ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κολωνία: Σενάρια τρομοκρατικής επίθεσης πίσω από την ομηρία στο σιδηροδρομικό σταθμό

· Κατοχικά Νέα

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει το σενάριο «μιας τρομοκρατικής επίθεσης» στην υπόθεση της ομηρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, εκτός του δράστη.

«Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποκλείουμε ούτε το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης» διαβεβαίωσε μια αξιωματικός της αστυνομίας της Κολωνίας, η Μίριαμ Μπράουνς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. «Ενδέχεται να επρόκειτο για μια απόπειρα επίθεσης την οποία αποτρέψαμε» διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας Κλάους Στέφεν Μπέκερ, αναφέροντας το ενδεχομένο ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας επικαλέστηκε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο φαρμακείο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Σε δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στο σημείο αναφερόταν ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που γεννήθηκε στη Συρία το 1963. Είχε άδεια παραμονής στη Γερμανία έως τα μέσα του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι. Αρχικά ο άνδρας πέταξε μια βόμβα μολότοφ σε ένα ταχυφαγείο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο εντός του σιδηροδρομικού σταθμού της Κολωνίας, ενός εκ των πλέον πολυσύχναστων στη χώρα με 280.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Εκεί τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, μεταξύ αυτών μια 14χρονη που υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατόπιν, ο δράστης μπήκε σε ένα φαρμακείο εντός του σταθμού και πήρε όμηρο μια γυναίκα. Είχε μαζί του υγρό προσάναμμα και πολλά γκαζάκια υγραερίου, τα οποία εφάρμοσε πάνω στην όμηρο. Είχε επίσης μαζί του ένα όπλο, το οποίο η αστυνομία πρέπει να αποσαφηνίσει εάν ήταν ψεύτικο ή όχι. Αφού εκκένωσαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και εντόπισαν τον άνδρα, οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας αποφάσισαν να επέμβουν το απόγευμα, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ο δράστης «τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» από τα πυρά των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε το βράδυ. Η αστυνομία αποφάσισε την έφοδο καθώς εκείνος απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά στο φαρμακείο. Επιχείρησε επίσης να βάλει φωτιά στα ρούχα της ομήρου.

Ο άνδρας δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως ισλαμιστής, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν «ενδείξεις» ότι ενδέχετο να συνδεόταν με ισλαμιστές.

news247.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Τρίπολη Λιβύης και λιβυκές σημαίεςΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Συμφωνία για εκλογές μέσα σε 24 μήνες — Μπορεί να κλείσει ο κύκλος της διχοτόμησης;

Βιομηχανική δραστηριότητα στην ΚίναBusiness

Κίνα: Η βιομηχανία πλησιάζει το όριο ανάπτυξης αλλά οι υπηρεσίες μένουν αδύναμες — Το εύθραυστο μήνυμα του PMI

Λίμνη Οντάριο στα σύνορα Καναδά και ΗΠΑTech

Google Maps: Η λίμνη Οντάριο έγινε «Lake America» στις ΗΠΑ — Η γεωγραφία μπαίνει στον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά