκηση, αλλά διοικητικά με το σχέδιο «Καποδίστριας». Και η άγονη μέχρι τώρα θέση του
Κραβασαρά, γέμισε όχι από φυτοκαλλιέργειες, αλλά από κελλιά Ρώσων Μοναχών! Ο ίδιος μάλιστα ο
πρόεδρος Πούτιν της Ρωσίας εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για αυτούς, όταν επισκέφθηκε μέσα στο 2005 το
’γιον Όρος. Και τα δύο σημεία λοιπόν πραγματοποιήθηκαν. -ΛΜΔ).
Το όρος ’θως
«Έχουμε μεγάλη εκτίμηση για την Ελλάδα γενικά
και το ’θως ειδικότερα. Και ενώ η Ρωσία είναι η
μεγαλύτερη Ορθόδοξη χώρα, η Ελλάδα και το ’θως
είναι οι πηγές της. Το ενθυμούμεθα και το
εκτιμούμε».
Βλαδίμηρος Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας
12/9/2005
Το κείμενο και οι διευκρινίσεις, είναι του βιβλίου του μητροπ. Αυγουστίνου Καντιώτη, «Ο ’γιος Κοσμάς ο
Αιτωλός». Οι διευκρινίσεις του γράφοντος, συνοδεύονται από τα αρχικά: ΛΜΔ (Λεόντιος Μοναχός
Διονυσιάτης). Οι αναφορές σε άλλα χειρόγραφα ελήφθησαν από το εξαίρετο βιβλίο της ηγουμένης της Μονής
του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μεγαδένδρο Θέρμου, Ευθυμίας Μοναχής, «Οι προφητείες του Αγίου
Κοσμά του Αιτωλού μέσα στην Ιστορία», έκδ. 2004. Επίσης προστέθηκαν προφητείες από το βιβλίο του
θεολόγου κ. Τριανταφύλλου: «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Βίος και Προφητείες», Εκδόσεις «ΜΙΚΡΑ
ΖΥΜΗ» 2005, Θέρμου Αιτωλίας. Η προσθήκη των δικών μου διευκρινίσεων, έγινε το 2005 & αρχές του
2006.

2. Αγίος Μεθόδιος (Επισκόπου Πατάρων – 3ος αιώνας μ.χ.):
“Τους Ισμαηλίτας μερίσεται εις τρία μέρη και την μέν πρώτην εν ρομφαία, τήν δευτέραν βαπτίσει, τήν τρίτην καταδουλώσεται εν τη ανατολή”.
3. Όσιος Νείλος ο Μυροβλήτης:
“Κατά το 1,900 έτος βαδίζοντες προς τον μεσασμόν του 8ου αιώνος, άρχεται ο κόσμος του καιρού εκείνου, να γίνεται αγνώριστος. Οταν πλησιάσει ο καιρός της ελεύσεως του αντιχρίστου θα σκοτισθεί η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόφρα η ασέβεια και η ανομία…..¨”
4. ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ (6ος αιώνας μ.Χ):
“Λόγος δε τις φέρεται εισιέναι το γένος των Αγαρηνών και ικανά πλήθη τη μαχαίρα αυτών κατασφάξουσιν, εγώ δε φημί ότι και το Ξανθόν γένος (ΡΩΣΣΟΙ) εισελεύσεται, ούτινος προσηγορία πρόκειται εν τω επτά και τω δεκάτω στοιχείω των είκοσι τεσσάρων στοιχείων ανακεφαλαιωμένων, αλλ’εισελεύσεται μεν και τα κώλα των αμαρτωλών επί εδάφους καταστρώσουσιν’ ουαί δε αυτοίς από των δύο αρπήκων,(ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ) ων αι ρομφαίοι αύραι και οξείαι δρέπανοι πυρόλεν θέρει συγκόπτουσαι και εις τα οπίω ου μη ανθυποστρέψουσιν ουκέτι ουδ’ ου μη ενταύθα καταλειφθήσονται.
Περί δε ωδίνων αρχής, και περί συντέλειας πως σοι αδακρυτεί διεξέλθοιμι τέκνον; Εν γαρ ταις εσχάταις ημέραις αναστήσει Κύριος ο Θεός βασιλέα από πενίας, και πορεύσεται εν δικαιοσύνη, και γενήσεται δι’ελεημοσύνης τοις πάσιν ευάρεστος, πάντα δε πόλεμον καταπαύσει, και τους πένητας πλουσίους απεργάσηται, και έσται ειρήνη ον τρόπον επί των ημερών Νώε, δια το μη ποιείν πόλεμον πώποτε. Έσονται γαρ οι άνθρωποι πλούσιοι εν ταις ημέραις εκείναις σφόδρα, και εν γαλήνη και ειρήνη βαθεία εσθίοντες και πίνοντες, γαμούντες και εκγαμίζοντες, εν αδεία πολλή πορευόμενοι, και αμερίμνως τοις γηΐνοις επαναπαυόμενοι, και εν τω μη είναι πόλεμον επί της γης συγκόψουσι τας σπάθας αυτών εις ζιβύνας και εις δρέπανα και εις εργαλεία γεωπονικά. Και μετά ταύτα δώσει το πρόσωπον αυτού επί ανατολάς, και ταπεινώσει τους υιούς ’γαρ (ΙΣΜΑΗΛΙΤΕΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ). Οργισθήσεται γαρ αυτοίς ο Κύριος δια την βλασφημίαν αυτών ην εβλασφήμησαν εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, και δια την των Σοδόμων ασέλγειαν ην κατεργάζονται. Πολλοί δε εξ αυτών το άγιον Βάπτισμα κοιμισάμενοι ευάρεστοι γενήσονται και τιμηθήσονται παρά του ευσεβούς βασιλέως εκείνου, τους δε λοιπούς ολέσει, και εμπυρίσει, και βιαίω θανάτω παραδώσει. Εν τοις καιροίς εκείνοις αποκατασταθήσεται πάσα η υφήλιος και το Ιλλυρικόν της βασιλείας Ρωμαίων, και η Αίγυπτος κομίσει τα πάκτα αυτής. Και θήσει την χείρα αυτού την δεξιάν εις τα κύκλω έθνη και ερημώσει τα ξανθά γένη9, και τους μισούντας αυτόν τροπώσεται, τριάκοντα και δύο έτη κρατήσει της βασιλείας10. Δώδεκα έτη κήνσον και δόματα ου λήψεται: αναστήσεται θυσιαστήρια συντετριμμένα. Και ναούς αγίους ανοικοδομήσει, δίκη ουκ έσται εν ταις ημέραις εκείναις, αλλ’ ούτε ο αδικών ή ο αδικούμενος. Πτήξει γαρ από προσώπου αυτού πάσα η γη, και φόβω ποιήσει τους υιούς των ανθρώπων σωφρονείν, και τους παρανομούντας των μεγιστάνων εξολοθρεύσει.”
Προφητεία Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού (6ος αιων M.Χ.)
 
* τα ερυθρά γράμματα είναι προσωπικά μου σχόλια



Ευκαιρήσαντός ποτέ του Επιφανίου επί το αυτό και του Οσίου Ανδρέου, έλαβεν αυτόν εις τον οίκον αυτού, ποιήσαι εν αναπαύσει καν μίαν εβδομάδα και ανεθήναι αυτόν εκ των πολλών πόνων. Και δη καθεζομένων αυτών κατά μόνας, ήρξατο ερωτάν αυτόν περί τε δυστυχίας και μεταβολάς αέρων, και άλλων τινών απορρήτων. Τέλος παρακαλεί αυτόν, ειπείν πώς έσται το τέλος του κόσμου τούτου, και πόθεν γνώσονται οι άνθρωποι το τέλος εγγύς είναι, από ποίων δε σημείων η απόδειξις της συντελείας έσται; οίτε θείοι σταυροί, και αι άγιαι εικόνες, και αι ιεραί βίβλοι, και πώς η Πόλις ημών αύτη η νέα Ιερουσαλήμ παρελεύσεται, οίτε σεβάσμιοι ναοί τι γενήσονται, και των αγίων τα λείψανα που χωρηθώσι, και εν τίνι τα σεμνά της πόλεως ημών μετοικίσθωσι; δέομαι σου σαφήνισόν μοι, σόν γάρ έστι δεδομένον του συνιέναι τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών, πόσω μάλλον τα του κόσμου;


ο μακάριος έφη: περί της απελευθερώσεως της Κωνσταντινουπόλεως

Η πόλις αύτη η επάνω πολλών εθνών και πόλεων προκαθεζομένη ανάλωτος έθνεσι γενήσεται, και αχείρωτος. Η γαρ Θεοτόκος εν σκέπη των ιδίων πτερύγων ταύτην εφύλαξε, και ταις πρεσβείαις αυτής άτρωτος διαφυλαχθήσεται. Πλην έθνη τινά δώσουσι τα τείχη αυτής και τα τόξα αυτών συντρίψαντες εν αισχύνη αναχωρήσουσιν απ’ αυτής δε πλουτήσουσιν έθνη και των ηδέων αυτής απολαύσουσι. Λόγος δε τις φέρεται εισιέναι το γένος των Αγαρηνών και ικανά πλήθη τη μαχαίρα αυτών κατασφάξουσιν, εγώ δε φημί, ότι το ξανθόν γένος, εισελεύσεται ούτινος η προσηγορία πρόκειται εν τω επτακαιδεκάτω στοιχείω των εικοσιτεσσάρων στοιχείω διακεφαλαιούμενον, αλλ’ εισελεύσεται μεν και τα κώλα των αμαρτωλών επί εδάφους καταστρώσουσιν, ουαί δε αυτοίς από των δύο ορπήκων, (oρπηκες ή αρπακες, αρπακτικά δηλαδή, ως έχοντα των αετό σαν σύμβολο, είναι οι ΗΠΑ και η ΑΓΓΛΙΑ)  ων αι ρομφαίαι αύρα, και ως οξεία δρεπάνη πυρός εν θέρει συγκόπτουσα, και εις τα οπίσω ου μη ανθυποστρέψουσιν ουκέτι, ουδ’ ου μη ενταύθα καταλειφθήσονται.

Περί δε ωδίνων αρχής, και περί συντέλειας πως σοι αδακρυτεί διεξέλθοιμι τέκνον; Εν γαρ ταις εσχάταις ημέραις αναστήσει Κύριος ο Θεός βασιλέα από πενίας (ΔΙΑΒ’ΖΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΌΝΗΜΑ ΠΟΥ ΈΧΩ ΣΤΕΊΛΕΙ ‘Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΣΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΡΟΜΦΑΙΑ’ . Πρόκειται για τον ‘ρακέντητο’ Ιωάννη εκ Θράκης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι σιωνιστές – Ιλουμινάτι θέλουν τη Θράκη μη Ελληνική και οι ‘ελληνες’ πουλημένοι στο σατανά πολιτικοί την αφήνουν να πάει σιγά σιγά σε χέρια ισλαμιστών ), και πορεύσεται εν δικαιοσύνη, και γενήσεται δι’ελεημοσύνης τοις πάσιν ευάρεστος, πάντα δε πόλεμον καταπαύσει, και τους πένητας πλουσίους απεργάσηται, και έσται ειρήνη ον τρόπον επί των ημερών Νώε, δια το μη ποιείν πόλεμον πώποτε.

Έσονται γαρ οι άνθρωποι πλούσιοι εν ταις ημέραις εκείναις σφόδρα, και εν γαλήνη και ειρήνη βαθεία εσθίοντες και πίνοντες, γαμούντες και εκγαμίζοντες, εν αδεία πολλή πορευόμενοι, και αμερίμνως τοις γηΐνοις επαναπαυόμενοι, και εν τω μη είναι πόλεμον επί της γης συγκόψουσι τας σπάθας αυτών εις ζιβύνας και εις δρέπανα και εις εργαλεία γεωπονικά. Και μετά ταύτα δώσει το πρόσωπον αυτού επί ανατολάς, και ταπεινώσει τους υιούς ’γαρ (Ισμαιλίτες). Οργισθήσεται γαρ αυτοίς ο Κύριος δια την βλασφημίαν αυτών ην εβλασφήμησαν εις τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, και δια την των Σοδόμων ασέλγειαν ην κατεργάζονται.

Πολλοί δε εξ αυτών το άγιον Βάπτισμα κοιμισάμενοι ευάρεστοι γενήσονται και τιμηθήσονται παρά του ευσεβούς βασιλέως εκείνου, τους δε λοιπούς ολέσει, και εμπυρίσει, και βιαίω θανάτω παραδώσει. Εν τοις καιροίς εκείνοις αποκατασταθήσεται πάσα η υφήλιος και το Ιλλυρικόν της βασιλείας Ρωμαίων (Ρώμη = ανδρεία, Ρωμαίοι είναι οι Ελληνογενείς) , και η Αίγυπτος κομίσει τα πάκτα αυτής. Και θήσει την χείρα αυτού την δεξιάν εις τα κύκλω έθνη και ερημώσει τα ξανθά γένη, και τους μισούντας αυτόν τροπώσεται, τριάκοντα και δύο έτη (32 χρόνια) κρατήσει της βασιλείας.

Δώδεκα έτη κήνσον και δόματα ου λήψεται: αναστήσεται θυσιαστήρια συντετριμμένα. Και ναούς αγίους ανοικοδομήσει, δίκη ουκ έσται εν ταις ημέραις εκείναις, αλλ’ ούτε ο αδικών ή ο αδικούμενος. Πτήξει γαρ από προσώπου αυτού πάσα η γη, και φόβω ποιήσει τους υιούς των ανθρώπων σωφρονείν, και τους παρανομούντας των μεγιστάνων εξολοθρεύσει. (νέα τάξη τέλος. Οικονομικά συστήματα κλπ τέλος… )

Εν τοις καιροίς γαρ εκείνοις πας χρυσός, ος εστίν εν οιωδήποτε τόπω κρυπτόμενος νεύσει Θεού αποκαλυφθήσεται τη βασιλεία αυτού, και αυτός πάντα τα αγαθά πτύω σκορπίσει τοις χρείαν έχουσι, και πλουτήσουσιν οι μεγιστάνες αυτού, και έσονται ως βασιλείς, και οι πένητες ως άρχοντες. Και έσται αυτώ ζήλος μέγας του εκδιώξαι τους Ιουδαίους (προσοχή Ιουδαίος δεν σημαίνει μόνο Εβραίος. Ιουδαίοι είναι η άρχουσα Τουρκική τάξις.. οι λεγόμενοι ‘λευκοί τούρκοι’. Αυτοί ελέγχουν το στράτευμα και την οικονομία τηςε Τουρκίας , συνεργαζόμενοι με του Ιλουμινάτυι της Γερμανίας. Πάντα η Τουρκία είχε Γερμανούς αξιωματικούς συμβούλους, και ο μέντορας του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Γερμανός από τη μασωνική στοά ΟΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ. Η Τουρκία που ξέρουμε τώρα είναι δημιούργημα των Ιλουμινάτι. Ο Κεμάλ επέβαλε τη λατινική γραφή σε μάι νύχτα. Μέχρι τότε οι σελτζούκοι έγραφαν και μιλούσαν αραβικά… ) . Ισμαηλίτης ουχ ευρεθήσεται εν τη πόλει ταύτη. Και αυτός μεγάλα κατορθώματα ποιήσει, και ουκ έσται ο λυρίζων, ή κυθαρίζων, ή τραγωδών ή τι αισχρόν πράγμα εργαζόμενος. Πάντας γάρ τους τοιούτους μισήσει, και εξολοθρεύσει εκ της πόλεως Κυρίου πάντας τους εργαζομένους την ανομίαν. Έσται ουν τότε χαρά και αγαλλίασις, και αγαθά εκ της γης ανατελεί πλούσια, και έσται ον τρόπον ήσαν επί του Νώε εν γαλήνη και ειρήνη ευφραινόμενοι, μέχρις ου ήλθεν ο κατακλυσμός και ήρεν άπαντας. ( προφανώς θα κάνει γνωστή την τεχνολογία άντλησης δωρεάν ενέργειας από τα άστρα ή ενέργεια μηδενικού σημείου ή οργόνης ή πράνα ).
(Σύντομη Μετάφραση)
[Ύστερα ο βασιλιάς θα στραφεί ανατολικά και θα ταπεινώσει τους Τούρκους (Αγαρηνούς), επειδή ο Θεός έχει ορισθεί μαζί τους για τη βλάσφημη θρησκεία τους και για τις αισχρές πράξεις που κάνουν. Αρκετοί απ’ τους Τούρκους θα βαπτιστούν, θα ευχαριστήσουν τον βασιλιά και θα τιμηθούν απ’ αυτόν. Οι υπόλοιποι θα εξοντωθούν, θα καούν ή θα θανατωθούν σκληρά. Τότε το Ιλλυρικό (Αλβανία) θα ξανάρθει στο βασίλειο των Ρωμαίων και η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει. Αυτός ο βασιλιάς θα απλώσει το δεξί του χέρι στα γύρω έθνη, θα ημερώσει τις ξανθιές φυλές και θα εξοντώσει τους εχθρούς του. Η βασιλεία του θα κρατήσει 32 χρόνια. Τα πρώτα 12 χρονιά δε θα εισπράττει φόρους και δασμούς. Αυτός θα ξανακτίσει γκρεμισμένα θυσιαστήρια και ιερούς ναούς. Στις μέρες του δε θα γίνονται δίκες, αλλά ούτε θα υπάρχει και αδικία. Αυτόν τον βασιλιά θα τον φοβηθεί όλη η γη. Θα αναγκάσει τους ανθρώπους να σωφρονισθούν και θα κινηθεί εναντίον των αρχόντων που παρανομούν. Τότε ο Θεός θα παρουσιάσει στον βασιλιά όλο το χρυσάφι, όπου κι αν βρίσκεται κρυμμένο κι αυτός θα το σκορπίσει σ’ όλη τη χώρα του. Θα υπάρχει πολύ πλούτος κι οι άρχοντες θα ζουν σαν βασιλιάδες και οι φτωχοί σαν άρχοντες. Ο βασιλιάς αυτός θα κάνει σπουδαία κατορθώματα. Θα ξεκινήσει με πολύ ζήλο, για να διώξει τους Εβραίους. Κανένας Ισραηλίτης δε θα απομείνει μέσα στην Πόλη».]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑΓΩΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝ ΠΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ,ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ.

 


περί του τέλους του Κόσμου και περί της ελεΰσεως του Αντίχριστου

Παρελθόντος ουν του σκήπτρου τούτου, (μετά τα 32 έτη από την κατάληψη της Κων/πόλεως από τους Ρώσους)  τότε γενήσεται αρχή ωδίνων. Τότε εγερθήσεται ο υιός της απωλείας ονόματι Αράν χιλίαρχος και βασιλεύσει εν τη πόλει ταύτη τρία έτη και μήνας εξ, και ποιήσει ανομίαν οία ου γέγονεν απ’ αρχής κόσμου, ουδ’ ου μη γενήσεται.
Δογματίσει γαρ και νομοθετήσει όπως μίγνυται πατήρ θυγατρί, και υιός μητρί, αδελφός αδελφή εκόντες και άκοντες ο δε αντερών η αντιλέγων θανάτω τελευτάτω. Ο δε ούτως αποθανών συν τω Προδρόμω Ιωάννη καταταγήσεται εν τη ημέρα της κρίσεως. Τότε κελεύσει ζευχθήναι μοναχούς μοναζούσαις, και τους ιερείς ομοίως, και πληθυνθήσονται αι παράνομοι μίξεις επί πάσαν την γην, και αυτός πορνεύσει μητέρα και θυγατέρα. Διά την κατάρατον ακολασίαν λύσιν λαβόντες οι μωροί και απαίδευτοι ασώτως ταις εαυτών αδελφαίς επιχρεμετίσουσι. Και αναβήσεται η δυσωδία της αιμομιξίας εν τω ουρανώ, και οργισθήσεται Κύριος ο Θεός όλη τη οικουμένη θυμώ μεγάλω, και εντελείται ταις βρονταίς και ταις αστραπαίς και άρξωνται μετά θυμού αυτών ακρατώς φέρεσθαι επί παν το πρόσωπον της γης. (αυτά τα γεγονότα θέλουν να παρουσιάσουν οι σιωνιστές από τα ΜΜΕ ότι θα γίνουν το 2012 …) Πολλαί δε πόλεις πυρίκαυστοι γενήσονται και άνθρωποι εκ του πατάγου των φοβερών εκείνων βροντών θροϊσμώ μεγάλω παραλυθήσονται, και κακώς αποθάνωσι, και πολλοί αστραπόκαυστοι γενήσονται. (από δω και πέρα αρχίζουν οι 7 ‘άγγελοι’ της Αποκαλύψεως του Ιωάννου  – πιθανότατα οι ακιόμενοι άγγελοι στο βιβλίο του Ενώχ , που μάλλον είναι κάποιοι από τους Ελοχήμ που δημιούργησαν τους νεφελήμ στη γη – να ‘σπάνε’ τις 7 σφραγίδες (δηλαδή την προστασία του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ανθρώπους) ..  ) Ουαί δε τότε τη γη και τη θαλάσση από της απειλής του Παντοκράτορος, και της απείρου οργής της επερχομένηςεπί πάσαν την οικουμένην! γενήσεται γαρ λιμός επί την γην ώστε τελευτάν τους ανθρώπους οξέως από της πείνης. Μετά δε ταύτα γενήσεται σεισμός μέγας, ώστε συμπεσείν άπαν οικοδόμημα, και πολλοί εκ των εργαζομένων την ανομίαν συγχωσθέντες κακώς τον βίον καταλύσωσι. Γενήσεται δε ο ήλιος μέλας και σκοτεινός, και η σελήνη ως αίμα διά τους χοιρώδεις ανθρώπους, και οι αστέρες πεσούνται επί την γην. Παν δε όρος και πάσα νήσος από της έδρας του τόπου αυτών, φόβω του σεισμού και της απειλής μετακινηθήσονται. Τότε οι ιερείς του Θεού μετά των καταλειφθέντων εναρέτων, και εγκρατών φύγωσιν επί τα όρη και τα σπήλαια. Παταχθήσεται τοιγαρούν το σκήπτρον τούτο της ανομίας και εν τω σκότει τω εξωτέρω βληθήσεται. Μακάριοι δε οι κατασκηνώσαντες εν τη πρεσβυτέρα Ρώμη (Κων/πολη) , ή εν Αρσενόνη ή εν Στροβύλω, ή εν Αρμενοπέτρα, ή εν Σκυθοπόλει. Εν ταις πόλεσι γαρ ταύταις επαναπαύσονται οι λαοί, εν δε ταις ετέραις πόλεσι πόλεμοι και ταραχαί, κατά τον ειπόντα: «Μελλήσεται ακούειν πολέμους, και ακοάς πολέμων» (Μαρκ. ιγ’7).

Μετά δε ταύτα εγερθήσεται βασιλεία ετέρα επί την πόλιν ταύτην, και ο βασιλεύς εκείνος βλοσυρός έσται και μέλας, αρνητής του Θεού και των αγίων, και αλλότριος της βασιλείας των ουρανών. Ανοίξει γαρ τας μυσαράς βίβλους των Ελλήνων, και μετατραπήσονται εις τον Ελληνισμόν, και ποιήσει πόλεμον μετά των αγίων, και διώξει την Εκκλησίαν του Θεού (επαναφορά ειδολολατρείας. Ο ΔΙΑΣ είναι ο διάβολος ή σπέρμα διαβόλου… Εδώ διαφαίνονται βέβαια και οι σκοποί κάποιων σημερινών  ‘αρχαοελλήνων’ που κατευθύνονται βέβαια μέσω τεκτονικών και μασωνικών στοών από τους Ιλουμινάτι και τη νέα τάξη … ποιόε είναι ο ρόλος τους.. και που αποσκοπούν… ) . Μετά γαρ ημέρας τινάς της βασιλείας αυτού τους ναούς των αγίων πυρί κατακαύσει, τον τίμιον σταυρόν φούρκαν ονομάσει, τότε ποιήσει το ιερατείον εις πτώσιν, και συγκόψει το κοινόν του λαού κατά τας δημοσίους οδούς. Εν γαρ ταις ημέραις εκείναις, αναστήσονται γονείς επί τέκνα και τέκνα επί γονείς και θανατώσουσιν αυτούς. Παραδώσει γαρ αδελφός αδελφόν, και φίλος φίλους. Πολλοί δε τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν ομολογήσαντες Θεόν και βασιλέα των απάντων τον του μαρτυρίου στέφανον αναδύσονται. Τότε τους κατοικούντας εν ταις νήσοις εξεδαφίσας εις τα της Θράκης και Μακεδονίας και Στρυμόνος μέρη μετάγη, έσονται δε νήσοι εις ερήμωσιν. Κτύποι δε γενήσονται εν τω ουρανώ άνω φοβερώτατοι, και σεισμοί μεγάλοι, και συμπτώματα πόλεων. Αναστήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν και έσται συντριμμός φοβερός επί της γης, θλίψις και στενοχώρια επί τους υιούς των ανθρώπων. Τω καιρώ εκείνω φανήσεται πυρ απηνθρακωμένον από του ουρανού έως τάχους αστραπής επισκιάζον παν το πρόσωπον της γης, πετεινών δε συνοχαί πολλαί εν τω αέρι γενήσονται, και όφεων πλειόνων η γη πληρωθήσεται, δακνόντων τους εν πολλαίς αμαρτίαις βιώσαντας και μη μετανοήσαντας. Ταύτα και πάντα αρχή οδυνών εισίν. Εν γαρ ταις ημέραις εκείναις αποστελεί τους αγίους αγγέλους αυτού ο Κύριος τους τεταγμένους επί των ανέμων εξάγειν αυτούς εκ των θησαυρών αυτού, και αναφράξωσι τας αναπνοάς αυτών του μη αναπνεύσαι όλως άνετον εν όλη τη οικουμένη, ώστε γενέσθαι θλίψιν βιαίαν, βρασμόν τε και καύσωνα επί προσώπου πάσης της γης, όπως στενοχωρηθέντες βλασφημήσωσιν επί Κύριον τον Θεόν ημών. Τότε παν χλωρόν το επί της γης φημί, και τα υψηλότατα των δένδρων ξηρανθήσονται και παν όρος και βουνός ταπεινωθήσονται, και το τρίτον των ζώντων των τε κτηνών και πετεινών και ερπετών των τιθασσών και ατιθάσσων τελευτήσουσι. Γενήσεται δε η θάλασσα εις αίμα και ευθέως το τρίτον μέρος των ιχθύων τελευτήσει, διότι ωργίσθη αυτοίς ο Θεός δια τας αμαρτίας των ανθρώπων και το αμετανόητον αυτών. Μισήσουσι γαρ αλλήλους οι άνθρωποι από πολλής κακίας αυτών, μη βουλόμενοι βλέπειν, ή διορθούσθαι εις τα κρείττονα και σωτηρίας εχόμενα, αλλ’ εν τω «πληθυνθήναι την ανομίαν», καθώς ο Κύριος είπε: «ψυγήσεται η αγάπη των πολλών» (Ματθ. κδ’. 12).

Τελευτήσαντος δε και τούτου του σκήπτρου, τότε έρχεται ο από Αιθιοπίας από του πρώτου κέρατος, (εδώ λοιπόν αναφέρεται το τέρας με τα 7 κεφάλια και 10 κέρατα της Αποκαλύψεως του Ιωάννου) όν φασι δώδεκα έτη κρατήσειν της βασιλείας τους οίακας. Ούτος γαρ βασιλεύσει εν ειρήνη, τους αγίους οίκους τους υπό των προ αυτού συμπτωθέντας αναστήσει, επιστρέψει τε και ταις νήσοις τον λαόν αυτών άπαντα, και ως αγαθός αγαπηθήσεται υπό του λαού, και ενευλογηθήσεται εν παντί έθνει, και έσται χαρά και αγαλλίασις εν όλω τω κόσμω, έως ου το σκήπτρον τούτο παρελεύσεται.

Ελεύσεται δε μετ’ αυτόν ο εξ Αραβίας, ενιαυτόν ημερών. Και εν ταις ημέραις αυτού, ος κέκτηται εκ του τιμίου ξύλου μερίδα, ανοίξωσι τον θησαυρόν αυτών και κενούς εύρωσι. Νεύσει γαρ του Παντοκρατορος Θεού ενωθήσονται τα άγια τμήματα και γένηται ολόκληρος και ακέραιος, καθώς προσηλώθη εν αυτώ Χριστός ο Θεός ημών, και δοθήσεται τω βασιλεί. Ο δε λαβών αυτόν πορεύσεται εν τη πόλει Ιερουσαλήμ, και γενόμενος εν τω τόπω του Κρανίου οικείαις χερσί παραδώσει τον τίμιον Σταυρόν, το τε διάδημα το επί της κεφαλής αυτού κείμενον, επί την κορυφήν του σταυρού θέμενος, ανυψώσας, ερεί. Κύριε Ιησού Χριστέ, τετέλεσται και πεπλήρωται η ψήφος και ο αριθμός των ετών, ων προτεθησαύρικας τη βασιλεία Ρωμαίων. Δέξαι σου το αοίδιμοιν και θαυμάσιον δόρυ, συν αυτώ δε και το πνεύμα μου. Και ευθέως άγγελος Κυρίου εκ του ουρανού καταπτάς άρει τον τίμιον σταυρόν συν τω διαδήματι, και την ψυχήν του βασιλέως. Τότε παρέρχεται η βασιλεία των Ρωμαίων. Των γαρ χριστιανών η βασιλεία ο σταυρός κεχρημάτικεν. Μακάριοι εισιν οι φυγόντες εκ της πόλεως ταύτης και απερχόμενοι εν ερήμοις και σπηλαίοις και οπαίς της γης.


Μετά ταύτα αναστήσονται εν τη πόλει ημών τρεις νεώτεροι, μωροί και αναιδείς, και εξωλέστατοι, (στο πόνημα ‘Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΦΟΒΕΡΑ ΔΙΣΤΟΜΟΣ ΡΟΜΦΑΙΑ’, Ο καλόγηρος – συγγραφέας αναφέρει ότι πρόκειται για Ρώσους στρατηγούς, μιάς και η Ρωσία θα έχει καταλάβει την Ιερουσαλήμ  ) και κρατήσουσιν επί το αυτό της βασιλείας εν ειρήνη ημέρας εκατόν πεντήκοντα. Εν δε τω μεταξύ εκ διαβολικής ενεργείας μαχεσθέντες αλλήλοις δώσωσι πόλεμον καθ’ εαυτούς ισχυρόν.

Απάρας ουν ο πρώτος εισελεύσεται εν Θεσσαλονίκη, και ερεί. Θεσσαλονικέων η πόλις, συ νικήσεις τους εχθρούς σου, καύχημα γαρ αγίων συ υπάρχεις, και ηγίασέ σε ο Κύριος. Τηνικαύτα στρατεύσει ο λαός αυτού από επταετούς και ανωτέρω, στρατεύσει δε και τους ιερείς και τους μονάζοντας, και ποιήσει αυτούς φορέσαι άρματα πολεμικά, και κατασκευάσας πλοία μεγάλα πορεύσεται εν Ρώμη, και στας προ των πυλών αυτής, ερεί. Χαίροις Ρώμη τρίρρωμε, η μάχαιρα σου οξεία, τα βέλη σου ηκονημένα, έντιμος ει συ, κραταίως την πίστιν σου κάτεχε, μη αλλάξης αυτήν μέχρι της συντελείας. Μακάριοι οι κατοικούντες εν τοις οίκοις σου. Τότε στρατεύσει τα ξανθά γένη, και ποιήσει ναυς και εκδέξεται τους ετέρους αυτού αναμέσον δήλου και αδήλου.

Ο δε δεύτερος μείραξ εκστρατεύσει και αυτός την Μεσοποταμίαν και τας Κυκλάδας των νήσων και στρατεύσει τους ιερείς, και τους μονάζοντας, μανία δεινή κατά των άλλων κινούμενος. Και απάρας έλθη επ’ ομφαλόν της κτίσεως. Τινές δε λέγουσι την Αλεξάνδρειαν ομφαλόν είναι της οικουμένης. Εκείσε ουν αυτός εισδέξεται τους ετέρους αυτού, μεθ’ ων οφείλει συνάψαι τον πόλεμον.

Και τρίτος εξελεύσετοι και αυτός εκ της πόλεως, και στρατοπεδεύσει Καρίαν, Φρυγίαν, Ασίαν, την Αρμενίαν, Γαλατίαν τε και Αραβίαν. Και εν Συλαίω γενόμενος, τάδε ερεί προς αυτό: Σύλαιον επικέκλησαι, αλλ’ ου συλλυθήσει ουδέ παραληφθήσει παρ’ ουδενός των πολεμούντων σε. Ταύτα ειρηκώς απάρας τα στρατεύματα αυτού εν λαώ ασυνθέτω γενήσεται. Μετά ουν το συναχθήναι αυτούς επί το αυτό κατέναντι αλλήλων, συγκρουσμού γεγονότος μεληδόν αλλήλους κατακόψουσιν ώσπερ εν μακέλλω τα πρόβατα.

