ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Θαύμα, δεν υπάρχουν νεκροί: Συντριβή αεροπλάνου στο Μεξικό με 101 επιβάτες και πλήρωμα

· Κατοχικά Νέα

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη, ορισμένοι σοβαρά, όταν επιβατικό αεροσκάφος Embraer 190 της εταιρείας Aeroméxico συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Ντουράνγκο, την πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας, πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του πολιτειακού υπουργείου Υγείας, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο στη Ντουράνγκο, η Grupo Aeroportuario Centro Norte, επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες, απέδωσε το ατύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που απογειώθηκε το επιβατικό αεροσκάφος.

Στην πτήση προς την πρωτεύουσα του Μεξικού επέβαιναν 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, ανέφερε ο μεξικανός ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Λουίς Εσπάρσα. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση και συνετρίβη μετά την απογείωσή του στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς την πρωτεύουσα του Μεξικού με 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του περί τις 16:00 τοπική ώρα (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αναφέρθηκαν θάνατοι. Τραυματίστηκαν 80 επιβάτες. «Η Aeroméxico έχει ενημερωθεί για ένα ατύχημα στο Ντουράνγκο και βρισκόμαστε στη διαδικασία επαλήθευσης της πληροφορίας και της συγκέντρωσης λεπτομερειών», ανέφερε ο αερομεταφορέας μέσω Twitter.

Ο μεξικανός ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Λουίς Εσπάρσα ανέφερε, επίσης μέσω Twitter, ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στο σημείο μπόρεσε να δει το αεροσκάφος τυλιγμένο στους καπνούς και επιβάτες να έχουν το εγκαταλείψει και να κινούνται πεζοί, ορισμένοι με ελαφρά τραύματα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από ΜΜΕ εικονίζουν το αεροσκάφος στο έδαφος, με την καμπίνα του να έχει εν μέρει καταστραφεί από φωτιά.

Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη ήταν ένα επιβατικό μέσων αποστάσεων, ένα Embraer 190, βραζιλιάνικης κατασκευής, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 100 επιβάτες. Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας δήλωσε πως οι αρχές καταμέτρησαν 80 τραυματίες. Ο κυβερνήτης της Ντουράνγκο, Χοσέ Ρόσας Αϊσπούρο, δήλωσε πως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters Μεξικό, Mexico

Πηγή: hellasjournal.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Νέος γεωπολιτικός άξονας στη Μεσόγειο; Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ινδία απέναντι στην προσέγγιση Τουρκίας–Πακιστάν

Πλοίο στο Αιγαίο - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: Τουρκικό πολεμικό με βαθυσκάφος-drone ψάχνει το Filo Jet – 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Η ΕΕ ξεκινά ελέγχους σε πάνω από 30 εταιρείες AI – Στο μικροσκόπιο ασφάλεια, copyright και διαφάνεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά