Διαφημίσεις

“Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι” Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης

Μην μπορώντας οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν την αθανασία, μπορούν να εξασφαλίσουν την ΕΥ-δαιμονίαν τους. Μια κατάσταση συνδεδεμένη με την καλή υγεία, ψυχής και σώματος.

Φρούτα! Εντάξει… Αλλά Ποιά! Πως! Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, το γνωρίζουν μονάχα όποιοι γνωρίζουν πως να μελετούν. Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Μια από τις “ανακαλύψεις” του είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την όξυνση του οργανισμού. Εντάξει αυτό δεν είναι και τόσο ανακάλυψη, ούτε τόσο νέο, άσχετα αν είναι καλό να λέγεται και να επαναλαμβάνεται συνεχώς, ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης δάσκαλος του Ιπποκράτη το ‘λέγε κάμποσες εκατοντάδες χρόνια πριν, όπως επίσης το γνωρίζουν και όλοι όσοι μελετούν τα κατάλληλα βιβλία, το αναφέρουμε επανειλημμένως και είναι από τα βασικά αξιώματα στην σωστή και υγεινή διατροφή.

ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΑ με ΑΛΜΥΡΑ ή ΞΙΝΑ. ΠΟΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Νόμος απαράβατος.

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται και δημιουργούνται σε όξινο περιβάλλον, αλλά ενώ το λεμόνι σαν τροφή είναι ξινή, όταν εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό έχει αλκαλική αντίδραση!

Κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ’ αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί. Το λεμόνι ανήκει στις εξαιρετικά αλκαλικές τροφές, παρ ότι ξινό, που ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος, με pH 9,0

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο; Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν.

Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου.

Αντίθετα, από τις πλέον όξινες τροφές που οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες, είναι η άσπρη ζάχαρη με pH 5,5. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα (φυσικοί χυμοί) φέρνουν αλκαλικότητα. Αν όμως προστεθεί ζάχαρη, αυτή κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα και από φυσικά αλκαλικές τροφές μετατρέπονται σε όξινες. Έτσι είναι όλα στα σκευάσματα “φυσικών χυμών” και γι αυτό πρέπει να αποφεύγονται, αλλά και επειδή περιέχουν εντομοκτόνα όπως Η ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful) είναι αποτυχημένο εντομοκτόνο τερμιτών.

Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση “δειγμάτων ιστών». Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες και ΔΕΝ πρέπει να τα καταναλώνεις γιατί τα αποθηκεύσει το σώμα σου.

Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής. Η ασπαρτάμη είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.

Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να ανακατεύονται μα γλυκά φρούτα ή με το φαγητό είναι το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί. «Παρόλο που είναι της ίδια οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα, που αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά και προκαλούν μια άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας που οδηγούν σε προβλήματα κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται εκεί μέσα» τονίζει» ο Α. Μοράλες!

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. «Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται – κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση».

Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί:

«Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Επιπλέον εάν προσθέτεις στο γεύμα σου φρούτα, χωρίς το σωστό συνδυασμό, προκαλείς αρρώστια μεγαλύτερη από το να μην έτρωγες καθόλου φρούτα»! Και συμπληρώνει: «Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Η τυχαία φρουτοσαλάτα – ανακάτεμα φρούτων όπως να ‘ναι – είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο»

Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα είναι άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες και ότι μόνο το ξινόμηλο ταιριάζει με αυτές και μάλιστα χωρίς λεμόνι ή αλάτι.

Καρποί, Βιταμίνες και δηλητήριο: Αλλά και με τους καρπούς συμβαίνει κάτι περίεργο: Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό. Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 – 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο.

Το κουκούτσι το καρπουζιού περιέχει μια ουσία που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών, ενεργοποιεί την εξωτερική τους επιφάνεια και επιτρέπει διόρθωση/επούλωση προβλημάτων φλεγμονής. «Το κουκούτσι του καρπουζιού ενεργοποιεί όλο το κυτταρικό σύστημα των νεφρών, επιτρέποντας να κάνει εργασίες, αν όχι ίδιες, τουλάχιστον 50% παρόμοιες μιας σωστής λειτουργίας τους! υπόσχεται ο βιοχημικός Α. Μοράλες.

Το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους. «Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση των Χιλιανών που λέει: το καρπούζι και το πεπόνι, το πρωί είναι χρυσός, το μεσημέρι ασήμι και το βράδυ σίδηρος» αναφέρει ο Α. Μοράλες. ‘Όπως και το πορτοκάλι μα και όλα τα ξινά φρούτα λένε οι μεσογειακοί λαοί. Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο. «Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουμε ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της συγκράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα». Είναι σχεδόν πλήρες γεύμα και απολύτως απαραίτητο να τρώγεται μόνο του, διαφορετικά γίνεται δηλητήριο στον οργανισμό.

Το αβοκάντο είναι όπως το αίμα: Να τρώγονται τα ξινά (όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) μόνα τους και χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μια ώρα να καταναλώνονται τα γλυκά φρούτα 2-3 το πολύ ή ένα κανονικό πρωινό. Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. «Περιέχουν μεταξύ 25 – 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν 8 έως 10 βασικά αμινοξέα»

Μια από τις πιο επίμονες συμβουλές του ίδιου, είναι να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα: «Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σα να τρως αίμα!»

Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο… όχι όλα μαζί και φυσικά η ποσότητα όπως και η ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο.

Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό αναφέρει ο Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν όξυνση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα ή παρόμοια, προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα. Ο θεραπευτής αναφέρει «Διατράφηκα ένα μήνα μόνο με φρούτα, πρωί μεσημέρι και βράδυ σε ποσότητες που μου έδιναν ευχαρίστηση. Όμως, όταν κάποιος τρώει πέντε κιλά φρούτα μαζί αυτό δεν είναι καλό.» εεε είναι λογικό και αναμενόμενο !

Ειδικά το μανταρίνι είναι το «οικολογικό» φρούτο, διότι είναι «το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα – όπως μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο. Σημαντικό αντίμετρο στους αεροψεκασμούς. Ακόμα είναι το πιο πλούσιο σε φολικό οξύ. Γι αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της «δισχιδούς ράχης» και άλλα προβλήματα στο βρέφος.»

Χαρακτηριστική περίπτωση: Η Αμαλία Ερμοσίγια είναι μια οπαδός του Μοράλες στη Χιλή. Πριν από 19 χρόνια πειραματίστηκε στο γιο της που έπασχε από μία εντερική φλεγμονή επί έναν χρόνο. Άκουσε στην τηλεόραση τον ειδικό αυτόν να μιλά και να τονίζει ότι η καλύτερη άμυνα του οργανισμού είναι το ρόδι. «Έδωσα στο γιο μου τα σποράκια του ροδιού και έτσι αυξήθηκαν οι άμυνες του. Ο γιος μου ήταν έτοιμος για εισαγωγή σε νοσοκομείο και σε 2 μέρες σώθηκε. Ο παιδίατρος το θεώρησε θαύμα.» …και φυσικά μην ξεχνάς ποτέ όταν πρόκειται για την διατροφή σου και την υγεία σου Φύτρα, μια ζωντανή υπέρ-τροφή ξεχασμένη

Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους: Ο Α. Μοράλες λέει ότι σύμφωνα με τις μελέτες του, όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή ακόμα και λευχαιμία. Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, όπου προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί το μεδούλι των οστών. Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι και ακόμα περισσότερα να πίνετε αλκοόλ μετά.

Το Βιάγκρα των φτωχών! Ο συνδυασμός Αβοκάντο με φύτρο Άλφα-άλφα και μια κουταλιά μέλι είναι ιδανικός για να φτάσει άντρες και γυναίκες στα ουράνια…

Μεγαλύτερο Στήθος, πλουσιότερους γλουτούς και γάμπες: Χρησιμοποιήστε λάδι από κάσιους ή από αράπικο φιστίκι αντί για κρέμα μετά το ντους. Όχι πάνω από μια φορά τη μέρα διότι μπορεί να προκαλέσει πυρετό.

Μειώνοντας τα ψωμάκια της μέσης: Γι αυτό το αντιαισθητικό σύγχρονο φαινόμενο των δυτικών κοινωνιών, υπάρχει ένα φρούτο που καίει το λίπος και λειτουργεί ιδιαίτερα στον λιπώδη ιστό αυτού του μέρους του σώματος, Λέγεται “ Τομάτα του δέντρου” (tomate de arbol) ακόμη και η Tοματίγια (tomatilla), προελεύσεως Περού, Κολομβίας, Κοσταρίκας.