Και αποκτανθήσονται οι τρεις βασιλείς μετά του πλήθους παντός, και εκχυθήσεται το αίμα αυτών επί της γης, ως πλημμύρα βροχής ύδατος, ώστε μη καταληφθήναι τίνα εξ αυτών. Τότε συγκραθήσεται η θάλασσα από του αίματος αυτών σημείοις δώδεκα, και έσονται πάσαι αι γυναίκες χήραι. Επτά γαρ γυναίκες ζητήσουσιν ένα άνδρα και ουχ ευρήσουσι, μέχρις ότε εξ αλλοδαπής γης ακούσαντες ήξουσιν, οι και ληφθέντες ανήλικοι. Ανδρυνθέντες δε, έσονται ως χοίροι και πολλής ασωτίας μη αισθανόμενοι. Τότε δε μακάριοι και τρισμακάριοι οι εν όρεσι και σπηλαίοις τω Κυρίω δουλεύοντες, επειδή τα δημοσίως γενόμενα δεινά ου θεάσονται, αλλ’ έσονται ιδίως εκδεχόμενοι την μετά του αντίχριστου μάχην και πόλεμον.

Οι ηδύτατοι άρνες, οι μέλλοντες δια Χριστόν θύεσθαι υπό του πονηρού Δαν, λέγω δη του παμπόνηρου διαβόλου ήτοι του αντίχριστου. Τότε δια το μη είναι εν τω καιρώ εκείνω άνδρα αιδέσιμον, αλλά πάντας της απωλείας, αναστήσεται γύναιον πονηρόν και αισχρότατον από του Πόντου, και βασιλεύσει εν τη βασιλίδι των πόλεων. Αυτή δε γενήσεται βακχεύτρια, μάγισσα, και φαρμακός, και απαξαπλώς του διαβόλου θυγατήρ. (Αυτή είναι η ΛΙΛΙΘ των εβραίων, η ΛΙΛ των μουσουλμάνων, η πόρνη της βαβυλώνας των χριστιανών, στην ουσία το Θύλη, ο πρώτος θυλικός άνθρωπος που ποίησε ο ΘΕΟΣ αλλά εκδιώχθηκε από τοιν παράδεισο διότι ρουφούσδε κάθε ενέργεια ζωική γύρω του. Γέννεση, κεφάλαιο Α’. Είναι η μητέρα των ΓΩΓ Νεφελίμ, των ‘καθαρών’ , των βρυκολάκων ΜΠΑΧΩΜΕΧ, αυτων που κυβερνούν ουσιαστικά τον κόσμο μέσα από τους Ιλουμινάτι στη Γερμανία ) Εν γαρ ταις ημέραις αυτής έσονται επιβουλαί και σφαγαί κατά τας ρύμας της πόλεως. Αποκτενεί γαρ έκαστος, ει δυνάμεως έχει, τον πλησίον αυτού, και υιός πατέρα, και πατήρ υιό ν, μήτηρ θυγατέρα, και θυγάτηρ μητρί, αδελφοί επαναστήσονται αλλήλοις και κατασφάξουσι, και έσται κακία πολλή, και μίσος εν τοις υιοίς των ανθρώπων, και φόνοι αναρίθμητοι εν τη πόλει ταύτη.

Εν δε τη αγία Εκκλησία ένδοθεν έσονται ασέλγειαι, μοιχείαι, ασωτείαι, αιμομιξίαι, κιθάραι τε και ορχήσεις, χλευασμοί τε και παίγνια, άπερ άνθρωπος ούτε είδεν ούτε ήκουσε. Και γαρ η βασιλίς εκείνη η ακάθαρτος θεάν εαυτήν ονομάζουσα και Θεώ μαχόμενη, κόπρω μιανεί τα άγια θυσιαστήρια, και πλύνει το σώμα αυτής ύδατι και μολύνει πάντα τον λαόν, και αποστρέψει το πρόσωπον αυτής από του Θεού, και ενυβρίσει τα άγια των αγίων, και αρπάσει τα σκεύη τα τίμια από των αγίων Εκκλησιών, τους τε τίμιους σταυρούς και τας σεβάσμιας εικόνας, τα τε Ευαγγέλια και τους Αποστόλους, και πάσαν βίβλον ιεράν συναθροίσει επί το αυτό, και ποιήσασα σωρόν μέγαν και βαλουσα πυρ καταφλέξει πάντα, και τας Εκκλησίας καταστρέψει μέχρις εδάφους. Ζητήσει και λείψανα αγίων του κατακαύσαι αυτά και ουχ ευρήσει. Ο γαρ Θεός αοράτω δυνάμει από της τήσδε πόλεως μεταγάγει αυτά.

Τότε η τάλαινα της μεγάλης Εκκλησίας της του Θεού Σοφίας καταστρέψει την αγίαν Τράπεζαν, και τον τόπον του ναού μιάνασα σταθείσα κατά ανατολάς φρυαττομένη, ερεί προς τον Ύψιστον. Μη κατώκνησα, ω λεγόμενε Θεέ, απολείψαι σου το μνημόσυνον από της γης. Ίδε τι σοι εποίησα και έκαμον, και ουκ ηδυνήθης καν τριχός μου εφάψασθαι. Μείνον μοι μικρόν, και εάν ειμί ενταύθα και το στερέωμα χαλώ, και δείξω σοι τις ο εν Θεοίς δυνατώτερος φημί και Θεαίς. Ταύτα λαλήσει η γάγγραινα, ή και πλείονα, και δράσει χείρονα εις ύψος αποπτύουσα και λίθους πέμπουσα. Εώ γαρ λέγειν αυτής τα δεινότερα.

Εν γαρ τω καιρώ εκείνω κλινεί Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ το τόξον αυτού, και τον θυμόν αυτού, και φοβερά δυνάμει της ισχύος αυτού εκτενεί την χείρα αυτού επί την μεγάλην πόλιν ταύτην. Και δράξηται αυτής εν ισχύι, και τω δρεπάνω της δυνάμεως αυτού υποτεμεί τον χουν τον υποκάτω της πόλεως ταύτης, και ερεί τοις ύδασι της αβύσσου του καταπιείν αυτήν, (ότι έπαθε η ΑΤΛΑΝΤΙΣ και η ΑΙΓΙΙΣ, μετέπειτα Ατλαντικός ωκεανός και Αιγαίο πέλαγος…)  άπερ φοβερώς υπακούσαντα εξ εκατέρων των μερών τάχει σφοδρώ και ήχω φοβερωτάτω αναβλύσουσι, και το υποκάτω αυτής ανασπάσει από της γης, και επάρει αυτό εις ύψος ως μύλον γυροβολούμενον, φρίκη πολλή, ώστε θρηνείν και οδύρεσθαι, κράζει τε ουαί τοις εν μέσω της πόλεως. Ούτως ουν κατενεχθείσης αυτής εν τη αβύσσω τα εξ εκατέρων των μερών αναβλύσαντα ύδατα σφοδρώς κατακλύσαντα και κατακλύψαντα αυτήν τω φοβερώ και αχανεί πελάγει της αβύσσου παραπέμψουσιν. Ούτως ουν, ω τέκνον μου Επιφάνιε, η πόλις ημών συντελεσθήσεται. Και άπερ δε σοι είρηκα όπισθεν ότι μέλλουσι συμβαίνειν τω κόσμω δεινά, εκείνα εισιν, άπερ ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έφησεν αρχήν ωδίνων.

 
Περί του τέλους του κόσμου.
 
