Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:19 - 24/08/2018

Επιδημική έξαρση του ιού του Νείλου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας για τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου, με τα κρούσματα μόνο για το 2018 να έχουν φτάσει τα 107. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 1/3 από αυτά σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι ίσως βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης.

Ο ιός κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ηλικιωμένους, αφού εξαιτίας της νόσου 11 άνθρωποι άνω των 70 ετών απεβίωσαν μέσα στο καλοκαίρι. Η νόσος ξεσπάει κάθε χρόνο στη χώρα μας και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, όμως η φετινή χρονιά δείχνει να είναι η χειρότερη, μετά το 2010 οπότε και εμφανίστηκε η νόσος στη χώρα μας.

Σήμερα μάλιστα η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε υγειονομική οδηγία σύμφωνα με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, να φορούν μακριά παντελόνια ή μακρυμάνικες μπλούζες, να κλείνουν πόρτες και παράθυρα να καθαρίζουν χώρους αναπαραγωγής κουνουπιών (όπως στάσιμα νερά στις γλάστρες) κλπ.


Ο ιός έχει κάνει την «εμφάνισή του» στις περιοχές Αττικής –ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας–, Θεσσαλονίκης, Εβρου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ημαθίας, Κορίνθου, Πέλλας, Κιλκίς, Ρεθύμνου, Σερρών, Ροδόπης και Χαλκιδικής. Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί η Δυτική Αττική, αλλά και περιοχές του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των ατόμων που θα μολυνθούν από τον ιό δεν θα εμφανίσουν κανένα σύμπτωμα, περίπου το 20% θα εμφανίσει ήπια συμπτώματα ίωσης, και λιγότερο από το 1% θα παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οι ασθενείς σε ανοσοκαταστολή και γενικά τα άτομα με χρόνια νοσήματα. Οσοι μολυνθούν αποκτούν εν συνεχεία ανοσία έναντι του ιού, η οποία θεωρείται ότι διαρκεί εφ’ όρου ζωής, αν και ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι ατονεί με το πέρασμα των χρόνων.

πληροφορίες από το zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανωνυμος 08/24/2018 @ 5:46 ΜΜ

    Οσοι ειναι μπολιασμενοι με το Χριστο δεν κινδυνευουν …..Αντε πια….καθε φορα που θελουν να ξεφορτωθουν τη σαβουρα τους …θυμουντσι επιδημιες…..

  2. Hz
    west Nile 1: 413, 826, 1239, 3303, 465, 841, 8410,
    west Nile 2: 1385, 1115, 841, 799, 730, 697, 686, 664, 514, 498, 434, 404, 313, 240,
    ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ…
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*