“Σε 29 ημέρες ελαττώνει από 4-9 εκ. την περίμετρο και χάνεις 1-3 κιλά λίπους” αναφέρει ο Α. Μοράλες και περιγράφει πως γίνεται.

“Πετάμε την φλούδα του φρούτου και το υπόλοιπο το βάζουμε στο μίξερ, προσθέτοντας 3-4 κόκκινα ραπανάκια με ένα ποτήρι νερό. Σουρώνουμε τον χυμό και πίνουμε επί 10 ημέρες 20 λεπτά πριν το πρωινό. Κάνουμε διακοπή 5 ημέρες και συνεχίζουμε πάλι με τον ίδιο ρυθμό. Δεν συνιστάται σε διαβητικούς. και όσους υποφέρουν από γαστρίτιδα» Το ίδρυμα για την αγροτική ανανέωση και το κέντρο μελετών άνυδρων ζωνών της Χιλής κάνουν σχετικά πειράματα.

Το 90% των φρούτων έχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση του βάρους. Διαψεύδει δε ότι η μπανάνα, το αβοκάντο το φουντούκι κ.α. προσθέτουν πάχος. «Αυτό που παχαίνει είναι οι συνδυασμοί». Επίσης τα φρούτα σαν επιδόρπιο παχαίνουν. Μπορούμε να τα τρώμε 1 ώρα πριν το γεύμα. Άλλα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στη μείωση του βάρους τρώγοντας τα μόνα τους για πρωινό είναι: ανανάς χαρακωμένος, σταφύλια και η Φυσαλίς (Golden Berry) το πανάκριβο στρογγυλό πορτοκαλί φρούτο που πουλιέται στην λαϊκή αγορά στην Χιλή 5.000 πεσσός δηλ. 8 ευρώ

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο ακόμα πιο αλλεργικό με το γάλα γιατί η βρουμελίνη που περιέχει γίνεται τοξική όταν αναμειγνύεται με αυτό. «Χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κατσαρίδες. Πάρτε ένα φρέσκο κομμάτι ανανά, ανακατέψτε το με οτιδήποτε γαλακτερό, βάλτε το στη γωνία που μαζεύονται οι κατσαρίδες και την άλλη μέρα θα τις βρείτε με τα πόδια ψηλά, αν και θεωρούνται το πλάσμα που αντέχει περισσότερο στην πυρηνική ακτινοβολία! Δυστυχώς στην αγορά είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα πωλούνται τέτοια γιαούρτια και μάλιστα με επιτυχία. Επομένως να θυμάστε το γιαούρτι με ανανά είναι δηλητήριο !!!

Το καρπούζι θέλει … αποκλειστικότητα: Τα φρούτα πλούσια σε σίδηρο όπως μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, οξειδώνονται με την επαφή τους με τον αέρα. Όμως το καρπούζι επηρεάζεται ακόμα περισσότερο αφού στα 30 λεπτά παράγει αρσενικό 0,5%, που αυξάνεται σε 3% αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα και αλκοόλ! Το καρπούζι είναι ένα φρούτο πολύ ζηλιάρικο, γιατί τρώγεται μονάχα μόνο του, αλλά και πολύ κοινωνικό, γιατί πρέπει να προσκαλέσεις φίλους σου και να το φάτε όλο αμέσως μόλις το κόψετε.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν το συνδυάζουμε με άλλα φρούτα κι ακόμα περισσότερο με γάλα. Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν δίνει μια λύση: «Εάν το καλύψεις με διαφανές σελοφάν και το βάλεις στο ψυγείο, δεν θα μολύνει κανένα άλλο φρούτο με αρσενικό. Όταν πας να το φας, πρέπει να κόψεις ένα στρώμα από το κόκκινο μέρος του, πάχους 1,5 εκ και έτσι το υπόλοιπο παραμένει απολύτως κατάλληλο. Θυμήσου πως, όταν τρως πολυκαιρισμένο καρπούζι, εκτεθειμένο στον αέρα, τρως καθαρό αρσενικό.

Μπανάνα, το φρούτο της ευτυχίας: Στην φρουτοθεραπεία διαψεύδεται ότι η μπανάνα παχαίνει όταν την τρως το βράδυ, όπως συνήθως λέγεται. Παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη κι όταν την τρως σε κάνει να θες κι άλλο, λέει ο Α. Μοράλες. Επίσης βοηθά στην αϋπνία εάν τρως μία μπανάνα κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες. Το εσωτερικό της φλούδας της χρησιμοποιείται για να θεραπεύει μύκητες και μαύρες ελίτσες στα πόδια.

Εν τάχει …

> Ξινά φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς, μόνα τους όχι όλα μαζί, το πρωί.

> Γλυκά φρούτα επίσης μόνα τους και ποτέ σαλάτα: Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, μάνγκο.

> Το 90% των φρούτων θεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.

. Τα φρούτα τρώγονται 1 ώρα πριν από το γεύμα ή 2 ώρες μετά.

ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ μην τρώτε …

* Μείξη φρούτων, ειδικά το πρωί
* Υπερβολική κατανάλωση φρούτων
* Κατανάλωση φρούτων για επιδόρπιο (Μεσογειακή συνήθεια)
* Σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα (μοντέρνα κουζίνα)
* Λεμόνι με αλάτι (καταστρέφει αιμοσφαίρια, αναιμία)
* Αβοκάντο με αλάτι (λευχαιμία)
* Ανανά με γάλα ή αλάτι (σκοτώνει κατσαρίδες)
* Καρπούζι με γάλα ή αλκοόλ
* Πεπόνι με γάλα. (ούτε μεταξύ τους ανανά, καρπούζι, πεπόνι)
* Μάγκο πράσινο με αλάτι και με αλκοόλ ή ξύδι
* Μπανάνα για έχοντες τρεμούλα ή πάρκινσον
* Σαλάτες με πολύ αλάτι, ξύδι ή και με αλκοόλ
* Ξινά φρούτα ούτε μεταξύ τους, ούτε με γλυκά φρούτα, ούτε με λίπος (κίρρωση)
* Ξηροί καρποί σε υπερβολική ποσότητα (τοξικοί)

ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΧΝΑ για υγεία

* Το 90% των φρουτοθεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.
* Τα φρούτα τρώγονται 45 λεπτά και πάνω ΠΡΙΝ το γεύμα και 2-3 ώρες μετά (Νόμος απαράβατος)
* Τοματίγια για να φύγουν τα ψωμάκια της μέσης (υπάρχει και σε συμπλήρωμα διατροφής)
* Καρπούζι. Μόνο του και γρήγορα στο ψυγείο με σελοφάν. Κουκούτσια για νεφρά
* Μπανάνα για αϋπνία, για μύκητες και εξογκώματα ποδιών
* Αβοκάντο, μπανάνα, αμύγδαλα, φουντούκια δεν παχαίνουν σε λογικές ποσότητες.
* Σεξ. Αβοκάντο, Μαρακουγιά, Φυσσαλίς (Golden Berry)
* Αύξηση στήθους, γλουτών, γάμπας, λάδι από κασσίους ή φιστίκι αράπικο.
* Αβοκάντο σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στιγμή … με μέτρο παχαίνει, αλλά όχι αν καταναλώνεται μόνο του μέσα σε πράσινη σαλάτα.
* Μείωση βάρους: Ανανάς, αχλάδια, σταφύλια, Golden Berry
* Μανταρίνι. Καθαρίζει το σώμα από τα βαριά μέταλλα (αντίμετρο στους αεροψεκασμούς)
* Ρόδι για σωματική αδυναμία
* Σαλάτες. Μόνο το ξινόμηλο συνδυάζεται
* Ξηροί καρποί σε λογικές ποσότητες
* Πρωινό. Πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς μούρα, γκρέιπφρουτ, όχι όλα μαζί, 45 λεπτά πριν το πρωινό
* Μεσημέρι. Καρύδια, αμύγδαλα φιστίκια, σουσάμι, αράπικο φιστίκι, μακαντάμια, φουντούκια, καρύδα, αβοκάντο.

Εάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα.

Αν σας ρωτούσαν τι σχέση έχει ο λιναρόσπορος με εσάς, τι θα λέγατε; «Προφανώς καμία», θα απαντούσατε γελώντας, στην αιφνιδιαστική και αλλοπρόσαλλη ερώτηση. Αλλά ο λιναρόσπορος είστε εσείς οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την πιο αρχαία ιατρική των Ινδών, την Aγιουρβέδα, όλα τα ζωτικά στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή το αίμα, οι μύες, το λίπος, ο μυελός, τα κόκαλα και ο αναπαραγωγικός ιστός, είναι σχηματισμένα από τα ίδια στοιχεία ενέργειας, μνήμης και δονήσεων με τα οποία είναι φτιαγμένος ολόκληρος ο φυτικός κόσμος …και το κυριότερο, συντηρούνται ανά τους αιώνες από την τροφή και τους ρυθμούς που παράγει η φύση. O σκοπός της φυσικής τροφής, που είναι τα φυτά και οι ρίζες, είναι να αναζωογονήσει τις μνήμες των ζωτικών μας ιστών.