Μετά δε την παρέλευσιν της πόλεως ταύτης, τα της συντέλειας συνίσταται. Φασί δε τίνες ότι μετά τον αφανισμόν της πόλεως και το πλήρωμα της των εθνών βασιλείας, μέλλουσι τα σκήπτρα Ισραήλ εξανίστασθαι, προς το βασιλεύσαι τον υπόλοιπον καιρόν εις αναπλήρωσιν του εβδόμου αιώνος, φέροντες εις μαρτυρίαν το υπό του Ησαΐου ειρημένον. Και έσται εν ταις εσχάταις ημέραις, φησίν, αρεί Κύριος ο Θεός σημείον εν τη συμπληρώσει των εθνών επί πάντα τα πρόβατα Ιούδα, τα διεσκορπισμένα εν τοις έθνεσι, και συνάξει τον απεωσμένον Ισραήλ εν τη αγία πόλει Ιερουσαλήμ. Και έσται τω Ισραήλ ως τη ημέρα, η εξήλθεν εκ γης Αιγύπτου, (Ησαΐας ια’12,16) και τα εξής. Και το υπό του μακαρίου Παύλου του αποστόλου ειρημένον: «Όταν, φησί, το πλήρωμα των εθνών ήξη, τότε πας Ισραήλ σωθήσεται» (Ρωμ. ια’26). Και ούτοι μεν ούτω λέγουσι και ισοφωνούσιν, Ιππόλυτος δε ο μάρτυς έφησεν ότι τη επιδημία του αντίχριστου πρώτοι Ιουδαίοι πλανηθήσονται. Και ο Χριστός δε προμαρτυράμενος έλεγεν αυτοίς ότι, «Εγώ, φησίν, ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου και ου λαμβάνετέ με, άλλος ελεύσεται εν τω ιδίω ονόματι και εκείνον λήψεσθε και εν τη αμαρτία υμών αποθανείσθε» (Ιωαν. ε’.43).

Ότι μεν ουν συνάξει αυτούς ο Θεός εν τη πόλει Ιερουσαλήμ, και τα αυτού αυτοίς αποδώσηται, εύδηλον όπως του διασκορπισμού την επ’ απώλεια πρόφασιν εν τω τέως υπ’ αυτών εκκόψηται. Έμμελον γαρ λέγειν εν τη κρίσει ότι ει συνήγαγες ημάς εις Ιερουσαλήμ, και τα ημών αποκατέστησας, πάλαι αν επιστεύσαμεν τω Χριστώ, την αφορμήν του φθόνου εξεώσαντος του ένεκεν προτιμηθήναι τα έθνη υπέρ ημάς. Νυν δε συναχθέντες, και τα αυτών απολαβόντες, και εν τη αυτή απιστία μείναντες, πώς σωθήσονται; ευθέως του αντίχριστου εξερχομένου, ω και πιστεύειν κατά την φοβεράν φωνήν Θεού μέλλουσι: Θεός γαρ ου ψεύδεται, ο μονογενής ο ειπών: «Εγώ ειμί η αλήθεια και η ζωή» (Ιωαν. ιδ’.ό). Τέως δε εν τω συναχθήναι αυτούς, εν πρώτοις της απολογίας αυτούς ταύτης αποστερήσει: και γαρ ο Παύλος αυτούς σωθήσεάθαι είρηκεν ουκ εκ της αιωνίου κολάσεως, αλλ’ αντί της τοσούτων ετών παρατάσεως, και της επ’ αλλοτρίας περιπλανήσεως, και του ονειδισμού των εθνών, και της αφάτου αισχύνης, ότι εν τοσαύτη, φησίν, ανάγκη, και εν τοσούτο χλευασμώ τοσαύτα έτη υπό των εθνών κωμωδούμενοι, σωθήσονται της δουλείας και του ζυγού, ως συναχθέντες εις τα ίδια. Ου μέντοι, ως προείπον, της αιωνίου κολάσεως ρυσθήσονται. Ους γαρ η θλίψις ουκ έπεισε πιστεύσαι τω ζωοποιώ και μονογενεί Υιώ του Θεού, πως πείσει αυτούς η νομιζόμενη χάρις; και τα εξής.

Επιφάνιος είπεν.

Αφες πάτερ πνευματικέ, περί των εχθρών του σταυρού του Χριστού, τούτο δε μοι ανάγγειλον, οίτινες λέγουσι, μη συμποντίζεσθαι μετά της πόλεως την του Θεού μεγάλην εκκλησίαν, αλλ’ αοράτω δυνάμει κρεμασθήναι αυτήν επί του αέρος.
 
Ο δίκαιος (Ο Οσιος Ανδρέας ο Σαλός) έφη.
Τι λέγεις, ω τέκνον; πάσης της πόλεως βυθιζομένης πως περισωθήσεται αυτή; ή τις εστίν ο εισερχόμενος εν αυτή χάριν προσκυνήσεως; μη ο Θεός εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί; ου μεν ουν, ω τέκνον, ψευδής εστίν ο λόγος ούτος. Μόνος δε μενεί ο εν τω φόρω στύλος, καθότι κέκτηται τους τίμιους ήλους, αυτός γαρ μόνος μενεί και σωθήσεται, ώστε παραγενόμενα τα πλοία εν τούτω τους σχοίνους αυτών δήσαντα, κλαύσουσι και θρηνήσουσι την Βαβυλώνα ταύτην την επτάλοφον, (εδώ φαίνεται ότι ο όρος ‘βαβυλών’ δεν είναι η συγκεκριμένη πρωτεύουσα της Ασυροβαβυλωνιακής αυτοκρατορίας αλλά κάθε πόλις – έθνος που ζεί αντίθετα με το θέλημα του ΘΕΟΥ) λέγοντες: ουαί ημίν, ότι η πόλις ημών η μεγάλη και αρχαία βεβύθισται, εν η εισιόντες και τας πραγματείας ποιούντες, επλουτούμεν καλώς εμπορευόμενοι. Έσται και το πένθος αυτής ημερών τεσσαράκοντα, και από της θλίψεως των ημερών εκείνων δοθήσεται το βασίλειον και το κράτος τη πρεσβυτέρα Ρώμη, ωσαύτως και εν τω Συλαίω και εν τη Θεσσαλονίκη υποτασσόμενα τω εν τη Ρώμη βασιλεύοντι, προς τα τέλη ήδη του κόσμου εγγίσαντος και λοιπόν άτονα τα πράγματα γενήσονται και δεινότερα και ολέθρια.

Εν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία (εν. αλ. Ινδία), ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς, και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς μετά του λαού αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη(αυτοί είναι οι Νεφελίμ στο βιβλίο του Ενώχ ή Γώγ και Μαγώγ στην Αποκάλυψη του  Ιωάννη)

, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας, και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ’ ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντες και το αίμα πίνοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν. (αυτές τις σκηνές τις έχουν δείξει οι σιωνιστές στον κύκλο κινηματογραφικών ταινειών ‘ο άρχοντας των δαχτυλιδιών’… )
 
 Ουαί δε τη οικουμένη πάση εν η πορεύσονται από προσώπου αυτών. Τας μεν ουν ημέρας εκείνας, μη έστω χριστιανός Κύριε, ει δυνατόν ην. Αλλ’ οίδα ότι έσονται.
Τότε αι ημέραι εκείναι σκοτισθήσονται δίκην θρηνούσαι εν τω αέρι διά το μίσος, όπερ τα βδελυρά εργάζονται έθνη. Ο ήλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτής, βλέποντες τα βδελύγματα επί της γης αμιλλώμενα. Φάγονται γαρ και τον χουν της γης και τα θυσιαστήρια κύθρους οίκων εργάσονται, τα τίμια και άγια σκεύη εν μιάσματι χρήσονται. Όι κατοικούντες την Ασίαν φευγέτωσαν εις τας κοιλάδας των νήσων. Πενθήσει γαρ Ασία τας νήσους, ου γαρ προεύσονται εν αυτή οι λαοί, αλλ’ έσονται πενθούντες ημέρας ρν’.= εκατόν πεντήκοντα, (εν. αλλ. εξακοσίας εξήκοντα).

Περί Αντιχρίστου.

Τότε εγερθήσεται ο σατανάς, ο αντίχριστος φημί, εκ της φυλής του Δάν, ου μέντοι ιδία θελήσει γενόμενος άνθρωπος, αλλ’ ευρεθήσεται ένεκεν αυτού σκεύος αισχρόν και ρυπαρόν,(εννοεί σώμα ανθρώπινο..) όπως πληρωθή εν αυτώ τα των προφητών. Και απολυθήσεται εκ των του άδου δεσμών, εν οις αυτόν ο Δεσπότης Χριστός εκείσε γενόμενος έδησε, και εισελεύσεται εις το σκεύος (σώμα) το αισχρότατον και βδελυτώτατον. Και ανδρυνθέντος αυτού εν ηλικία τελεία, και βασιλεύσαντος, τότε άρξεται την πλάνην αυτού επισπείρειν, καθά φησί περί αυτού Ιωάννης ο θεολόγος. Τότε γαρ, φασί, εγείρει πόλεμον επί τας κοιλάδας (εν αλ. Κυκλάδας) των νήσων, νήσοι δε είσιν, ως Ησαΐας φησίν, αι εξ εθνών εκκλησίαι. Παραγένηται δε τότε Ενώχ ο προ του νόμου, και Ηλίας ο εν τω νόμω και Ιωάννης ο εν τη νέα χάριτι, κηρύξαι εν όλη τη οικουμένη τον καιρόν της συντελείας, και την του πλάνου επιδημίαν. Διελεύσονται δε εν σημείοις και τέρασι και προκηρύξουσι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού την Δευτέραν έλευσιν. Όσοι τοιγαρούν θελήσουσι του αποκτείναι αυτούς ή άλλως πως αδικήσαι, πυρ εξελθόν καταφάγεται αυτούς (Αποκαλ. ια’5) πορεύσονται γαρ εν εξουσία μεγάλη και τον αντίχριστον ελέγξαντες αποκτανθήσονται υπ’ αυτού εν τη πόλει Ιερουσαλήμ, και ρίψωσι τα σώματα αυτών άταφα εν μέσω της πόλεως, και επισυναχθέντες επιγελάσωσιν αυτών ως απροστατεύτων. (Αυτόθι 6,7,8,9,10).
Ποιήσουσι δε επί την πλατείαν κείμενα τα άγια σώματα αυτών τρεις ημέρας. Μεσούσης δε της τετάρτης καταπτάσα περιστερά εκ του ουρανού ως είδος αστραπής, και επάνω αυτών περιπατήσασα, ζωήν εμπνεύσει αυτοίς και ισχύσαντες εγερθήσονται ενώπιον πάντων, και τρόμος λήψεται τους ορώντας αυτούς. Τότε γενήσεται φωνή εκ του ουρανού προς αυτούς λέγουσα. Ανέλθετε προς με οι φίλοι μου, και ευθέως κατελθούσα νεφέλη άρη αυτούς και κατασκηνώσει εις τον Παράδεισον. (Αυτόθι 9-13). Πικρώς δε ταπεινώσει ο πλάνος τους τότε χριστιανούς μέχρι της εσχάτης αυτών αναπνοής, θλίβων και δεινώς τιμωρούμενος, ο μάταιος άγαν. Τότε ει τις ου πλανηθή και πιστεύση τω αντιχρίστω, μέγας και υψηλός αναφανήσεται φίλος Χριστού του Θεού ημών, μακάριοι γαρ πάντες οι άγιοι άγγελοι, τρισμακάριοι οι επί του αντιχρίστου μαρτυρήσαντες, μεγίστη γαρ αυτούς διαδέξεται χαρά και αγαλλίασις εις αιώνα αιώνος. Πρώτον αποκτενεί τον Ηλίαν, είτα τον Ενώχ, μετέπειτα τον της βροντής υιόν, και τότε τους μη πιστεύοντας εις αυτόν θανάτω πικρώ παραδώσει.
 
Τότε έσται πόλεμος φοβερός μεταξύ αυτού και του Δεσπότου Χριστού. Επάν γαρ γνώση προς το τέλος έχειν του κόσμου τούτου τα πράγματα, μανία δεινή προς τον άνθρωπον αντιπαρατάξηται, αστράπτων και βροντών τε, κτύπους ποιών, ώστε τω ήχω της βοής την υπ’ ουρανόν δονείσθαι και περιηχείσθαι σφοδρώς. Και τις τότε ου πτήξει και θαμβηθήσεται, ω τέκνον; μακάριοι, ως προείπον, οι μη σκανδαλισθέντες επί των Δεσπότη ημών Χριστώ τω αληθινώ Θεώ ημών, τω σαρκωθέντι και γεννηθέντι εκ της αγίας Παρθένου Μαρίας, οι πιστεύοντες ανάστασιν νεκρών και ζωήν αιώνιον, και την βασιλείαν των ουρανών, ήτις τέλος ουκ έχει. Μακάριοι οίτινες διά την αγάπην αυτού αποθανούσι, και ελέγξουσι κατά πρόσωπον τον δράκοντα και την αυτού αποπλάνησιν. Μακάριοι όσοι κατά του δράκοντος ανδρυνθήσονται και γενναίως τα δεινά αυτού ελέγξουσιν. Οι φωστήρες, οι ωραίοι, οι φίλτατοι μαργαρίται, αι γλυκείαι καρδίαι, και τερπναί και μελίρρυτοι, και όσοι εις Πατέρα και Υιόν και άγιον Πνεύμα, εις την αγίαν και ομοούσιον Τριάδα την ζωοποιόν, πιστεύσωσιν.
 
Ταύτα του μακαρίου καθεζομένου και λέγοντος, ο Επιφάνιος άκουσας τα μέλλοντα γενέσθαι κατά την οικουμένην, εθρήνει εκ βάθους ψυχής αυτού. Είτα λέγει προς τον Όσιον.
Δέομαι σου, ειπέ μοι, πώς μέλλει απολειφθήναι από της γης η ανθρωπότης, και ούτω γενέσθαι την ανάστασιν;
 
ο δε Όσιος έφη:
τους μεν, ω τέκνον, τα μυσαρά έθνη αναλώσει, τους δε εν τοις πυκνοτάτοις πολέμοις θανατώσουσι, και τους επίλοιπους ο αντίχριστος. Όσοι δε αυτώ πιστεύσωσι και προσκυνήσωσιν, αποστέλει Κύριος ο Θεός θηρία πετώμενα, κατά τον Ιζεκιήλ έχοντα εν ταις ουραίς αυτών βουκέντρα ιού μεμεστωμένα. Και όσοι ουχ έξουσι το σημείον της γραφίδος του Χριστού σώον και ακέραιον εν τοις μετώποις αυτών, υπ’ αυτών των θηρίων κεντούμενοι και τω ιώ αλισκόμενοι χαλεπώ θανάτω πικρώς τελευτήσουσι. Τότε μόλις οι άγιοι οι την σφραγίδα Χριστού σώαν διαφυλάξαντες εν ερημίαις και όρεσι ματανάσται γενήσονται, ους ο Θεός πνεύματι δυνάμεως αυτού συνάξει εν τη αγία πόλει Σιών. Ουτοί εισιν οι γραφέντες εις ζωήν αιώνιον.

Του αντίχριστου ήδη παταχθέντος συν τοις δαίμοσιν αυτού και υπό πυρίνων αγγέλων (Ελοχίμ ?) συλληφθέντες τω κριτηρίω παρίστασθαι και απαιτείσθαι δίκας περί των ψυχών, ων απώλεσε. Τότε ουν λοιπόν η σάλπιγξ ηχήσει και σαλπίσει, και οι νεκροί αναστήσονται άφθαρτοι. Έπειτα οι ζώντες, καθώς είπεν ο Παύλος (Α’ Θεσσαλ. δ’ 15), εις την παρουσίαν του Κυρίου οι περιλειφθέντες, αλλαγέντες εν ριπή οφθαλμού από φθοράς εις αφθαρσίαν άμα συν αυτοίς αρπαγήσονται εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις αέρα. Όταν ουν ίδη τις τα βδελυρά έθνη εις τον κόσμον εξεληλυθότα, τότε γίνωσκε ότι επί θύραις πάντα και ότι μετά μικρόν ο Κριτής επελεύσεται αποδούναι εκάστω κατά τα έργα αυτού.
 
Ταύτα ελάλησεν ο μακάριος Ανδρέας τω Επιφανίω τη νυκτί εκείνη αγρυπνούντι αυτώ, παρούσης και της εμής ταπεινότητος. Και του ξύλου κρούσαντος της Εκκλησίας εκείσε επορεύθη ο Επιφάνιος. Ο δε μακάριος Ανδρέας εν τω οίκω έμεινε καθ’ εαυτόν προσευχόμενος……..

Ετελειώθη δε ο ποτέ κρυπτός ήλιος και ουρανομήκης στύλος πυρός, ο μακάριος Ανδρέας, ο διά Κύριον πένης και σαλός και ξένος και καταπεφρονημένος και υπό πάντων εξουθενημένος (ο Οσιος Ανδρέας ήταν Σκύθης –Ρώσος – ζών στην Κων/πολη. Ολη του τη ζωή παρίστανε τον τρελό για να μην τον απασχολούν από την νοερά προσευχή του οι θνητοί … Ηταν ο μόνος εν ζωή άνθρωπος που είδε το Χριστό στο Θρόνο του στον Ουρανό, μαζί εμ τον προφήτη Ενώχ. Τόσο μεγάλος Αγιος είναι..  ) νυνί δε υιός Θεού κατά χάριν γενόμενος και κληρονόμος της βασιλείας των ουρανών, μηνί Μαΐω κη’. (28) εξήκοντα προς τοις εξ έτεσι τον αγώνα τον καλόν κρυπτώς τω Θεώ αγωνισάμενος.

 
Εγώ δε Νικηφόρος, ελέει Θεού πρεσβύτερος της μεγάλης Εκκλησίας της βασιλίδος των πόλεων της επωνύμου Θεού Σοφίας συγγραψάμενος τον θαυμαστόν τούτον και πολυθρύλλητον βίον, του σεβασμίου πατρός και εν αγίοις Ανδρέου, άπερ, α μεν οικείοις οφθαλμοίς εώρακα, α δε και παρά του αοιδίμου Επιφανίου, του γεγονότος ενταύθα αρχιεπισκόπου μεμάθηκα, και τώδε συγγράμματι ενέταξα, χάριτι και φιλανθρωπία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μεθ’ ου τω Πατρί, άμα τω αγίω
Πνεύματι νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.

Αμήν.

ΥΓ:Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΔΑΝ.

Πηγή: Ορθόδοξη Χριστιανική Ομάδα Έβρου

 
http://www.agiooros.net/modules.php?name=News&file=article&sid=415

 


H πόρνη της Βαβυλωνος ή Λίλιθ ή Λιλ ή Θύλη ή θεά με τα φίδια αριστερά επάνω και οι άφρονες άρχοντες καβάλα σε τέρατα στις έσχατες ημέρες. Από τοιχογραφία του Ιερού Ναού του Αγίπου Ραφαήλ στην Ξυλοτύμβου Κύπρου. 

H πόρνη της Βαβυλώνος ή Λίλιθ ή Λιλ ή Θύλη της Γέννεσης ή θεά με τα φίδια ή μήτηρ των βρυκολάκων Μπαχωμέχ, στην κορυφή του Λευκού Οίκου των Η.Π.Α. Το σύμβολο των ‘πλανηταρχών’ ή αρχηπλανεμένων καλλίτερα…
Τι να σχολιάσει κανείς… Να προσεχθούν οι 12 κίονες – συμβολίζουν τις οδούς προς το κέντρο της γης, τα φοβερά ΤΑΡΤΑΡΑ όπου είναι ‘δεμένη η Λίλιθ και οι νεφελίμ τώρα – και ιδιαίτερα οι  θέση των τριπλών ελίκων κάθε διόδου. οι έλικες είναι απενεργοποιημένες.. Δεν είναι κιονόκρανα. Σημαίνει ότι οι πύλες άνοιξαν για να εξέλθουν από εκεί η Λίλιθ και οι Νεφελίμ υιοί της…  Η Λίλιθ πατάει πλέον στη γή (σφαίρα κάτω απο τα πόδια της , που περικλείεται απο μαίανδρο, το όπλο που τους ενέκλεισε στα Τάρταρα… Κρατάει ξίφος (σημείο σφαγής κατά ανθρώπων) και φέρει κάτι σαν φωτοστέφανο, όπως το άγαλμα της ελευθερίας, που είναι πάλι απεικόνιση της Λίλιθ…
Το όνειρο των λαοπλάνων στην κορυφή του οικήματος που οικεί ο ηγέτης των ΗΠΑ… Το όραμα των Ιλουμινάτι και Σιωνιστών, των κρονίων δούλων και πασών  αντιχρίστων. Εύγε σας. 
 
Τι να σχολιάσει κανείς… Ο ‘τελευταίος’ -απ’ ότι φαίνεται-  πρόεδρος των ΗΠΑ σε φόντο με τη Λίλιθ…

5. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ (’γιος Όρος)
«Προς στιγμή μέγας ο Αγαρηνός»
«Νίκη Ορθοδόξων λαών και γενική σφαγή Αγαρηνών από τους Ορθοδόξους».
«Μάχη στην Κωνσταντινούπολη εφτά κρατών και τρία μερόνυχτα σφαγή. Νίκη του μεγαλύτερου κράτους κατά των έξι κρατών».
«Ο κόσμος θα ανησυχήσει και παντού στη γη θα επικρατεί απελπισία».
«Ο Πόλεμος θα σταματήσει από κάποιον άγγελο και η Πόλη θα παραδοθεί στους Έλληνες».
6. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
«Η ξανθιά φυλή μαζί με τους πράκτορες τους θα κατατροπώσουν ολόκληρο τον Ισμαήλ και θα πάρουν την Επτάλοφο μαζί με τα άλλα προνόμια».
7. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ ΜΕΘΟΔΙΟΥ:
“Και θα επικρατήσει στην Επτάλοφο το ξανθό γένος για έξη ή πέντε μήνες και θα φυτεύουν πάνω σ’ αυτήν λάχανα, και θα φάνε πολλοί από αυτούς για να εκδικηθούν τους Αγίους. Θα εξουσιάσουν την Ανατολή τρεις προνοητές, ο προφήτης θα χαθεί. Μετά από αυτό θα ξεσηκωθεί ο αυτόνομος, και μετά από αυτόν κάποιος άλλος λύκος πολύ άγριος. Θα δείρουν τους Ισμαηλίτες και θα τους καταδιώξουν ως την Κολωνία. Θα ταραχθούν και τ’ άλλα έθνη που βρίσκονται στο Βορά και θα ταραχθούν τα έθνη που βρίσκονται στις γωνίες του Νότου και θα ξεσηκωθεί ο Μέγας Φίλιππος μαζί με τις δεκαοκτώ γλώσσες.”
8. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ:
Ύστερα ο βασιλιάς θα στραφεί ανατολικά και θα ταπεινώσει τους Τούρκους (Αγαρηνούς), επειδή ο Θεός έχει ορισθεί μαζί τους για τη βλάσφημη θρησκεία τους και για τις αισχρές πράξεις που κάνουν. Αρκετοί απ’ τους Τούρκους θα βαπτιστούν, θα ευχαριστήσουν τον βασιλιά και θα τιμηθούν απ’ αυτόν. Οι υπόλοιποι θα εξοντωθούν, θα καούν ή θα θανατωθούν σκληρά. Τότε το Ιλλυρικό (Αλβανία) θα ξανάρθει στο βασίλειο των Ρωμαίων και η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει. Αυτός ο βασιλιάς θα απλώσει το δεξί του χέρι στα γύρω έθνη, θα ημερώσει τις ξανθιές φυλές και θα εξοντώσει τους εχθρούς του. Η βασιλεία του θα κρατήσει 32 χρόνια. Τα πρώτα 12 χρονιά δε θα εισπράττει φόρους και δασμούς. Αυτός θα ξανακτίσει γκρεμισμένα θυσιαστήρια και ιερούς ναούς. Στις μέρες του δε θα γίνονται δίκες, αλλά ούτε θα υπάρχει και αδικία. Αυτόν τον βασιλιά θα τον φοβηθεί όλη η γη. Θα αναγκάσει τους ανθρώπους να σωφρονισθούν και θα κινηθεί εναντίον των αρχόντων που παρανομούν. Τότε ο Θεός θα παρουσιάσει στον βασιλιά όλο το χρυσάφι, όπου κι αν βρίσκεται κρυμμένο κι αυτός θα το σκορπίσει σ’ όλη τη χώρα του. Θα υπάρχει πολύ πλούτος κι οι άρχοντες θα ζουν σαν βασιλιάδες και οι φτωχοί σαν άρχοντες.”

ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ, ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.
Εχουμε ήδη 8 + … διαφορετικές αναφορές πάνω στο ίδιο θέμα που όλες συμπίπτουν.
«Εκείνες οι ημέρες θα σκοτεινιάσουν, ως να θρηνούν εις τον αέρα δια όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ η σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτεινιάσουν, καθώς θα βλέπουν επάνω εις τη γη να συναγωνίζονται εις την ακαθαρσίαν. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια τα θυσιαστήρια και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση.  Τότε, όσοι θα κατοικούν εις την Ασία, ας φύγουν εις τα νησιά των Κυκλάδων, διότι τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε εκεί… και ας πενθήσουν δια εξακόσιες εξήκοντα ημέρες» (ΟΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ).
 9.   ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Ρώσου Στάρετς, στα 1850.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…………..

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek