11:19 - 15/08/2018

Ξανά στην επίθεση ο Ερντογάν: Αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Διαφημίσεις

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι θα κάνει μποϊκοτάζ στα iPhone, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης η απόφαση για αυξημένους δασμούς σε ποτά, αυτοκίνητα, καπνό, καλλυντικά και ρύζι.

Σε αύξηση των δασμών σε σειρά αμερικανικών προϊόντων προχώρησε η Τουρκία καθώς δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση στην εφημερίδα της Τουρκικής κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τη προτροπή Ερντογάν για μποϊκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.

«Κάνουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εάν εάν αυτοί έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά υπάρχουν τα Samsung. Επίσης έχουμε τo δικό μας Vestel Venüs και θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη σε συμπόσιο για την 16η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», όπως έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με την απόφαση οι αυξημένοι δασμοί αφορούν εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.

Συγκεκριμένα το διάταγμα που φέρει την υπογραφή Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε την επιβολή υψηλότερων επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς και άλλων διμερών διενέξεων.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ 08/15/2018 @ 11:30 ΠΜ

    Αλλαζω στρατοπεδο συμφωνα με την συμβολη του “μεγαλου” (που με λεει “μικρο” και εχει αυτο το υπεροπτικο υφος του παντογνωστη νεοελληνοκαραγκιοζοβλακα).

    Ζητω η ΤΟΥΡΚΙΑ και η ΡΩΣΙΑ!

    Ψοφος στην Ελλαδα!

    Ζητω η Γερμανια και η Μερκελ και ο Σορος και κατω ο Τραμπ!

    Αλλαξα στρατοπεδο καθοτι εγω εμαι μικρουλης και δεν καταλαβαινω αυτα που καταλαβαινουν οι νεοελληνοπαπαροβλακες πατρωταρες που τα ξερουν ολα και τα γαμανε ολα.

    • ΜΟΛΟΣΣΟΣ 08/15/2018 @ 6:41 ΜΜ

      ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ. ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ.

    • Πριν τρεις μερες σε αλλο αρθρο εξαπελυες απειλες εναντιων των τουρκων αν δεν σε υπακουσουν. Εγραφες κιολας πως μιλας με τον Χριστο! Μια μερα μετα εγραψες πως δεν εχεις άλλη λυση απο το ισραηλ! Σημερα βριζεις τους Ελληνες και τα βρισκεις με οσους εβριζες μεχρι χτες. Ποιός λες να ειναι ο ανισορροπος ανεγκεφαλος παλιομαλακας;.. ε, μικρούλη…
      Εισαι εσυ ατομο να εμπιστευτει κανεις;
      Εχεις την ψυχικη υγεια να συνομιλησει μαζι σου κανεις στα σοβαρα;…γιε τής Αφροδίτης(!)
      Ο Χριστος σού τα έλεγε ολα αυτα τα ασυναρτητα που εγραφες – εισαι σιγουρος πως μιλας μαζι του; για ψαξου..
      … ο λογος σου ειναι ασυναρτητος. Δεν βγαζουν νοημα αυτα που γραφεις… περσεα

      Πού ειναι η αντιδραση των κυπριων απο την εισβολη των τουρκων; Τι έκαναν; Τα λεφτα που σας διναμε με τη σεσουλα απο τοτε, (θεσεις στο δημοσιο.., επιδοματα..) ηταν καλα βρωμοπουτάνες;
      Μονοι σας δεν ψηφισατε σε δημοψηφισμα πως δεν θελετε να εννωθειτε με την Ελλαδα;
      Μονοι σας δεν ψηφιζετε και παμψηφί κιολας, απο το 1959 αυτον τον δαιμονα τον μακαριο;
      Μονοι σας δεν ανοιξατε τα ποδια στους αγγλους και θα μας βρισετε κιολας;
      Δική σας σημαια δεν εχετε;
      Δικο σας νομισμα δεν ειχατε;
      ..Αλλα στα δυσκολα ειμαστε “αδερφια” σας και θελετε βοηθεια;

      Αντε και γαμηθειτε απο εδω γκυμπριοι! Να σας παρουν οι τουρκοι και να σας γαμησουν! Δεν γνωρισα στη ζωη μου εναν! αξιολογο και ηθικο κυπριο. Ολοι αμμορφωτοι, πουστηδες, και παλιοτεμπεληδες! Και οι τσουπρες σας ψευτοπαρθενες, γλωσσουδες με μια αρρωστημενη ψευτοηθικη κοιταζαν μονο πως να τυλιξουν κανενα Έλληνα για να φυγουν απ τα δεσμα των γονιων τους. Και ειχα την ατυχία στη ζωη μου να γνωρισω εκατονταδες κυπριους για να σας μαθω καλα!

      Α, και για να ξερεις, μονο τραγουδοποιους και πουστηδες παραγει μαζικα η γκυμπρος. Και φυσικο δεν ειναι; με οποιον δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις
      Και εσεις καθισατε σαν κλωσσες με τους μετρ του είδους! Αγγλοι κωλομπινεδες και τουρκοι πισωκολητο!
      Ειστε με αυτους που σας αξιζει!

      ..α, και μαθε μικρουλη… πως η Αφροδιτη δεν ειναι μανα σου. Μια γυφτισσα σε γεννησε και σε ανταλαξε..

      Η Αφροδιτη γενναει Άνδρες και οχι δειλους και αναξιους προδοτες.
      Μην την βαζεις στο στομα σου. Ψαξε να βρεις την γυφτισσα που σε γεννησε. Μάλλον.. τουρκαλα ειναι

  2. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 08/15/2018 @ 2:12 ΜΜ

    triklopodia.gr/γιώργος-αδαλής-αρνησικυρια-βετο-στο/#

  3. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ 08/17/2018 @ 2:29 ΜΜ

    Πού ειναι η αντιδραση των κυπριων απο την εισβολη των τουρκων; Τι έκαναν; Τα λεφτα που σας διναμε με τη σεσουλα απο τοτε, (θεσεις στο δημοσιο.., επιδοματα..) ηταν καλα βρωμοπουτάνες;

    No comment. Η ψυχικη σου ισορροπια ειναι αξια θαυμασμου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*