“Της μεν υγιείας είναι συνεκτικήν την ισονομίαν τών δυνάμεων
υγρού, ξηρού, ψυχρού, θερμού, πικρού, γλυκέως και των λοιπών,
την δε εν αυτοίς μοναρχίαν, νόσου φθοροποιόν γάρ εκατέρου μοναρχίαν”

“Η υγεία είναι συνεκτική ισονομία των δυνάμεων
του υγρού, ξηρού, ψυχρού, θερμού, πικρού, γλυκού και των λοιπών.
Η μοναρχία μίας δύναμης στις άλλες είναι φθοροποιός νόσος”
Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης

@ Aliki Alisa

terrapapers.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Φρούτα: Οφέλη και Αντιθέσεις”
  1. Αποτοξίνωση: λέξη κλειδί για τη διατροφή μας. Η συσσώρευση στον οργανισμό βλαβερών για την υγεία ουσιών ονομάζεται τοξίνωση.

    Της Μαρίας Γκέκα

    Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς. Το σώμα μας, για να απαλλαγεί από αυτές, αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει.

    detoxΣήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, η φυσική αυτή διαδικασία του οργανισμού επιβραδύνεται.

    Η δίαιτα του Ιπποκράτη αναπτύχθηκε σε ένα διάστημα είκοσι και πλέον ετών στο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο της Ann Wigmore, ένα από τα πρώτα και πιο αξιόπιστα κέντρα ολιστικής υγείας. Στόχος, είναι να επιτρέψει στον οργανισμό να επανορθώσει τα προβλήματά του με φυσικό τρόπο και με το δικό του ρυθμό. Μέσω μιας διατροφής βασισμένης στα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς αλλά και σε υπερ-θρεπτικές τροφές, όπως τα φύτρα και ο χυμός σιταρόχορτου, ο οργανισμός αποκαθιστά τις εσωτερικές του ισορροπίες. Καθώς το σώμα ανακτά τις δυνάμεις του, βελτιώνεται η ικανότητά του να διατηρεί το φυσιολογικό βάρος, να καταπολεμά τη νόσηση και να αυτοϊάται.

    H δίαιτα του Ιπποκράτη είναι απλή και οι συστάσεις της λογικές. Μολαταύτα, πέρασαν πολλά χρόνια ώσπου να αναγνωριστεί η αξία της. Όπως η διατροφή που επικρατούσε πριν από έναν αιώνα έτσι κι αυτή είναι πλούσια σε φρέσκα λαχανικά, πλήρη δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, περιλαμβάνει επιπλέον πλήθος υπερθρεπτικών τροφών, όπως τα φύτρα, οι βλαστοί, τα φύκια, το πλούσιο σε χλωροφύλλη σιταρόχορτο, οι πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση και οι φρέσκοι χυμοί. Αυτές οι υπερ -θρεπτικές τροφές είναι οι πιο πλήρεις.

    Επιπλέον, τα τρόφιμα της δίαιτας του Ιπποκράτη προσλαμβάνονται «ζωντανά», ωμά. Κατά αυτόν τον τρόπο, τα ενεργά συστατικά τους παραμένουν αναλλοίωτα. Τόσο το μαγείρεμα όσο και η επεξεργασία των τροφίμων καταστρέφουν το 100% των ενζύμων τους ενώ οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι πρωτείνες καταστρέφονται σε μικρότερο ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα τρόφιμα δεν έχουν θρεπτικά αξία, παρά μόνο θερμίδες.

    Δεσμευτείτε απέναντι στον εαυτό σας
    Για να είμαστε πραγματικά υγιείς και προστατευμένοι από περιβαλλοντικούς ρύπους επιβάλλεται να λαμβάνουμε άφθονα θρεπτικά στοιχεία από ζωντανές ωμές τροφές και φρέσκους χυμούς. Ασφαλώς χρειαζόμαστε και φρέσκο αέρα, ήλιο, άσκηση και υγιή στάση ζωής. Εντούτοις το σημαντικότερο βήμα είναι η υγιεινή διατροφή. Ευτυχώς είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη δίαιτα του Ιπποκράτη. Δε χρειάζεται να υποβληθείτε σε εξετάσεις αίματος ούτε σε τεστ κοπώσεως ή καρδιογράφημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεσμευτείτε απέναντι στον εαυτό σας ότι θα βελτιώσετε την υγεία σας καταβάλλοντας μια προσπάθεια. Ναι θα πρέπει να προσπαθήσετε. Αυτό που δεν θα χρειαστεί να κάνετε είναι να λιμοκτονήσετε.

    Η Δίαιτα του Ιπποκράτη απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία τους, να προλάβουν τις ασθένειες και να παρατείνουν τη ζωή τους. Υπάρχουν άτομα, ιδίως ηλικιωμένα, τα οποία θεωρούν ότι η διατροφή που προτείνεται είναι αρκετά ακραία, συγκριτικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Γι’ αυτά τα άτομα παρατίθενται μεταβατικά γεύματα, τα οποία περιλαμβάνουν κάποια τρόφιμα που δεν χρησιμοποιούνται στη Δίαιτα του Ιπποκράτη, καθώς και πιάτα με ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα. Έπειτα από πολλά χρόνια ενδελεχούς έρευνας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Δίαιτα του Ιπποκράτη είναι η πιο υγιεινή διατροφή, ι’ αυτό καλό είναι όλοι μας να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες τροφές αυτής της Δίαιτας –φρέσκα φύτρα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οπωροκηπευτικά, χυμούς και φρούτα- προσθέτοντας τα μεταβατικά γεύματα μόνο για γεύση.

    detox_04Αρχική φάση: Αποτοξίνωση
    Η αρχική φάση της Δίαιτας του Ιπποκράτη προβλέπει αποτοξίνωση και είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του οργανισμού για την επόμενη φάση, που είναι η ενδυνάμωση. Στους αρχάριους συνιστάται να προλαμβάνουν περισσότερα αποτοξινωτικά παρά τονωτικά τρόφιμα.

    Τα αποτοξινωτικά τρόφιμα αποβάλλουν τους παράγοντες που υπονομεύουν την υγεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τα κύτταρα επαναφορτίζονται και ο οργανισμός ανανεώνεται σε βάθος, αφού κάνει ένα πολύτιμο διάλειμμα από την πέψη και την αποβολή βαριών τροφών όπως το κρέας. Τα αποτοξινωτικά τρόφιμα και βοηθήματα θα σας προετοιμάσουν για τη φάση της ενδυνάμωσης, στόχος της οποίας είναι η αποκατάσταση των διατροφικών ανεπαρκειών, η τόνωση του μεταβολισμού και του πεπτικού συστήματος, και η μόνιμη καλή υγεία.

    Τηρήστε απαρέγκλιτα το αποτοξινωτικό πρόγραμμα επί δυο-τρεις εβδομάδες, ανάλογα με το πώς νιώθετε.
    Αν έπειτα από λίγες ημέρες αισθάνεστε πολύ καταβεβλημένοι, προφανώς ο οργανισμός σας αποτοξινώνεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιβραδύνετε την αποτοξίνωση, προσθέτοντας στη διατροφή σας μερικές μεταβατικές τροφές. Αν δεν αισθάνεστε δυσφορία, πέρα από μια ελαφριά ζαλάδα ή μια ήπια κόπωση, συνεχίστε το αποτοξινωτικό πρόγραμμα επί δυο-τρεις εβδομάδες.

    Σε αυτή την περίοδο, θα διαπιστώσετε ότι κάποιες ημέρες πετάτε και τα ενεργειακά σας επίπεδα είναι πολύ υψηλά, ενώ άλλες μετά βίας παίρνετε τα πόδια σας για να πάτε στη δουλειά. Καθώς οι τοξίνες απεγκλωβίζονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό, η ενέργειά σας αρχίζει να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, μόλις το αίμα και τα απεκκριτικά όργανα περιέλθουν σε συμφόρηση, νιώθετε ξανά κουρασμένοι.

    Πρόγραμμα 2-3 εβδομάδων
    Ακολουθούν οι βασικές οδηγίες για την αποτοξινωτική δίαιτα. Είναι όμοιες με αυτές που δίδονται στο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο εδώ και χρόνια. Προσπαθείτε να προσλαμβάνετε τρία γεύματα ημερησίως. Στο πρωινό σας μπορείτε να πιείτε χυμό από μήλο ή αχλάδι ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής. Επίσης, θα μπορούσατε να πιείτε ένα «πράσινο» ρόφημα από φύτρα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οπωροκηπευτικά. Το καλοκαίρι καλό είναι να περιλαμβάνεται χυμός από φλούδα καρπουζιού, καθώς και σάρκα καρπουζιού.
    Ανάμεσα στα γεύματα, συνιστάται να πίνετε ρετζούβελακ (ρόφημα από κόκκους σιταριού που έχουν υποστεί ζύμωση) ή φρέσκους χυμούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να φάτε μπαστουνάκια ωμών λαχανικών.

    Προσπαθείτε να συμπεριλαμβάνετε τα ακόλουθα τρόφιμα στα γεύματα και σνακ σας, σε καθημερινή βάση:
    2-5 μερίδες φρέσκα φρούτα, κατά προτίμηση εποχής. Περιορίστε τις μπανάνες και τα αποξηραμένα φρούτα (αυτά καταναλώνονται πάντα μουλιασμένα, ώστε να ανανεώνεται η φρεσκάδα τους) σε 2 φορές εβδομαδιαίως.
    2 μεγάλες σαλάτες, με συνοδεία τυριού από ξηρούς καρπούς, λαχανικών ή ντρέσινγκ από αβοκάντο.
    6 ή περισσότερα φλιτζάνια φύτρα. Καταναλώστε τα σε σαλάτες ή σε σούπες, ή αποχυμώστε τα.
    2 ή περισσότερα πράσινα ροφήματα, αποτελούμενα κατά 50% από φύτρα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, και κατά 50% από λαχανικά όπως καρότο, αγγούρι, σέλινο, παντζάρια κτλ.
    250-500 ml ρετζούβελακ* 30-90 ml φρέσκο χυμό σιταρόχορτου. Ο χυμός σιταρόχορτου έχει διουρητική και τονωτική δράση, αφού προάγει την αποβολή των τοξινών από τα νεφρά. Χαρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη αναπλάθει το αίμα και αποφορτίζει τα νεφρά.
    2 κουταλιές της σούπας φύκια ημερησίως. Για να μετρήσετε τα αποξηραμένα φύκια, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα κουτάλι. Για να μετρήσετε τα φύκια σε σκόνη, απλώς προσθέστε 2 κοφτές κουταλιές της σούπας στα πιάτα σας. Αν ο γιατρός σας συστήσει να αποφεύγετε τα φύκια εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε ιώδιο και της διεγερτικής τους επίδρασης στο θυρεοειδή αδένα, μην τα χρησιμοποιείτε.
    Φροντίστε να ξεκουράζεστε επαρκώς, να λαμβάνετε όσα υγρά χρειάζεται ο οργανισμός σας και να ασκείστε σε καθημερινή βάση. Οι προτιμότερες μορφές άσκησης είναι το βάδισμα και οι διατάσεις.

    Ρετζούβελακ
    -Μισό φλιτζάνι κόκκοι σιταριού (τους προμηθευόμαστε από κατάστημα βιολογικών προϊόντων και τους μουλιάζουμε για 24 ώρες)
    -Νερό πηγής ή φίλτρου

    Αλέθουμε τους κόκκους σιταριού και τους χωρίζουμε σε δύο μερίδες. Τοποθετούμε κάθε μερίδα σε ένα μεγάλο βάζο. Γεμίζουμε τα βάζα με νερό μέχρι επάνω. Τα καλύπτουμε με γάζα και τη στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 3 ημέρες. Την τέταρτη μέρα το ρετζούβελακ είναι έτοιμο. Φιλτράρουμε καλά το υγρό και το διατηρούμε στο ψυγείο. Φτιάχνουμε καινούρια ποσότητα δύο φορές την εβδομάδα.

  2. Μπράβο στον αρθρογράφο. Ας ανοιξει τα μάτια του ο κόσμος να τρωει σωστά φρούτα και λαχανικά με τους σωστους συνδυασμούς και να κόψει όλη τη σαβούρα που πίνει τρώει και εισπνέει, και θα δει πως αμεσως θα πέσουν τα ποσοστα θνησιμότητας του καρκίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek