22:15 - 20/08/2018

Εντοπίστηκε η καρκινογόνος ουσία γλυφοσάτη σε δημοφιλή προϊόντα βρώμης

Διαφημίσεις

Σε έρευνα που έκανε το Environmental Working Group (EWG) σε προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης, βρέθηκαν σημαντικά επίπεδα του χημικού γλυφοσάτη το οποίο περιλαμβάνεται στο ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.

Το χημικό βρέθηκε σε δημητριακά, βρώμη και μπάρες δημητριακών γνωστών εταιρειών όπως η Quaker, η Kellogg’s και η General Mills τα οποία προορίζονται για κατανάλωση και από παιδιά. Το γεγονός αυτό έρχεται λίγο καιρό μετά την καταδίκη της Monsanto για καρκίνο που προκάλεσε το ζιζανιοκτόνο της σε Αμερικανό κηπουρό στο Σαν Φρανσίσκο

Σημαντικά επίπεδα του χημικού γλυφοσάτη το οποίο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ζιζανίων βρέθηκαν σε σειρά από δημοφιλή δημητριακά, βρώμη και μπάρες δημητριακών οι οποίες διατίθενται στο εμπόριο στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνει μελέτη που επικαλείται ο Guardian.

Η Monsanto ανέπτυξε τη γλυφοσάτη το 1970, με το ζιζανιοκτόνο Roundup που την περιλαμβάνει, να πωλείται σήμερα σε 160 χώρες, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είναι εδώ και χρόνια το πλέον διαδεδομένο αγροχημικό στην ιστορία. Σημειώνεται δε, πως η εταιρεία συνοδεύει την πώληση του φυτοφαρμάκου με σπόρους «ανθεκτικούς» στη χρήση του, εδραιώνοντας την προέλαση των χημικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών και τροφών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Environmental Working Group (EWG), από τα 45 προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης που ελέγχθηκαν μόνο τα δύο δεν είχαν το εν λόγω χημικό. Επιπλέον, τα τρία τέταρτα των δειγμάτων είχαν υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης από το όριο που θεωρεί το EWG ως ασφαλές για την υγεία των παιδιών.

Σημειώνεται ότι 16 δείγματα από τα 45 ήταν βιολογικής καλλιέργειας, και στα οποία βρέθηκε γλυφοσάτη σε 5 από αυτά. Συμπερασματικά, 3/4 προϊόντα της έρευνας είχαν περισσότερη γλυφοσάτη από αυτή που ο ΕWG θεωρεί ασφαλή για την υγεία των παιδιών.

hotpolitics.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Και ποιες εταιρίες βρεθηκαν οι σωστες;Γιατι δεν τις αναφερεις;Δεν κανει να ξερουμε;Πως θα ενημερωθουμε γι να αποφυγουμε τον κινδυνο ,απο τις αλλες, τις επικυνδυνες;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*