ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συμμορίες μεταναστών καίνε την Σουηδία

· Κατοχικά Νέα

Έξαρση σημειώνουν τα περιστατικά βίας στη Σουηδία.Χθες πυρπολήθηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα σε όλα τη χώρα.

Ομάδες μεταναστών πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ταραχές την περασμένη νύκτα στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ και σε λίγες κωμοπόλεις γύρω απ’ αυτή, ενώ ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε πως οι επιθέσεις έμοιαζαν οργανωμένες.

Στη Σουηδία σημειώνεται αύξηση της βίας σε περιοχές με υψηλή ανεργία και άλλα κοινωνικά προβλήματα και οι χθεσινές ταραχές απηχούν εκείνες που είχαν σημειωθεί το 2013 στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

Η αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για τη βία που συνδέεται με συμμορίες καθώς και για άλλα βίαια περιστατικά έχει γίνει κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι 100 αυτοκίνητα είτε πυρπολήθηκαν είτε υπέστησαν βανδαλισμούς στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, καθώς και σε γειτονικές κωμοπόλεις όπως το Τρολχάταν, μια βιομηχανική περιοχή με υψηλή ανεργία, και το Φάλκενμπεργκ.

Σποραδικά βίαια επεισόδια σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε κωμοπόλεις στη Σουηδία στο τέλος των θερινών μαθητικών διακοπών.

«Πιστεύουμε πως έως και 100 αυτοκίνητα κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ.

«Ήταν οργανωμένοι και είχαν προετοιμαστεί».

Λίγα αυτοκίνητα κάηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στη Στοκχόλμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μοιάζει καλά οργανωμένο, σχεδόν σαν στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο.

«Η κοινωνία πάντα αντιδρά έντονα σε τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε.

Ο νόμος και η τάξη είναι κεντρικό θέμα ενόψει των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου, καθώς περισσότεροι από 40 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της βίας των συμμοριών που αυξάνεται στη Σουηδία.

Παρά την οικονομική ανάπτυξη που για χρόνια ζήλευε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, οι Σοσιαλδημοκράτες του Λεβέν, το μεγαλύτερο κόμμα στον σημερινό μειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό, ετοιμάζονται για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που είχαν ποτέ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Εκτός από την άνοδο της βίας, οι ψηφοφόροι ανησυχούν για τις ρωγμές στο σύστημα πρόνοιας, την πτώση των επιδόσεων στα σχολεία και τις επιπτώσεις από την αύξηση της μετανάστευσης, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 160.000 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο το 2015 στη Σουηδία.

Οι ανησυχίες έχουν ωφελήσει το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών που τάσσεται κατά της μετανάστευσης και μπορεί να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

pronews

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - εικόνα αρχείου, Alex Waldbrand / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Το Brent πλησιάζει τα 100 δολάρια – Νέα ένταση στον Κόλπο και φόβοι για ακριβότερη ενέργεια

AI και GPU επεξεργαστές - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Igor Omilaev / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Η ASML ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερα AI chips με τη νέα γενιά High-NA EUV

ΔΙΕΘΝΗ

Το Γερμανικό Ντόμινο Ξεκίνησε

5 απαντήσεις στο “Συμμορίες μεταναστών καίνε την Σουηδία”

  1. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ/ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΒΑΛΕΜΠΕΡΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ….

  2. Δαρειοι και Ξερξηδες εκατονταδες χρονια λεηλατες και απολιτιστοι ”’μεσα” στην ασιατικη απληστια και την εγκληματικοτητα.

  3. Στημενο ειναι , αυτο και στην ισπανια και σε λιγο ιταλία, θελουν να φέρουν ευροστρατό και στηνουν το σκηνικό

  4. Όλο αυτό είναι καθαρά έργο της Σουηδικής κυβέρνησης . Όποιος πιστεύει μάλιστα το αντίθετο είναι κάτι πολυ χειρότερο απο άμυαλος ή αφελής . Υποτίθεται πως η Σουηδία είναι πολιτισμένο , οργανωμένο κράτος , με στρατό , αστυνομία , ειδικές δυνάμεις κλπ Που είναι όλοι αυτοί ; Αυτό πιστεύω πως τα λέει όλα . Όταν ένα κράτος είναι ξέφραγο αμπέλι – ή τουλάχιστον έτσι θέλει να δείχνει – για τους δικούς του λόγους , όχι κοπάδια απο λαθρομετανάστες , αλλά κι ένας μόνο αρκεί για να κάψει μια χώρα . Λογικό δεν είναι ; Εφόσον τον αφήνουν να κάνει ο,τι θέλει ; Ακριβώς αυτό κανουν όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εσκεμμένα .

  5. Είναι μερικοί από τους επενδυτές του Τσίπρα. Φτάσανε μέχρι και την Σουηδία οι καημένοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά