Διαφημίσεις

Όπως φαίνεται ξεκίνησαν τα παρατράγουδα της “επιτυχημένης” συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων όπου δνε είναι μόνο το όνομα που εκχωρήθηκε στο σλαβικό κρατίδιο αλλά πλέον ξεκινάνε να υλοποιούνται και τα υπόλοιπα μέτρα.

Έτσι αποφασίστηκε να ιδρυθεί επιτροπή για την έναρξη των αλλαγών στα βιβλία της Ιστορίας της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, οι δύο χώρες πρέπει να προχωρήσουν στη συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία και το περιεχόμενό τους, ενώ ήδη κοινή επιτροπή εργάζεται σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα σχολικά βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Αλβανίας. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 5 της συμφωνίας των Πρεσπών, η διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει οποιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια, και βοηθητικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από τις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα το άρθρο προβλέπει ότι: «Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μια Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές (μας βάζει δηλαδή στην ίδια πλευρά με τους Σκοπιανούς που θέλουν να κάνουν δική τους τη Θεσσαλονίκη).

Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο.

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μια Ετήσια Εκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 12».

Η…άλλη Επιτροπή

Μία άλλη επιτροπή, κοινή επιτροπή Ελλάδας-Αλβανίας ασχολήθηκε με τα αλβανικά σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας, Γεωγραφίας αλλά και Λογοτεχνίας. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας, σε συνέχεια των συζητήσεων που είχαν γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στα Τίρανα, καθώς η ελληνική πλευρά έκρινε προβληματικά σημεία από τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας.Τo ζήτημα της Τσαμουριάς, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας, Κ. Ζουράρις

Η αλβανική πλευρά δεν είχε αποδεχθεί στη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής, τον περασμένο Φεβρουάριο, να συζητηθούν τα προβληματικά, όπως τα χαρακτηρίζε το υπουργείο Εξωτερικών, σχολικά βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Τα «παρατράγουδα» της Συμφωνίας – Πρέπει να αλλάξουμε τα βιβλία της ιστορίας για να μην περιέχουν… αλυτρωτισμό!”
  1. Επιτελους ΕΛΠΙΔΑ οτι θα καει ολοσχερως η εθνικιστικη παιδια και ο πολιτισμος θα δημιουργει πλεον ανθρωπους εκτος απο εθνικιστικα ζομπι!

    Ασφαλως αυτο θα μπορουσε να μην περασει συμφωνα και με την θεληση του Ελληνικου λαου (που εχει αποδειχθει πολλακις αλανθαστη και για αυτο σημερα ζουμε στον δημοκρατικο παραδεισο!) και τους εθνικιστες του γειτονικου λαου και αυτο ειναι που μου προκαλει ακομα μεγαλυτερη αισιοδοξια οτι θα προκυψει συμπαντικη δικη για τους εθνο-τραγους που παρασερνουν τους λοβοτομημενους λαους στις εθνοσυγκομιδες τους.

    Να καουν ολοσχερως τα εθνικιστικα παρασιτα στα σχολικα βιβλια και να απαγορευθει αμεσα το μαθημα των θρησκευτικων και να δημιουργηθει ενα νεο μαθημα Νεοπλατωνικης θεογνωσιας για να δημιουργουμε ανθρωπους και οχι εθνικιστικα ζομπι!

    Ζητω η ηρωικη αριστερα που αντιστεκετε στο αιμοσταγες εθνικιστικο κτηνος!

  2. Η ηρωικη αριστερα με αρχηγο τον καθολα ΕΛΛΗΝΑ Αλεξιο Τσιπρα μαχεται με το Αντιχριστο εθνικιστικο κτηνος που του εκλεισε και την πορτα σε αυτες τις δυσκολες ωρες ετσι οπως κανουν ολοι οι Αντιχριστοι μεσα στους αιωνες που κλεινουν τις πορτες σε οσους δεν υποτασσονται στην παρακροση τους που βρωμιζει τον πλανητη.

    Στον ΕΛΛΗΝΑ Αλεξιο Τσιπρα αξιζει η υπερτατη τιμη. Τελος και στα σκατα της Τσαμουριας. Τελος και στα σκατα της Μακεδονιας των Σλαβων που φτανει μεχρι τον Μεγα Αλεξανδρο. Τελος στην αποκλειστικη σχεση θρησκειας κρατους. Τελος στην παρακμη. Τελος στην βλακεια. Τελος στην μιζερια. Τελος στην ηττοπαθεια. Τελος στην βρωμια των εθνοτραγων. Τελος στους “εθνοσωτηρες” που παρασερνουν τους λαους. Τελος στο φαιδρο πολιτικο κατεστημενο.

    Εμπρος για μια ΝΕΑ Ελλαδα με αρχηγο τον Μεγα Αλεξη!

    Ο Ελληνισμος δεν θα πεθανει κουφαλα εθνοκαπηλε νεκροθαφτη.

  3. Η συγκρουση του Κοσμικου Χριστου με το Αντιχριστο και αρχαιοκαπηλο μαλιστα κτηνος που κουβαλαει την ενεργειακη σαπιλα των αιωνων και βρωμιζει το συμπαν θα ειναι μετωπικη σε ολα τα επιπεδα.

    Η Νικη του Ιησου Χριστου εναντια στα βδελυρα εθνη θα ειναι καθολικη και ο δρομος προς τον Ναο της Αγιας του Θεου Σοφιας των εθνων θα ανοιξει διαπλατα απο την ηρωικη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που εχει υποστει ενα βιασμο μεσα στους αιωνες απο τους αρχαιους και τους χριστιανους “εθνοπατερες” που εχει το σθενος να συγκρουστει με την ενεργειακη σαπιλα του Αντιχριστου θηριου!

    Η Νικη του Ελληνα Χριστου θα σημανει την αρχη του Νεου Αιωνα και η Νικη του ΝΕΟΥ Ελληνισμου της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα ειναι κοσμικη!

    Πάει ο παλιός ο Αιώνας
    ας γιορτάσουμε παιδιά
    και του χωρισμού ο πόνος
    ας κοιμάται στην καρδιά!

    Καλή χρονιά χρόνια πολλά
    καλή χρονιά χρόνια πολλά
    Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά !

    Γέρε χρόνε φύγε τώρα,
    πάει η δική σου η σειρά
    ήρθε ο νέος με τα δώρα
    με τραγούδια με χαρά!

  4. Οτι ψευδη και να γραψουν , η ιστορια παραμενει ιστορια και θα διδασκεται σε αυτους που θελουν να την μαθουν ,οι αλλοι να πανε στους ερπετοειδεις ταγους τους ,ενταξει χαζαροι ;΄εγινα κατανοητος ;΄η να ΤΟ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΩ ΡΕ ΣΚΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ;

  5. Ασφαλως θα πρεπει να φτιαξετε εθνικιστικα κρυφα σχολεια μαζι με τους Αλβανους εθνικιστες για να διδασκεστε την κρυφη ιστορια της Τσαμουριας και ολα τα εθικιστικα παρατραγουδα. Οι ανθρωποι δεν χρειαζονται τα εθνικιστικα σκατα.

  6. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ! ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *