ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Στάση πληρωμών ανά πάσα στιγμή – Τα χρήματα του νέου πακέτου προορίζονται αποκλειστικά για το χρέος!

· Κατοχικά Νέα

Από τούδε και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ημερησία”, στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος απο το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων!

Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαστική η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστε το δημόσιο να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.


Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, “κλειδί” για την αίσια έκβαση στο Εurogroup της Δευτέρας είναι η έγκριση της σύστασης ειδικού λογαριασμού, τον οποίο όπως όλα δείχνουν αποδέχεται η ελληνική πλευρά, όπου θα δεσμευθούν τα κεφάλαια του νέου πακέτου εκτός ελληνικής δικαιοδοσίας.


Η ΕΕ θα επιβάλλει να εκταμιεύονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα χρήματα που προορίζονται για αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ για την κάλυψη τυχόν αποκλίσεων δεν θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης το ενδεχόμενο εσωτερική στάσης πληρωμών, αναπάσα στιγμή ώστε είτε να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ή να “τρέχουν” αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

 defencenet.gr
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δημόσιες υπηρεσίες – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

Στάσεις εργασίας στις εφορίες: Πανελλαδικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως την απεργία της 25ης Νοεμβρίου

Πληρωμές και ευρώ – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 71,78 εκατ. ευρώ σε 83.420 δικαιούχους από 19 έως 23 Οκτωβρίου – Όλες οι πληρωμές

Τηλεργασία – ενδεικτική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Ακρίβεια καυσίμων: Ο ΟΤΕ διπλασιάζει προσωρινά την τηλεργασία στο 40% – Δύο ημέρες από το σπίτι για εργαζομένους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *