Διαφημίσεις

Οι πυροσβέστες μάχονται στη νοτιοδυτική Ισπανία για να θέσουν υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά που απειλεί το διάσημο φυσικό πάρκο ελ Εστρέχο στην Ανδαλουσία.

Περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες με τη βοήθεια επτά αεροσκαφών και ενισχύσεις από την τοπική στρατιωτική βάση πολεμούν με τις φλόγες στην Πούντα Καμαρινάλ κοντά στην Ταρίφα της επαρχίας Κάντιθ, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

Οι πυροσβέστες επισημαίνουν ότι εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 55 χιλιόμετρα την ώρα, δυσχεραίνεται το έργο τους.
Στο φυσικό πάρκο ελ Εστρέχο βρίσκονται πολλά είδη δέντρων, καθώς και μεγάλος πληθυσμός πτηνών. Στο πάρκο περιλαμβάνεται η παραλία Μπολόνια, μία από τους πιο όμορφες της Ισπανίας που είναι γνωστή για τη λευκή της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της.

Το 2008 δασική πυρκαγιά είχε καταστρέψει 5.000 στρέμματα του πάρκου αυτού και είχε αναγκάσει χίλιους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Όπως και η υπόλοιπη Ισπανία και η επαρχία Καντίθ βρίσκεται σε συναγερμό εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία, ο καύσωνας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή εξαιτίας μιας θερμής μάζας αέρα που έχει φτάσει στη χώρα από την Αφρική.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Μάχη με τις φλόγες στην Ισπανία -Καίγεται το περίφημο φυσικό πάρκο Ελ Εστρέχο στην Ανδαλουσία”
  1. “Οι πυροσβέστες επισημαίνουν ότι εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 55 χιλιόμετρα την ώρα, δυσχεραίνεται το έργο τους.”

    Όπα ρε γατάκια Ισπανοί! Ποιά σφοδρότητα ανέμωμων με 55 χιλιόμετρα; Άπνοια θεωρείται αυτό από τον Κούλη και την Φώφη. Εμάς φύσαγε με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων και η αντιπολίτευση με πρώτους και καλύτερους τον Κούλη και την Φωφη (άντε θα βοηθούσε και ο Ποτάμης με τον Λεβέντη και οι ευκίνητου Βενιζέλος και Κουτσούμπας, ααα και η τσαχπίνα Σπυράκη), αν ήταν στην εξουσία αυτοί και όχι η άχρηστη κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ θα την έσβηναν σε 5 λεπτά!

    Πάντως γατάκια Ισπανοί, ειδοποιήστε τον κόσμο να φορά βρεγμένες μακρυμάνικες μπλούζες (και παλτά όποιος θέλει, ακόμα καλύτερα) για να μην καίγονται! Έχει δώσει τέτοια εντολή η Ισπανική κυβέρνηση για να μην κατηγορηθεί για ολιγωρία, Ναι ή Όχι;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *